Слагат таван на цените на медицинските изделия

Ще бъде въведена електронна платформа и регулация на цените на медицинските изделия. По плащане за тях българите настигат американците.

Обратно в новината

Коментари - Слагат таван на цените на медицинските изделия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кръвопийци до изнудвачи - това се те фирмите и лекарите. Ама яжте асфалт и ще ви мине !

Има и покъртителни случаи.Да платиш за става и човека да умре по време на операцията.Какво става със ставата,тя си знае?

Де да беше анархията само тук.Държава няма ,анархията е навсякъде,никога няма да станем нормална държава.Младите да бягат и назад да не се обръщат.

За две стави ми взеха 9600лв от които здравните мошеници ми платиха 2400лв.

този път здравната каса няма вина, тя плаща дари много добра надценка за мед.изделия, просто мафията- достовчици и лекари вдига над 100 пъти цената на тези изделия.

Много били напред цените, затова им слагат таван. Та поне американците да могат да ни стигнат :) :)

И като регистрират медицивските изделия и им регулират цените как ще се справят с измамите на някои хирурзи при операциите? - Вместо до вложат в тялото на оперирания пациент, намиращ се под упойка, платената от него скъпа и качествена тазобедрена става, например, хирурзите влагат евтина китайска става, а скъпата я присвояват. Иди после доказвай каква става има в тялото си болния. Чувал съм, че влагали дори използвани стави, взети от починали пациенти...

Прехода успешно ликвидира българското здравеопазване. Все още тук-там се намират читави лекари, които се опитват да лекуват, но като цяло... картината е трагична.

Безкрайно тъпа комунистическа идея на любителите на централизираната икономика. Сега просто голяма част от медицинските изделия няма да се внасят в България. Хора ще умират по случая.

Ха ,дано макар и твърде закъсняла мярка.А с фалшивите болнични кога?И без това хора за работа не останаха ,а и тези т.н. "лекари"безпроблемно раздават болнични на килограм.Няма оправия.

Голям проблем са рекламите за медикаменти, ако бъдат спрени мисля че ще има ефект.

Голям проблем са рекламите за медикаменти, ако бъдат спрени мисля че ще има ефект.

то Вдянков още като стана министър на финансите заговори човека че тази лудница с цените в медицината трябва да се прекрати, ама едвам го изтраяха човека и го махнаха :))) ... сметайте колко е неудържимо щом вече църкат официално :)))

Още СЕДЕМ ГОДИНИ ГЕРБ и ще задминем Американците по високи цени. А ще настигнем КОНГОАНЦИТЕ по ниски заплати

Не стига, че чат-пат им плащаме по 18 лева месечно за здравни осигуровки, ми и ни карат да доплащаме някакви консумативи по 3-4 хиляди! Скапана държава, бе!

Според теб колко трябва да е минималната здравна осигуровка при мин. заплата 460лв? В конституцията все още е записано, че здравеопазването е безплатно. Преди да изръсиш куп доводи как трябва да се плаща 25 пъти повече се замисли за поговорката: Точно научих магарето да не яде и то взе, че умря. Практиката да се дояд хората без насреща да има нещо води само до пълен партиен джоб и увеличена емиграция, нищо друго

Ами кой ни е крив като си пишем в Конституцията невъзможни неща! Хайде да напишем,че слънцето изгрява от запад и после да ревем,че нарушавало конституцията!

Аааа... води и до мазни, вонящи неосигурени, пребиващи лекарите и ползващи предимства навсякъде.

Турция. Пропуснах да го отбележа.

че нещата са страшни и не са само в този сектор. Значи, една ортопедична възглавница с най-малкия размер струва 28 лв от български производител. Същата възглавница с изкуствена калъфка струва 65 лв. хахах Държавата отпуска едни пари и ги налива директно в турската икономика. Абсурд, нали ? Но е истина. Ма то с всичко е така.

са внос от Турция и са на цени в пъти по-високи от аналогичните изделия, произведени от български фирми. Плюс това са с по-лошо качество. Но изделията са внос незнайно защо.

ОТКРИХТЕ АМЕРИКА ,ДОБРО УТРО ..!

Как е възможно даден сектор да бъде извън държавен контрол! Ега ти анархията! Това новина ли е? Нещо нормално да бъде атрактивна новина...

Свободна конкуренция,държавата е лош стопанин...

парламент да направите това????? Пролиляно време от две години....все едно за пръв път сега разбирате за проблема на хората. И тъй като отново става дума за бъдеще време-аз НЕ ви вярвам! Всичките ви намерения се провъзгласяват гръмко по медиите,все едно че вече са факт и нищо не се случва след това.

И ако има ''нарушение'' , НА КОЙ МОЖЕМ ДА СЕ ОПЛАЧЕМ ?????

На практика само на мен.

Щом се слага таван и държавно регулиране, значи демокрацията и свободния пазар не са толкова сладки, колкото ни ги представяха :)

Слага се само в медицината,където върлува див пещерен комунизъм!

Див пещерен капитализъм. При "лошия" комунизъм никой не плащаше за медицински услуги по няколко месечни заплати и лекарите мислеха за здравето на хората, а не как да ги оберат като последни търгаши.

Тея са ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ! Такава платформа беше създадена преди пет години, но така и не заработи. Нарича се "Електронен списък на медицинските изделия, заплащани с обществени средства". Фирмите бяха задължени да регистрират всички мед. изделия, които пускат на пазара, а клиентите трябваше да могат да проверяват кое изделие е с най-ниска цена. Парите естествено бяха усвоени, но нищо повече не се случи. А сегашните малоумници дори не знаят, че старата система още си седи на сайта на Агенцията по лекарствата...

"Електронният списък на медицински изделия, заплащани с обществени средства" си работи. Касата, болниците и министерствата, които заплащат медицински изделия, трябва да изискват доказателство, че те са вписани в него. Друг е въпроса, че няма опция пациентите да виждат какви са вписаните цени в него.

Ами демокрацията ни така американска, защо и цените да не са същите !!!