Земетресението е регистрирано в 0,34 часа, като дълбочината на огнището е 589 км. Няма данни за жертви и разрушения.

От Геофизичния институт при Българската академия на науките опровергаха съобщенията за земетресение у нас тази нощ. Емил Ботев от Геофизичния институт съобщи, че не е точна информацията за трус с магнитуд 3,9 по скалата на Рихтер в района на Гоце Делчев, поместена на сайта на Средиземноморския сеизмологичен център. Той уточни, че тя е подадена от гръцки сеизмолози и става въпрос за вълни от земетресения на другия край на земното кълбо на Алеутските острови край Аляска. 

"В 21.34 часа регистрираха земетресение, което е станало в 21.22 часа на другия край на земното кълбо в Алеутските острови. Няма никакви основания да се мисли, че на територията на България по това време е станало земетресение. Не е имало други земетресения, които имат възможност за усещане на територията на страната", каза още Ботев.

Няма пострадали и нанесени материални щети от полунощния трус край Гоце Делчев, предаде БГНЕС. Трусът не е усетен от хората и няма данни за нанесени материални щети, каза дежурният в Областния комуникационен и информационен център - Благоевград. Това е така, тъй като в града преобладава ниското строителство, най-високите жилищни сгради са 4 - 5 етажа, трусът би се усетил в такива над 10 етажа, каквито в града няма.

Вчера няколко труса разлюляха Североизточна България и Балканите.  Шест земетресения през 1- 2 секунди с магнитуд от 4,2-4,4 степен по скалата на Рихтер бяха регистрирани в 22,51 ч. в България на 6-7 км от Провадия и на 33 км западно от Варна. Най-силно са почувствали земетресението в Провадия. Токът в града е спрял, хората изскочили по улиците, има изпочупена покъщнина, стъкла и витрини, имало е проблеми с мобилните и със стационарните телефони.