Националната агенция за приходите (НАП) прави анализ на сделките на фирма „Артекс“, при които представители на властта са придобили имоти на цени, по-ниски от пазарните, съобщава БНР.

От агенцията заявиха, че не могат да разкриват подробности по казуса преди края на проверките. Очаква се те да приключат в двуседмичен срок.

От НАП категорично опровергаха информацията, че са опростени просрочени задължения от 20 милиона лева на фирмата, натрупани от неплатени данъци и осигуровки.

От своя страна от "Артекс" пък заявиха, че всички сделки са напълно законни и заплашиха да съдят всички, които ги клеветят.

Скандалът „Апартаментгейт“ вече доведе до подаването на три оставки - на министъра на правосъдието Цецка Цачева, на заместник-министъра на спорта Ваня Колева и на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.

По-рано днес председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви, че комисията е изискала всички документи за продажбата на жилища от фирма "Артекс" за три-четири години назад.