Тежка катастрофа на АМ "Струма" в района на Мало Бучино отне човешки живот. По същото време и на същото място при друга катастрофа мъж и жена са тежко пострадали, съобщи bTV.

Сигналът към Центъра за спешна медицинска помощ в София постъпва от телефон 112 в 19:02 ч. тази вечер. Веднага са изпратени медицински екипи с три линейки.

В едната кола, която вероятно е самокатастрофирала, са пътували мъж и жена. Мъжът е на 39 г. с множество травми. Жената е на 36 г. и е със съмнение за счупен таз. И двамата са откарани във ВМА.

Млад мъж е загубил живота си в друг инцидент.

По непотвърдена информация той е спрял в аварийната лента и е пометен от шофьор, който неправилно изпреварвал отдясно. По-късно стана ясно, че починалият мъж е на 29 г., оставя вдовица и сираче. Близки на семейството разказаха, че по-рано на същото място катастрофира майка му, заради аквапланинг, който се образува на магистралата от падналия дъжд.

Тя вика сина си, за да помогне с транспортирането на колата. Докато мъжът изчаква в колата си, е пометен от друг автомобил, който също попада в аквапланинг. Пристигналите медици от спешната помощ не успяват да спасят живота му.

Припомняме, че по-рано ТИР се удари в мантинелата на 158 км на магистрала "Тракия" в посока София. Водачът загина на място. Тирът е самокатастрофирал.