Със заповед на градския прокурор на София е сформиран екип от следователи, които да разследват причината за смъртта на 16-годишния Людмил, който почина след токов удар на столичния булевард "Академик Иван Гешов", съобщиха от държавното обвинение.

В неделя около обяд момчето и баща му пресичали булеварда по пешеходната пътека, когато Людмил настъпил оголен кабел, стърчащ от бетонна шахта на тротоара. Въпреки усилията на бащата и случайни минувачи, а след това и на лекарите от Спешна помощ и ВМА, момчето издъхна.

Към настоящия момент се извършват разпити на множество свидетели, сред които и представители на институциите, имащи отношение към инцидента.

Установена и иззета е камера за видеонаблюдение, монтирана в района на местопроизшествието и обхващаща мястото на инцидента. Записите се преглеждат.

Извършен е допълнителен оглед, в който са участвали и лица с експертни познания в областта на електрозахранването и електроразпределението.

Към материалите по делото е приобщен голям обем от документация, в това число свързването на намиращите се в района търговски обекти към електропреносната мрежа.

В хода на разследването е установено, че от наличните в района пет преместваеми обекта, тип "павилион", три са имали договорни отношения с Община "Триадица" и два - с УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Огледът на местопроизшествието сочи, че откритият усукан проводник, представляващ източник на повишена опасност, е захранвал павилион, ползван от търговско дружество с адресна регистрация в гр. Варна.

Разследването продължава под надзора на Софийска градска прокуратура.