"Обявявам 2 август за траурен ден, всички златоградчани сме съпричастни и споделяме мъката и болката на близките на детенцето", обяви кметът на община Златоград Мирослав Янчев след трагичната катастрофа, при която преди два дни 56-годишен шофьор блъсна и уби на тротоар 13-годишно момче.

Националният флаг пред всички административни сгради ще бъде свален наполовина. Отменят се и всички увеселителни мероприятия.

Снимка: Facebook

"За съжаление, това е втория случай в Златоград в рамките на два месеца. Имаше инцидент с едно малко дете преди два месеца в Турция на почивка. Погребахме го преди няколко седмици в Златоград. Всички златоградчани сме потресени. И ставаме съпричастни, всички скърбим заедно с родителите. Надявам се родителите да го преживеят по-бързо и безболезнено", каза още кметът, цитиран от "24 часа".

Междувременно във Фейсбук се организира и инициатива за бдение в Златоград.

"Нека всеки, който иска да подкрепи опечаленото семейство утре - 02.08.2018 между 19:30 -20:00 на мястото на нелепия инцидент, който се случи вчера. Да се съберем да оставим цвете и запалим свещ всички заедно! Съболезнования мило семейство!", пишат организаторите.

13-годишният Митко Крушков беше блъснат от шофьор с микробус от Мадан на тротоар до пешеходна пътека на бул. "България" в Златоград. Детето пресичало заедно с родителите си, а водачът загубил контрол над автомобила. Засега не е ясна причината, пробата му за алкохол е отрицатела.

Митко почина на път за болницата.