Момиченце на годинка и три месеца е настанено в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив, след като е паднало от втория етаж на кооперация на бул. "Хаджи Димитър", в която живее с родителите си. Инцидентът е станал още в петък, но за него се разбра днес от лечебното заведение.

Детето е с тежка черепно-мозъчна травма, но е в стабилизирано състояние и не се налага извършване на неврохирургична интервенция, заявиха лекарите, които дават надежда, че то ще оцелее.

Съсед открил момиченцето, докато родителите му спели след солидна почерпка с алкохол. Установено е, че то само се е покатерило на прозореца и паднало от 4 метра височина, разказаха местните жители пред TrafficNews.

"Не знам как беше живо. Главичката му беше цялата в кръв", каза пред сайта комшията, намерил детето.

Той се обадил веднага на 112, като линейката дошла за 6-7 минути. През това време с други съседи се развикали, за да събудят родителите. Двамата били опиянени от алкохола, когато полицаи дошли да им съобщят, че транспортират детето им в болница. 63-годишният баща бил с почти 1.9 промила алкохол в кръвта, а майката, която е около 40-годишна - с 1.2 промила.

От блока разказаха, че двамата често злоупотребяват с алкохол и са неадекватни.

Днес в дома им са отишли представители на социалните служби. Полицията пък е образувала разследване.