Това съобщи премиерът пред журналисти на трасето на Лот 2 - Стара Загора-Нова Загора, край село Загорци, след като инспектира хода на строителните работи. Той премина строителния участък с управлявания от него високопроходим лек автомобил, предаде БТА.

Бойко Борисов посочи, че строителите изпълняват техническите задания по график, дори са малко напред. Той съобщи, че около 10 декември ще бъде положен около 400 метра асфалт, за да се провери устойчивостта на трасето.

Премиерът припомни поетия ангажимент заедно със строителния министър да инспектират хода на строителните работи на всеки 20 дни и допълни, че в понеделник ще извърши проверка на участъка Карнобат-Ямбол.

Аз съм обещал да правя магистрали, така че след 50 години българите да знаят какво съм направил, заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

По-късно през той откри новопостроената сграда на кметството в Нова Загора. Пред жителите на града Борисов коментира, че след завършване на магистралата, инвеститорите ще искат да влагат парите си в по-малките градове. Сега липсата на инфраструктура ги възпирала, каза той, цитиран от "Фокус".
Градовете край магистралата ще живнат”, заяви премиерът. Той допълни, че от Европейската комисия са потвърдили, че четирите лот-а на автомагистралата могат да се обединят и от пролетта ще започне изграждането на магистрала „Струма” от „А” до „Я”.