Дрогиран шофьор предизвика верижна катастрофа в Хасково, съобщиха от местната полиция. Водачката на една от ударените коли също се оказало под въздействие на наркотици.

На 17 октомври 71-годишният е ударил последователно движещи се пред него два автомобила с 55-годишна и 52-годишен зад волана. 

Реното на възрастния мъж блъска Опел с кърджалийска регистрация до входа на болницата от към бул."Васил Левски" в Хасково. "Много бързо намали и не можах да реагирам", сподели шофьорът на френското возило, цитиран от xnews.bg.

При пробите на водачите, тази на 71-годишния се е оказала положителни за дрога.

Тестът и на шофьорката на ударения "Опел" светнал положителен за дрога, съобщи haskovo.live.

При инцидента има и една ранена жена. Тя се е возела в колата управлявана от 55-годишната с положителен тест.

Общо 17 тежки катастрофи са станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. При инцидентите са ранени 21 души.

В София са станали две тежки и 25 леки пътнотранспортни произшествия. Пострадали са двама души, загинали няма.

От началото на месеца са станали 330 тежки пътни произшествия, загинали са 30 души, а 412 са били ранени. От началото на годината тежките катастрофи са 5521, загинали са 425 човека, а 7224 са били ранени.

МВР съобщи вчера, че в рамките на изминалия ден са установени общо 19 души, качили се зад волана след употреба на алкохол. Под въздействие на наркотици са засечени да шофират 20 водачи.