Здравният министър: Не разбирам протеста на аптеките

Браншът има гратисен период от 6 месеца, за да отговори на изискванията на Брюксел, казва Ананиев

Обратно в новината

Коментари - Здравният министър: Не разбирам протеста на аптеките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Циркаджия ! В мътна вода се лови най-много Риба , а този е болен , Социопат , без причина се усмихва и се смчее ,подходящ за Борисов ,той Умни не търпи !

Как ще разбереш , като Умишлено са те сложили на това място , специално Неграмотник ! Давай си оставката и всички на есен с песен на избори !

Министърът е прав-какво се правят на гръмнати-казват им нов софтуер -въвеждаш и не разсъждаваш !

След мошеничествата с ТЕЛК-овете е ред да бъде подхваната лекарствената мафия. Колко пъти се писа за безобразията с лекарствата и техните цени в пъти по-високи от тези в съседни и по-далечни страни, реекспорта им и оставянето на произвола на съдбата българите със страшни заболявания, разликите /абсолютно необосновани/от по няколко лева в цената на обикновени лекарства от аптека в аптека и т.н и т.н. Няма време за умуване, действате!

Ами то попнеже толкова години не се напъвате поне малко да разберете реалността която създавате властващите та и за това сега не проумявате че вече много прекалявате, защото вашите изгъзици бъркат в джоба на хората и никакво подобрение на средата за живот не става.. Как да извадят по 2-3 хиляди дребните аптекари а не веригите крадливи за да ви задоволят глупостите или съдите по вашия джоб дето всеки месец влизат по двойно повече кеш...

С какво става - в същност страдаме ние, болните. Аз не изкам цяла кутия, имам нужна напромер на един блистер. И вече няма да ми прподадат ли? Поредна гадна гавра с нас, потребителите. Очаквам дЕС да издаде директива за хранителн стпки - по една упаковка по десет например пакета брашно, и т.н.

Тоя не разбирал протеста на аптеките???? Ами той реално от нищо не разбира. Видяхме го вече. Навлякъл е ръкавелите още по Живково време и цял живот си е търкал задника по министерските бюра без да се налага да мисли. Година след година е преписвал миналогодишните бюджети както студент преписва курсова работа и е получавал заплата. Възможно е да е истина, че той е довлякъл протежето си Владислав Горанов в Министерството и го е превърнал в нищо неработещ чиновник - това, което ни се демонстрира и днес. От такива задници произтичат причините поради които бяха прогонени над 3 милиона българи.

неразбирам, що няма поне една денонощна аптека много областни градове ама, явно ще е от неразборането на здравния министър. Ми като неразбираш що се цани за министър бре.

вземаше дуодарт, който му беше предписан от специалист и се чувстваше перфектно, но от 20 дни го няма в аптеките които работят със здравната каса, Защо!

Как защо? Защото министъра нищо не разбира, както сам си признава. Такива като този министър разбират само кога ще се получава заплата и единствената им отговорност се свежда само и единствено до получаването на тази заплата...

Ами не щат да има ред. Не щат да има проследяемост. Ето например продаването на отделни блистери от една опаковка е забранено, но доста го правят. А контролът затруднява далаверките.

Тези аптекари, които протестират, искат да има ред и правила, за да не се прекрати спекулата на веригите аптеки, собственост на производителите фармацевти, които продават под себестойността на производство. Така фалират аптеките с малък оборот, а това са предимно в провинцията. Такива аптеки няма и как да имат печалба, че да инвестират в компютри, скенери, четци за верификация и софтуер, който трябва да се актуализира срещу съответното заплащане, т.е. многократно, когато на министърО, дУпетатите и всЕк'ви овластени в здравеопазването им скимне да променят здравната политика. Протестиращите ясно заявиха, че не са против верификацията, а са за планиране и екфективна промяна в законодателството, която да пресича различните схеми на "регламентирани" кражби от големите фарма търговци и фарма мафиотски производители. Защото малките не оцеляват, а това се отразява и на нас, гражданите, като клиенти имаме силно ограничен достъп до аптекарски услуги, закупуваме лекарства на многократно по-високи цени от всички други в ЕС и на Балканите и причината не е малкият ни пазар, а безхаберните и умишлено узаконени условия за монопол на тези фармацевти, които са корумпирани.

Ако не продават на блистери още един милион ще умират грозно защото трудно събират пари за цяла опаковка. Може би това е една от целите на ЕС - с ограничаване на достъпа до лекарствата да уморят по-бързо останалите тук българи. Или пък това са просто идиотщини като онези за щастливите кокошки и кривите краставици... Спасението в края на ЕС!

Ама да работиш във всички корумпирани правителства до сега разбираш

Там ти е проблемът , че не разбираш , а си на място на което трябва за разбираш. Сите сте такива.