Болниците свиват дейността без допълнителни пари за НЗОК

Зам.-министърът на здравеопазването в оставка Бойко Пенков каза, че здравните работници ще са без заплати през декември, ако не се актуализира здравният бюджет.

Обратно в новината

Коментари - Болниците свиват дейността без допълнителни пари за НЗОК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тази държавица,с бързо намаляващо население СЕ ОТКРИВАТ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ,за да се КРАДЕ!Съществуващите държавни болници агонизират,но все пак се лекуват хората там,въпреки всичко!Толкова е просто:ЗАКРИВА СЕ ЗДРАВНАТА КАЦА,ЗАКРИВАТ СЕ ЧАСТНИТЕ КРАДЛИВИ БОЛНИЦИ!ТЪРТЕИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВТА ДА СЕ ХВАНАТ И ДА РАБОТЯТ!Лекарите и ние едва издържаме.....,но ако ни кипне.....СТИГА ПОЛИТИЦИТЕ СА ЖИВЯЛИ В ЕДИН ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ,НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С РЕЛНИЯ.....ГОСПОДИ,НАКАЖИ ГИ!!!

Най- много се краде в държавните болници: от нагласени поръчки за апаратура с тлъсти комисионни за шефовете до консумативи, пътуващи към кабинетите на докторите. Тези болници са кенефи. По- почтено е да си изцяло на частно, но трябва да си достатъчно добър, а това държавните некадърници не прощават.

Само един въпрос,и ако не съм прав ми кажете.Обществена тайна ли е ,че никой лекар не издава касова пбележка за така наречената " Такса"Нали всички го знаем.Но си мълчим.Няма успяла държава в света без контрол.

ми искай си касова бележка, ей така - докторке, искам касова бележка за таксата.

Не съм взел и стотинка дори, без да съм издал касова бележка ! И все нямам печалба, що ли ?

Не е както трябва с тези болници. Това постоянно хленчене за пари започва да омръзва и да става много подозрително. Поне на вид болниците в големите градове изглеждат така, както никога преди. Поне такова е моето впечатление, и то е от стечение на обстоятелствата, които са ми дали въэзможност да обиколя повечето и от различна специализация като мед. заведние. Ако лекарите им е мъчно, че не могат да лапкат както западните си колеги, е, това е проблем от друго естество.

Тук кражбата е много по-голяма от цялата измама с КТБ. Системата трябва да бъде срината до основи, като се почне с освобождаване на всичките професори дето са директори на болници. Ами като си професор по медицина, лекувай хорта, какво се занимаваш с мениджмънт дето нито си учил, нито го можеш.

Като видиш колко минуси са ни поствали засегнатите, май си напълно прав. "Най мразим да мислим" (Шопа).

Бойко, да се тюхкаш сега е много късно.Аз не симпатизирам на Дянков ,но като икономист ще ти кажа ,че той казваше"Без реформи пари не давам" За жаласт беше прав.Един пример.Аз съм диспансиризиран за една от ставите ми.преди две години се оперирах.До ден днешен лекарят не знае за операцията и си тегли от здравната каса парите защото съм диспансиризиран.Без ре3форми и господ да слезе ,нищо няма да стане.

Хубаво е да се запознаете със законите, преди да коментирате. Когато сте диспансеризиран при някой специалист с дадена диагноза той НЕ получава никакви пари за това от Здравната каса. оже да получи само ако отидете на преглед 8 лева от касата, но за не повече от 2 прегледа за 3 години. Тоест за това, че 3 години вие сте диспансеризиран можете да ходите неограничен брой пъти при този лекар, но той за 3 години ще получи максимално 2х8 или 16 лева. За това повечето лекари не желаят да се занимават с диспансерни пациенти, защото Здравната каса реално не заплаща тази работа.

абе да не им плащат.нищо не вършат,ще се лекуваме с ракия.

Такива като тебе, дето голям го вадят, знаеш ли как хубаво ревът в спешното и се молят и сами пари предлагат...

такива като теб го отнасят с кеф

Щом няма заплати, ще си ги набавят както те си знаят- чрез нежен рекет и принуждавано убеждаване. Колко му е?!

Лошото е че предимно такива лекари останаха. Добрите лекари не биха поискали пари, те тихо и кротко емигрират, без скандали, без много шум.

хвала чобан, салам, вагинан и хамстерам!

Госпожа, вие консултирате ли клиенти безплатно ?

СТАНИШЕВ, КЪДЕ СИ...ОСТАВИ ВСИЧКО В АНАРХИЯ И СЕ СКРИ ПРИ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАТА...ЕЛА ДА УПРАВЛЯВАШ ДЕЕЕ...НАРОДА ТЕ ИСКА

ТИ ВИЖ ЧЕ НЕЩО НА БОКО ТИКВАТА ЗАПОЧНА ДА НЕ МУ СЕ УПРАВЛЯВА ... НЕЩО НЕСИГУРЕН МИ СЕ ВИЖДА

Докторе, да ви се оплача защо смених предишния си "личен лекар"! В поликлиниката мнението на хората е, че е от най-добрите! Така е, факт! Ще ви споделя защо я смених! Имах неприятности с ухото. Поиска да ме направи промивка. Затопли вода до кипене и през това време й се обадиха по GSM. Напълни спринцовка /говорейки/ сложи легенчето и се приготви да ми изсипе врялата все още вода в ухото .... Добре че я спрях, щях да умра вероятно от средновековно мъчение ... На жена ми не приписа антибиотик веднага след като се оказа, че е ухапан от кърлеж ... имаш последствия! Кой на нас да ни плаща последствията? И вие сте хора, разберето го и какво за нас това и за вас! Е не е редно да сте чак толкова ниско платени и изобщо да не ви плащат! Хайде заедно да видим защо е така!!! Аз също искам лекаря който ме преглежда да не греши, защото грешките му понякога са фатални!!!

Всичко е въпрос до търсене и предлагане. За тези пари такива лекари можем да назначим. За да имаме по-добри лекари трябва да предложим заплати при които да се появят кандидати, които да изместят сегашните лекари. За сега такива няма.Ще кажете джи-питата вземат много. В сравнение със специалисти с по 800 лева, сигурно 2-3000 лева са много, но факт е, че никой не желае да става джи-пи, нито пък има наплив на чуджи специалисти. Е как очаквате да се подобри нещо? Да ги хванем тези и бой-бой-бой докато не станат по-добри лекари?! Не ставайте смешни!

А нещо в така заложената ни система на здравеопазване не те ли дразни?! Или там забележки нямаш и ти харесва?

На нищо не ме научи г-н "икономист"! Значи мен ще ме преглежда "специалист" с висока заплата, а аз ще работя за ниска нищо, въпреки че изкарвам и неговите и моите средства? Нещо не е така, не ставайте смешен! Не може да има специалисти особено в бюджетната сфера и да с пъти по-високо платени от други от същата система, които изкарват парите! Или ще има за всички или ще си реват за заплатите! При частника е друго! И там сме ходили и сме плащали, какво да правим, като искаме стандарт ... т.е. нормално отношение, което не получаваме другаде...

"ще са без заплати през декември" Сега сме Ю Л И ! А спрете се малко бе!

Хайде най-накрая да си говорим реално! Говорим за бюджетни средства - т.е. държавни пари! Няма как България да е най-бедната държава в ЕС, а лекарите й да са платени ТУК по европейски, след като тези, които пълнят бюджета, получават български заплати!

Здравеопазването в България отдавна не е от бюджета на държавата, с изключение на правителствена болница.

ами тогава няма да ревеш когато те преглежда полу спецялист... истинските и можещите искат си заслуженото... кат ти се развали скапаната кола можеш да плащаш 500 лева а за доктор нямаш 50 лева...хаъде дате преглеждат ветренарните *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Актуализация на бюджета на НЗОК: На първо четене - гласуван от трите партии. На второ четене - ГЕРБ ги няма в парламента, няма кворум, няма как да бъде гласуван. Накратко - лекарите остават без заплати.....

Ми значи....няма да работим.....отпуски....болнични....

прав си, болнични до дупка.. щото и ние искаме да ядем .

Важното е да има за Бареков, циганите и пенсионерите. Скоро идват избори все пак.

Значи ли ле миньори могат без заплати а лекари не могат?

Разбира се, че не значи. Всеки заслужава да получи възнаграждение за изработеното. За това в България сме зле, защото като наддаде един вой, другия веднага вика : Аз съм по-зле. Вместо да каже: Братко и аз съм зле, да се обединим и да се борим за правата си!

едните спасяват хората,другите копаят .лекарите са ни нужни,останалите се намират лесно.

да!

Ами чакай да помисля. Можем ли без миньори? Можем ли без лекари? Хммм...

е като се раболееш, защо не ходиш на миньор

Еми много ясно за скапаните джагали пари има, за докторите не!!! Всичките да измрете мамка ви мръсна предателска...........!

Важното е да има за циганите ,другото не е важно.

Mроблема не са лекарите, проблема е че хората които правят икономика смятат че Карл Маркс е един пиян евреин а Адам Смит е е марка уиски.Проблема е, че от 25 години на икономиката е предписано лекарство което не действа .Проблема е корупцията по високите етажи и системата от "бонуси " по ниските етажи !Проблема е че да си тарикат и далавераджия е престижно, а честен срамно!Проблема е че едно момиче от околовръстното е МНОГО ПО ПОЧТЕНО от много съдии, прокурори, полицаи, военни, държавни ,чиновници.....да ме извинят тези които не съм споменал...

проблема е че ходим на лекар за нищото и така се трупат разходи.

И как от едното "ходене" се трупат разходи?! Отиваш , преглеждат те и лекаря ти казва - нищо ти няма! До тук имаш само приходи за лекаря: 3 лева такса, плюс отчетен преглед, който касата му плаща! Разхода е за пациента;о)

да викнем лекари от дръги страни,по-евтини и по-добри. нашите се наливат от сутринта и не им пука за хората.

Кой чужденец ще ти работи за 250 евро на месец???

иран,ирак,бангладеш,пакистан,африка .

А ми то ако имаше желаещи отдавна да са дошли. Има бая свободни работни места. Няма обаче будали които да живеят в БГ за 500 долара заплата.

Ми с това заплащане освен да викнеш доктор от Африка...Щях да кажа Индия, но дори там стандарта на лекарите е по-висок :)

викни викни но те не ядат доматите с колове...виж ердоган викна от булгаристан и сега им дава минимум 7000 лв заплата и то на неспецялистите... а ти какво предлагаш ???? от конго ли ще доъдат да те преглеждат... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

дреме ми. да му мислеха.

Човек се ражда сам, умира сам, но между тези два момента живее в обществото, живее с другите. Самотата е основната реалност; обществото е нещо случайно. И ако човек не може да живее сам, ако не познава своята самота в тоталната е дълбочина, няма да познава себе си. Всичко, което става в обществото, е външно: това не си ти, това са твоите отношения с другите. Ти оставаш непознат. Нищо не може да те открие от външната страна. Но ние живеем с другите. Поради тази причина самопознанието е напълно забравено. Знаеш нещо за себе си, но индиректно - то ти е казано от другите. А това е странно, абсурдно, че другите трябва да ти казват за самия тебе. Идентичността, която имаш, ти е дадена от другите; тя не е истинска, тя е само един етикет. Дадено ти е име. Името ти е дадено като етикет, защото за обществото ще е трудно да установи отношение с един безименен индивид. Не самото име ти е дадено, самата представа, която имаш за себе си, ти е дадена от обществото: че си добър, че си лош, че си красив, че си интелигентен, че си нравствен, светец или каквото и да е. Представата, формата, също ти е дадена от обществото, но ти не знаеш кой си всъщност. Нито името ти разкрива нещо, нито формата, която обществото ти е дало. За себе си оставаш непознат. В това е основният проблем - Ти съществуваш, непознат за себе си.

касата трябва да фалира и най-после да се създадат частни здравни фондове, защото ми писна на плащам за мангалите и крадливите доктори

след 5 години, когато ще се пенсионират и последните останали сестри, ще останете без обслужващ персонал. ще си внасяте тайландки, китайки и индийци. да ви видя тогава какво ще правите. щото те няма да разрешат да ги плюете, да ги биете по нощни дежурства и да не им плащате. това ви чака. а за пенсионираните лекари и сестри не се тревожете, те могат да се справят и сами . и днес напускат по около 150 лекари и сестри на ден и отиват в по цивилизовани държави, където не им викат убийци, шматки и рушветчии. това е бъдещето.

Добре! Прав/а/ сте! Я ми обяснете защо от бърза помощ искат по 4000 лв. заплата? Така било по света! Е и моята заплата по света е 4 пъти по-висока а и тук не е от малките! Само че аз ги изкарвам тези пари с които системата на здравеопазването съществува! Вижда ли ви се нормално аз да взимам 4 пъти по-малко, а вие да сте като в Европа? Хайде слезте и вие на земята! Съгласен съм че заплатите ви трябва да се изплащат редовно! Но хайде стига с този терминал 2 на летището! Все някой ще остане тук! А може да се окаже, че е най-добрия...

защо не питаш футболистите вземат по 10 хилки заплати, а треньорите им - по 37 хиляди на МЕСЕЦ , че си седнал да се заяждаш със сестри и лекари ?

Остават тук пенсионерите. И тези, които никак не могат. Другите или умират, или емигрират. По брой на медицински сестри на брой население в България сме на едно от последните места в света, много по-зле от Африка. В същото време имаме над 20 000 медицински сестри, работещи в Западна Европа вкл. пенсионерки.

Българските медицински сестри могат а работят за 350 лева, но дори индийките няма да се съгласят на по-малко от 1000 евро. Имам позната медицинска сестра и тя каква същото като вас - точно след 5 години България остава масово без лекари и сестри. Положението от сега е страшно, пък тогава не знам.

Явно,електоралните единици изобщо не са научили уроците,които бсп-дпс,така съвестно преподават.Седнали заплати да търсят...При бесепарско управление..Че вие още малко ще искате и банки да не обират.Не може така.БСП си имат принципи.Фалит,грабеж,тотална разруха.Всеки път.Докато народонаселението започне да загрява...Ако не загрява,ще има още уроци.

Тъпанар си и такъв ще си останеш! А кой окраде 1,4 млрд. от НЗОК? Не е ли Боко тиквата? Но нали ти дава за купичка ориз да тролиш ...

Колко ли пъти да обясняваш на тъп идиот?Няма смисъл.Той даже бюлетината не може да научи...

Лошо, как се изкарва с 1300 лв. чисти и рушвети като при политиците...ами ако си певкар е по лесно...450 кинти..!!!

Служителите на Здравната каса и на Здравното министерство ще останат ли без заплата или само пчеличките, дето изкарват парите ще седят без възнаграждение.Риторично.

Няма да са само лекарите, цялата държава е ограбена. Всички сектори са засегнати и след средата на септември се очакват масови размирици.

За всичко е виновна системата!!! Ще ви го докажа с пример. Преди 3 години ми излезна т.н. ечемик на окото, отивам в ИСУЛ (понеже съм здравно осигурен всичко ми е безплатно), преглед 10 минути и .. операция леле:)), минавам някакви формални прегледи по кабинети, и на другия ден операция - процедура 10 минути ,че и искат да спа там, пиша молба за домашна отпуска, проврява ли ги от касата и ако ме няма ги глобявали. И за какво било това - ми операцията на ечемик ( аз не знам в миналото как се е лекувал този ечемик) било по здравна пътека, интресувах се колко е ажеба тази пътека - 700 лв.Питах ако не бях осигурен колко щах да платя за 1 дневния престой на легло в болницата - ужас мисля че беше 120 лв. Че то 5 * хотел е по евтин. Това е големия проблем! Да не говорим че 100 % масава практика е да се лекуват пациентни с безмислеми лечения само и само да се взеамат парите от дадена "пътека" ЗАТОВА НЯМА ПАРИ И НИКОГА НЯМА ДА СТИГАТ. Ако и 20 000 000 000 лв. да се бюджета на касата и него ще изядат(окрадат) за нула бройки!

А защо лекарите ,а не държавните чантаджии от НЗОК??? ТАМ СА ИМ ЗАПЛАТИТЕ ,КАТО БОНУСИ ...,ОТ ДОфТОРИТЕ.

И без заплати да ги оставят изобщо - те така или иначе на тях не разчитат..... яко рушвет, ако искаш да те погледнат, още повече рушвет, ако искаш да те лекуват и продавай всичко, ако се наложи да те спасяват...

кой си ти, че ще решаваш кой да получи заработените си пари и кой не ?? как не ви е срам, господине, какви рушвети , какви глупости говорите ? ако на твой близък му се наложи да влезе по спешност в болница, а няма пари за него, пак ще плюеш по всички, нали ?

Имам конкретен пример с мой близък с отрязано стъпало! Плащаше на санитарка по 600 лв. на месец за да му помага за да не е се ....! А това не е ли в задълженията й ....и сега такива чакат заплата? Корупцията в държавата, не е избегнала здравеопазването, колко доказателства ви трябват? Не всички могат да си позволят частна клиника!!! Там проблеми със заплатите нямат.

Намалете консуматорите-пиявици,политиците и ромите ,...те са виновниците за всички злини ,в Бг.

Лекарите ще въведат заплащане в болниците и ще си вземат парите от болните,щом касата не плаща.Пък после болните да си търсят парите там,където са ги внесли.Който има пари,той ще се лекува.

Едва ли разчитат само на едната заплата - НЕ ГИ МИСЛЕТЕ....

Само,че зада изкарам нещо над заплатата,работя допълнително и ми се събират между 14 и 16 часа работа на денонощие. Какви хора сте ,не мога да ви разбера. Тук плюете лекарите,искате да ги избивате,а при новината за спасената отрязана ръка на младеж, и то преди минути в ИСУЛ-пишете,че са велики,вълшебници,професионалисти,сипете благодарности.Що за хора сте??? Колко пъти сме повтаряли,че във всяка професия има и лоши хора и много честни и достойни. Във всяка професия има една прослойка,която взима много пари и многото - със средни и ниски доходи. Защо злобеете - средната щатна заплата на масовия лекар е между 550 и 750 лв.Ако продажните политици не ни разбират,защо и вие - пациентите се нахвърляте срещу нас. Добре - избийте ни щом това ще ви удовлетвори,а после....????

Докторе, не се ядосвайте, такива, които най-много плюят, живота бързо ги учи, как се целува ръка!

Хвала на таквъзи чиновник. Зам.-министър, пресдетател на Надзорен съвет, какво още? Де да можехме и ние, останалите около 2,5 млн. работещи там нещо си, да прелитаме така волно като птички и да ни пазят местата, когато слезем от власт, ама не ни дават - и 700лв. са ви много, казват....Здравей, о, ти, Европо, здравей!

Циганитееее,циганите ,те са по-важните ,...майната му на здравето?!?!? ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА ---26г.

Как ги не е срам пък тези? Я се попитайте колко хора ще изгинат до Коледа по тяхна вина, а те само за джоба си мислят!!!

До коледа има много вода да изтече.Живи и здрави до тогава,ще има ново правителство и ще продължи работата на сегашното,а лекарите само от входната такса си изкарват заплатата,така че споко

АМИ АЙДЕ ---СбЕРЕТЕ СЕ ,...ДПС,ЕВРОРОМА,бсп,АТАКА ,...АЙДЕ ДЕ,НАЛИ СТЕ оПРАВЛЯВАЩИ?

По-доре да останат без заплати ВРЕМЕННО ,...НО СЛЕД ТОВА ДА ПОЛУЧАТ 300% УВЕЛИЧЕНИЕ .... ТАКА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ,ДЪРЖАВАТА ДА ОТГЛЕЖДА САМО КОНСУМАТОРИ ,А ИМЕННО ---ПОЛИТИЦИ И ЦИГАНИ...

Абе, Пенков! Ти си в НЗОК от самото й създаване! Какво се реформира в тази каца без дъно, че да бъде полезна на тези, които чрез вноските си за здраве я пълнят от 15 години вече?! Всяка година , дойде ли последното тримесечие и настава вой : няма пари! ЗАЩО няма пари, когато всяка година бюджета на НЗОК расте, а с него расте и недоволството на пациентите от качеството на здравните услуги?! Защо се регистрират нови и нови частни болници, защо цените на лекарствата от реимбурсния списък са по-високи от пазарните, защо българите сме с най-висок % самоучастие в заплащането на лекарствата и здравните услуги, защо се множат чиновниците за сметка на намалящия брой българи и заминаващи в чужбина лекари?!

Да актуализират заплатите или броя на лекарите. По цял свят така се прави.

Актуализират се само депутатски и министерски заплати и бонуси, където трябва за всички наши хора.

Тия смешници ме дразнят. Бареков е по-забавен, ама нещо го няма днес - нито декларации, нито документи, нито писма, нито нищо. Нали в четвъртък щяха да стават големи работи? Да не се е успал тоя?

При Манолова е - измислят сигнал за държавен преврат. Довечера гледай "по света и у нас" - Цацаров ще ни съобщи какво става.

А може би е" брутално размазан"?

... Нормални хора има ли в тази държава ... може ли август месец ... хората си планират почивките и ти да кажеш на някой, че декември месец ще остане без заплата ... не мога ... с всеки изминал ден си мисля, че утопията за страната предстои след милиони години ...

Актуализация на НЗОК: На първо четене - гласуван от трите партии. На второ четене - ГЕРБ ги няма в парламента, няма кворум, няма как да бъде гласуван. Накратко - лекарите остават с пръст в уста за заплати.....

Правителство - избрано с кворум и гласовете на БСП, ДПС и Атака! Правителството предлага бюджет. Правителство не успява да изпълни бюджета и иска актуализация. За какво са им ГЕРБ - да викат тези които го избраха да актуализират, нали е ТЯХНО!!!

Прав си, на парламента нито сега нито в бъдеще НЕ МУ ТРЯБВА ГЕРБ...............

Да бяха го гласували.Кой им пречи?За Пеевски как събраха мнозинство?Затова този пръст...Ще бъде за другарите...На изборите.И няма да им е в устите,ами на едно друго място.

печелят достатъчно от "избор на екип".

БРЦК

Не е ВЕРНО. НЕ ЛЪЖИ платен трол. БСП гласува ПРОТИВ !!!

през октомври ще дойде ВЕЛИКИЯТ КОРМЧИЯ - БОКО, ще тегли 7 милиарда и ще има за всички.

БРЦК

Па добре ако стане така ! Сегашните експерти изтеглиха 20 и нема за никой.

Всеки лекар ако е добър ще може да се издържа с частна практика - както аз мога. Всичко друго с малки изключения е крадене от държавата. Скъпи и излишни лечения и лекарства - това не са лекари, а просто дистрибутори на големите фирми производители на лекарства. Едни и същи хора се въртят постоянно по докторите - защо - защото не ги лекуват, а ги цуцат - ако ги излекуват няма да дойдат пак - няма бизнес в лечението

Абе тия експерти на БСП следващия път първо да се поупражняват в ръководене на животни, пък после да ги пускат да управляват хора. Дайте да подхождаме по-мъдро.

То не е до можене - те са много добри, но в краденето - от 70 години крадат безнаказано - признавам им, че са кадърни гадовете в това

Лекарите може да останат без заплати....но не и без пари! Точно те всеки ден си пърнят джобовете с едни безотчетни и необлагаеми пари, като се почне от потребителски такси и се продължи напред по един много, ама много дълъг списък! Беден лекар няма!

От предизборната кампания на БСП през 2013: Здравеопазване Премахване на лимитите за направления за специалист и делегираните бюджети на болниците, улеснение на специализацията на младите лекари, финансови стимули за работа в отдалечени райони, както и целеви субсидии за общинските болници там, прехвърляне на лечението на социално значими заболявания (инфекциозни, психични и др), както и дейностите за общественото здраве (ваксинации, асистирана репродукция) от касата към държавата, стимулиране на груповите медицински практики, средствата от здравни вноски да се използват само за здравеопазване, договорните партньори на НЗОК не трябва да получават допълнително заплащане от пациентите и др.

Лекарите са свикнали ,могат и без пари ,...НО ЦИГАНИТЕ НИКОГА .