Коментари - „За Бога, братя, не купувайте!“ - така според Pоdcast слушатели ще укротим цените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е да лошия. Соц когато когато хората бяха сити и богати В ПОКАЗНИТЕ МАГАЗИНИ ЧУЖДИТЕ ПЛОДОВЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ивашите прости БАНАНИ//бяха увеличени струваха1лев/ А ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА СТОКА СЕ ПРОДАВАШЕ В МАГАЗИНИТЕ НА ЦЕНИ ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА имаше. ДКК НА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА НЕ МУ ПУКАШЕ. ЧЕ НЯКОЙ НЕ МУ ХАРЕСВАТ ЕФТИНИТЕ ЦЕНИ И ДА ГО КОМАНДВА ГАНЬО СИ ЯДЕШЕ Пиеше И ПЕЕШЕ

Е как да не купуват нали за това живеят по голямата част от сънародниците, да ядат и да серат . Основна цел

Не купувайте!

Държавата не смее да пипне веригите Кауфланд, Лидъл, Била и Метро!! Преди време един политик разказа след опит да се принудят въпросните вериги да продават повече произведени в България продукти, е имало изказване на немски висш политик към нашите политици: "Не смейте да закачате веригите ни!"

Туй са им инвестциите - главно грабят медна руда и я изнасят Германия. Другото са едни прекупвачи на хранителни стоки. Обаче нашите винаги козируват на началниците, вместо такъв да им го набият, че да ги отрезвят кой всъщност печели от т.нар. им инвестиции.

Все едно да накараш McDonalds да продават банички. Ми отворете други вериги магазини които да продават от нашта стока.

да се случи, но за съжаление, който и да е начело на държавата в такъв момент не би успял да урегулира и укроти цените, с тази Слободия наречена с благозвучното име "свободен пазар", която се вихри от 30 и нещо години насам по нашите ширини! А от друга страна как да успее като умишлено се съсипа родното производство, и сега вносителят на дадена стока плаща 20% ДДС към НАП и добавя малък процент печалба на внесената стока за продажбата й. След него дистрибутора плаща същият процент ДДС , за същата стока, която вече е била обложена веднъж - плаща го затова, че е купил стоката от вносителя и я продава на търговската мрежа, като и той си добавя някакъв процент печалба. Търговската мрежа също начислява 20% ДДС, което се плаща от крайният потребител, като добавя и минимум 10% надценка, за да не е на загуба. И така, примерно за 1 килограм сирене, ДДС -то е платено 2 или 3 пъти, а понякога и повече пъти, докато стигне до крайният купувач, и му е сложена минимум 30% надценка по цялата верига до края на пазарската кошница. Точно в тази верига са пробойните, които товарят стоките и предразполагат към Слободия на пазара и безумна инфлация! Трудно ще се пребори някой с цялата верига, а и дали ще има сметка да пречупи гръбнака й...?

Въобще не си наясно как и кога се начислява ДДС.

че не съм наясно...? Та да попитам доставчика ни, защо когато ни зарежда стоката във фактурите му, които веднага му заплащаме, има начислено ДДС върху нея? А след това и ние сме задължени да я продаваме с начислен данък, защо ли? ;)))

От глад умри,и до смърт рабити.Ето това,е новото лого на байгания. Производители,произвеждат евтино,прекупвачи и търговци,щавят(крадът) народа скъпо.Въпроса е следния,какво да се направи да се премахни последното? 1.Рязане ма ръце на крадците? 2Таван на краденето на крадците? Въпрос за реферндум.Референдумджията,да се мята,не само против еврорто да квичи.

Оти не отидеш на бабоеба Макрон, да му правиш фелацио? Зер човекът е на голям зор?! (Фелациото е най-бързият, естествен и най-важното ефективен начин да премахнете умората, нервността и стресът от един мъж.)

Този народ наистина си заслужава управляващите, като ви чета коментарите! Правителството дрътка и прави глупости и електората му пише същите глупости по форумите! Прост народ, слаба държава!

€ВРОТО ще моли БЪЛГАРСКИЯТ ЛЪВ да му го извади малко. Защото на хегемона долара ще се ревалоризира ала Иван Костов.

Да бойкотираме лидъл, кауфланд, била и метро. Тези скапаняци яко дерат хората с надценките си и изнасят всичко навън. Никаква полза от тях. И забележете, че когато има нещо написано за тях т. е. платени хвалби коментарите са забранени. Ха сега, защо така?

Купувайте само най-наложителното от малките магазинчета. Големите вериги продават с голям марж и изнасят печалбата си от България.

Хаха, добър опит. Първо, все ми едно къде отива печалбата, след като я взимат от мен, щото при мен няма да се върне. Второ, малките магазинчета нямат мащаб и единственият начин да оцелеят е да слагат много по-високи надценки от големите вериги. Времето на кварталните магазинери отдавна умря. Това не е предприемачество, а криви сметки от мързел и пълна липса на усет за реалността.

И ако на 2 април отново не се гласува МАСОВО, (Пенсионерите гласуват, но гласуват с отвращение и не вярват, че нещо ще се промени към по - добро в ългарската политика и действителност.) ще се разбере, че освен да сме 80% дебили има и 85% атеисти. А Господ българина казва: Как да помогнеш някому, след като е мазохист?! ГОРДОСТТА Е, ПОРОК!

В България всеки сам си преценя.

Как да Помогнеш някому, след като е мазохист в деветия кръг на Ада - БЪЛГАРИЯ?! ГОСПОД ДАВА, НО В КОШАРА НЕ ВКАРВА. Матей 7:7-11 Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори; защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на този, който хлопа, ще се отвори. Има ли между вас човек, който, ако му поиска син му хляб, ще му даде камък, или ако поиска риба, ще му даде змия? И така, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на децата си, колко повече вашият Отец, който е на небесата, ще даде добро на тези, които искат от Него!

Обаче аз ако искам едно,а ти точно обратното, как ще стане ? Едно нещо е да запалиш главите на хората преди 2 хилядолетия с приказки за хляб и риба. Друго е сега.

ДЪРЖАВАТА ИЗОБЩО НЕ ИСКА ДА ПРАВИ ТОВА! Нали така ше удари печалбата на босовете и лейтенантите си. ИСКА БЕДНЯКЪТ ДА ЗИМА КРЕДИТ И ЗА ХЛЕБ! И само да се води колко ного пари е превъртела, колко големо БВП е направила. Докът тези отдолу плащат и не са умрели - така ше върви. ПЛЮС че има задание за максимално развихряне на спекулата и цените - за да може "кследващото правителство" да се открои с мерки и да се покаже спасител.

Понеже май аз бях писала, "За Бога, братя, не купувайте!" и прочие, май трябва да пояснявам за имбецилите. Като за начало, поограмотете се относно основи на пазарната икономика, по-специално законите на търсенето и предлагането. Ако сами не знаете какво ви е жизненоважно и какво не е и имате доказателства, че IQ-то ви е поне двуцифрено, много имам да ви обяснявам! А до ИТ-то, вероятно заплатаджия, дето (все още) имало пари и се дърви, защото вероятно е малък и не разбира, не е преживял ИТ касапницата от началото на века и още не знае у US IT какво се случва (е, както практиката показва, след около година и у нас ще дойде) се мисли за голем баровец и богопозан, какиното, дупе да ти е яко! Още преди войната половинката ми, който няма моите N на брой хартишки за виШу, но те не му и трябват особено, реши, че вместо да реинвестира в проекти, от които може и да не успее да си избие само инвестицията, по-добре да понакупим стоки за дълготрайна употреба, за нас и за близките. Оказа се много далновидно, защото с последвалата инфлация наистина цените адски много скочиха. То вероятно и сега, ако имаше излишни пари и най-вече място за съхраняване на боклуци за дълготрайна употреба, може и да има резон така да са спасят парите от хиперинфлацията, но слава богу това няма как да стане, че по едно време къщата ми беше зпреличала на склад, за мен мясот ен беше останало! Познати с излишни пари, които по-рано ги харчеха/инвестираха в стоки за дълготрайна употреба, доколкото знам си ги спасяват като инвестират в криптовалути, които обаче аз не познавам (достатъчно), отделно че съм силно предубедена към тях - били бъдещето на парите, е, като/ако станат настоящето, тогава евентуално мога да седна и да се запознавам с тях, дотогава имам една камара по-спешни простотии на главата. :( За пореден път установявам, че българинът няма елементарна финансова култура, а персоналните финанси са му ядрена физика направо!

За Бога да пречукаме хайдуците !

ㅤ

Да ме извинява г-н Тодорова, но репликата "за бога братя, не купувайте" не е според слушателИ, а според слушатеЛ, ЕДИН, вероятно самият Г-н Елза,подвизаваща се под мъжки (привидно) прякор и правеща се на оригинален!

Тогава излезе един горчив виц. На призива на премиера Попов -"За Бога братя не купувайте", маката отговаря "Ама аз не за Бога, аз за детето."

"За Бога, братя, не купувайте!" --------------- Добре... няма да купувам хляб, мляко, яйца, месо, сирене, кашкавал, плодове, зеленчуци, тоалетна хартия... Ще рупам печени буболечки

Ми нема да купуваш, което можеш да си произведеш сам ! То не е ядрена физика да гледаш кокошки и да си омесиш хляб. Ама ти искаш да живееш в коптора, зимата да се грееш на ток с климатик, да си пуснеш чешмата и да ти тече вода. За вбъдеще така ще си прецакан от всякъде. Едва сега се започва. Ако имаш къща с двор поне може да събираш дъждовна вода. Ще ти потрябва като пресъхне кранчето...

Ама "братята" милионери - магазините се пукат от народ, хотелите на 300 - 400 лв нощувката също. Какво повече да кажем?

Не купувайте! Идете и живейте в гората! Там е безплатно! А най добре да се гръмнете. Задгробният живот има нула разходи! Не купувайте братя! Нека всички да фалират. Да видат те нейдниците! Жалко само че в свят от 8 милиарда само едни 5 милиона нещастници мислят така, но пък тяхната липса едва ли ще бъде забелязана...

В гората поне нямаш текущи разходи и дървата са безплатни. Сума ти пари ще спестиш ако се отопляваш и готвиш на дърва. Дори и да имаш собствен апартамент без кредит, иди плащай такси за чистачка, домоуправител и т.н. Ай ша ви мамата !

Така наречената държава да се намеси. Елиминиране на посредниците и таван на цените. Който не го устройва да затваря кепенците. Някои стоки скочиха с 200%, но не съм чул заплатите да са скочили дори и с 30...40%.

Направо да връщаме комунизма! :))) От къде изтърваха бе ...!

Сложи ми таван на цените и сиренето дето ти продавам в магазина, вместо да е 50% трици, ще стане с 90% трици! Да ти е сладко!!!

или въобще няма да го има!

Ше го има. Пазар не се дава лесно. Просто ще си адаптираш стоката към платежно способността на клиента.

Ами те търговците това правят, адаптират цените си към платежоспособното търсене, тоест, има по-голямо търсене и цените се вдигат. Просто е!:)

Сиренето ще трябва да си го ядеш сам в този случай или каквото там искаш да правиш с него! Аман ат алчни търговци! Производителите не могат да изкарат даже колкото вас.

А, що? Имам пари - купувам.

Наивници, голямата инфлация започна откакто лева го продадоха като проститутка на европейската централна банка. Кирчо и Кокорчо, разбира се. Те затова ги докараха. След предварителното съгласие на Боко. Оттогава колко лева ще напечатат зависи само от Урсула и Лагарте. И те много мразят българите. Каквото и да правите ако има повече левове за същата стока ще има инфлация. Докато всички спестявания на българите не изчезнат няма да спрат.

Как по-точно са продали лева на ЕЦБ? Българският лев е във валутен борд от 1997 г. ти тогава въобще бил ли си роден??? А наясно ли си, че според правилата на борда, левове не могат да се печатат??? Ама Митрофанова да не ви е вдигнала копейките, че толкова се активизирахте?

Референдумът за ЛЕВА, ще събори статуквото. Да не се надяват душманите, че ще успеят да повторят номера на Цецка Цачева, с референдума за АЕЦ "БЕЛЯне".

Сещам се аз какво стана след призивите за бога братя не купувайте:)))) Въпросът е- когато държавата се намеси в цените на стоките-обикновено тия стоки изчезват. А пък за възрожденците дето само реват срещу търговските вериги откакто изгониха техния костя от една такава-някой да ви кара да купувате или да пазарувате от търговските вериги? Магазини дал господ.

Ми не купувайте от търговците на дребно. Ходете до борсите и купувайте оттам.

Ама там не можеш да купиш 200 г сирене или пет маслинки.

Е, ти па 200 г сирене и пет маслинки ! Ти като купуваш по една щипчика от всичко, плащай си двойни цени в кварталния магазин...

от всичко може да се лиши човек, но от ядене пиене и алкохол никога, това са трите неща, които хората никога няма да спрат да купуват. Така че и 50 лева да стане сиренето, могат да си го позволят търговците, щом няма държава да се намеси, ще ни щавят докрай, докато може !

Да се намеси държавата? Някаква идея?

На едно хранене, трябва да е колкото шепата ви. Такива са правилата на дълголетниците.

Стига да не е торта...

"Бойкот и купуване само на това, което е жизненонеобходимо, а всичко друго да чака по-добри времена! " Хляба беше 1.65 преди премахването на ДДС-то. Сега е между 1.89 и 2.15 лв., като по често срещаната цена е 1.99 лв. И от хляба ли трябва да се откажем, че цената да се върне на 1.65 или 1.20 лв.? А да не би другите жизненонеобходими продукти да са по евтини? Нали напуснахме ужасният диктаторски социализъм за да не правим повече копромиси? А държавата какво ще направи? Последният път при последният кабинет на бате Бойко трйгнаха да се наместват за цените на регулаторите. И накрая всички до един се изнизаха с "ама те такова, масти лица и ние и държавата нищо не може да направи". Въпреки че година по късно съдът постанови че еди кое си увеличение на цената за ток била прекомерна и отвъд границите. Най-малкото което държавата може да направи е да вдигне цената на вносните продукти. Защо трябва вноса да е в пъти по-евтин от родното? - реторичен въпрос Все има от къде да се почне и нещо да се направи ама както депутатите ни бягат от отговорност за съставянето на кабинет защото добре знаят че няма как да се оправят с инфлацията и всичко друго, какво има да говорим повече!?

Ама да се сещате така с колко скочиха цените на тока и на газа междувременно? Или това е без значение?

По времето на кабинета на Кирчо като компенсираха всички за токът защо всички се оправдаваха с цените на тока за високите цени? А после като им се напомни че компенсирани те защо тръгнаха да се оправдават с цените на бензина? А после като бяха компенсирани и за това защо се върнаха на оправданието за токът? След като и за това бяха компенсирани? Даже се стигна до там да се намали грамажа докато цената е тъй висока!? От друга страна когато цените на тока и газът тръгнаха нагоре защо цените се нормализираха до два пъти старата цена? Защо не скочиха нагоре? Най-вече след като се оказа че еди колко си време няма да имаме достъп до газ? А сега когато ужким цената на газа падна защо цените продължават да растат? Отделно когато в началото цените скочиха за газът и токът защо веднага се промени цената на продуктите в магазините? Защо продукти закупени и предоставени по магазините при ниските цени, преди увеличенията на енергийните ресурси бяха надписани спрямо сегашните цени на газът и токът? Между другото например шоколада Милка скочи на над 3 лв. и въпреки това седмица по-късно във всеки магазин беше на намаление на 1.98 лв. за шоколад. А след това се върнаха на 2.89 лв. От газът и токът ли цената играе така всяка седмица? Въпреки че сега ужким се било нормализирало спрямо август месец!?

За всичко имат компенсации - и за газ, и за ток. Но пак надуват. Въпросът не е икономически, а психологически. Пазараът определя цената. Докато цената се плаща, пазара ще вдига. Върви в магазините да видиш каква навалица е. Всеки ден е Коледа и Великден едновременно.

Как една държава вдига цените на вносните продукти??? Да, има два начина, но нито един който нашата държава може да приложи: Първият да наложи по-високи вности мита. Не можем да налагаме мита на стоки от ЕС!!! Вторият, да обезцени валутата си. Това също не можем да направим, валутният борд не го позволява! За да защитим българският производител от вноса, трябва първо да премахнем валутния борд.

"Не можем да налагаме мита на стоки от ЕС!!!" Значи не може да налага мита? Добре тогава да сложат квоти на това какво количество може да се приеме в нацията. След като пазара ни е залят от всякакви чуждестрани стоки които се конкурират спрямо родното нека да се промени това. В канада има квоти за добиване на прясно мляко от фермите и ако някой го надвиши после трябва да изхвърли това мляко. Един така трябваше да излее над 30 хиляди литра мляко. Не казвам че трябва да се стигне до тези крайности, но щом има такъв модел защо да се прилага сходен? Забавно ми е как все се намират начини да се подкопава държавата, но държавата просто не можела да промени това. Оправдания колкото си искаш за защо не може да се промени. Това не можело онова не можело ама ако някой частник затъне веднага реве държавата да го спасява. Интересно как това става?

За Бога, братя, не яжте! Или яжте пасти!

Която от 20 години живее на картофи и коприва и по малко мляко и сирене и вече е 93 годишна, пъргава и опърничава.

Това е реплика на покойния Димитър Попов. Спомняте ли си навремето, тя свърши ли работа?

Не е работа на правителството да се меси в цените на дребно на пазара. Нинова премахна ДДС-то на хляба и какво. Едно голямо нищо.

Един коментар на място! Колкото повече държавата се меси в бизнеса, толкова повече влошава нещата!

За какъв бизнес говориш драги? За бизнеса на мафията от Герб-ДПС дето държат всички фирми, пазари, складове, тържища, за тях ли? Или за чуждите вериги, нека не ги изброявам, да не им правя реклама. Та пак те питам за бизнеса на кого не искаш да се меси държавата?