Това съобщиха световните агенции, на които се позова в. "Сега". Кунева е едно от четирите нови имена, с които ще бъде разширен съставът на борда. С тях той ще стане 18-членен. Другите трима са Мишел Тилман, бивш изпълнителен директор на ING bank, Емил ван Брьокховен, преподавател по икономика в Университета на Антверпен, и Жан-Лоран Бонафе, заместник генерален директор по търговското банкиране.
Изборът на новите членове ще стане на общо събрание на акционерите, насрочено за 12 май.

Френско издание напомни вчера, че като еврокомисар по защита на потребителите Меглена Кунева е публикувала критичен доклад за таксите, събирани от европейските банки, в това число и от френските. Критиките са от септември м.г.

След изтичането на мандата й като еврокомисар Кунева, отклони предложението на Жозе Барозу да продължи работата си в Европейската комисия на ръководен пост - като директор на Бюрото на европейските политически съветници. Тя обаче обяви, че предпочита да се отдаде на политическа кариера в родината си.

В края на февруари Меглена Кунева заяви в интервю за агенция "Фокус" следното: „Мога да предложа ясни и открити знания. Идеи. Ако за тези 10 години почти няма човек, който да не познавам в ЕК, в следващите ще отида по-далеч и ще опозная хората, които дават идеи, ще продължа контактите си с Европарламента и ще очаквам нови предизвикателства. Свободата винаги е на върха на копието”.

В това интервю тя заяви, че е рано да мисли за президентския пост в България. Според някои съобщения Кунева е възможен кандидат-президент от НДСВ.