Най-тежко пострадалият при вчерашната катастрофа между ТИР и микробус - 81-годишният Енчо Христов днес е бил транспортиран във варненската болница "Света Анна". Мъжът е в кома, с вътремозъчен кръвоизлив на главата и съчетани травми, съобщи директорът на МБАЛ"Св.Иван Рилски" - Разград д-р Гечо Жеков.

Вчера възрастният човек е бил консултиран с неврохирург и е станало ясно, че трябва да бъде опериран, за да се отстрани кръвоизливът.

От катастрофиралия микробус 15 души са все още в разградската болница, а трима са изписани, уточни д-р Жеков. Три жени са в по-тежко състояние, като двете по-възрастни са с опасност за живота, обясни дежурният лекар в интензивното отделение д-р Адлер Каров.

Едната от тях, на 59 години, е оперирана вчера, тя е била с руптура на черния дроб, отстранена й е била слезката, но има и други фрактури. Другата, която е 63-годишна, е със засегнат бял дроб. И двете обаче имат съчетани травми и им предстоят още операции. Третата, която вече е извън опасност, е 37-годишна, с фрактури на ребрата.

Тежката катастрофа, която затвори пътя от Разград за Благоево, стана малко след 10 часа вчера. Микробус, в който пътували 17 души за фолклорен фестивал в село Садина, е ударен от ТИР. След сблъсъка бусът се преобръща в крайпътното дере. Шофьорът на камиона, който е карал с несъобразена скорост, бе задържан.