Бившият турски премиер и настоящ заместник-председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Бинали Йълдъръм е откаран в болница с хеликоптер след катастрофа в Азербайджан. Това предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Вчера, заедно с депутата от ПСР Шемил Айръм, Йълдъръм участва в официална церемония по откриването на летището в град Зангилан от президентите на Турция и Азербайджан Реджеп Тайип Ердоган и Илхам Алиев. На път за събитието автомобилът, в който пътували Йълдъръм и Айръм, е претърпял инцидент. Двамата представители на управляващата партия са били откарани в болница в Баку с хеликоптер, но по-късно стана ясно, че състоянието им е добро.

Говорителят на ПСР Йомер Челик обяви, че няма опасност за живота им, но ако е нужно, те ще бъдат откарани в Турция с медицински самолет.

Йълдъръм е последният министър-председател на Турция - пост, който бе премахнат с въвеждането на президентска система на управление. След катастрофата той заяви, че двамата с Айръм са добре.

"Слава Богу, състоянието ни е добро. Намираме се в болница под наблюдение превантивно", каза той.