Към 16.00 часа днес на телефон 112 е получен сигнал за инцидент в близост до училище "Христо Ботев" в централната част на града. Според постъпилата информация - от жилищна сграда в района били произведени изстрели с въздушна пушка.

Трима 15-годишни възпитаници на учебното заведение – две момичета и момче, са получили повърхностни наранявания. Оказана им е медицинска помощ от училищния фелдшер и не се е наложило транспортирането им до здравно заведение.

Веднага на мястото на инцидента са изпратени полицейски екипи, които са установили и задържали Л.Н. на 21 години и 25-годишния Г.П. Повдигнато им е обвинение за хулиганство. Разследването и установяването на причините за инцидента продължават, уточняват от МВР.

По информация на полицията e стреляно от таванско помещение в жилищната кооперация, собственост на родителите на един от младежите, предаде БНТ. Пушката е на другия. Те са стреляли в две междучасия.

Ицидентът станал, докато група деветокласници били в голямо междучасие и си почивали извън двора на училището. Както стоели, изведнъж трима от тях усетили болка и започнали да пищят. Момичета са уцелени в краката, а момчето - в коремаа, съобщи bTV.

Според директора те с нищо не са предизвикали стрелбата.

Токов удар

11-годишно дете пострада от токов удар в Стара Загора. Детето е с леки обгаряния по ръцете, настанено е в болница без опасност за живота, но е в шок. Полицията разследва причините за случая.

Инцидентът станал около обяд. Група деца се събрали на игрището да поритат топка, когато тя излетяла извън загражденията и паднала върху покрива на гараж. 11-годишното дете излязло и се качило върху гаражите за да я вземе. То се хванало за винкел и тогава го ударило ток.

"Някаква отсечка явно от дъждовете, от голямата влага, някой кабел е направил сигурно някаква беля, не знам и аз не мога да си го обясня", коментира собственикът Ганчо Ганев пред БНТ.

Спортната площадка ще остане под постоянна полицейска охрана до изясняване и отстраняване на проблема в електропреносната мрежа.

Преди два дни от ДКЕВР заявиха, че ЧЕЗ нямат вита за инцидента, при който 10-годишно дете почина от токов удар в училищен двор.
Родителите обаче не приемат тази версия и се заканиха да съдят компанията.

ИЗБРАНО