38 деца и трима учители се натровили по време на зелено училище в Банско

38 деца и трима учители са приети в многопрофилната болница в Разлог със симптоми на повръщане, разстройство и коремни болки, според последни данни от Министерството на здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - 38 деца и трима учители се натровили по време на зелено училище в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а може и някаква отрова да е сложена или случайно попаднала в храната - за мишки, за хлебарки, за хора...

обвиняват храната,но никой не се сети да вземе проба от водата в чешмите,защото тези дни има и доста банскалии с признаци на хранителни отравяния,а те няма как да са консумирали една и съща храна-докато водата е една за всички

Задължен съм Ви !

"Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова следи непрекъснато създалата се ситуация".............. Първо-тази женица какво разбира от медицина (тя т какво ли разбира, ама..нейсе)и какво точно следи... Второ не сме ли на този хал именно от такова пост фактум следене?!

В България вече всички училища и учители са зелени. Поради това образованието ни е с код червено!

....а всъщност виновен е лакомия частник ,който е решил да започне сезона с 2 печалба и от оборот и пробутване на стара храна .Тук обаче тях никой не ги съди .

Пич много си прав ! Бил 3 месеца в Банско и няма начин това да не е храна останала от сезона и сега са я пробутали на децата ! И готвача е изкупителна жертва !

Не е от храната!а от водата бъдете сигурни.

Най-вероятно готвачът в случая е изгорелия бушон. От желание за икономии и по-големи печалби се нарушават елементарни правила за хигиена. С голяма увереност и информация от втора ръка теърдя, че в Русе почти всички обществени кухни (ресторанти, кръчми, хотели) са далеч от хигиенните норми. През лятото имаше статия за хотелите с шведска маса на закуска и какво правят с манджите, които останат. Тъй че най-вероятно положението е еднакво навсякъде из страната.

Не знам защо но само като чуя за поредното "зелено" нещо и почва да ми се повръща и на мене!

1chovek

Рулото Стефани ми се струва най-подозрително. Но здравните служби ще преценят най-точно, разбира се.

Да бе... от кайма, в чиято направа няма пострадали животни...

деер

8 ooo ooo милиона цигани в България....... заради 27 милиардера с ЕГН-та! Трайте си, те са си добре!!!!!!

1chovek

Дори да приема на доверие думите ти, че е така - кажи ми, тези деца от тия 27 ли са натровени? А в дясно, в колонката с други новини чета "Две момчета убиха пенсионерка, за да я ограбят". И за това ли са виновни тия 27? Нека не се лъжем, нещата ако бяха толкова прости - да сме ги решили отдавна. Целият народ има нужда от промяна на нравите, а това не става лесно, нито с магическа пръчка. Така че - всеки да гледа себе си и какъв човек е - и току виж, лека полека може и да тръгнат нещата. Но ако си търсим просто поредната жертва, на която да припишем собствените си грехове - едва ли ще стигнем до очистването ни...

какво означава "зелено училище"? че не е още узряло ли, или че учителите и децата са дебилни?

селянката от дулово следяла непрекаснато састоянието на децата. какво разбира тази от медицина?

Доколко са били ефективни и бързи действията, комай не е много ясно.... А към гражданката от г.Дулово, Аз-Данъкоплатецът имам Един-Единствен въпрос (в отговор на нейното следящо следене на следенията ) : --За ...п-р-е-в-а-н-т-и-в-н-о-с-т ... чувала ли си, мари ?!

За адекватната реакция можеш да бъдеш сигурен. Докторите от болницата в Разлог са го доказали десетки пъти в подобни случаи. Това не е първия, нито последния случай на масово отравяне на деца в Банско. Да не говорим за дестки случаи на травми по пистите, когато хирурзите в Разлог са се справяли на ниво на столична травматология. Освен това в последните години болницата беше въоръжена с модерна медицинска апаратура.

Благодаря Ви ! (Отскачането на Словото ми беше за в самата хижа .) ....Да !, добре Познавам нещата в Разлог (и наоколо) . ... ...Лично съм Признавал лекарите в Разлог . (Само си представете да отидете при тях с Ваш ски-ученик с полуотнесена брадичка ! И то -- от срез с прелитащ кант . ...Или по нощите -- с 8декемврийски студент(к)и, бълващи стомашен сок ! )

Доколкото знам в Българският език няма дума натрова , затова според мен е правилно да се казва отровен ,отровени

В коментара си имаш 4 правописни грешки.

Може, но за думата и нейното значение ми го е казал компетентен човек и съм го запомнил