Шведски министър: Европа пропилява интелекта на жените

В ЕС 60 процента от студентите в университетите са жени. Въпреки това заетостта при жените е по-малка в сравнение с тази при мъжете.

Обратно в новината

Коментари - Шведски министър: Европа пропилява интелекта на жените | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая шведка е поредната недотакована феминистка. Пропуснала е в половия модел да включи и обратните.

ама аййде стига вече ,който иска да работи ,който иска да си стои в къщи ,който иска да си гледа бебе ..стига клишета много мъже са мъже само да своите жени .Това знаете ли го мъже ? въпросът е да има шанс всеки човек да живее и да работи

Възхитен съм, Дир.бг, от така-аргументираното Поставяне на Въпроса за Равнопоставноста между Половете! ----------- Ако позволите, няколко малки допълнителни Предложения: 1.Данъчното облагане да е във функция и (И !) на семейното положение и ( И !) на Реалните Разходи ( Т.е. персонални/семейни/детски данъчни кредити, Симеоне ! ... Е, не е баш като в САЩ ..ама ще попрочетеш туй-онуй!!) 2.Допълнителни отпускни Платени дни на работещите момичета 2.1.Семейни; 2.2.Здравни; 3.Никакви (Н-и-к-а-к-в-и !) платени допълнителни дни, полудни или наносекунди за верски/безверски насочености на бюджетно-платените (И мъже и жени !)

Интересен наистина ВЪПРОС: КОЛКО ЛЕСБОСИ ИМА В БГ-МАММА? И защо по въпроси свързани с поколението се изказват 'дами', които нямат намерение да раждат?

В Европа имало изтичане на мозъци. И къде отиват? В Америка. И защо напускат Европа, след като там било много хубаво?

Мери, какво те кара да си мислиш, че тази 'шведка' не е като нашите 'римляни" (Rome е Рим не Ром:). Та, какво те кара да си мислиш, че и тя не е някъде с около Синайски произход? Защо сме толкова НАИВНИ, да смятаме, че няма вълци в гората? Мери ( нерегистриран ) 20.07.2012 16:03 Тази шведка лансира 2 безумни идеи: 1. мъжете и жените да се пенсионират на една и съща възраст и 2. Жените да наблегнат на кариерата и да се стремят приоритетно към професионалната изява. Аз съм на мнение (може и да повтарям някого, нямах време да прочета другите форумци преди мен), че за благото и спасението на добрата стара Европа белите жени трябва мощно да наблегнат на РАЖДАЕМОСТТА, защото БЯЛАТА раса остарява и е на изчезване, а Европа е залята от бързо множащи се ... ДРУГИ раси... А шведката с нейния тъп феминизъм може незабавно да се гръмне.

Ха -ха ха ! Много се смях на коментарите , 90% от съфорумците явно са забравили , че живеем в 21в. , а не в 13в. , или имат сериозни ментални отклонения : ) И при дамите и при господата има интелектуалци и обикновенни кретени . Всеки решава сам за себе си на какво ще посвети живота си. И никой няма право да му налага разни средновековни догми. Важното е хората да са в хармония със себе си и с останалия свят. Всеки трябва да изкарва парите си сам , за да се чувства независим и щастлив. И всеки има различни способности , просто трябва да ги развива. Полът в случая няма абсолютно никакво значение. Не и в настоящия век. Със здраве : )

и квооо, общо, има, с новината, тази бисексуална мъдрост?

Когато мъжете добият способност да раждат, тогава полът няма да има никакво значение. В момента половината население не може да допринесе за възпроизводството и е нормално да се компенсира от можещата половина. Насърчаването на жените да си губят времето с учене при положение, че нито имат изявени качества, нито желание за кариера води до спад на раждаемостта, а оттам до спад във всичко.

Ти днес май си се шляла по жегата по без гащички май. Я провери за всеки случай.

По времето на соца имаше един лаф: филма не бил швецки, а бил съвецки

Верно ли си не знаеш как се пише съветски и шведски?

Една такава теория е мракобесническа. Ликвидира нацията а увеличава експлоатацията на жената. А тия само след 10 г. ще са малцинство и ще ги забрадят.

да швиция една от най-социалните държави в европа скоро ще изчезе определено.

мне, но ще е населена с муслимани, които нямат това раково образувание, хомосекса.

ще са по 3 на правоверен, и да, или забрадят или с камъни. честно казано, не се кефя, защото пътьом ще сме изчезнали - слушайки тези кучофилни NGO-та

кажи го "травестити жена към мъж" (ака лесбоси) и няма да сбъркаш. стига с това 'феминисти' сякаш има нещо истинско в това ... прислагателно.

Предполагам, че повечето от вас твърдите, че обичате или поне уважавате жените си, нали? Е, след като твърдите това, какво ви пречи фактът, че тя иска да прави нещо, което е не само полезно (подпомага финансово семейството), но и доставя и удоволствие? Ако наистина държиш на човека до теб, би искал да го виждаш щастлив и доволен, нали? А не да имаш вечно недоволна съпруга, която по 10 пъти на ден ти опява какви жертви прави и как заради теб се е отказала от работата и социалния си живот. А ако толкова държите у вас да е супер чисто и подредено, ами помагайте и вие в домакинството или най-добре наемете жена да чисти! Така ще имате достатъчно време един за друг вместо цяла събота да пропилявате в чистене и пране.

Не знам защо се оплакваш само? Като се омъжи, някой друг ли ти избира мъжа? Някога някой да ти е казал не ставаш за дадена работа? Някой да те е накарал нещо да правиш или да не правиш? Всичко е въпрос на избор. Обоснованият ИЗБОР, е това което ни различава от животните. За разлика от тях, които мислят само как да създадат поколение (сиреч, да се изчукат с цел), човекът е призван да създаде общество и да се социализира с хората около него, включително съпруг/съпруга/приятели/колеги/работодател и т.н. Кучето тича през лехата, като види господарят му да държи кокал, но човекът заобикаля, защото иска да има красива градина, ако трябва да пресече. ИЗБОР - всеки ден правим лични избори и не е нужно да се оплакваме на всички, колко сме нещастни.

Изобщо нямам предвид себе си. Все пак благодаря за загрижеността.

Предложенията на шведката са пълна глупост. И това ще стане ясно даже преди мюсулманите да се изпикаят на гроба на последния швед.

една жена трябва да Може да се издържа сама ,защото може да и се наложи ..и отнемане на това и право са абсолютни глупости... кой говори за феминизация.

И аз да ти дам малко статистика. Ама за разлика от теб от личен опит. Имах шефка от клон на международна фирма в БГ. Та тя всяка работна сутрин прави безсмислени събрания по няколко часа. И като разбра главния шеф веднага ги съкрати на веднъж месечно. И работата тръгна. А колко е шеф няма да ти разправям. То по-добре без такъв шеф, повече и по-качествена работа ще се върши. В друга фирма работех при шеф мъж - всичко идеално, страхотни отношения в екипа. Но напусна и гледай какво стана като дойде жена за шеф - започнаха клюки, сплетни, умишлено разваляше отношенията в екипа (главно между жените). А за работа да свърши никаква я няма.

Не знам колко плащат шведите за подобни реклами, но явно им вършат много добра работа.Социалната им система в момента е пред колапс, масово отказват помощи и обезщетения за безработица. Просто системата им не работи. Имам приятели там говоря от опит.Отказват регистрация или ти плащат по малко от половината в краен случай.Да на повечето места работят жени, дори в полицията и охранителните фирми.Мъжете са ги превърнали в детегледачки и изглеждат и се държат като трансексуални.Пълна деградация на обществото, която предлагат за износ.

Целта на тази инициатива е да отделят повече пари за социални дейности, т.е. да има повече хора на хранилката и всички да са равни (което не значи богати).

Шведската тройка ще реши всички проблеми.

Тази шведка лансира 2 безумни идеи: 1. мъжете и жените да се пенсионират на една и съща възраст и 2. Жените да наблегнат на кариерата и да се стремят приоритетно към професионалната изява. Аз съм на мнение (може и да повтарям някого, нямах време да прочета другите форумци преди мен), че за благото и спасението на добрата стара Европа белите жени трябва мощно да наблегнат на РАЖДАЕМОСТТА, защото БЯЛАТА раса остарява и е на изчезване, а Европа е залята от бързо множащи се ... ДРУГИ раси... А шведката с нейния тъп феминизъм може незабавно да се гръмне.

БРАВО!

Не съм сигурен кой и защо е измислил думата еманципация, но за тези които я прилагат резултатът е плачевен. Вместо жената да си гледа децата и дома, и да внася уют и спокойствие, тя участва наравно с мъжа в пазара на труда, в резултат на което заплатите като цяло намаляват. За обикновените семейства стана невъзможно да се изхранват, ако само мъжа работи. В резултат на това жените са принудени да изоставят възпитанието на децата (най-важната професия). Всяко следващо поколение е все по-лошо от предишното, знае все по-малко, все по-маргинализирано и като резултат изчезваме като народ. За сметка на това избуяват едни други раси. Според мен всичко това се прави умишлено. Колкото сме по-маргинализирани, толкова сме по-манипулируеми и лесни за управление. Моля никой от обикновените мъже и жени да не се обижда. Жените са добри в едно, мъжете в друго и се допълваме взаимно. Когато се изземват функции от единия пол и се вменяват на другия, резултатът е плачевен и за двата пола.

+1

ама само жената ли трябва да възпитава децата според теб

Разбира се, че не. Но за нещата с които се занимава жена ми, аз не се обаждам, за сметка на това, когато трябва нещо задължително да стане или е се отнася за сериозно провинение съм аз на ред. Моето участие е с ежедневния пример който давам и със авторитет и твърдост, когато трябва да наложим поведение различно от желаното от сина (за радост не се налага често).

до около 8-9 година - определено. и това е чест, не просто досадно и унижаващо задължение, както го изкарват хомосексуалните с женски полов орган. просто на дамите, които са на противното мнение, леко и 'деликатно' (да се чете грубо и тотално безкомпромисно) им се отказва трибуна. а и те нямат геймини - НГО-та, за да настояват, те си имат мисия в живота. а мисията на мъжа е да подкрепя жената през това време. и ... ако 'мъжете' дават 'фира', то е време 'жените' да се замислят какво общо имат с дама или майка, та да претендират въобще за 'женски пол'. а не само за женски полов орган. силикон може да си сложи и Азис.

Поздравления за коментара! Има една поговорка, че първите 7 години са най-важни в живота на човека. Това е било така в миналото, защото тогава децата са били с майките си, докато тръгнат на училище и те са ги възпитавали, преди да ги поемат учителите след това. Сега децата ги дават на ясла още от 2 години и прекъсват връзката между детето и майката. То прекарва 8-9 часа в яслата и само 3-4 с родителите си. Целта на еманципацията е точно такава - да се накарат жените да работят, за да могат децата да бъдат откъснати от тях.

И аз!

Грешката е заложена в условието. Системата на образование дава предимство на "магарето пред коня". В образованието е заровено кучето. Магарето има голямо желание и амбиция подхранвано обикновено от мама магарица. Това е причината да има 60 % магарета С Много Висок Ценз. ....но когато дойде време за работа, поради това че не може да се бяга заедно с коня го обръща повече на реване. Който е работил с много жени знае за какво става въпрос, а който има и жена началник ....е за съжаление.

да не си нереализирал се животновъд по образование , нищо не разбрах :П

Съществува мрачна картина за бъдещето на едно такова общество, в което жените ще трупат непрестанно знания и тапии от престижни университети, ще станат прекрасни жени от кариерата... И като се огледат - времето за създаване на потомство безвъзвратно е отлетяло. Проблемът е поставен неправилно от личностна позиция. Точно така обществото загива - и ще се чудят защо в Норвегия 45% от първолачетата не говорят норвежки и в България 50% говорят на цигански .....

Тази тема си е лична между конкретен мъж и жена .. кой какво ще получава и кога и как ще работи.. Какво са я изтупанили тук. Все едно в едно семейство , някой като прочете тук и ще се повлияе.. , ако е така - жалко .

скъпа пс. , кой изобщо работи в Европа сега?? Я помисли сериозно. но - за повдигане на егото - да добре е да има жени там.. , но те си съсипват живота по свой собствен избор - имат право да го правят. Квио таргети от запад кви 5 лева.. ;))

ае тука да не е някоя кифла модераторака, трие избирателно некви неща

Обикновено жената е тази, която не би искала да има връзка с мъж, който печели по-малко от нея. Или ако иска, то тя няма да го възприема като мъж, а ще го манипулира, тайно мечтаейки за "истински" мъж.

Е, то това точно е целта.. да се разбъзикат семействата и оттам по-лесен контрол на киборгите. Да се "покаже", че нема сми от семейства, само секс и от сорта.

Те това беше изказване

Моля другарко, нещо не сте права. Точно умните и интелигентни хора са казали, че жената работи повече, но върши по-малко работа от мъжа. Помислете защо или предпочитате да си изперете и сготвите?

Феминизмът не иска жените да са равнопоставени на мъжете. Всеки интелигентен човек е наясно, че такъв модел е неработещ. Целта на феминистките е мъжкото доминиране в обществото да бъде заменено от женско доминиране. Дали това е постижимо, е отделен въпрос, но нека да сме наясно какво всъщност искат.

което всъщност си е обратната тъпотия...

На българина му напиши една такава новина и стой та му гледай сеира! :-)) Вместо да си признаем, че сме две половинки на едно цяло, ние ще се изпребием кой е по-важен! Е, никой не е по-важен!

Трябва да си много тъп, за да искаш равенство между мъжете и жените. Та те на физическо ниво не са равни, камо ли на друго! За функционално да не говорим. И какво равенство тогава???

какво общо има раждането с това една жена да работи.. бедите в обществото не идват от работещи жени а много по често от жената тип фльорца.

+1 точно така!

Е то друга освен фльорца има ли?? Ако е само една жена в стая без интернет и телефон, може и да свърши някаква работа. Стой и гледай какво става, като станат 2 или повече.:-)) вЕрвай ми, знам от опит. Никва работа не се върши!!

ндаааам, друго си е да познаваш само чалга културистки. жал ми е за теб, човече, но ми е ясно защо си с розова тениска или риЗка

мисленето ти е много грешно.

Браво, жените ще бачкат, като волове, а за да са равнопоставени на мъжете няма да раждат, няма да гледат деца, няма да вършат домакинска работа... Мъжете, от своя страна ще обръщат повече внимание на семейните и домашни задължения (ще перат, гладят и готвят), за сметка на работата си и така всичко ще стане една манджа с грозде и ще спрем да се множим и да създаваме семейства, защото няма да има време, смисъл и желание за това! Защо, след като светът и цивилизациите са оцелявали благодарение, точно на моделът в който жената се грижи за децата и дома а мъжът е този, който "копа" и осигурява финансовата стабилност и прехраната на семейството, някакви "мозъци" сега са решили да "преоткриват колелото". Извод - ами, то ИДИОТИ има навсякъде и всяко идиотско деяние има своето философско оправдание!

Те понеже са големи "мозъци", затова населението на Европа е застаряващо и намаляващо, пък мюсюлманите нека се множат... Но така е - който не разбира природните закони, изчезва от лицето на земята.

грешката е на природата - ако хомо сапиенс беше не 100% бозаjник, а птицечовка, която снася яjца, отглеждането на поколение щеше да е по-лесно в соцялни домове, ясли и т.н. а жените щяха да имат повече време за работа, секс, и др. развлеченя -:)

птицечовката е птица упорита докато не я ритнаш -не полита:)

а защо една жена трябва да е шефка не може ли да се използва интелекта й . защото има мъже без интелект и жени с интелек и обратното . А не е ли така?

То на шефовете, особено в България, като гледам не им трябва много интелект, така че какво толкова :-))

Сега остава само жените са си присадят и по един пенис, и вече няма какво повече да искат :-))

Тези от Севера наистина са успели да смачкат мъжете си. Няма по-опасно нещо от жена мислеща си, че децата й са заплашени. Такова нещо може да избие без жал чужди пеленачета. Затова мъжете трябва да командват, за да не се стига до подобни ексцесии. Мъжете са по-благородни и могат да мислят а не да "чувстват" в критични ситуации. А в днешно време ситуациите са именно такива. - критични. И.. не на последно място - аман от изпедерастени женчовци. Мисля че и на мъжете и на жените им е писнало.

мишко, ти си трол от джемини

Тия умни европейци пак се изцепват. Те не виждат ли че от тяхнатха умнотия вече няма европейци. Защото основния биологичен закон е жената да ражда деца, мъжът да може да ги прави. И това е във всяка една цивилизация в света. На мъжът му се дава максимално свобода, само и само да може деца да прави. А модерните европейки се пръкнаха да стават шефове, децата да раждат е неприятно задължение. Момченцата не може да пораснат като мъже, най им е лесно да си боядисат косите, да сърфират в ю тюба, масово изпедерастени. И така полека лека Европа ще се завладее от мюсюлманите, където няма лабаво. Ама защо като искат да наредят жените да са шефки, защо не броят какъв процент са багеристки или строителки.

някой нещастен хомосекс се опитва да замести равнопоставеността с ЕДНАКВОСТ. жените са нещо прекрасно. единствената врата към БЕЗСМЪРТИЕТО - чрез децата. а сега ги разсейват от таз им МИСИЯ. която, ние, мъжете, трябва да подкрепяме. ХАЙДЕ СПРЕТЕ С ТЕЗИ 'ДЖЕНДЪР' ИЗСЛЕДВАНИЯ. най-малкото докато 0% от мъжете раждат!

жените и мъжете да са равни. това води до феминицазия на мъжете което е кофти. но една жена може да и се налага да работи ,а може и да е много по-способна от един мъж в определена област.

Аз се сещам за една област, в която определено са много добри... там, на магистралата... :-))

на магистралата има и хомо проститутки. на родилната маса - нито един такъв. зае*и тези глупости, жените са прекрасни в ролята си на мадони, а не на необръснати Манолки.

аз едно нещо не мога да разбера. Жените и мъжете не сме създадени да сме равни и природата си го е доказала. Много хора ще кажат ама не е така не гледай само половите органи. Ми каквото и да гледам не сме равни това е живата истина и така ще е до като свят светува това е .

вижте тази статия и коментарите под нея dnes . dir . bg / news / zheni-general-anu-angelov-armia-11533478

Вижте тази статия и коментарите под нея link

Дотук нито едно мнение без правописна грешка (и от жените и от мъжете)... И драги "мъже", спомнете си кой ви е родил - предполагам не баща ви, а доста интелигентно същество, което не е по подразбиране "задпечково устройство", нито чистачка, нито любовница. И не е въпросът до 25те кг, а че мъжете ги е срам от умните жени!

За правописните грешки не съм съгласен.

нарочно пишем така изчанчено за да проличи вашият интелект.

Няма начин една жена, която е по-умна от мъжа си да е щастлива. А всъщност - целта е да бъдеш щастлив, дори и да имаш 5ст. в джоба. Докато "някой ти пречи", независимо дали е мъж, жена или зелено човече - няма как да стане. Така е - жено!. А са - марш у куфнята!

Макар, че съм женско коте съм съгласно./разбира се без последното за кухнята - ако питаш мене чинии се мият веднъж седмично, а и мъжките представители в семейството наж колко хубаво готвят и шетат.../.

Комплекси, брате, комплекси! Изобщо не ми е ясно какво толкова ви е страх, че жените искат да работят? Вместо да се радвате, че ще има кой да ви помага със сметките и няма да ви мрънка вечно за пари, вие негодувате. Не го разбирам. И после защо жената гледала на вас като на банкомат? Ами ще гледа. Като според вас няма право сама да си изкара парите, от къде ще се вземат, ако не от вас.

Ти понеже работиш и сама си изкарваш парите, от мъжа ти една стотинка не си взела, нали?

Представи си, да. Изкарвам достатъчно, че да не се налага да го моля за пари. Освен това обичам работата си и това ме прави много по-щастлива и спокойна и съответно съм и по-добра майка от жените, които са зарязали кариерата заради децата си и сега това им тежи.

хм. а циганския модел не ни ли харесва? мъжът краде, жената ражда, децата или крадат, или проституция, или просят? и всичко това на гърба на работещите мъже и жени, които оставят между 1 и две чавета? хайде... улево! шведите-гейове от това поръчково изследване да се намажат с вазелин и да ходят да се.. да ходят на гей парад.

Tozi въпрос е решен в света така - колкото работиш толкова получаваш! Ако работиш по-малко получаваш по-малко! Жените няма какво да се сърдят - те имат по-малки възможности и са по-слабо предпочитани и назначавани! Примерът е следния - една жена може да премести 25 килограмов пакет, един мъж - 75 килограмов! Как да ги сравним? Е има работодатели които предпочитат служителите да правят директни секс услуги. Тогава жените са с предимство.

Моят работодател предпочиташе да наема жени (проектантско бюро - а това си се подразбира мъжка професия) и това беше така докато не се изпожениха и не започнаха да раждат. Тогава мина на друга вълна, че по-добре да наеме мъж, защото поне е сигурен че няма как да забременее. И през цялото време цъкаше с език тези жени как са си провалили кариерата като са решили да имат деца.

бе като ги гледам тия кокони с висше около мен не сметам,че требва да им се вменява голема отговорност и да се търсят мисловни подвизи.