Семерджиев: Предстоят сериозни промени в здравното ведомство

Новият здравен министър посочи, че с Петър Москов имат сериозни философски различия в областта на здравеопазването, което предполага сериозни промени.

Обратно в новината

Коментари - Семерджиев: Предстоят сериозни промени в здравното ведомство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Внимавайте какво си пожелавате!Здравеопазване като в ЕС едва ли ще ви се понрави.В БГ с 20 - 30 лева, и си вече при специалист,докато там чакаш 2-3 месеца и нямаш опции за нищо.......

Тоя нещо много се изхвърля ,-като коч на бара.........

Ти и за глупав редник не ставаш,а коментираш действията на Генерала,не те ли е срам?

Генерал беше, когато беше в армията,сега е президента Радев, или генерал от запаса Радев.

Москов е долно леке и е добре,че си отиде.

Колко години ще са необходими, за да се направи тази здравна реформа по кефовете на всички? Ако имахме петролни кладенци вероятно ще е най-добре - пациентите ще се лекуват безплатно, а лекарите ще получават толкова, колкото трябва. Но след като нямаме такива вече двадесет и седма година не можа да се угоди нито на лекарите, нито на пациентите. То не беше смяна на правителства, то не бяше смяна на министри, то не бяха едни и същи приказни, но... кучето си лае, керванът си върви. Идва му на човек да се гръмне от всичко това. Тая държава никога няма да има оправия след като сме се събрали толкова ВЕЧНО НЕДОВОЛНИ на едно място. Все нещо не ни е както трябва, все нещо ни куца. Който се захване да прави нещо все ни виновен. На прабабите ви вероятно всичко им е било угодно, след като е имало войни и чуми. Не сме ли изключително разглезено поколение - хайде де. Стигам до извода, че нас само диктатура ни оправя.

Това е така, защото сме опарничав народ -чипа ни е повреден. Дайте ни само ядене, пиене и веселби и ни е достатъчно - ще си караме каруцата и през черните пътища.

Имам впечатението, че три четвърти от постовете са писани от самия доктор Менгеле, т.е. от ненадминатия в кретенизма си д-р Петър Москов

Какво ще надградиш за 2 месеца, бе! И кой те е турил там да надграждаш! Начина по който говори този ме притеснява. Да не си е повярвал?!

грабителски "избор на екип"!!! За какво си плащам осигуровките, за да плащам и на ръка на грабителите-лекари???

Ама никой не те кара насила да избираш.Ако искаш да те оперира професорът-плащаш.Ако те оперират стажантите-не плащаш!!

АМАТЬОРЪТ СЕМЕРДЖИЕВ, С УМСТВЕНОТО НЕДОНОСЧЕ "ЗДРАВНА КАСА", ЛАПАЛ ДЕСЕТИЛЕТИЕ ПАРИ ОТ ЗДРАВНИЯ БЮДЖЕТ Е НАЗНАЧЕН ОТНОВО НА ЯСЛАТА! КАКВО ОБЩО ИМА ТОЗИ ДЪРВОДЕЛЕЦ С МЕДИЦИНАТА, ОСВЕН ДА Й ПРАВИ ПАТЕРИЦИ! АБЕ, КОЙ ГО ИЗМИСЛИ? НИКОЙ ЛИ НЕ РАЗБРА, ЧЕ ЗДРАВНИЯТ МИНИСТЪР ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕДЛАГАН ОТ ЛЕКАРСКИЯ СЪЮЗ И ТАМ ДА СЕ ОТЧИТА!

а не е ли по-добре пациента да си носи своите пари в себесе и сам да си плаща каквото поръча така ще се спестят надниците на касиерите в касата

А ние от къде ще вземем пари?

Какво ще направи за 2 месеца, освен само бели! Какъв глупак!

Ministerstvo na targoviqta sas zdraveto -a pacientite ve4e sa klienti - nqma nikakvo zdraveopazvane - bolnicite - targovski drujestva - derat bolnite za pari - za mnogo pari - operacii za po 2000-5000-10000 leva - koito gi nqma umira ili se samobiva GOLQMO 6TASTIE ZA NARODA

на кирилица пиши драги

Хм! За реформа в здравеопазването в реални неща според мен трябва политическо решение.А парламент няма?

партийната книжка няма да те излекува приятелю

Фатмакът-прилеп смени по-малкия идиот с по-голям идиот ,за да може окончателно да съсипем здравната система ! Сега пак ще почне източване на здравната каса към БСП - касата!

и Тръмп има големи разминавания с обонго по въпроса със здравните осигуровки и застраховки

Е, как след като са назначени хора замесени в далавери може да се има доверие на Радев, който ги е назначил? Не съм за никоя партия, защото само далавераджийството процъфтява. А това което Семерджиев предлага е корупция по западен модел- 30 години я гледам тук на запад.

Хората са късопаметни,но лекарското съсловие много добре си спомня какви поразии направи този негодник през 2000 година.Здравната каса направена от него е кацата с мед в която вече 15 години яко бъркат определени хора.Доказани специалисти с една и две специалности,завеждащи отделения и клиники трябваше да станат общопрактикуващи лекари. Буквално унищожи Спешната помощ.Това е само част от т.н. реформа в здравеопазването на Илко Семерджиев.След 2001 година стана приватизатор и натрупа милиони. И ето го отново днес - захилен и показващ отблъскващата си физиономия. А не става за нищо - нито за политик,нито за стоматолог.

Господин Петър Москоф е най добрият министър в целият свят! Да ходи на майната си под ръка с лукавото Лукарско мазно леке-недоразумения долни. Тояги трябват, дебели яки тояги....

Този тип / Семерджиев/преди 16 години беше изгонен от МЗ , защото се доказа крупна измама с американски компютри и софтуер за 16 милиона $ ...Защо не е в панделариума , а в МС !? Другият псевдогений Герджиков чуруликаше така гъзоотдайно и при Дедо , докато Дедо крадеше на воля ! Радев се заобиколи с нечисти хора , лош старт !

Господин Петър Москоф е най добрият министър в целият свят! Да ходи на майната си!

Взимай голямата метла и измети всичко що е ГЕРБ и РЪбат блок!

мисли се за системата, за лекарите за НЗОК, А КОЙ ДА МИСЛИ ЗА ПАЦИЕНТА???? Уж трябваше ние пациентите да сме в центъра на вниманието на здравната система а се оказа че ние СМЕ САМО ЕДНА КАСИЧКА.

Най-интереснита събития ще са в Здравното министерство. Принципът, парите следват пациента, ми се струва, че противоречи на националната здравна карта, която пък вече е приета.

гнусно е да се показва менгеле той е за затвора незабавно

Ами не го гледай!На нас ни е КЕФ.

Да махне пръстовите отпечатъци.

Искаш,ама НЯМА.

Като гледам новините, предаването и приемането на министерствата мога да повърна. Такова двуличие...

А най-големия мазник е Лукарски.

Ами повръщай си,защо занимаваш форума?

Че кой може да има общи философски разбирания с наркозависим?

Хубаво е, че Семерджиев изповядва друга философия. Два месеца са достатъчен период, за да можем да дадем след това обективна оценка на предимствата и недостатъците и на двете.

Значи 1 седмица да се ориентира и после за 4 седмици ше ни оправи. Браво бе ильо. Де беше толкоз години?

Не е лошо да реформирам крадливата здравна система която АЗ създадох ..

Москов нямаше философия за развитието на здравеопазването. Единственото, за което работеше това беше за ограничаване на харченето на пари за здраве (забележете - не повишаване на контрола, а просто лимитиране на дейностите). Мисленето му бе по идиотски изкривено - щом така и така ще ги откраднат, по-добре е да ги намалим, за да крадат по-малко. Тъпо. Москов доведе до фалит редица болници и щеш, не щеш ограничи достъпа на обикновения човек до здравна помощ. Селата с по 200-400 човека имат лекари само на книга, а в същото време касата отчита икономии, които се отдават на въвеждането на световната глупост - пръстовия отпечатък. Москов, и като министър, и като човек е най-ужасното нещо, което заедно със СИКаджията е сполетявало някога България...Дано никога не се върне.

Те хората пак си пишат..

gonzales

това е познат сценарии. парите ходят където са учениците, сега - където е пациента. образованието удари дъното и започна да копае под него. логиката показва , че и в здравераздаването ще ударим дъното.

а това , че парите ще идат там дето иде пациента, на мене много ми харесва!

давай семерджиев! имаш 39 работни дни да досъсипеш здравеопазването! успех!

Нямам добри спомени за работата на Семерджиев, а и както се е засилил за 2 месеца да оправи здравната система, май е същия празноглавец като Москов.

Той създаде монополната здравна каса.

Най-голямата простотия е че съм здравно осигурен и когато миналия месец имах проблеми с крака, трябваше да си плащам прегледа, защото свършили направленията. Та искам ясно и точно да питам, защо някой може да ползва 10 безплатни направления, а на мен когато ми потрябва едно да си го плащам. Нали всички осигурени имат еднакви права.

така обеща Москов,....ама вчера се поизвъртя и каза ...че това се отнасяло за спешни състояния. Дали си спешен...решава личния... ама болката е за теб,не за него.

Цялата истина е че трябва да се разрешат да ползват всички по равно, да кажем примерно по три. Този който ползва повече да плаща по високи здравни осигуровки.

Не си бил спешен. Ако искаш веднага - плащаш. Иди в Англия да видиш как се чака.

Ние си имахме чудесна здравна система. В Англия е чудесия...да не ти дава Господ..ама те друго не са и виждали. А ние сме виждали!

Не можех да ходя. Здрав човек плаща ли за нещо което не го боли.

И аз съм бил в бяла държава, като си плащах и там здравни, но не само ми имах безплатен преглед, ами даже взимах и безплатни лекарства, за това не с прави на умен.

смени си личният лекар!

Декември месец нито един личен лекар нямаше направления.

Същата работа.

И аз имах проблеми с крака си и след като се сдобих със заветното направление и се явих при доктора,той ме прегледа,но ми върна направлението с аргумента,че той не работел с направления,а срещу заплащане.Така и аз си платих...

Аз редовно си плащам,като касата не ми помага.Не че съм богат,а по неволя.Като не ти дават направление,какво да правиш.

за пръстовите отпечатъци?

аз съм една мила дама дето нямаше да я е яд но странното бе като свърши гришо и при мен се управи номера е плевен сигорно знаят и гледат явно но дотогава няма връзка с оператора не може да бъде избран защоли

gonzales

и да не беше казала , че си дама щяхме да се досетим :-) като препоръка съм теб - остави телевизора и отвори учебника по български.

защото си неграмотна и неука едновременно!

Тъкмо се стабилизираха нещата и пак ще ръчкат в тази здравна система.

ДосуЩ като Борисов.

Не ги знам тези двамата какво са казали, но аман от промени.

Ако искате да направите нещо за българският народ, махнете тези смехотворни клинични пътеки и ЗК да поема 100% лечението на здравно осигурени пациенти.

Това е сложно, защото медиците искат колкото в Европа, а преглеждат със слушалка ( ти-ти таа-тит).

Така ще изкрадат парите за годината до към средата на март.

Промените са от 30 години . Как един 5 минутен преглед струва 20-30 лева + потребителска такса.

Новото е, че тези 30 лева ги плаща касата, а ти плащаш само потребителската такса. За частен преглед не се заплаща потребителска такса. Ама ти май не си боледувал, а? Няма иначе как да не ги знаеш тези работи.

За 2-3 месеца си Семерджиев! Най-многото да направиш голям хаос! Някои много на сериозно са се взели!

е Семерджиев...Ами ако е за постоянно?

Тогава викай пази боже!

наглосто и безобразията краи нямат и без това като данъкоплатци на тая държава си плащаме данъците тия на какво основание ще го правят що да могат да правят пари вреве е сем да ги одрънка то ва е нагло престъпление сестра ми плаче за прокуратура ти плащаш оня нехае престъпници брат за какво ни качество ни нищо бре това е завист сестра и ко някои прокурор не ги издръсти веднъж завинаги е просто нямам думи или данс а това е за данс оня си го варди потребителя реве що щото умен

Всички по стаите!

gonzales

да теб трябва специална клинична пътека.

Надзърни какво става в МЗ....и поразрови. Ако обичаш извади и отчета но 9-те обединени болници в София....творение на Москов с което ни проглуши ушите..и после си замълча. Да видим и за какво си отиде и д-р Дечев..че и други. Борисов беше оставил Москов да си прави каквото си поиска...да видим какво е положението.

искам да попитам булсат понеже неска имаха странен проблем на мобилното приложенние някои оттях да даде отговор какво е това безобразие това става в ловеч от половин година насам на наи интересноо спира а бре парите ли са ви малко 33 лева пълен пакет давам ви още малко време и познаите днес клиент утре клиент но първо ще подам жалба за ощетяване на услуга по точно кражба щото това датира отпреди коледа исъм с пълното си основание да видим кои вардят някои около мен че по лесно или някои техен чее господ господа това се прави на наи гледаното ами за какво плащаме за оня жалки сте някои ги заслепява простоттията а краино време е да се съобразите толкова скъпа тв без хбо едва ли има турски серияли кои гледа сетете се никои но като разваляте и това удоволствие дори на мобилна щото сме я заплатили и нея и то за два три месеца напред е супер нагло неисе изглътнал съм го но на тоя които е решил да се прави на луд щее скоро време на загуба 300 оператора има а тои да е мисли за моите 30 лева кано остане без заплата тогава да го видя на улицата какво ще прави сам ще си каже кои е бъде сигорни ама тогава щее късно

До анонимен Човече,къде си се учил да пишеш?

Не се чуди какъв е тоя..

Плановете са ясни, ограбване на Здравната каса, че трябват пари за избори.