Коментари - Трима ученици простреляни с въздушна пушка край училище | dnes.dir.bg
назад

Трима ученици простреляни с въздушна пушка край училище

Трима 15-годишни ученици са пострадали при стрелба с въздушна пушка край училище във Враца. Задържани са двама млади мъже, съобщиха от МВР. Деветокласниците не са сериозно пострадали. Друго дете пък оцеля след нов инцидент с ток.

Обратно в новината

Коментари - Трима ученици простреляни с въздушна пушка край училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Повдигнато им е обвинение за хулиганство." - шегувате ли се?!? Моля ви, кажете ми, че това е печатна грешка... Хулиганство е да счупиш прозореца на комшиите с топката или да сложиш кабарче на стола на даскалицата... примерно. Това е опит за убийство, а престъпниците са пълнолетни - няма НИКАКВА причина да не бъдат съдени за опит за убийство.

Спешно трябва подобни действия да се категоризират като опит за убийство и да подлежат да бърза ефективна присъда. Скоро четох как други ''деца'' се забавлявали като стреляли по трамваи. Това не е хулиганство!!! Утре не дай боже обекта на забавление може да е всеки от нас,а защо не и някой известен или дори политик .Никой не е застрахован независимо дали е охраняван и високопоставен или обикновен човек. Това не е хулиганство! Хулиганство е да ти нацапат дрехата или колата. Това е много опасно и все по-пуполярно извратено забавление и е редно да се преследва жестоко.

Тая северозападнала България е по-бетер от дивия запад..

Хората просто са искали да се отървът от нахалните ученици цапащи и крещящи в около блоковото пространство : Двама уцелени в краката и един в карема . Красноречиво говори че никои не е имал за цел да ги нарани сериозно просто а просто да ги стрестне и да си намерят друго място за почивка в междучасията . В никакъв случаи не оправдавам моралните подбуди на стрелците но съгласете се че би било много по - деприятно ако от покрива на блока бяха открили огън с домати и някои беше уцелен в главата .

Ти нормален/а ли си?

Резерват Северозапад....

Към повечето глупа...ци, които НЕ са виждали по-хубава въздушна пушка за разлика от тези по стрелбищата, преди 30 год., а и грам идея си нямат скъпи такива на какво са способни - предлагам да ви демостирам на 35 м., какво се случва при уцелване на човек, като после може, ако желаете, да НЕ се "драматизирате", "шокирате" и " припадате", след като разбира се си подмените насра...те гащи! Не случайно за пневматичните оръжия се въведе режим на регистрация, при определени условия! А, колкото до тези келе..ши - с радост ще очаквам, в районното или някои родител да им завре пушката, скоято са стреляли в гъ...за - най-добре напреко! Само така ще изживеят пълноценно удоволствията от стрелба по хора!

а кой има "виТа" ?

"деветокласници били в голямо междучасие и си почивали извън двора на училището" Пафкали цигарки извън двора.

Интересно пояснение на армейците кофти само че ние младите няма да разберем какво е да знаш да се защитаваш и турците меко казано ще ни правят сепуко някой ден.За врачанските барети 2 години затвор е силно казано все пак може да им е първа лоша постъпка.Ще им се съсипе живота с ефективна присъда особено в нашето време на безработица ще е много тежко за тях но една по голяма парична глоба би изравнило нещата все пак всички са здрави.

Стига с тези герберски истерии за турци и руснаци. Ние като малка нация сме все злобни от страх че пак някой ще ни превзема. Докато хората от тези 2 големи нации ни уважават, а руснаците винаги се изказват много топло за нас. По темата - да, само глоба, но солена, както и публичност ще свършат работа да ги откажат за в бъдеще от подобни простотии.

Затвор е справедливо.

Уражията са забранени ама това не пречи да си праиме амеркански екшан за спорта :))

Преди няколко години си вървях от една приятелка към къщи. Минавах по една улица и изведнъж нещо ме удари в лицето, точно в областта над устата, под носа. Инстиктивно се "хванах" там с ръка. Секунди по-късно я махнах и цялата беше в кръв. Имаше и нещо съвсем дребно в дланта ми, метално. Уплаших се от кръвта и тръгнах обратно към дома на приятелката ми. Когато пристигнах след 5 минути, въпреки че бях притискала мястото през цялото време, вече имаше петна по половината ми блуза. Тя ме видя и се стресна много. Уплахата мина, измих се, кръвта спря. Имах рана, но не беше нещо кой знае какво. Прибрах се у дома без да знам въобще какво ми се е случило. Баща ми видя металната частичка и веднага позна, че е куршум/сачма (аз не разбирам много и не помня какво каза точно) от въздушна пушка (това вече го помня добре). Говорихме си за случая много и т.н. Не знам кой и откъде ме стреля, но знам, че нямаше блок или въобще някаква постройка на поне 100-тина метра от мен. А около мен нямаше и хора никакви. Знам само, че още имам белег на това място. И още знам, че много пъти съм си мислила как ли щеше да се промени животът ми, ако бяха улучили 4-5 сантиметра само по нагоре, в едното ми око. Като не си го преживял, по-добре недей говори. Само може да станеш за смях или да причиниш още болка с отношението си.

Веднага на мястото на инцидента са изпратени полицейски екипи, които са установили и задържали двама мъже - Л.Н. на 21 години и 25-годишният Г.П. Повдигнато им е обвинение за хулиганство АКО ПОСТРАДАЛИТЕ НЕ БЯХА обикновени деца ,а политици или престъпници с атрактивни прякори дали обвинението щеше да е хулиганство? Ето не отдавна опита за стрелба с/у известен политик от ДПС ...дори нямаше стрелба,а как се отнесоха с нападателя. НО едни ОБИКНОВЕНИ ДЕЦА,пък дори и простреляни ДАЛИ ПЪК заслужават чак такава справедливост.

тренирали са момчетата, да ги пратят в чуждестранния легион, явно имат нужда от силни усещания

Стреляли са от таванска стая през улицата. Също имам въздушна пушка и знам как сачмите прогресивно губят скорост с всеки метър. След първоначално почти правата траектория сачмата много бързо губи скорост и пада на земята. Това не са куршуми все пак. Изключително идиотска постъпка и добре че тук не е САЩ, че като нищо биха използвали снайпер тези олигофрени. Но при стрелба с въздушна пушка от такова разстояние сачмите най много да причинят повърхностни рани и насинявания. Не е напълно безобидно, но думата пушка в случая да не причинява излишен драматизъм. Прашка с камък от такова разстояние ще е по-опасно нещо.

За какво разстояние става дума? Аз съм виждал как въздушна пушка от 100 м 5.5 пръска бирена бутилка :-)

Пък аз съм виждал как от 1500 метра пръсна 10 бутилки от шампанско, наредени една зад друга. Само дето май че не беше въздушна пушка 5.6 мм, а картечница Владимиров 12.7 мм ;)

Като губят скорост , това дава ли им право да стрелят? Тебе ако някой ти бие два шамара изнивиделица, ей така защото нищо няма да ти стане от тях, хубаво ли ще ти е.

И по-силен шамар зад врата може да ти отлепи ретината, което води до също толкова трайни телесни повреди. Все пак за шамари не се дават ефективни присъди, нали?

Ако ти отлепи ретината за шамар се дават присъди, и напълно е възможно да са ефективни, особено ако демонстрираш още и наглост, както ти правиш с това си изказване.

уважаеми "рвр123", тези с с въздушната пушка са мислели също като теб и са се опитали да се борят с вируси, които са прецелнили, че са вредни за тях. С подобна, меко казано олигофренска логика като твоята няма да има нормално общесто, което не знам в какъв контекст го споменаваш, след като самият ти си достатъчно ненормален, за да препоръчваш наказания с трйни увреждания!

ВРАЧАНИ СИГУРНО ГИ ЗНАЕТЕ ТИЯ КОПЕЛДАЦИ ХВАЩАЙТЕ ГИ И ДА ИЗЧЕЗНАТ ПОЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ СЪС СТРЕЛБА НА НЯКОЙ БАИР И ДА ГИ НЯМА - Е ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЛУЖАТ ВОЙНИЦИ ДА ИМ СЕ НАБИЕ И СЕ НАУЧАТ НА РЕД И ДИСЦИПЛИНА А НЕ ДА СЕ ЦЕЛЯТ В ДЕЦА

Точно така подкрепа на 1000процента за изказването ти

Иван Костов е виновен. Да си понесе наказанието!

Доган се опитаха да го ,, убият ,, с въздушен пистолет от упор ?!? Тези деца са простреляни с пушка - въздушна , която изстрелва оловни съчми . Тази съчма е изстреляна на разстояние на което може да пробие малка преграда , което означава че може да увреди око , а дори ако попадне в слепоочието може и да го пробие . Това сега се питаме опит за покушение ли е срещу тези три деца или е майтап на някакъв луд . Нещастникът трябва да бъде щастлив , че не са го докопали родителите , нямаше да се отърве само с тупаници като пишман убиецът на Доган . Ще проследим случая да видим как ще реагира прокуратурата . Кое е по-ценно за България три простреляни деца или небългарски политик ?

Добре че не са набарали истинска пушка тия кретени наречени "мъже" на 25 г. Че в САЩ знаем кво става. По десетки убити и ранени, докато им свършат патроните. Явно от храната ще да е. Дето внасяме хранителни заместители и пълнем храната с боклуци за по-евтино.

Вижте сега аз съм на 13 години току що разбрах за това.Аз също съм от Враца аз също уча в Ботев и аз също в 16:00 бях голямо междучасие.Видях това с моите приятели докато ядохме закуски и почивахме.Ще ви кажа че това стана за секунди.Извикахме фелдшера и от там стана всичко, полици,МВР направо се шокирахме .

"Вижте сега аз съм на 13 години току що разбрах за това." Ум да ти зайде от такова разкритие... Иначе е прекрасно, че споделяш с нас опита си, но ако не научиш малко пунктуация най-много да ти се посмеем. В който ред на мисли имай предвид, че пред "че" се пише запетая. И понеже си поне в шести-седми клас трябва да знаеш каква е разликата в употребата на "ядохме" и "ядяхме". Също обърни внимание, че има разлика между това да почина и да си почина... Така и не разбрах връзката на полиците с целия екшън, но съм сериозно учуден, че си написал правилно думата фелдшер.

Абе детето е шокирано ти ще му изнасяш уроци....Абе що не се скриеш на кучето в ауспуха Баце... ИЗНЕСИ МИ СЕГИ И НАМЕНЕ ОРОЦИ ПО БАЛГАРСКИ... ЧЕКАМ...

Коя е българската думата с четири грешки в нея? Отговор - увсъ Превод - овца Уточнение - като теб!

Виж сега, Иване! Пунктуацията е виновна. Също така и граматиката. И синтаксисът. Но най-виновна е демокрацията.

Точно на 15 е и дъщеря ми! Моля Ви, какво Ви става? Нима мислите, че колкото и да са шумни едни тинейджъри в междучасието, заслужават да бъдат прострелвани? Направо се ужасявам от българската деградация. Радвам се, че съществува поне 1 нормален коментар!!!

Ей, с това "простреляни". Още малко ще се окажат "застреляни". С въздушна пушка. Вярно, глупава постъпка, но нека не драматизираме.

Моето момиче е на 15. Карам я сутрин до училище и отивам на работа. Ако след час ми се обади от болницата , че е ударена от въздушна пушка , дори и съвсем мъничко , така ще ДРАМАТИЗИРАМ , че ще ме чуят и в парламента чак. Ненормални ли сте Вие, че пишете такива коментари? Ами , ако някоя сачмичка я удари в очите? Абе нямам думи.

С въздушна пушка от среден ценови клас е възможно да се принят смъртоносни наранявания на разстоявие около 20 метра, всичко зависи от това , къде ще удари съчмата(то не е точно съчма всъщност-Сачми тип "чашка" на испанската фирма . Сравнително тежка сачма със заоблен връх за максимална проникваща сила.) Не звучи съвсем безобидно, нали? В случая децата са извадили късмет

Ако те прострелят със мъничка палава съчмичка шегувайки се в оченцето сигурно няма да ти е конфортно да гледкаш с едното ти останало оченце нали , все пак са двенки ?

Възстановете ТВУ-тата и проблема ще се реши.

Хора, толкова ли сме се озлобили, толкова ли сме озверели, че одобряваме стрелбата срещу деца? Лично аз не, надявам се, че има и други, които мислят като мен. Дано....

Единственото човешко мнение тук е Вашето. Да се хвалят тука, как са стреляли , заради колата си?? Що за хора са това.? Вие не сте ли били пубери. Айде чак пък да стреляме по децата си. Какви хора сме? Каква държава е тази?

малко им е да бъдат простреляни с въздушна пушка.трябва им по-дебела дряновица и да бъде чепата.живея до уч-ща паисий в разград.елате и вижте какво правят част от учениците.не само в междучасията ,но и по време на часовете-не влизат в час а пък особено след обяд-никотинов събор зад блока,драскане и дялкане на пейки и маси от детската площадка.а уж имали учители или какви ги наричат там след часовете-възпитатели-и никаква патрулка не минава дори ида ги извикаш.идват евентуално след час или въобще не идват.днес дори запалиха и черната книга на един гараж.няма съвестни учители и това е..

Я гледай,пак учителите ви са виновни!!!Г-не,възпитават се в къщи,у-щето вече има само образователна цел,така решиха навремето новоизлюпените ни демократчета.Не може да ги възпитаваме,защото им подронваме достойнството...За сметка на това те и родителите им могат да ни бият,псуват и т.н.Обществото е съгласно

ми ти си същия като тях, само дето си по-зъл, ми тебе ако те набият на кол.

Днес ако имах въздушна пушка и аз щях да стрелям по келешите от близкото училище ... Почиват си в междучасието - друг път! Викове, тряскане, даже се качиха на съседната кооперация на ламаринените гаражи за по-добър ефект от блъскането по ламарината!! Като им се направи забележка, келешчетата (видимо 4-5 клас) почват да псуват и да хвърлят камъни по прозорците на хората! Полицията не идва достатъчно бързо , за да ги гепи, а и като гледам не са много ентусиазирани.

Какви са тези? От къде са? Да не става дума за племето бушмени?

На мен ми се беше случило следното - наблизо има училище и учениците забягват зад моя блок да пушат. Понеже са тинейджъри и се правят на интересни, съм ги мяркал да си гасят фасовете върху колите. Естествено нахоках ги и ги разгоних. Да, ама нали са тинейджъри, скоро се върнаха пак в по-големи количества и пак същото - с новата бройка не можах да се справя, агресивни са. Е, изстрелях високо към небето един халосни с газовия, на няколко метра от тях. Повече не се появиха, естествено, заради уплахата. Викнали полиция, но аз практически никакъв закон не съм нарушил. Написаха ми, забележете, предупреждение за вдигане на шум в непрезнични дни. Това е истинска случка, правете си изводите.

От историята предполагам, че "келешите" просто са се преместили - т.е. пак си гасят фасовете по колите, но сигурно пред съседния вход/блок. Аз бих пробвал друг подход - да ги снимам и после едно бързо посещение при директора. Или направо да кача снимките на фейсбук страница, свързана с училището. Току виж малко своевременна родителска намеса ги откаже напълно от глупостите.

Хa-хa Мъже ! Пишете двaмa лигaви келеши.