Гневни непалци сами търсят близките си в руините

Стотици непалци, разгневени от бавната реакция на правителството след опустошителното земетресение, започнаха сами да търсят близките си сред отломките.

Обратно в новината

Коментари - Гневни непалци сами търсят близките си в руините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жертвите може и 10 000 да станат. Тук ще трябват милиарди долари за храна и после за възстановяване. Трябва сериозна международна и вътрешна организация.

Те са между Индия и Китай. Това са двете най-многолюдни държави с огромни възможности. Би трябвало да им помогнат.

Стихията е страшно нещо! Горките хора! Те са толкова добри, смирени и силни, непретенциозни, отзивчиви, душевно богати ... Как можа точно на тях да се стовари това бедствие?! Четох, че Русия е изпратила два огромни самолета със спасители, помощи, оборудване, храни ... но те вчера не са могли да кацнат в Катманду, останали са в Индия, днес вероятно вече са там, дано да успеят и да помогнат! Те имат огромен опит, отлично обучени специалисти, и доста руснаци има в Непал по всяко време - няма да имат проблеми с преводи и контакти. Ситуацията е такава, че на никого да не я пожелае човек!

този климатичен пояс не е подходящ за човека

Имат и хубави равнини, не е само планина. Всичко си имат хората.

Да ни пази Господ от това!

Тука Господ НЕ-МА! Не му стигат силичките да се справи с всичките простотии и олигофрении по тези географски ширини.

И там е като у нас - не искаме държавата да ни се бърка в доходите, но като стане нещо лошо - държавата да помага.

Ти само ако знаеш държавните "мъже" какви пари трошат ще ти стане лошо. Не само, че ще си криеш доходите ами ще ги закопаш през 9 планини в десета.

Правителствата не решават проблеми, те ги финансират.

Пролет пукна и комшиите пак извадиха бормашини, чукове, кирки, къртачи. Година след година все едно и също. След всеки ремонт, я наводнение, я нова пукнатина. Докато дойде "Непал". И ще сме бесни и гневни.

Строях миналата година, по всички правила на администрацията. Е... поне всичко ми е по проект и земетръсно устойчиво, но не искам да виждам на живо земетресение. Въпреки 100 куб.м. бетон и 15 тона желязо, природата е с огромна сила. Повечето от снимките които видях са къщи без носещи колони и само на гредоред, това няма как да не се събори при силно земетресение, затова моля се поне повечето от строилите и искащите да строят да се придържат към земетръсните изисквания. Това им дава шанс да преживят нещо толкова кошмарно. Няма как да позволя съдбата да си играе с живота на детето ми. Искам поне каквото зависи от мене да съм го направил и да не допусна това да се случи с моята къща.

Aми това, чувал ли си го?: .. "Aко искаш да разсмееш господ,....Kажи му, че имаш планове"!! Cъдбата ти е такава,...каквато ти е записана! Hищо, не можеш да предвидиш, или промениш! Cамо можеш да бъдеш по-добър човек!:))

Оооо не! Основния закон в Библията е " каквото посееш това ще пожънеш " !!! Така че ти си в огромна част в контрол на твоята съдба и участ!!!

От репортажите по телевизията се вижда, че поне 70-80 от сградите в Катманду не са засегнати или поне не са се срутили. В съсдество с катива сгради има други, които са се превърнал буквално в пепел. Не може в силно земетръсна зона да строиш безотговорно и да чакаш милост от всевишния.

Смятай в България.....

Стискай палци да не стане в София.

Защо само в София? Не ти ли пука за останалите Българи?

И ти си прав, но имай предвид че в Непал хората са готини, но държавата е бедна. Няма земеделие няма равнини, малко природни ресурси - само един туризъм. БВП на човек от населението е над 10 ПЪТИ по-ниско от това на България (което също никак не е високо)... Хората просто не могат да си позволят да строят по всички антиземетръски изисквания...

stan_posta@

Имат равнини, поне 20,000 кв.км. Погледнете картата внимателно ! Казват им "тераи", много плодородни, напоявани целогодишно (при толкова планини много вода).

Борисов е виновен! Като ритал топката Тя ударила Хималаите И направила земетресението, което отнесе целия Непал! Едно парче от планината обаче го ударило и затова ходи с насинени око! Той е! Сигурно е!

Без съмнение един много смислен коментар, който е коректен и е точно по темата, така че модераторът на дир.бг да се погрижи коментарът да се вижда през целия ден.

Мерси, знаци, данке, танкю, спасибо, грация и ..... даже благодаря! Очаквам да го отпечатат на Афиши и да го разлепят По кръстовищата!

Млъкни! Срам и свян нямаш ли, бре?!!!...

Не се учудвам. Ако това се случи в България нещата ще са още по-зле и ще има още повече жертви. И естествено политиците ни ще напуснат страната с първия самолет, а народът ще бъде оставен сам на себе си - по-точно оцелелите от народа.

говориш абсолютни глупости