Какво се случи до този час? 

Бившият енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници - Данаил Николов, както и бившият шеф на "Булгаргаз" в кабинета "Петков" Людмил Йоцов, са обвинени за причиняване на вреди на държавния газов доставчик. Тримата са получили обвиненията си тази сутрин в Националната следствена служба. Обвиненията срещу тях са свързани с купуването на газ за нуждите на "Булгаргаз" от посредници, включително от фирмата "МЕТ Енерджи", чийто управител е бил Людмил Йоцов, малко преди правителството на Кирил Петков да го назначи за шеф на държавната газова компания.

Пореден екип от спасители замина за Турция тази сутрин с военен самолет "Спартан". Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов каза, че държавата има готовност да изпрати още 30 медици утре, а в събота е възможно да има още един или два полета до Адана. Така ще бъде сменен екипът спасители на Столичната община, който замина в деня след земетресението в Турция. Изпраща се и допълнително оборудване - термокамери и палатки. В същото време Турция бе разлюляна от нов трус със сила 5,3 по Рихтер. Регистрирано е в окръг Кахраманмараш в южната част на страната. Това е поредният по-силен трус след най-разрушителния в понеделник.

От тази нощ ЛеБрон Джеймс е реализатор №1 в историята на Националната баскетболна лига, предаде "Корнер". Звездата на Лос Анджелис Лейкърс реализира нужните му 36 точки, с които вече има общо 38 390 в цялата си невероятна кариера. Това се случи в мач между Лос Анджелис Лейкърс и Оклахома Сити Тъндър, който Лейкърс загуби с 130:133, но това нямаше особено значение, защото тази вечер не бе за крайния резултат, а само и единствено за броя точки на ЛеБрон. Джеймс се нуждаеше именно от точно 36 точки, за да подобри досегашното постижение, което бе дело на Карим Абдул-Джабар от 1984-а.

"Бойкот и купуване само на това, което е жизненонеобходимо, а всичко друго да чака по-добри времена! Или както е казал Димитър Попов "За Бога, братя, не купувайте!" - това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос "Очаквате ли държавата да укроти истерията на цените на дребно?". 

Кои са другите ваши мнения, които ни впечатлиха, чуйте в този подкаст: 

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

За последните шест години възрастта, на която най-много български деца влизат за първи път в интернет, е спаднала с три години. Кога за първи път малките деца влизат в интернет и какво се случва с родителския надзор, чуйте в обедните Podcast новини.

А какво ще кажете за това?

"Очаквате ли държавата да укроти истерията на цените на дребно?" ви питаме днес. До този момент превес имат отговорът "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

До този момент превес има отговорът "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.