Коментари - Линейките с надписи в защита на Москов | Днес.dir.bg

Линейките с надписи в защита на Москов

От днес на линейките в страната са поставени плакати с надпис: „В подкрепа на министър Москов. Истината! След години на унижение, касаещо цялото ни общество".

Обратно в новината

Коментари - Линейките с надписи в защита на Москов | Днес.dir.bg

Коментари

Пълен цирк за детска градина, както винаги се борим с последствията, а не с причините.

"Впоследствие бе подписано споразумение с МВР полицейски коли да пазят лекарите в рискови места..." Кой ша плаща за това бе политици мръсни??? Никакво влизане у махалите, така или иначе нямат осигуровки

Авторът е Ани Георгиева, но изцяло споделям логиката и: Проблема, уви, не е в циганите, нито в българите, а в здравната система. Докато линейките пристигат, когато могат и докато лекарите лекуват, колкото могат, хората ще се изнервят и ще има проблеми. Когато въведоха личните лекари ни баламосаха, че те ще ни познават и ще се грижат за нас персонално. Но не стана така, всичко това си остана във филмите. Личните лекари си останаха чиновници, които работят по няколко часа и не правят домашни посещения. С тази разлика, че вече няма регистратура и пациентите висят с часове пред кабинетите им. И, когато не са на работа лекарите им или пациента е по-зле, търсят Спешната помощ. Тази помощ търсят и неосигурените, които нямат право на безплатни прегледи. Както и възрастните хора и малките деца в риск. В малките населени места няма нито доктори, нито аптеки. И те чакат линейки. А линейки почти няма! Защото държавата прави икономии. Прави икономии от вноските, които трябва да плаща. Бизнеса и той икономисва от данъци и заплати като последните означават по-малко пари в Здравната каса. А пък се краде от системата като за последно. Дори ГЕРБ присвои парите на осигурените, вместо с тях да реформира Спешната помощ, да купят линейки или нещо друго да свършат. В крайна сметка от всичко си патят пациентите и някои доктори. Никой не се интересува защо закъсняват линейките, никой почти няма наказан за лошо отношение или лекарска грешка. Нещата трябва да се оправят и това е работата на министъра: да решава проблемите, които пораждат недоверие и агресия. А не-да настройва хората едни срещу други. В Румъния има много цигани, но там спешната помощ е на ниво. Значи проблема не е в циганите.

"Какво е ново, ново станало, ново станало в Каменна Клисура? Пустите клисурци станали московци" ИВ

да!

Да се разтурят БХК и всички организации/партии, закрилящи циганите. И да се въведат яки глоби на всички цигански семейства/двойки и "самотни" майки, позволили си да родят повече от едно дете. Подкрепям д-р Москов!!!

Предлагам да въведем понятието "коняци", за да не етнизраме проблема. Коняк е само онзи ром, който не работи, краде и дерибейства, другите роми няма да наричаме коняци. Коняци ще се окажат и част от българите, турците, арменците и други етноси. Така борбата с/у Коняците няма да се счита за расизъм.

Социалната бомба със ц,г,аните е поставена още от соца. Но ако червните комута са само изпълнители, то други са сценаристите. Тяхно отроче има т някъде между Ливан и Египет.А те кои са? Шшшт, че ... са божи чеда

БРАВО МОСКОВ!НЯМА ОПРАВИЯ ОТ ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ!ПУСКАТ ГИ ОГ СЪДА ВЕДНАГА,

Българи , лекари на линейки ,нека изпишем лика на министър Москов на линейките , също и на шефовете на бързите помощи с блажна боя и да изкажем нашата подкрепа ! Всяка линейка - с лика на министъра !

защо е тази шумотевица около спешната помощ кой обръща такова внимание на мафиотската депесарска шайка всички при Бисеров

Какво общо може да има спешната помощ с "депесарската мафия"? Кого подкрепяш бе? Ти да си учил 6 /шест/ пълни години като луд? Ама няма ваканция, няма работа по време на семестър, няма ваканция. После да си си напънал задника да учиш още четири години за специалност? После да нямаш делник и празник. Да плуващ в кръв, урина и фекалии, да ти диша някой повръщал в лицето, да слушаш плач и викове и най-накрая да отнесеш и пердах? Аз не съм учил, не съм и толкова умен за тази професия. Породи тази причина се прекланям пред труда на тези хора. Искрено се радвам на министър Москов и тайно вярвам: Дано............

.

ДПС следваха парийния си интерес, като пренебреднаха Държавния-ред и законност. Трябва ли такава "партия" да бъде в парламента!? ДПС се самоизолора окончателно и завинаги!

влезте в сайта на бхк и вижте колко боклуци български са на заплата там,тези лайна са срам за нацията!

Хой за ДПС и измекярите от БХК.

Тук изобщо не става въпрос за дискриминация. И медиците са в правото си да протестират. Защото това е "криворазбраната цивилизация", "криворазбраната демокрация", "криворазбраната циганизация" изобщо всичко в България ни е криворазбрано. Кога най-сетне ще се научим да разбираме правилно а не криво? Къде виждат дискриминация когато се отправя апел за защита на живота и здравето на персонала от Бърза помощ? И за какво е назначен министъра на МВР за лукова глава ли? За да се оправдава с думите "Не можем да сложим до всяка линейка полицейска кола"??? Ами тук не става въпрос за отказ от медицински услуги на ромското малцинство. Тук става въпрос за дълбоко вкоренено и труднолечимо заболяване на нашата Бърза помощ. А именно, че: 1. Бързата помощ е по-бавна и от погребалната такава, не само за ромите но и за нас българите; 2. Екипите на Бързата помощ имат нужда от защита не само от роми пациенти а от всички пациенти потенциални престъпници. За лошото обслужване не е виновна самата Бърза помощ, персоналът на която получава заплащане по-мизерно и от това на колегите им от всички африкански държави. Ми вижте - как е организирана тази служба в съседна Румъния, вижте какви са им заплатите, в пъти по-големи и вижте как работят съвместно с пожарна и полиция. Пък тогава нашия министър нека се чукне по главата и да помисли вместо да се оправдава!

Направо съм възмутен от поведението на БХК и ДПС. Нито за минута не се сетиха да обругаят поведението на насилниците, а със действията си открито ги поощряват да продължават да правят така.Защо търпим братя българи? Кой може да задължи лекарите да отидат в цигенските гета без гаранция за собственият им живот.

Не измествайте темата. Това, че има лекарски грешки, че има груби медици Доктор Москов знае. Коя гилдия може да се похвали, че разполага само с професионалисти? Ами точно никоя. Има некадърни инженери, счетоводители, адвокати, работници и т. н. Тук става въпрос за некоректно пациентско отношение и то от неосигурени лица, от които по-голямата част са цигани. Тук става въпрос за спешните медицински екипи, които трябва да са вся и всьо на медицината. Да пътуват километри при почти никакви условия, да са на линия ден и нощ, на празник и делник. И искам да подчертая, че на тях никой не им дава никакви пари и подаръци освен обиди и непочтително отношение. А министър Доктор Москов е най-вдъхващия вяра политик след толкова много години.

Не съм си давал сметка до каква степен е болна българската нация. Всъщност двадесет процента от форумните мнение открито подкрепят насилието над лекари. Излиза, че българите живеете в състояние на невроза. Агресивността у мъжете е израз на страх и несигурност. Нито един мъж с невроза не се оплаква от нервност. Това не е мъжествено. Всички мъже невротици се оплакват от повишена раздразнителност а близките им съобщават за епизоди на необяснима агресивност. Обикновенно при мъжете тези състояния се развиват, когато те са жертва на насилие или са подложени на непрекъснат стрес. Цигарите и алкохола, които са толкова използвани в България изглежда са опит за самолечение на невроза. Нападението над беззащитни лекарки очевидно е начин за освобождаване на агресията по безопасен начин. Ако тези двайсет процента агресивни невротици нападнат парламента България отдавна да е нормална държава. Българина обаче е страхлив и затова агресията се насочва натам откъдето не могат да се защитят - лекари, пенсионери, малки деца. Колко нападнати полицая има? Колко са битите политици? Колко крадци и бандити са линчувани? Вместо това всеки ден българите бият по един лекар. Жалка нация он страхливци и невротици!

БХК и ДПС открито подкрепят насилието над лекари :( Чисто расистки и незаконни организации са......

я всички дето защитават циганите да влязат вечер по тъмно в циганска махала пеш, те са арогантни и продават контрабанда цигари и полицията ги протектира за това

Вчера, няколко от про-американските тролове, бяха против изказването на БХК. Днес, всички, задружно, цъкат плюсчета на всяко изказване срещу Москов, и си траят.

плач.Нищо не виждаш.Кьорав си.Искаш плюсчета само за Москов.Хората не подкрепят глупостите,

А на защитниците на циганите от Хелзинкския комитет пожелавам до цигански квартал да поживеят!

ЗА ДА СИ ВЪРШАТ ЛЕКАРИТЕ ДОБРЕ РАБОТАТА, ТРЯБВА ДА СА СПОКОЙНИ И ДОБРЕ ПЛАТЕНИ. ТОНА Е ИСТИНАТА ! Зрънца има навсякъде, но повечето са отдадени на работата си !

Прави са сМешната помощ да протестира. Като иде някъде, вместо да им се смеят, почват да ги бият. Това е щото "матреяла" е лош и няма чувство за хумор.

за какво протестират спешните,че и плакатите им са подпечатани?

това е печата на Подкрепа ако се не лъжа. Т.е. имата подкрепа на синдикатите.

им подпечатал лозунгите,нали са инвентар и сега се репчи на Борисов.

Ясно е, че винаги се вдига само ако са заплашени бившите и сегашни сини. А кой доведе населението на България до този хал на мизерия, безпросветнст и насилие? Пак те. Сега стачкуват, че бият лекарите. Причините са много по-дълбоки и предложенията на Москов са идиотски и неизпълними.

Москов с един ход спечели всички и мафията ще трябва да обмисли много добре следващия си ход. Бъдете сигурни, че ще го измисли. Без върховенство на закона няма демокрация! Защитете П. Москов!

и като се събуди краката ти отвити.

Да...и един розов слон се разхожда по корниза...

не, но изкуствено напомпани с плюсчета платени тролове се разходждат.

Полудяхме защото ни направиха луди. Не знам защо протестират от спешна помощ. Бой се яде с причина, да се досетят защо го хапват. Всички са за бой из държавната администрация.

Ей за такива като тебе съм си приготвил бокс в линейката. Просто...заповядай, отворко, и ще видиш какво ще ти се случи ! (после обещавам да те закарам до лицево-челюстна хирургия, няма да имаш проблем !)

До смешника дето с дело за коронка си купил нов автомобил в Германия ... Mного ти знае гагагата . Като зъболекар в предградие на Ливърпул годишният ми договор към холдинга е за 70 000 паунда бруто. Колеги в частния сектор правят доста повече , но работя към NHS. Работата не е лека , но напълно псотижима в рамките на тия 40 часа седмично и след първите две години дори започваш да презипълняваш плана. Лошото , че за мен е стъпка назад спрямо частната практика в България , защото тук слагаме тонове амалгама и пластмасови ченета , а кореновите лечения са такава порнография че няма накъде. Важното обаче е да си изкараме точките , холдинга да си вземе печалбата от NHS , a раята да е доволна ... който иска качество -НА ЧАСТНО !!! Има стотици колеги от България тук и в Шотландия.

И не се фукай със 70000 паунда.. Кажи колко са ти данъците,дай чиста сума на месец...Българина не разбира че тия пари са ти годишната заплата.И друго частна практика имат зъболекарите.Частни кабинети другите лекари специалисти нямат .

Около 47000 нетно годишно. Частната работа извън NHS се заплаща допълнително и не влиза в сметката. Постоянно има оферти и от Швеция и Финландия , но малко хора се навиват за там.

Мда , изобщо няма частни лекарски практики , а Д-р Уотсън ебил на държавна служба ;) Току що изръси огромна глупост ... айде да ти кажа като за лаик , че то и мястото е хубаво .Поразходи се по Харли Стрийт в Лондон и разгледай Бентлитата и Ролсовете отпред - НА ДОКТОРИТЕ СА ... частно практикуващи разбира се ;) Средният доход на лекар GP годишно в моя района е около 110 000 паунда годишно което ще рече грубо малко над 80 000 чисто на година след данъци. В линейките доктори не пътуват , а очите на специалист виждаш само когато наистина имаш сериозен проблем.

Ако си недоволен от живота в Ливърпул ела в Германия. Може и при мен в Хамбург, може и където искаш. И ще видиш какъв смях ще пада, ако си некадърник или си претупваш работата. Например, ако слагаш в зъб за укрепване вместо щифт парче от кламер, както е правил преди време на мой зъб твой колега накадърник тук в БГ. Първо ще се смееш, после ще плачеш. Аз също много обичам майтапите.

Това с кламерите го правеха студентите в БГ през 90-та , когато нямаше какво да сложиш по зъбите на хората ;) Имам близки приятели българи лекари в Германия и темата по начало беше за тях. Та имам много ясна представа как и при какви условия практикуват ;)

Бил съм много пъти в Гермнаия включително Хамбург и времето ви е дота по-отвратително и от тукашното та мерси за поканата ... един живот имам и скоро с новичкия си паспорт ще поемам към down under :)

Вярно,вярно ,че за 25г.всички оскотяхме,но тя рибата се вмирисва от главата.Не може лекар в БНМП да получава колкото чистачка в МС.Ето и още един очиваден пример Защо пенсионната реформа се отнася само за трета категория трудещи?МВР и МО да не са фирми на Бойко Борисов,че никой не ги пипа?

Е не, на цветан цветанов са...

Според мене нито циганите нито докторите.

И аз съм силно раздвоен. Когато видя циганска маала или циганин ми се ще да подкрепя докторите. Наложи ли ми се да имам вземане-даване с доктор ми се ще да черпя циганите че ги бият. Не знам какво да правя.

има голяма разлика между Бърза помощ и джипи-тата. Голяма. Циганите са за затвора.

Напълни си всички дупки с барут, сложи си фитил в някоя от тях, запали го и готово ! Ето предложение какво да направиш.

С изтриването на втория ми коментар доказахте какви сте гъзодавци в редакцията. или и там Доган хидроидиотът се разпорежда!

жална ни майка. Давай нататък да те чуем!

"Вътрешният министър Веселин Вучков обаче каза, че няма как до всяка линейка да има патрулка" Има начин - всяка линейка има полицай. Този полицай охранява лекарите докато си вършат работата и вика подкрепления при нужда. По време на превоз, пише актове на малоумниците, които карата с превишена скорост пред и зад линейката.

защо да не набият и още един, па бил той и полицай- случаи колкото щеш!

А докато полицая вика " и ся ко праим" медиците да го записват с камера?

Подкрепям Москов и лекарите. Време е да се сложи край на тормоза на тези, които не си плащат нищо, не работят, но получават всичко наготово, включително и спешна помощ. Не може един екип да тръгва по адрес със страх, че ще го пребият.

Да погледнем реално на този сериозен проблем, колапса на здравеопазването. Около 2 млн у нас не плаща нито стотинка за здравни осигуровки. В т.ч. са над 1.5 млн цигани, които не само това, те просто нищо не плащат! Ако вземем средно такса за здравно осигуряване около 15 лева на месец, тогава какво излиза: над 30 млн лева на месец липсват от системата. Е, това вече показва къде е скрито кучето. Нека задължим всеки, който прекрачва прага на болницата, да има платена здравна застраховка, ако не - просто да не се появява там. И стига лигавене с циганите. Защото ако продължаваме да ги ухажваме с грижи за всичко, съвсем скоро държавата ще издиша тотално, просто няма да има ресурс да си отглеждаме циганите у нас като някакъв безценен атрибут. И спрете с това безумно название "роми", самите цигани не искат да ги наричаме така, а и никъде по света няма такова название.

Държавата не плаща на циганите осигуровките, а на българите - военни, полицаи и пр. държавни служители. Става въпрос за над 2 млн човека!

на държавните, преди няколко години, им намалиха заплатите и им спряха осигуровките. за да не се претакат средства на хартия. но, кой да си го спомни това...

Не взимам страна, старая се да бъде обективен. Да не слагаме всички под един знаменател. Всички цигани, които работят, би трябвало да плащат осигуровки, поне онези, които не са в частни фирми, например чистачките в училищата, които са на щат. И между тях има свестни хора, да не обобщаваме.

ИЗКЛЮЧЕНИЯ.

Ако това да си против даден етнос да се шири безнаказано и да извършва всякакви престъпления срещу останалите, без да допринася с абсолютно нищо на държавата, но за сметка на това постоянно да иска социални помощи, ако това е проява на расизъм, тогава ДА ! АЗ СЪМ РАСИСТ !

Браво!

решението е автономна ромска българия ... отдели ги с тел в един или два града заедно с дпс ...

Как ше им даваш земя безплатно ? На теб някой дава лити така ?

не им давам ... пазя си нашата ...и не само земята ...хората

и ГЕРБ, ако може!

Да питам нещо, иглежда че не еточно по темата, но не точно така: искам да си сменя личния лекар, но не знам новия по какви критерии да го избера. Ако примерно има голям брой пациенти, може да няма достатъчно време за всеки. Ако са малко пациентете пък може да са приели доста хора че лекарят не става. Здравната каса би трябвало да създаде някакви обективни критерии и да се вижда по-лесно кой става и кой не става, кой какви специализации има, колко пациенти ... и т.н.

в т.н. трябва да влиза и с кои фармацевтични фирми работи

Google е твой приятел - преди да ходиш при някой лекар провери в Google по името му и болницата - излизат мнения на хора от блогове и ще може да си направиш преценка.

деер

Само заблуден човек може да се ангажира в този цирк прикриващ кражба за милиарди!

Местан,да отговори като е защитник на ромите от позиция на една турска партия,има ли турско село в което да съществува циганска махала

Аз се надявах той да се бори със здравната и фармацевтична мафия, а той тръгна срещу пациентите...

СРЕЩУ ПАРАЗИТИРАЩИТЕ ТВАРИ СЕ БОРИ ЧОВЕКА !

Да стане тогава министър на Вътрешните работи или на културата

че не разбирам - от какво (от кого) защитават г-н министъра, ще го свалят от поста му или нещо вече е направил за лекарите - да, кокори се, говори, обещава, ама нещо да се е случило, да сте видели до линейката патрулка? Нещо заплатите да са пипнати? Да са назначени още лекари? Да са купени още дефибрилатори? Всичко е вятър и мъгла и бъдеще време.

Ми то да не става за 2 дни.

Трудно ми е да коментирам! Вярно е, че много хора от бедност, ниска култура и неграмотност оскотяха и се държат безобразно. Вярно е и това, че лекарите се промениха и много от тях не са така човечни, каквито бяха в миналото. Още когато се въведе системата Здравна каса, позната лекарка, специализирала в чужбина ми каза, че здравеопазването тук ще се влоши много и ще е добро само за онези, които имат пари. Е, оказа се права. На кого да се сърдим?

Каквито и да са лекарите, подкрепям министъра, защото само това може да е пътят за слагане на ред в този разграден двор - наречен България. Щом някой претендира за права, нека да е на ясно, че има и задължения. Независимо от статуса и етноса му. А на ДПС-то в тази ситуация пак му лъснаха задните части. Ясно е, че не желаят тази държава да се оправи. Доказаха го с изпълненото със злоба изявление, изречено от еничарчето, калинката, министърчето-фойерверк с измислената си немска диплома.

Коментари - Линейките с надписи в защита на Москов | Днес.dir.bg

Линейките с надписи в защита на Москов

От днес на линейките в страната са поставени плакати с надпис: „В подкрепа на министър Москов. Истината! След години на унижение, касаещо цялото ни общество".

Обратно в новината

Коментари - Линейките с надписи в защита на Москов | Днес.dir.bg

Коментари

Пълен цирк за детска градина, както винаги се борим с последствията, а не с причините.

"Впоследствие бе подписано споразумение с МВР полицейски коли да пазят лекарите в рискови места..." Кой ша плаща за това бе политици мръсни??? Никакво влизане у махалите, така или иначе нямат осигуровки

Авторът е Ани Георгиева, но изцяло споделям логиката и: Проблема, уви, не е в циганите, нито в българите, а в здравната система. Докато линейките пристигат, когато могат и докато лекарите лекуват, колкото могат, хората ще се изнервят и ще има проблеми. Когато въведоха личните лекари ни баламосаха, че те ще ни познават и ще се грижат за нас персонално. Но не стана така, всичко това си остана във филмите. Личните лекари си останаха чиновници, които работят по няколко часа и не правят домашни посещения. С тази разлика, че вече няма регистратура и пациентите висят с часове пред кабинетите им. И, когато не са на работа лекарите им или пациента е по-зле, търсят Спешната помощ. Тази помощ търсят и неосигурените, които нямат право на безплатни прегледи. Както и възрастните хора и малките деца в риск. В малките населени места няма нито доктори, нито аптеки. И те чакат линейки. А линейки почти няма! Защото държавата прави икономии. Прави икономии от вноските, които трябва да плаща. Бизнеса и той икономисва от данъци и заплати като последните означават по-малко пари в Здравната каса. А пък се краде от системата като за последно. Дори ГЕРБ присвои парите на осигурените, вместо с тях да реформира Спешната помощ, да купят линейки или нещо друго да свършат. В крайна сметка от всичко си патят пациентите и някои доктори. Никой не се интересува защо закъсняват линейките, никой почти няма наказан за лошо отношение или лекарска грешка. Нещата трябва да се оправят и това е работата на министъра: да решава проблемите, които пораждат недоверие и агресия. А не-да настройва хората едни срещу други. В Румъния има много цигани, но там спешната помощ е на ниво. Значи проблема не е в циганите.

"Какво е ново, ново станало, ново станало в Каменна Клисура? Пустите клисурци станали московци" ИВ

да!

Да се разтурят БХК и всички организации/партии, закрилящи циганите. И да се въведат яки глоби на всички цигански семейства/двойки и "самотни" майки, позволили си да родят повече от едно дете. Подкрепям д-р Москов!!!

Предлагам да въведем понятието "коняци", за да не етнизраме проблема. Коняк е само онзи ром, който не работи, краде и дерибейства, другите роми няма да наричаме коняци. Коняци ще се окажат и част от българите, турците, арменците и други етноси. Така борбата с/у Коняците няма да се счита за расизъм.

Социалната бомба със ц,г,аните е поставена още от соца. Но ако червните комута са само изпълнители, то други са сценаристите. Тяхно отроче има т някъде между Ливан и Египет.А те кои са? Шшшт, че ... са божи чеда

БРАВО МОСКОВ!НЯМА ОПРАВИЯ ОТ ТОВА БЕЗЗАКОНИЕ!ПУСКАТ ГИ ОГ СЪДА ВЕДНАГА,

Българи , лекари на линейки ,нека изпишем лика на министър Москов на линейките , също и на шефовете на бързите помощи с блажна боя и да изкажем нашата подкрепа ! Всяка линейка - с лика на министъра !

защо е тази шумотевица около спешната помощ кой обръща такова внимание на мафиотската депесарска шайка всички при Бисеров

Какво общо може да има спешната помощ с "депесарската мафия"? Кого подкрепяш бе? Ти да си учил 6 /шест/ пълни години като луд? Ама няма ваканция, няма работа по време на семестър, няма ваканция. После да си си напънал задника да учиш още четири години за специалност? После да нямаш делник и празник. Да плуващ в кръв, урина и фекалии, да ти диша някой повръщал в лицето, да слушаш плач и викове и най-накрая да отнесеш и пердах? Аз не съм учил, не съм и толкова умен за тази професия. Породи тази причина се прекланям пред труда на тези хора. Искрено се радвам на министър Москов и тайно вярвам: Дано............

.

ДПС следваха парийния си интерес, като пренебреднаха Държавния-ред и законност. Трябва ли такава "партия" да бъде в парламента!? ДПС се самоизолора окончателно и завинаги!

влезте в сайта на бхк и вижте колко боклуци български са на заплата там,тези лайна са срам за нацията!

Хой за ДПС и измекярите от БХК.

Тук изобщо не става въпрос за дискриминация. И медиците са в правото си да протестират. Защото това е "криворазбраната цивилизация", "криворазбраната демокрация", "криворазбраната циганизация" изобщо всичко в България ни е криворазбрано. Кога най-сетне ще се научим да разбираме правилно а не криво? Къде виждат дискриминация когато се отправя апел за защита на живота и здравето на персонала от Бърза помощ? И за какво е назначен министъра на МВР за лукова глава ли? За да се оправдава с думите "Не можем да сложим до всяка линейка полицейска кола"??? Ами тук не става въпрос за отказ от медицински услуги на ромското малцинство. Тук става въпрос за дълбоко вкоренено и труднолечимо заболяване на нашата Бърза помощ. А именно, че: 1. Бързата помощ е по-бавна и от погребалната такава, не само за ромите но и за нас българите; 2. Екипите на Бързата помощ имат нужда от защита не само от роми пациенти а от всички пациенти потенциални престъпници. За лошото обслужване не е виновна самата Бърза помощ, персоналът на която получава заплащане по-мизерно и от това на колегите им от всички африкански държави. Ми вижте - как е организирана тази служба в съседна Румъния, вижте какви са им заплатите, в пъти по-големи и вижте как работят съвместно с пожарна и полиция. Пък тогава нашия министър нека се чукне по главата и да помисли вместо да се оправдава!

Направо съм възмутен от поведението на БХК и ДПС. Нито за минута не се сетиха да обругаят поведението на насилниците, а със действията си открито ги поощряват да продължават да правят така.Защо търпим братя българи? Кой може да задължи лекарите да отидат в цигенските гета без гаранция за собственият им живот.

Не измествайте темата. Това, че има лекарски грешки, че има груби медици Доктор Москов знае. Коя гилдия може да се похвали, че разполага само с професионалисти? Ами точно никоя. Има некадърни инженери, счетоводители, адвокати, работници и т. н. Тук става въпрос за некоректно пациентско отношение и то от неосигурени лица, от които по-голямата част са цигани. Тук става въпрос за спешните медицински екипи, които трябва да са вся и всьо на медицината. Да пътуват километри при почти никакви условия, да са на линия ден и нощ, на празник и делник. И искам да подчертая, че на тях никой не им дава никакви пари и подаръци освен обиди и непочтително отношение. А министър Доктор Москов е най-вдъхващия вяра политик след толкова много години.

Не съм си давал сметка до каква степен е болна българската нация. Всъщност двадесет процента от форумните мнение открито подкрепят насилието над лекари. Излиза, че българите живеете в състояние на невроза. Агресивността у мъжете е израз на страх и несигурност. Нито един мъж с невроза не се оплаква от нервност. Това не е мъжествено. Всички мъже невротици се оплакват от повишена раздразнителност а близките им съобщават за епизоди на необяснима агресивност. Обикновенно при мъжете тези състояния се развиват, когато те са жертва на насилие или са подложени на непрекъснат стрес. Цигарите и алкохола, които са толкова използвани в България изглежда са опит за самолечение на невроза. Нападението над беззащитни лекарки очевидно е начин за освобождаване на агресията по безопасен начин. Ако тези двайсет процента агресивни невротици нападнат парламента България отдавна да е нормална държава. Българина обаче е страхлив и затова агресията се насочва натам откъдето не могат да се защитят - лекари, пенсионери, малки деца. Колко нападнати полицая има? Колко са битите политици? Колко крадци и бандити са линчувани? Вместо това всеки ден българите бият по един лекар. Жалка нация он страхливци и невротици!

БХК и ДПС открито подкрепят насилието над лекари :( Чисто расистки и незаконни организации са......

я всички дето защитават циганите да влязат вечер по тъмно в циганска махала пеш, те са арогантни и продават контрабанда цигари и полицията ги протектира за това

Вчера, няколко от про-американските тролове, бяха против изказването на БХК. Днес, всички, задружно, цъкат плюсчета на всяко изказване срещу Москов, и си траят.

плач.Нищо не виждаш.Кьорав си.Искаш плюсчета само за Москов.Хората не подкрепят глупостите,

А на защитниците на циганите от Хелзинкския комитет пожелавам до цигански квартал да поживеят!

ЗА ДА СИ ВЪРШАТ ЛЕКАРИТЕ ДОБРЕ РАБОТАТА, ТРЯБВА ДА СА СПОКОЙНИ И ДОБРЕ ПЛАТЕНИ. ТОНА Е ИСТИНАТА ! Зрънца има навсякъде, но повечето са отдадени на работата си !

Прави са сМешната помощ да протестира. Като иде някъде, вместо да им се смеят, почват да ги бият. Това е щото "матреяла" е лош и няма чувство за хумор.

за какво протестират спешните,че и плакатите им са подпечатани?

това е печата на Подкрепа ако се не лъжа. Т.е. имата подкрепа на синдикатите.

им подпечатал лозунгите,нали са инвентар и сега се репчи на Борисов.

Ясно е, че винаги се вдига само ако са заплашени бившите и сегашни сини. А кой доведе населението на България до този хал на мизерия, безпросветнст и насилие? Пак те. Сега стачкуват, че бият лекарите. Причините са много по-дълбоки и предложенията на Москов са идиотски и неизпълними.

Москов с един ход спечели всички и мафията ще трябва да обмисли много добре следващия си ход. Бъдете сигурни, че ще го измисли. Без върховенство на закона няма демокрация! Защитете П. Москов!

и като се събуди краката ти отвити.

Да...и един розов слон се разхожда по корниза...

не, но изкуствено напомпани с плюсчета платени тролове се разходждат.

Полудяхме защото ни направиха луди. Не знам защо протестират от спешна помощ. Бой се яде с причина, да се досетят защо го хапват. Всички са за бой из държавната администрация.

Ей за такива като тебе съм си приготвил бокс в линейката. Просто...заповядай, отворко, и ще видиш какво ще ти се случи ! (после обещавам да те закарам до лицево-челюстна хирургия, няма да имаш проблем !)

До смешника дето с дело за коронка си купил нов автомобил в Германия ... Mного ти знае гагагата . Като зъболекар в предградие на Ливърпул годишният ми договор към холдинга е за 70 000 паунда бруто. Колеги в частния сектор правят доста повече , но работя към NHS. Работата не е лека , но напълно псотижима в рамките на тия 40 часа седмично и след първите две години дори започваш да презипълняваш плана. Лошото , че за мен е стъпка назад спрямо частната практика в България , защото тук слагаме тонове амалгама и пластмасови ченета , а кореновите лечения са такава порнография че няма накъде. Важното обаче е да си изкараме точките , холдинга да си вземе печалбата от NHS , a раята да е доволна ... който иска качество -НА ЧАСТНО !!! Има стотици колеги от България тук и в Шотландия.

И не се фукай със 70000 паунда.. Кажи колко са ти данъците,дай чиста сума на месец...Българина не разбира че тия пари са ти годишната заплата.И друго частна практика имат зъболекарите.Частни кабинети другите лекари специалисти нямат .

Около 47000 нетно годишно. Частната работа извън NHS се заплаща допълнително и не влиза в сметката. Постоянно има оферти и от Швеция и Финландия , но малко хора се навиват за там.

Мда , изобщо няма частни лекарски практики , а Д-р Уотсън ебил на държавна служба ;) Току що изръси огромна глупост ... айде да ти кажа като за лаик , че то и мястото е хубаво .Поразходи се по Харли Стрийт в Лондон и разгледай Бентлитата и Ролсовете отпред - НА ДОКТОРИТЕ СА ... частно практикуващи разбира се ;) Средният доход на лекар GP годишно в моя района е около 110 000 паунда годишно което ще рече грубо малко над 80 000 чисто на година след данъци. В линейките доктори не пътуват , а очите на специалист виждаш само когато наистина имаш сериозен проблем.

Ако си недоволен от живота в Ливърпул ела в Германия. Може и при мен в Хамбург, може и където искаш. И ще видиш какъв смях ще пада, ако си некадърник или си претупваш работата. Например, ако слагаш в зъб за укрепване вместо щифт парче от кламер, както е правил преди време на мой зъб твой колега накадърник тук в БГ. Първо ще се смееш, после ще плачеш. Аз също много обичам майтапите.

Това с кламерите го правеха студентите в БГ през 90-та , когато нямаше какво да сложиш по зъбите на хората ;) Имам близки приятели българи лекари в Германия и темата по начало беше за тях. Та имам много ясна представа как и при какви условия практикуват ;)

Бил съм много пъти в Гермнаия включително Хамбург и времето ви е дота по-отвратително и от тукашното та мерси за поканата ... един живот имам и скоро с новичкия си паспорт ще поемам към down under :)

Вярно,вярно ,че за 25г.всички оскотяхме,но тя рибата се вмирисва от главата.Не може лекар в БНМП да получава колкото чистачка в МС.Ето и още един очиваден пример Защо пенсионната реформа се отнася само за трета категория трудещи?МВР и МО да не са фирми на Бойко Борисов,че никой не ги пипа?

Е не, на цветан цветанов са...

Според мене нито циганите нито докторите.

И аз съм силно раздвоен. Когато видя циганска маала или циганин ми се ще да подкрепя докторите. Наложи ли ми се да имам вземане-даване с доктор ми се ще да черпя циганите че ги бият. Не знам какво да правя.

има голяма разлика между Бърза помощ и джипи-тата. Голяма. Циганите са за затвора.

Напълни си всички дупки с барут, сложи си фитил в някоя от тях, запали го и готово ! Ето предложение какво да направиш.

С изтриването на втория ми коментар доказахте какви сте гъзодавци в редакцията. или и там Доган хидроидиотът се разпорежда!

жална ни майка. Давай нататък да те чуем!

"Вътрешният министър Веселин Вучков обаче каза, че няма как до всяка линейка да има патрулка" Има начин - всяка линейка има полицай. Този полицай охранява лекарите докато си вършат работата и вика подкрепления при нужда. По време на превоз, пише актове на малоумниците, които карата с превишена скорост пред и зад линейката.

защо да не набият и още един, па бил той и полицай- случаи колкото щеш!

А докато полицая вика " и ся ко праим" медиците да го записват с камера?

Подкрепям Москов и лекарите. Време е да се сложи край на тормоза на тези, които не си плащат нищо, не работят, но получават всичко наготово, включително и спешна помощ. Не може един екип да тръгва по адрес със страх, че ще го пребият.

Да погледнем реално на този сериозен проблем, колапса на здравеопазването. Около 2 млн у нас не плаща нито стотинка за здравни осигуровки. В т.ч. са над 1.5 млн цигани, които не само това, те просто нищо не плащат! Ако вземем средно такса за здравно осигуряване около 15 лева на месец, тогава какво излиза: над 30 млн лева на месец липсват от системата. Е, това вече показва къде е скрито кучето. Нека задължим всеки, който прекрачва прага на болницата, да има платена здравна застраховка, ако не - просто да не се появява там. И стига лигавене с циганите. Защото ако продължаваме да ги ухажваме с грижи за всичко, съвсем скоро държавата ще издиша тотално, просто няма да има ресурс да си отглеждаме циганите у нас като някакъв безценен атрибут. И спрете с това безумно название "роми", самите цигани не искат да ги наричаме така, а и никъде по света няма такова название.

Държавата не плаща на циганите осигуровките, а на българите - военни, полицаи и пр. държавни служители. Става въпрос за над 2 млн човека!

на държавните, преди няколко години, им намалиха заплатите и им спряха осигуровките. за да не се претакат средства на хартия. но, кой да си го спомни това...

Не взимам страна, старая се да бъде обективен. Да не слагаме всички под един знаменател. Всички цигани, които работят, би трябвало да плащат осигуровки, поне онези, които не са в частни фирми, например чистачките в училищата, които са на щат. И между тях има свестни хора, да не обобщаваме.

ИЗКЛЮЧЕНИЯ.

Ако това да си против даден етнос да се шири безнаказано и да извършва всякакви престъпления срещу останалите, без да допринася с абсолютно нищо на държавата, но за сметка на това постоянно да иска социални помощи, ако това е проява на расизъм, тогава ДА ! АЗ СЪМ РАСИСТ !

Браво!

решението е автономна ромска българия ... отдели ги с тел в един или два града заедно с дпс ...

Как ше им даваш земя безплатно ? На теб някой дава лити така ?

не им давам ... пазя си нашата ...и не само земята ...хората

и ГЕРБ, ако може!

Да питам нещо, иглежда че не еточно по темата, но не точно така: искам да си сменя личния лекар, но не знам новия по какви критерии да го избера. Ако примерно има голям брой пациенти, може да няма достатъчно време за всеки. Ако са малко пациентете пък може да са приели доста хора че лекарят не става. Здравната каса би трябвало да създаде някакви обективни критерии и да се вижда по-лесно кой става и кой не става, кой какви специализации има, колко пациенти ... и т.н.

в т.н. трябва да влиза и с кои фармацевтични фирми работи

Google е твой приятел - преди да ходиш при някой лекар провери в Google по името му и болницата - излизат мнения на хора от блогове и ще може да си направиш преценка.

деер

Само заблуден човек може да се ангажира в този цирк прикриващ кражба за милиарди!

Местан,да отговори като е защитник на ромите от позиция на една турска партия,има ли турско село в което да съществува циганска махала

Аз се надявах той да се бори със здравната и фармацевтична мафия, а той тръгна срещу пациентите...

СРЕЩУ ПАРАЗИТИРАЩИТЕ ТВАРИ СЕ БОРИ ЧОВЕКА !

Да стане тогава министър на Вътрешните работи или на културата

че не разбирам - от какво (от кого) защитават г-н министъра, ще го свалят от поста му или нещо вече е направил за лекарите - да, кокори се, говори, обещава, ама нещо да се е случило, да сте видели до линейката патрулка? Нещо заплатите да са пипнати? Да са назначени още лекари? Да са купени още дефибрилатори? Всичко е вятър и мъгла и бъдеще време.

Ми то да не става за 2 дни.

Трудно ми е да коментирам! Вярно е, че много хора от бедност, ниска култура и неграмотност оскотяха и се държат безобразно. Вярно е и това, че лекарите се промениха и много от тях не са така човечни, каквито бяха в миналото. Още когато се въведе системата Здравна каса, позната лекарка, специализирала в чужбина ми каза, че здравеопазването тук ще се влоши много и ще е добро само за онези, които имат пари. Е, оказа се права. На кого да се сърдим?

Каквито и да са лекарите, подкрепям министъра, защото само това може да е пътят за слагане на ред в този разграден двор - наречен България. Щом някой претендира за права, нека да е на ясно, че има и задължения. Независимо от статуса и етноса му. А на ДПС-то в тази ситуация пак му лъснаха задните части. Ясно е, че не желаят тази държава да се оправи. Доказаха го с изпълненото със злоба изявление, изречено от еничарчето, калинката, министърчето-фойерверк с измислената си немска диплома.