Трима души са пострадали при катастрофа тази сутрин между кола и бус с турска регистрация на пътя Бургас - Малко Търново, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас. Ранените са от буса и са отведени в УМБАЛ-Бургас - адекватни и в стабилно състояние.  

Пътният инцидент е станал около 6 часа в участък на около 10 км от разклона за с. Стоилово. Блъснали са се варненски "Мерцедес Е350" и турски бус "Мерцедес Вито". Микробусът е бил в посока Бургас, натоварен с дивани на тавана му. Белият "Мерцедес" се е движел в обратната посока - към ГКПП "Малко Търново".

Пътната отсечка бе затворена близо осем часа, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Бургас. Пропускаха се само леки коли от проблемната зона, които преминаваха между катастрофиралите автомобили и канавката. Организиран бе обходен маршрут, като движението се отбиваше през Визица - Граматиково - Малко Търново.

През изминалото денонощие са станали 24 пътни инцидента, съобщиха от МВР. Двама са загинали и 27 - ранени. На територията на София се регистрирани 19 ПТП-а, от които 7 тежки и седем ранени.