13-годишно момче е със сериозни наранявания след инцидент в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, съобщи Нова телевизия.

Детето веднага е откарано в противошокова зала на "Пирогов" с множество порезни рани.

"Момчето е прието с наранявания от порязвания по крайниците и е оперирано", уточни пред Dir.bg говорителят на спешната болница Мария Пойразова.

По-късно оттам уточниха, че пациентът е загубил много кръв и остава в реанимация, но състоянието му е стабилизирано.

От пресцентъра на МВР първоначално заявиха, че изясняват случая, защото полицията не е била информирана, а се е самосезирала, след като е разбрала от медиите. След това допълниха, че инцидентът е станал около 11 часа във физкултурен салон, в който е било момчето. 

"Нашият физкултурен салон се ползва не само от учащи, а и от външни хора. По предварителната информация, с която разполагам, пострадалото момче е било част от група деца. Той е ударило вратата силно и така се е счупило стъклото по нея. Бихме могли да определим случая като битова травма, без да правим трагедии", коментира зам.-ректорът на УАСГ Валери Иванов.

Ректорът Иван Марков уточни по-късно пред "24 часа", че момчето е играло баскетбол и след тренировката се е подгонило с момиче, при кооето весто да натисне дръжката на вратата, е попаднало на стъклената част.