Москов: В болница и аптека - с пръстов отпечатък

До края на януари в болниците и аптеките ще бъде въведен персонален пръстов идентификатор. Така всеки осигурен пациент ще доказва присъствие в дадена болница.

Обратно в новината

Коментари - Москов: В болница и аптека - с пръстов отпечатък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ефективно използване на моите пари, г-н Москов ще има, когато се премине към здравна застраховка. Когато съкратите всички хрантутници в НЗОК и когато всеки, който има нужда от лекарска помощ си покрива сметките директно през застраховката. А не като сега - аз плащам, но някой друг ще ми определя клинични пътеки и от какво имам право да съм болна и от какво не ми се полага; дали трябва или не трябва да лежиш в болница, за да ти направят едни елементарни изследвания... Определете един процент, който ще влиза в солидарна каса и ще поддържа Спешната помощ и всичко останало в поименна сметка на платеца. На ц* повикали Спешна помощ заради една настинка на чавето да им се удържа сметката от социалните помощи и ще се научат да си плащат и те; 16,80 лв. е минималната вноска, че те повече пари на ден дават за цигари и алкохол. Системата ви е такава, г-н Москов, създадена да се краде, за да се издържа една нагло раздута държавна администрация. Оттам започнете. Не може при положение, че през последните 20 години всичко минава по електронен път да се увеличават щатните бройки в НЗОК, отделно РЗОК по райони... с нашите пари

Да, но от пръста на крака ми.

И как инвалидът, болният на легло ще отиде до аптеката да си вземе лекарствата като не може да ходи ?????? Смешници !!!!!

Защо има таван на здравните осигуровки, за хората с високи доходи, тоест те не плащат осигуровки за горницата над 2600 лв. ???

Самото предложение на министъра е признание, че масово се краде в здравните заведения.

Здравната каса и лекарите са една мафиотска структура, чиято единствена цел е да открадне колкото се може повече пари от здравно осигурените. Какъв е смисъла на това че си плащам здравните осигуровки, щом когато ми потрябва направление за специалист, такова не ми се дава, защото има лимит.

министрите са огледалото на премиера - на образованието, на здравеопазването, на отбраната, на МВР и т.н. и т.н.

Уважаеми другарю министър, когато отида в болницата аз отивам с намерение да се лекувам, а не с усещането, че съм в ченгеджийница, интересно е да ни информирате къде другаде по света се лекуват с така наречения "пръстов отпечатък" и доколко е ефективно това лечение, също така Ви питам най-учтиво дали нашите депутати и богаташи, които се лекуват в чужбина как се провежда лечението им в тази посока, опасявам се,че у нас този вид лечение не ще да намери подходяща почва, щото и акъл требе преди да се предложи......

Оставка за Москов! Позор за Москов! От безнаказаност и липса на морал този индивид се самозабрави. Сигурно се мисли и за много по-умен от околните.

министър беше мама Емма, министър съм и аз...

колкото до пръстовите отпечатъци- снимка на ръката и пръстите с висока резолюция+ какъв и да е 3D принтер и - готово....в Германия така получиха отпечатъците на министърката на отбраната от някаква снимка от Интернет....

ПОРЕДНИЯ ИДИОТ

този Москов направо пощуря. Има си други начини г-н здравен - питай финансовия - той знае каква музика да се композира така че всички да пееме в хор.

Петър Москов - стана нарицателНО за некадърност и некомпетентност.

Луда работа! Аз смея да твърдя че имам лична карта и никога не са ми снемали пръстов отпечатък! Що за глупости пише тука? Това верно ли министъра го е казал?

Не чух нищо за електронната пациентска карта.

Няма далавера

Отивам в болницата, слагам отпечатъка и се прибирам вкъщи. След известно време отново отивам в болницата, слагам си отпечатъка и ме изписват. А пък за аптеката - нямам думи! Министърът хвърля фойерверки, коя от коя по ярки. Очакваме реални реформи, а не импровизации на тази тема.

Това с нищо не би помогнало. Тоновете бумащина и без това са с приоритет пред пациента. Излишно харчене на пари или нова корупционна схема?

Добре де, в болниците - ясно, но защо в аптеките ? Половината възрастни хора пращат близки до джипито за рецепти и до аптеката да им купуват лекарствата. Ще трябва да носят и пръстчето на пациента...

Да кажем, че ще свърши работа и РЕГИСТРИРАНОТО пръстче на някой близък. Ами ако той по някаква причина няма възможност да отиде до аптеката?! Москов изтрепа рибата в гьола с тази простотия!

Неведоми са пътищата господни и БЕЗГРАНИЧНА е човешката ГЛУПОСТ, особено тази, на УПРАВЛЯВАЩИТЕ ИДИОТИ!

ИДИОТОТЕ сме ние а не УПРАВЛЯВАЩИТЕ.

А когато купуваме тоалетна хартия, какви отпечатъци ще трябват? А, сетих се..

Болните не са престъпници!

Да си ходил скоро не лекар? Аз последно бях преди три години и не стига че ми взеха за 20 мин. 80 лв., но си личеше, че на докторчето нито му се обяснява, нито дори иска да се прави на възпитан. Грубост, агресия, високомерие, откровена простащина. Чувстваш се наистина престъпник, ако си обезпокоил тези ангелски същества в бяло или пък отказваш да им дадеш пари. Министърът не е говорил иносказателно, баш ни има ако не за престъпници, то поне за навлеци.

Ние престъпници ли сме?Според Москов-да.Голяма глупост измисли министъра и се чудя как Борисов се е съгласил да унижи по този начин хората,а по този път няма да спрат източването ще си останем само ние пациентите с унижението.

В БГ имало 1 милион психично болни и пръв сред тях - мини стер мос ков.

МоскОФФ, а отпечатък от г.з. ми не щеш ли? То бива клоуни в правителството, ама ти направо чупиш тъпомера със засилка, момчето ми!

Какво правим при срив на системата за идентификация и спешен случай ? Давам за пример неработещия няколко дни тел. 112 !

отпечатък на сулъо и на пулъо бе Москов???? Ти акъл имаш ли???? Защо се опитваш да вкарваш във филм целия български народ???? Стане ли това факт,всички като един трябва да скочим и да му искаме оставката.

Ще бъде късно, защото ако това "стане факт", ще трябва да искаме депутатски оставки

Бойко,разкарвай го тоя психар,щото те влачи към дъното с малоумните си идеи.Той е изкукал отвсякъде вече.

Тия дето ни управляват ли са луди, или ние сме лудите, дето ги търпим?

Да уточни пръстовият отпечатък от крак или ръка.

Министър Москов, защо заради 20 % корумпиран и недобросъвестен персонал на болниците и аптеките трябва да страдат 100 % от пациентите и въобще хората със здравни нужди? Проверявайте персонала, а не пациентите - хем ще е по-евтино за данъкоплатците, хем ще е по-щадящо данъкоплатците, и най-важното - мерките ще са насочени директно към причинителите на цялата тази врява и проблеми (вж. началото).

Ще се закупят по поръчка на Здравната каса хиляди устройства за четене на отпечатъци - разбирайте - ще има тлъста комисионна за някои свои хора, които ще закупят и продадат на касата въпросните устройства.

Москов, сложи им по една ушна марка бе :)

Пред Полицията ще показваме гърлото ни дали е зачервено!

щяха преди много години да правят електронни здравни карти на всеки осигурен. там ще се отразява всичко - профилактики, болести, лечение и всеки медик ще има достъп до състоянието на пациента. НЕ СЕ НАПРАВИ... КОРУПЦИЯТА И КРАДЛИВОСТТА НЯМА ДА СЕ СПРЕ С ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК, КАКТО СИ ДАВАШ ЛИЧНАТА КАРТА ТАКА И ПАЛЕЦА ЩЕ СИ ДАДЕШ... ДНЕС СЪЩО ТОЧАТ... интересно е също как инвалидите на легло ще дават пръстов отпечатък в аптеката, може би ще го режем и носим със себе си, тези на които стоварихте вичките кражби и лайна на превратаджиите крадливи от бкп. защо въобще им бършете задниците, виновни за ктб няма да има, милиардите пак ичезнаха ненаказано

Тоест като престъпниците

Мисля, че Москов е анестезиолог по специалност. Та, в този ред на мисли, с какво се нашмърка днес бе, министре? Но иначе са си екстра нашите шутове в парламента, карат ме да се смея до сълзи.

сигурно ще има и контрол колко акаме и пикаем,егати и терора......

Няма ли най-сетне да озаптите този луд палячо и да го махнете от министерския му пост. Пощадете българите от лудостта му и го вкарайте там, където му е мястото. Иначе в лудостта си той окончатвелно ще доунищожи здравеопазването

До кога ще търпите тази деменция Мос Коф? Да не вкарва в епизоди от филмите на Артър Кларк и Кафка, взети заедно? Що не се "изкаже" злодейкото за мълчаливата принудителна евтаназия, прилагана в болниците? На спирка попитах жена в черно - от какво е починала нейна близка, същата ми отговори: "От оказана лекарска помощ". Толкоз ппросто и логично - бързо прилагане на венозен инфлузив с малко въздух в системата - и те изстрелват в Рая! Нискобюджетно и ефикасно! И болният не мира в болницата, а в домашна обстановка! Изписва му се една красива диагноза - сърдечно съдова недостатъчност - и болният е вече не "с пръстов отпечатък", а с показан със СРЕДЕН медицински ПРЪСТ! Впрочем - какво ще правят болните - пръстов отпечатък или отпечатък в пръстта?

Само да не решат и в супермаркета да даваме пръстови отпечатъци. А най-добре личните карти да отпаднат, направо по един палец навсякъде, тъкмо няма да му изтича срокът.

А защо точно палец, а не от петте най- големия...

Москов, ще не вземеш да се преместиш в МВР, бе? Помисли - народът ти се смее, загубен си колкото си искаш, иска ти се да събираш отпечатъци де от когото хванеш - идеално ще си паснеш в ченгеджийницата!

Този нещастник доктор Москов изпърдя тотално.Време е да се отегли на спокойстви на 4-ти километър.

каква разумна идея е дал.... като почнем от плащане на здравни вноски за 15 години назад ...та стигнем до пръстовите отпечатъци с които изби рибата...

Пълен неадекватник е тоя. Ами ако съм отишъл в болницата точно щото съм си изгорил или изгубил пръста с отпечатъка, ще ме върнат вероятно! Или ако ми е счупена ръката, ще ме натиснат насила за отпечатък, докато аз пищя, а? Че и ще ми обяснява как да спра да пия, да пуша и интернета, че да си плащам здравните. Аланкоолу, като си купя цигари или си платя нета, поне виждам какво получавам, а не да си изспивам парите в тая черна дупка НОИ, пък после да слушам "няма направления", "донеси си чаршафи", да плащам "потребителска такса" за щяло и нещяло, а жена ми като отиде да ражда, да си приготви 2 бона предварително.

Всяко състояние е спешно до доказване на противното. Тоя не е лекар. Само пари са пред очите му.

Параноиден шизофреник със спорагична ремисия.... За кого ли става дума?

А ушни марки няма ли да ни слагат? А ще ни скопяват ли?

Пак ние ли ще откриваме топлата вода бе хора. Що за тъпотия, вижте как са нещата в цивилизацията и вземете пример. Пръстови отпечатъци се снемат от престъпниците, не от болните и нуждаещите се от мед.помощ хорица. Втасахме я от всякъде с този малумник Москов. Борисов се излага направо с този министър. Налудничави идеи та няма накъде. Къде по-важни неща има за решаване в Здравното министерство, стигнахме до небивалиците с пръстови отпечатъци. Абсолютна гавра с хората.

Оставка!!! Оставка, Оставка на тоя Москов.

Пръстовите отпечатаци са най-лесно манипулируемата биометрична идентификация! Някой може да ти отреже пръста и да влезе в болницата вместо теб да се лекува! Затова трябва да се използват по-сигурно средства за идентификация - имплантиране на микрочип в мозъка с безжична връзка с НАП, банковата сметка и кораба-майка. Така ще могат да се купуват лекарства само като си допреш главата до касовия апарат. При закупуване на презервативи от аптеката може да се взима семенна течност и да се изследва ДНК, така потребителят ще бъде идентифициран правилно- много по-сигурно е от лична карта. Пръстовите отпечатъци са много остаряла технология. Не се излагайте - не живеем в 18-ти век.

Предлагам този твой пост ДИР да го изпрати в парламента. Поне да се видят отстрани колко са зле! И какъв смях пада.

ни пускат в целия ЕС,а тоя не дава да ни пуснат в аптеката и болницата в БГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тоя кога ли го е осенила "мъдрата" идея за отпечатъците - преди или след дозата?

Ама какви са сега тези щуротии? Къде се е чуло и видяло такова нещо?! Да не говорим, че има опасност пръстовите отпечатъци да се използват и като кражба на идентичност. Току виж пръстовите ви отпечатъци се оказали незнайно как на някое местопрестъпление например.