Прокуратурата във Велико Търново е повдигнала обвинение за злоупотреба срещу 26-годишния Мишо Михайлов, съобщава местният вестник "Борба".

Мъжът вече е уволнен от агенцията за недвижими имоти, в която е работил. Паралелно върви и досъдебно производство за друга имотна сделка на стойност 130 000 лева.

Михайлов бил таксиметров шофьор
до преди 2 години, когато с препоръка на британец бил назначен за брокер в търновската агенция "Ремакс". Сред клиентите му била млада англичанка, която му дала генерално пълномощно да оперира с нейна банкова сметка, в която жената имала 20 000 лева. Искала селска къща, каквато брокерът намерил за нея и съпруга й в село Полски Сеновец. Сделката била изповядана и семейството се сдобило с нотариален акт, но жената пропуснала да оттегли по официалния ред пълномощното на  Михайлов.

В края на 2008 г. именно с него брокерът изтеглил 10 177 лева от банковата сметка на чужденката. Преди месеци англичанката и съпругът й дошли у нас да си видят къщата си и да направят ремонт. Тогава жената се сетила, че има пари в банкова сметка, но тя се оказала празна. След това пуснала жалба в полицията и прокуратурата във Велико Търново.

В прокуратурата са подадени и други сигнали срещу Михайлов. Този път ставало дума не за покупка, а за продажба на имот. Британци му поверили продажбата на апартамент във Велико Търново, който бил продаден за 120 000 лева. Бившият таксиджия обаче не превел парите на собствениците. Сега прокуратурата във Велико Търново чака Михайлов да върне парите, за да не бъде внесен и втори обвинителен акт за злоупотреба с доверие на клиенти.