Папата: Не е нужно да се размножаваме като зайци

Да бъдеш добър католик не означава да се възпроизвеждаш като зайците, заяви папа Франциск в самолета на път от Филипините за Ватикана.

Обратно в новината

Коментари - Папата: Не е нужно да се размножаваме като зайци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на "шефа" ти по този въпрос?! Защо се изказваш и от негово име?!

Повече за естествените методи за контрол на раждаемостта можете да видите в образователния видеоклип "The Loophole by Garfunkel and Oates".

Папата вреди на Европа с тези изказвания. Не става въпрос за размножаване като зайци, а за разумно размножаване. За да се държи населението на едно ниво са нужни по 2.1 деца на жена средно. Всичко под тази цифра води до намаляване на населението. Всичко над нея - до увеличаване на населението. Средната раждаемост в Европа като континент е 1.4 деца средно на жена, а като махнем раждаемостта на имигрантите от Африка и Азия или пък ромите може и да е по 1.0 дете средно. С други думи, европейците или ще си променят мисленето, или ще бъдат заменени от азиатци и африканци.

И как да бъдат наказани тези, като отдавна са умрели?

означава точно това!

Папата папа. Папай папо, папай. Папане във Ватикана за папане има.

На всички католички, а и не само, препоръчвам медна спирала ;) Решава всички проблеми и не вреди на здравето и желанието за любов :-) ако господ е решил за бебе, пак има шанс 1% да се зачене :)

а когато ти летеше към яйцеклетката, не изглеждаше да си на това мнение относно спиралите.... да ти е по-ясно кое ти е залужното на този свят, сега.

Кого ще накажеш, стига глупсти. Целия християнски свят да плаща за грешките на неколциня от преди векове... Това е несериозно

Що бе папо? Господ не може да изхрани всичките ли? А бяха времена ,когато с една риба засити цялата планета. Всъщност да си ограничавате зайците оставяме на вас католиците!

всъщност не е красиво да се говори така

Искам да светна малко неразбиращите. Тези народи, които не се размножават като зайци, са обречени на изчезване. А папата може да говори каквото си иска.

Това било по времето, когато на 10 родени 8 са умирали преди да стигнат детеродна възраст и накрая като теглиш чертата - населението не се е увеличавало. А тия дето се размножават като зайци пък са обречени да измрат от глад като зайци.

Ще ти отговоря с една поговорка: Който не храни своя армия, рано или късно запова да храни чужда.

Това са пълни глупости. Ако беше вярно населението на Африка нямаше да нараства така стремглаво. Статистика е по-скоро обратната от 10 8 оцелват до детеродна възраст. Проблема идва когато има етнически прочистваниш и епидемии които наистина могат да заличат голяма част от човешката популация.

Църквата е непоклатима и истинска, и недей прехвърляй вината на някои нейни водачи през вековете върху всичките й членове. А и правиш неудачни аналогии между Играта на Ендър и църквата. Това говори за обърканост и незнание, но с претенции да даваш квалификации.

Веднага ще стана католик,ако убедиш тъмнозеления електорат в тезата си.......

начини за предпазване са може би да се *ука само в дупето?

Не, но смяташ ли че една грешка трябва да бъде повтаряна?!

Ако наистина се готви война на християни срещу мюслита с колко млн да не кажа млрд ще намалеят християните? Значи раждаемостта трябва да е висока защото Европа ще е Арабски халифат. Папата е сатанист.

Чета коментарите и се чудя олигофрени ли сте, платени ли сте? докато този вълк в овча кожа призовава християните да намалят раждаемостта мюсюлманите се плодят. И не само те.

Много необмислено изказване на папата, на фона на прогресивно нарастващата ислямизация през последните 15 г. Учени доказват с цифри, че след 20 г. исляма ще е световната религия, а след 70 г. ще е единствената!

"не мога да ви разбера- жена ти вика хубаво е ти викаш че не е..." и тук е същото

Тук важи същия проблем с циганите. За да не изкарват законови промени, че са дискриминация, не трябва да се споменава, че е за циганите. Аз от сумати време пиша, че трябва да се забрани да имат деца, лица нямащи средно образование. И точно едно от наказанията при провинение да е кастрация, плюс затвор с бачкане, на режим да строят приюти например. Може да се правят кампании за безплатна кастрация сред циганите. Има съвременни методи. Да се премахнат помощите за родители, които неясно защо се наричат за деца. Помощите за деца, да са за децата и да включват примерно плащания към детски градини, учебни помагала и хранене в училище, но 0 помощи за родителите. Раждането на деца без възможност за гледането им, е родителска безотговорност, която трябва да стане законово наказуема. Да не говорим за техните продажби на булки на 12 години, което си е търговия с хора и родителите им трябва да влезнат за дълго в затвора. Да се забрани изобщо брак преди наършване на 18 години. Политиците ни ги е страх да се заемат с проблема, а това е най-големият проблем на България, от който зависи оцеляването и. Циганската раждаемост води до бедност. Срива икономиката ни. Нарушава правата на самите деца. Тяхното обучение и възможност за развитие. Макар и остри мерки, те биха помогнали на циганите повече от всичките им цигански организации, БХК и разни други НПО-та. Държавата трябва да е като строг родител, който да ги вкара в пътя, дори с наказания. А поизравнят ли се като население с нас, то вероятно следва война. Западняците като много "добрички", биха разцепили България. Единствения ни шанс е, на запад да имат вече повече проблеми, които да им променят отношението. Но трябва задължително да се почне с ограничаване на раждаемостта им. Ако ни спират от ЕС, просто да излизаме от там. И без това ни третират като колония. ЕС не струва толкова.

Ами направете тогава поправка в Закона - след раждане на трето дете, жената да не може да забременява - тогава няма да издържаме многодетните цигански твари.

ти луд ли си !?

Да се наложи контрол върху мангалите у нас. Като в Китай с по 1 дете. Кастрация.

матриал требе бате, лош, ама матриял!

Похвално от страна на папата, че иначе какво ще ги правим толкова много папи?!

Папата да ми яде дедовияТ!

Прав е отеца, аз затова вече лупам китайката само в дупето!

Щом го е казал Папата е напълно нормално послание! Виж, ако някой мюсулмански водач го беше изтъкнал, щеше да е скандално, неприемливо и повод за едни бързи 30-40 карикатури. Лицемерието на хората само търси повод да се демонстрира! Сега е модно религиозното лицемерие.

а представяш ли си да го беше казал Обама

Споко, пресвети отче, християните не го правим! Мюслитата и будистите се размножават, ние сме взели курс към изчезване.

А най-хубаво ще да е, ако ли въобще престанем да се размножаваме! Папата е или много ограничен или е платен провокатор.

Обикновено се плодят най-тъпите и задръстени индивиди, защото те не могат да осъзнаят, че са напълно безполезни, дори вредни за майката Земя! Затова да се пръска яко с химикали/Кемтрейлс/ във въздуха, та да се изтребват зайците!

И аз съм за обгазяване на гетата и ликвидиране на приматите. Лошо е, че трябва да даваме пари за копане.

обикновено се плодят бедните . не защото не са чували за предпазни средства . това е инстинкт . от една страна не могът да осигурят достъп до здравни заведения , учебни заведения ...за поколението . ако има повече деца шанса за продъляване на родът и гените е по-голям . от друга повече работна ръка на полето . ако имаха достъп до нормалният живот те сами ще се корегират . това е научно доказано . друг е въпросът , защо не се прави нищо за променяне на това статукво .

Не се прави защото никой не знае какво може да се направи.

Предлагам веднага "ромеите" да станат католици и да започнат да слушат своя пръв пастир

Много е прав човека, но доста хора си мислят, че е много важно да се множат, сякаш са много ценни :)))

........Папата: Не е нужно да се размножаваме като зайци..... --- аиде бе! а, аз тия работи ги обичам дори когато жените са от герб! ---

Католическите и мюсулманските държави се размножават много бързо и единствения начин да съществуват е да изнасят имигранти за другите държави. Обаче това няма да може да продължи вечно защото по света се засилва недоволството срещу имигрантите и границите ще бъдат затворени.

Справка Индия ,Китай:-)

Че то повечето християни и бели хора не се множат като зайците. Тези, които се размножават така, ги знаем от кои етноси и религии са, значи изказването на папата може да се тълкува като намек за тях. Но пък техните религии им казват точно обратното... Все пак репликата на светия отец за мен означава, че той е наясно, че Земята не може да изхрани толкова население. И че наистина трябва да има някаква разумна регулация на раждаемостта - като в Китай и Виетнам напр., които имат държавна политика за задържане прираста на населението си.

Мери, на твое място не бих мислел на другите държави, а да си гледаме нашата - при тях раждаемостта е висока, при нас от година на година намалява и то доста значително. Погледни или прочети за демографската криза у нас. Тъй че не ги мисли, а да мислим и гледаме и нашето си канче

Така е, демографската криза у нас е зловеща, затова при нас трябва да тече обратния процес - насърчаване на раждаемостта - включително до трето дете (!)

Папата говори за Филипините най-верпоятно хем са много хем са бедни.

Евала, бе, попе!

Мдаа. Онанизъм и мастурбация сред католиците. Не напразно в последния брой на Шарли има точно таква карикатура :)

Скоро РБ ще опустее, и тук ще се заселят резаните индивиди ! Вуна- Шарли, Контеста Вампир дьо Боа

Това отнася ли се за нашите цигани, или те тъй като започнаха да приемат исляма и са под закрилата на БХК, са извън тази категория?

"Католиците са свободни да използват естествени методи за контрол на раждаемостта, но не и презервативи и други контрацептивни средства, припомня ДПА. " Този Папа ли е, Мама ли е не знам, ама похотта е смъртен грях, свършването вънка или самозадоволяването си е похот. Всяко еакулация без да има цел зачатие според христянствотъ е похот=смъртен грях. Аз избрах да не бъде окован от веригите на религиите:)

Това го разправяй на нашите владици. Православната църква разрешава контрацепцията (но не абортите), въпреки че догмите и са практически идентични с тези на католиците.

неща които не разбираш, не коментирай

Това пише ли го някъде в Библията или, както често става, някой църковен служител си е превишил правата и го е въвел като догма? (Сериозно питам.)

пап иди го кажи това във факултето може и да ти повярват

Абе докато алах обяснява че правоверния трябва да има десет жени и тридесет сина . Християните трябва добре да си потрудят в условията на моногамия прокламирана от църквата .

Той призова за отговорно бащинство, което е най-важното,,,ТОВА Е ОТГОВОРНО ИЗКАЗВАНЕ НА ПАПАТА. А У НАС ЦИГАНИТЕ СА ПОДТИКВАНИ ДА РАЖДАТ КАТО ЗАЙЦИ...

Джон Ленън го каза навремето : "Представете си, че няма религии...." Не е толкова трудно. Да ме извинява папата, но аз не се определям нито каот католик, нито каот православен, а като ЧОВЕК, ОТ 21-ви ВЕК ! Презерватива освен всичко останало спасява живот ! Не може човек, който бива определян като свят да бъде против нещо, което спасява човешки живот !

Така е при католиците. Колкото пъти се сношават, толкова и деца имат.

Късно е либе за китка, решението на проблема ще е катастрофален в глобален мащаб! Бангладеш- като й махнем делтата е колкото България, но с население 156 млн. заека. Там вече и презервативите не вършат работа... Само пример де... То не става като си фърчиш в облаците и да дрънкаш глупости Амин

Що, кво му е на презерватива, тея в кой век живеят....????

Това за зайците ми се вижда още по-скандално. Май папата опипва почвата и ако реакциите не са много остри, ще разреши и контрацепцията, вкл. с кондоми.