ТИР с гръцка регистрация изгоря на магистрала "Марица" след пътен възел "Димитровград" в посока Пловдив. При пожара няма пострадали, съобщиха от полицията.

На мястото са екипи на димитровградската пожарна. Директорът на регионалната служба Николай Вълчев съобщи, че е изпратил и подкрепления.

Инцидентът е станал на 31-ви км от аутобана в посока Пловдив, като платното бе затворено за движение до 13 часа.  Камионът е превозвал PVC-профили.

Малко преди 13 ч. движението по магистралата бе пуснато след пожарът беше загасен. В овладяването му са се включили 3 екипа.

Тепърва ще се изясняват причините за възникване на пламъците по време на движение на тира. Шофьорът е пътувал заедно с жена си. Двамата не са пострадали при инцидента. Прегледани са от екип на "Спешна помощ", но не се е наложило да бъдат хоспитализирани.

От КАТ съобщиха, че са изпратени пътни полицаи, които да регулират движението, докато тече огледа на камиона от криминалистите.

По-рано днес ТИР се е удари в естакада на "Брикел" край Гълъбово и временно затвори едното платно по международния път Русе - Свиленград.