БАН отрича за земетресение в Гоце Делчев

Земетресение с магнитут 3,9 имаше на 13 км южно от Гоце Делчев, съобщиха от Средиземноморския сеизмологичен център. От Геофизичния институт на БАН опровергаха съобщението и обявиха, че земетресение не е имало.

Обратно в новината

Коментари - БАН отрича за земетресение в Гоце Делчев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търтеите от БАН да попитат животните от Г.Делчев дали са усетили земетресението и да съгласуват информацията.

Витоша не е била никога вулкан и никога няма да изригне. Казвали са го хора от БАН. Това е просто мит. Не е никакъв мит! Просто напорът отдолу не е бил достатъчно силен и магмата не е могла да пробие. Но там, долу, сигурно ври и кипи! Доказателство за това са топлите минерални извори в околностите на Витоша - Княжево, Овча купел, Банкя и др. А също и горещата минерална вода в София!... Да се надяваме, че няма да напъне отново, и недай си Боже, да пробие!... Косвено доказателство за съществуването на магмено огнище е и наличието на залежи от полиметални руди с повишено съдържание на злато и сребро и находищата на скъпоценни и полускъпоценни камъни. Визирам Родопите - българския Урал...

Витоша не е била никога вулкан и никога няма да изригне. Казвали са го хора от БАН. Това е просто мит. Не е никакъв мит! Просто напорът отдолу не е бил достатъчно силен и магмата не е могла да пробие. Но там, долу, сигурно ври и кипи! Доказателство за това са топлите минерални извори в околностите на Витоша - Княжево, Овча купел, Банкя и др. А също и горещата минерална вода в София!... Да се надяваме, че няма да напъне отново, и недай си Боже, да пробие!...

Предпочитам да вярвам на БАН. Не се съмнявам, че са направили много сериозна преценка, щом са решили да противоречат на международен център. Възможно е и да са сбъркали, но тогава ще направят следващо изявлвние.

чакай малко бе, какъв е тоя трус на 589 километра дето бил засечен? Това е на майна си райна, едва ли изобщо може да се усети на повърхноста като е толкова дълбоко.

Браво на БАН. Не е имало земетресение, EMSC бъркат, то и IPad е измислен след Октопад :) Грешни прогнози за време, не отчитат вярно сеизмологичните данни. За какво получават заплати там? Да се хранят администрацията и пенсионерите "академици"?

Ти сигурно имаш в мазето апаратура за следене на заметръсите, та затова си толква сигурен. аман от запъртъци дето от всичко отбират ...

Щом специалистите-геофизици от България казват, че няма - значи няма. До Гоце Делчев имат сеизмична станция, така, че е ясно, че няма как да го пропуснат. Ние все вярваме на какви ли не чуждоземни информации, които са ни безизвестни, макар и с гръмки имена. Но то все чуждото е по-добро ... Нищо, че не го познаваме ...

Приятели, българи, земята и народа ни са благословени! Няма страшно! Като бях ученичка, значи преди 20 години ми казаха следния виц:" Стават земетресения в Гърция, Турция, Румъния, Югославия. И отиват емисари да питат ДЯДО БОЖЕ, що така? И само в България няма земетресение, а всички съседни страни, ужас, ми не е справедливо! А Дядо БОже, казва, леле,гледал съм старите граници на България, от векове. Хайде, да сме добри, да прощаваме, да обичаме и няма да има негативна енергия и природни катаклизми! Положителната енергия, тоест любовта между нас ще донесе добро и обратното! Хайде да изберем ДОБРОТО!

БЪЛГАРИЯ ще се възроди и ще пребъде!

Вместо да спорят сеизмолозите просто да попитат Гоцеделчевци усетили ли са го: хора, домашни животни и т.н.

Няма какво да отричат! http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=192409

Не разбра ли, че е станало на г... на географията, а не тук!

Спокойно, всички ще умрем, не се блъскайте, има място за всички!

Ужас ... за няма нищо и токът, телефоните и тн. спират и настава паника. Дано няма по-сериозни трусове, че тогава сме до там! Скапана държава с глупав народ! Чакам някой да свърже изграждането на метрото с трусовете ;)

Скапана държава с глупав народ?!? Тъй си написал ти - е, тогава ти какъв си и в коя държава живееш? Изводът е за теб и за такива като теб! Толкоз от мен.

Прав си...родните медии ще го свържат и с вота на недоверие към ББ - още не са се сетили сигурно....но така е- прост народ - слаба държава....

Ти си самото потвърждение за глупав народ. Как направи връзката на земетресенията далече от София с драгоценното ви метро?

чакане му е майката :-)))))

о, свещенна простотия! Какво общо има метрото в София с трусовете в Провадия, или Гоце Делчев? То бива тъпота, бива, ама чак пък толкова-не бива!

Ами той човекът ви го е казал бе ! Очаква някой глупак да свърже земетресението с метрото . Явно не можете да четете , та изводът за глупаците е ясен .

прост си само ти! българинът не е никак прост, а е тарикат. тариката е човек с мозък в главата, но лекомислен. това не го прави в никакъв случай прост. държавата си е много добра, а страната е чудесна. жалко само, че има много такива слабоумни като теб, които не знаят защо са се родили и проклинат родителите си. седите и чакате някой друг да свърши вашата работа. ако имаше малко повече хора, които сместо да се вайкат неспирно и да се самосъжаляват, а да дадат своя принос към страната и обществото, то определено всичко щеше да е тип топ... с тези земетресения се мъдри нещо голямо. едно от рода на 7-8 по Рихтер или едно изригване на Витоша ще дойде добре, че такива търтеи да си заминат и да останат свестни хора обичащи България. заедно с лентяите да пукнат и циганите и турците и ще е егати кефа

Народът е прост, което не означава задължително че е тъп. Когато се обобщава с "народа" естествено става дума за повечето хора, а не за всички, така че писалият това спокойно може да даде оценка, преценявайки себе си като не чак толкова прост. ПП: Витоша не е била никога вулкан и никога няма да изригне. Казвали са ми го хора от БАН. Това е просто мит.

Само не ми е ясно как вулканът (земетресението) ще те познае колко си работен, че да те подмине точно тебе

Да, само с една малка забележка: страната е чудесна, а държавата - ами то от двадесет години такава няма...