Това заяви пред Дир.бг депутатът от левицата Иван Ибришимов по повод отстраняването на Корнелия Нинова и Антон Кутев от парламентарна зала заради прочетена декларация на опозицията. 

Лидер на опозиция да бъде прекъсван, да му бъде взета думата и да бъде отстраняван от зала е недопустимо. Направен бе опит да бъде запушена устата на опозицията по този начин, заяви Иван Ибришимов. 

При този нисък рейтинг на Народното събрание, едно такова хвърляне в пространството на подобни обвинения за депутати наркомани и купувачи на гласове и то от устата на министър-председателя допълнително сваля нивото на парламентаризма, смята Иван Ибришимов. 

"Именно в тази връзка ние настояхме министър председателят г-н Бойко Борисов да дойде в пленарна зала и ако наистина има такива факти за подобни хора в НС да бъдат публично оповестени. Защото иначе се хвърлят едни съмнения, Бе защитена съответно тезата на премиера от ГЕРБ с извадки от вестници, като се цитира, че видите ли това е оповестена информация на сайта на прокуратурата и на МВР, че брата на еди кой си депутат е обвинен в организирана група за наркотрафик, че Манол Генов е обвинен за купуване на гласове. Но първо няма присъда за Манол Генов, второ при наркотрафиканта говорим за брата на колега, което не дава основание премиерът да хвърля сянка върху депутатите и НС", коментира Ибришимов.

Хвърляйки такива реплики свободно в пространството се губи доверието и към самите политици. По принцип би трябвало в една цивилизована, бързо развиваща се европейска държава, за каквато имаме претенции, политиците да имат силна обществена подкрепа. Но когато от най-високо ниво говориш неоснователно глупости, няма как да имаш доверието на хората, каза Ибришимов. 

Дир.бг припомня, че днес опозицията напусна парламентарна зала.