НЗОК за имплантите: Целим по-ниски цени

С промените относно цените на медицинските изделия се цели гарантиран достъп до повече от тях и на по-ниски цени.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК за имплантите: Целим по-ниски цени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо да плащаме десетократно завишените цени на имплантите, като можем плавно да свалим цените им. По добре няколко мениджъри с по малки комисионни и по доброто финансиране на онкоболни да речем

Защо НЗОК не основе свое аптечно предприятие и през него да доставя лекарствата за болниците, санитарни и помощни материали, импланти и пр? И без това болниците са най-големият консуматор на такива изделия. Като страничен полезен ефект от една страна всичко ще е под качественният контрол на НЗОК и ако работят честно и съвестно няма да има ментета, от друга страна няма да има злоупотреби, защото собственикът ще трябва да краде от самият себе си. Дори ще има облекчения с ДДС-то. А от трета страна ако има реализирана печалба - нека тя се прелива в бюджета на НЗОК. Само че тогава изгарят ония с комисионките..

Целта не е удобството и здравето на хората - това всички го разбраха.

Всяка ситрин си вземам капучино от едно заведение за 2 лв. Днес дадох 1.50 и казах, че целя по-ниска цена. Познайте дали се получи...

Да, защото обявената цена за кафе е 80ст. Така че, да, ще се получи!

За 80 ст. ще пиеш кафе,не капучино. С по-ниските цени ще ти сложат гаражно произведена става, не оригинална.

Причината е във високите надценки, а високите надценки са, за да има достатъчно за комисионни .

Ако имплантите ще са,като асфалта ви,олеле!!!! Здравето в България стана престъпен бизнес!!!

И децата вече знаят ,че по -ниска цена означава и по-ниско качество.Кажете си направо че кърпите здравето ни с каквото има по ефтино по света-индийско ,китайско само да е мир.

Андреева,защо е малък ресурса на държавата?От некъдърно "управление" и злоупотреби. Сега сме на първо място по смъртност,а с тези доплащания /не че сега не доплащаме/на кое място ще отидем. Крадци безсрамни сте всички вие.

Разбира се вече болните никой няма да иска да ги застрахова, или ще искат пари които не могат да си позволят. Поне безплатна евтаназия осигурете с такава промяна!