БСП и бизнесът връщат пушачите в заведенията

Хотелиери, ресторантьори и депутати от БСП се обединиха около идеята да върнат стария режим за тютюнопушене в заведенията. Тази възможност допусна и кандидатът за премиер от левицата Пламен Орешарски, който е заклет пушач.

Обратно в новината

Коментари - БСП и бизнесът връщат пушачите в заведенията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз смятам,че трябва да се забрани пушенето по време на шофиране. Според мен говоренето по мобилен телефон не пречи повече от запалена цигара!

На мен пък ми приличаш на пушач. Даже като чета какво си написал съм уверен, че си пушач. Но си писал, че не си, за да си мислим, че има непушачи, които не одобряват забраната. Голям смях!

kgb777kgb

Както обикновено тоя форум е пълен с тъпанари !!! Само ще ви отговоря на тъпия въпрос " Как издържате да не пушите в самолет " - трЕбва да си рЕдко тъп за да не ти е ясен отговора ?! Летя само , ако няма друг вариант за транспорт и НЕ ми е кеф !!! В заведения ходя за да ми Е кеф !!! Затова като се събираме сега с приятели , затваряме заведението , слагаме табелката " ЧАСТНО парти" и не пушачите го духат отвън , а вътре ние се веселим както ни харесва !!!

Твойта майка, твойта сестричка ...пушат ли?

kgb777kgb

Изтриха ми отговора , но ти си знаеш нали ???

Забранено е на пушачите да пушат в залите на заведенията! Щом е така добре! Забранено е на непушачите да стоят в открити площи на заведенията, където пушенето е разрешено! Ха да ви видим сега мърморковци

Най ме е яд че не ми забраняват.

Проблема с празните заведения не е в непушенето в тях, а в липсата на достатъчно финансови средства за плащане в тях.

да има зали за пушачи и не пушачи е нормално във връзка съсп свободата на личността а какви са ресторантите и дали ви харесват е вашо право и никой не ви кара да ходите там особенно след 24 часа със копелетата си

много прост народ, те за това ни викат българи !

по-неграмотно не можа ли да го напишеш?

тоа рагин се крие6е години наред - ква бе6е и неговата история?

Престанете да определяте кой да пуши и кой не. Това е въпрос на личен избор, а не някой друг да решава дали ще пушиш или не. Пълна простотия.....

Така е. Всеки трябва сам да решава за себе си. Най-правилно е да има зали за пушачи и зали за непушачи. Всяко насила наложено нещо води до обратен ефект- измисля се по силно противодействие

Да прикрием мизерията и лошото качество и обслужване в ресторантите и заведенията с цигарен дим !

Рагин, ти какво работеше преди 10-ти ноември? В Балкантурист ?

глупости.фалирали защото не се пуши.леле ....просто,просто,просто изказване.а в европа как сме като не пушиме.фалира защото пари няма,а не че не се пуши или пуши.с 1000 еуро ние тука по ресторанти не ходиме че нямаме пари,представи си с 500 лева заплата как се ходи на ресторант.

Има неоспорими доказателства, че пушачите са в състояние ФИЗИЧЕСКИ да не пушат от 2 до 12 часа (в самолет например, но и на мноооооого други забранени места, за които никой не протестира). Следователно причината толкова да пискат не е физическа! И аз питам- каква е тогава? И нали се сещате, че май каквато и да е, тя може СЪЩО да се приложи към ситуацията със самолетите и т.н.т.н.т., където са я приели, тогава за какво изобщо става дума??

Ние все пак не живеем в самолет, нали? Въпроса е принципен. Често казано от както е влязла забраната в сила спрях да посещавам каквито и да е заведения. Започнах да излизам чак сега, когато се стопли времето и мога спокойно да седна някъде да пия кафе и изпуша спокойно една цигара без да стоя пред заведението като изгонена. Не че нямам възможност да ходя, имам но нямам желание защото на никой не му е приятно да стои наказан навън в студа, прав. Никъде по света не е така и във Франция има места за пушачи в заведенията и в Италия. Там също местата които са закрити и е забранено пушенето е празно като при нас, а в обособените помещения за пушачи е пълно. Така че защо въобще си правите вятър на устата като казвате че навсякъде е забранено пушенето все пак и ние излизаме извън България и виждаме как е там

КАК ИЗДЪРЖАТЕ ФИЗИЧЕСКИ ДА НЕ ПУШИТЕ ОТ 2 ДО 12 ЧАСА (НАПРИМЕР В САМОЛЕТ, КЪДЕТО СИ СПАЗВАТЕ НАЙ-СТРИКТНО ЗАБРАНАТА И ГЪК НЕ КАЗВАТЕ НАЛИ ЩОТО НЕ ВИ СЕ УМИРА ПРЕДПОЛАГАМ, Е И НА НАС НЕ СИ СЕ!)? И ЩОМ ИЗДЪРЖАТЕ, ЗНАЧИ МОЖЕТЕ! За какво се дърляте тогава!??

Какъв "бизнес" бре "баце", в България няма такова нещо... и не се вижда от къде ще се появи... В България БИЗНЕС=ДАЛАВЕРА... значи заглавието съответно става: "БСП и далавераджиите връщат пушачите в заведенията" Така вече всички си идват по местата и са със истинските си имена...

Уважаеми пушачи, много ми е иска да ми отговорите на следния напълно логичен въпрос: всички знаем, че от години в самолетите е АБСОЛЮТНО забранено да се пуши и даже ВСИЧКИ не само спазват забраната, ама не им идва даже наум да протестират (защо ли!???)! Продължителността на един полет започва от около 1 час (или по-малко, но рядко), но най-вече- 2-3-4 (в Европа) до-7-8 та чак и 12 часа до други континенти! Много ви моля да ми кажете КАК ТАКА ИЗДЪРЖАТЕ да не пушите толкова време и не сте умрели!? На заведения стоите ли ТОЛКОВА време? Едва ли, трябва да се работи, спи и други работи да се правят. А и винаги може да идете навън да изпушите по цигара. Но в самолет НЕ МОЖЕТЕ! Е, кажете ми, как ОЦЕЛЯВАТЕ в самолетите, а в заведенията НЕ МОЖЕТЕ!????

Хм, Орешарски не бил чак толкова умен, колкото се твърдеше...

Ай стига с тези пушачи. Чудите се как да отклоните вниманието на народа от важните неща и да го разедините. Ама народа е проЗд че ви държи там.

Какви празни заведения, какви "загубили" работата си келнери и бармани??? Поредна простотия, крайно време е да влезем наистина в Европа и въобще в цивилизования свят. Стига с тези отровни лайна, с които тровят нас, непушачите. Не ми пука въобще за това как пушачите убиват себе си, но от къде на къде ще ми развалят въздуха и нагло ще ми се хилят от съседната маса, когато аз искам спокойно да се храня и пия без дим.

А анализа на данните от пушач ли е направен или от не пушач? Ако е бил пушач може да се е уцелил някой от "простите" и да не е сметнал числата правилно :) Та вземи да проучиш и този въпрос

продажници всички са за затвора. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А дали заведенията не фалираха заради намалената покупателна способност на българите? Аз поне не познавам нито един човек, който да е отказал да ходи на заведение само защото не може да пуши там - като му се пуши излиза навън и си решава проблема. Има един много лесен начин за анализ на резултатите от забраната - заведенията с маси навън да отчетат как се е променила посещаемостта през хубавите дни (тогава почти никой не сяда вътре, а отвън е разрешено пушенето) и ще се прецени дали наистина забраната за пушене е довела до намаляване на посетителите или просто на хората не им се ходи на заведения защото си имат 1000 проблема на главата.

Именно. В хубавото време /а и дори да не е толкова хубаво, масите навън са заети, а залите, изцяло освободени за нуждите на непушачите са празни. Нали затова става въпрос. Помисли си само, от какъв зор, собствениците на заведения ще намстояват за връщане на стария режим, ако нещата стоят както пишеш. Поограничиха се средствата за мероприятие "кръчма", вярно е, но не стига, че ще ида примерно по-рядко, пък и да търпя неудобство да вися като куче пред вратата за цигара НИКОГА НЕ БИХ ПРИЕЛ. Ние сме голяма компания, просто спряхме посещенията, когато е невъзможно да се седне навън и го ударихме на домашни партита /по-евтиния вариант/, или веднаж седмично правим разходка до съседите в сръбския Димитровград с 2-3 коли. Хем жените пазаруват, хем след това си правим кръчмата и като стойност, мероприятието е същото.

ТУРЦИЯ ЗАБРАНИ ПУШЕНЕТО, А ОТ НОВА ГОДИНА И НАРГИЛЕТО. ДА РАЗРЕШИМ И НАРКОТИЦИТЕ, ТАМ ПЕЧАЛБАТА Е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА

Грабвай си куфарите и заминавай . С тази забрана на тютюнопушенето се целеше точно това и даже имаше предложение да се легализира малко количество канабис.

в европа до 0,8 грам е разрешено кока.казва се за пична употреба,повече от това е затвор автоматичен.

БЛАГОЙ РАГИН - ГРОЗНАТА ОТРЕПКА ЗА ПАРИ ЩЕ ПРОДАДЕ ЗДРАВЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! Собственик на хотелски комплекс Жасмин - бойкот на хотелите на тая отрепка!

А до сега къде бяха? С какво се храниха и пиха или бяха на светлинна енергия? На Марс и Венера ли са? Смешковци, смешковци станахте, само и само да постигнете ИНТЕРЕСИТЕ СИ!!

Нещастници които "милеят" за народа. И постигнатото прогресивно и съвременно виждане се отрича. Ех интереси, интереси това движи новото управление, а не грижата за народа. Популистки обяснения. Еми да озаконим и наркобизнеса, колко много работа има там. ЖАЛКИ УПРАВНИЦИ

По - точно е да се каже:Контрабандистите връщат "овцете в кошарата" - за да могат по - лесно да ги стрижат, доят и зарибяват малките им агнета.

Майката и сестра ти пушат ли?

какъв бизнес?"Назначени" от БСП бизнесмени.Турция го направи преди нас и туризма им върви нагоре.Ние правим като Гърция.Ами защото вървят надолу.

Добре, де - видя се, че този закон - НЕ РАБОТИ!!! Кому пречи да има разделени заведения за пушачи и непушачи??? P.S. Адски много се дразня, когато непушачи заемат летните градини, за да са "на чист въздух", при положение, че напълно аклиматизирано заведение в столицата е с празен основен салон (за непушачи)!!!...

Баси глупака, обидно тъп !

точно така. По-нахални от непушачите няма, хем да са навън, хем вътре да не се пуши, всички помещения да са за тях.

Настана време разни политически проститутки и подлоги /като Орешарски, Мартин Заимов и нмого други/ да искат да ни управляват, малкият проблем са ни цигарите - НО все пак стига с този тютюнев дим.

симеон дянкофф фук офф,хахаха сега остава и да махнат данак на лихви от спестяванията *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз съм пушач и винаги се съобраявам с непушачите.Дайте да се разберем ние сами сме си избрали да се трвиме.Непушачите със нищо не са ни длъжни иние нямаме модалното пдава даги обгазяваме леко казано.

Абе как точно ще ги обгазяваш непушачите, бе бетонна главо, ако седите в различни заведения, или в различни зали, ааа?! Аман от папагалско повтаряне на думичките: трови ме, осмърдява ме, обгазява ме и т.н. КАК БЕ? КАК СЕ СЛУЧВА ТОВА, АКО ЗА ВСЕКИ ИМА МЯСТО, НО ПЪК И ВСЕКИ СЕДИ НА МЯСТОТО СИ?

В твоята компания всички ли са пушачи? Защото, ако е така - добре, ще си изберете и ще си намерите къде да седнете. Но ако половината са непушачи, ще си блъскаш главата. И да- аз също се чудя на папагалските обяснения- живота си е мой, аз си решавам, какво ви интересувам аз- това по повод на факта, че все още има хора, които не са разбрали, че цигарите убиват бавно, а понякога и не толкова бавно. Не забравя, че с поведението си даваме пример! Интересно ми е как ще се почувстваш, ако видиш детето си с цигара?

Тази "новина" е чист популизъм. Така се разделя обществото на още два допълнителни полюса - пушачи и непушачи. Целта е масата да бъде залъгвана по някакъв начин и отклонено вниманието от по-съществени проблеми.

Е ТОВА Е ВЪРХЪТ НА СВЕЩЕННАТА ГЛУПОСТ! АМИ ПУШАЧИТЕ ДА СИ ПУШАТ В КЪЩИ И НА ОПРЕДЕЛЕНИТЕ МЕСТА ЗА ТЯХ!

А защо непушачите да не си седят в къщи, за да не им пречат пушачите?

Г-н Рагин е за освидетелстване.

Някой каза че той е освидетелстван още 1978 година...

Е сега ще има тълпи от народ към заведенията.. Мамка ви комунистически трупове!

И ти като не пушиш сигурно си милиардер. Колкото оня от горния пост е голям интелект...

пални идиоти!

кой си купува цигари в ресторант !? Внасят си отвън ментетата без бандерол и усмърдяват цялото заведение и храната !

правете любов, а не дим така ще сте по- щастливи и по- здрави

ДАМИ И ГОСПОДА , ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ !!!!! Уважаеми "спамери" !!! не ме гледайте как изглеждам и кой съм - а какво ви говоря !!!!!!!!! by SerseminBG Не се ли питат малко по-любопитните- защо например има толкова сериозна и разгорещена дискусия на тема - ДА или НЕ - на тютюнопушенето ???????????? А ПРИМЕРНО- ПО ТЕМАТА : "БОРКОР разкри стотици вратички за корупция при обществените поръчки" - няма такъв широк читателски спамерски и професионален (явно има идиоти които дават на други идиоти пари -за да пишат в сайтовете всякакви идиотизми ..) интерес... ТАМ Е ИСТИНАТА.. !!!!!!!!!!!!!!! ОТТАМ ТРЪГВАТ БЕДИТЕ НИ ...... И ТАМ - БИХА СВЪРШИЛИ ТЕ !!!! ДОКАТО ТЕМИ КАТО ТАЯ СА ПРЕД ВАЖНИТЕ И ЗЛОБОДНЕВНИТЕ- ОТ КОИТО ПРОИЗЛИЗА ИСТИНАТА - БЪЛГАРИНА ВСЕ ЩЕ СИ ТЪПЧЕ НА МЯСТО...- ВСЕ ЩЕ СИ МРЪНКА -... И ВСЕ ЩЕ ЧАКА ДА ГО "ОПРАВЯТ" .... НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ ЩЕ СЕ ПУШИ В МАЛКИТЕ КАФЕНЕТА КРЪЧМИ И РАЗНИ КОПТОРИ..- ВАЖНО Е , ЧЕ СЕ ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА .. ВАЖНО Е , ЧЕ СЕ НАСТРОЙВАТ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ- НАЙ-ОЩЕТЕНИТЕ , ЛЪГАНИТЕ И ОГРАБВАНИТЕ ... ТОЛКОВА ЛИ НЕ РАЗБРАХТЕ , ЧЕ ВИ "КЛАТЯТ " СЕРИОЗНИ АНАЛИЗАТОРИ- НА КОИТО СЕ ПЛАЩАТ ХИЛЯДИ И МИЛИОНИ ГРЕШНИ ПАРИ- ЗА ДА ЗНАЯТ КАК ДА РАЗДЕЛЯТ НАЦИЯТА НИ ...- КАК ДА Я МАНИПУЛИРАТ И КАК ДА Я ПРАВЯТ ВСЕ ПО-ПРОСТА ВСЕ ПО-НАИВНА И ВСЕ ПО-ИЗОСТАВАЩА В РАЗБИРАНИЯ , ИНТЕЛЕКТ И КУЛТУРА ... А БЕ - РАЗБЕРЕТЕ ЕДНО ОТ СТАРИЯ ДЪРТ И СТРАШНО КРАСИВ СЕРСЕМИН - ДОКАТО ИМА ДОРИ ЕДИН ОТ ТАЯ ПАПЛАЧ -КОЯТО БЕ В ПАРЛАМЕНТА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ- ВСЕ ЩЕ ПОТЪВА СТРАНАТА НИ ... И ВСЕ ЩЕ СЕ ЧУДИМЕ КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО ..- А ВИНАТА Е ЕДИНСТВЕНО - ТАМ Е ПАРЛАМЕНТА НИ .... ТИЯ ЪТРЯБВА ДА НЕ СА В БЪЛГАРИЯ-КАКТО И ВСИЧКИ ТЕХНИ ПРОТЕЖЕТА И РОДНИНИ ..- АКО ИСКА ОБИКНОВЕННИЯ НАРОД ДА ПОЧУСТВА ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА ..-ИНАЧЕ- ... ИНАЧЕ - НЕ ЗНАМ ............. !!!! ПЛЮЙТЕ СИ СЕ НА ВОЛЯ -ПРОСТЕЙТЕ - АЗ СИ ЖИВЕЯ ЖИВОТА- НО МИ Е ЖАЛ ЗА РОДИНАТА , БЛИЗКИТЕ МИ И ПРИЯТЕЛИТЕ МИ ....НО ... ТОВА Е ВЪПРОС НА ИЗБОР ...

има схема за тютюневи изделия без акцизи !!! и са решили да накарат хората да изпушат тези тютюневи изделия без акцизи и да се тровят ! не им пука за хазната !

Не има! Смени времето на действието в минало време.

А НАЙ-ВАЖНОТО - ДА СЕ ПРАВЯТ СТРИКТНИ ПРОВЕРКИ А СПАЗВАНЕТО НА ВСИЧКИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ- И АКО СЕ НАРУШАВАТ- ДА ИМА НАИСТИНА 'СОЛЕНИ"ГЛОБИ- И ЗА ЗАВЕДЕНИЕТО И ЗА ПУШЕЩИЯ ...

няма тъпак да не пуши хем си плащаш, хем си кашляш ;) голяма глупост е пушенето правете любов, а не дим

Ами така де, той и вола не иска да работи с непушач - с пушача е друго, той спре вола, запали цигара, докато пуши и вола си почива!

то, бизнесът и политиката са нещо като сиамски близнаци -неразделни,докато не заиграе скалпела.рагбла просто зашеметява с актьорската си загриженост в полза на вредителите-тутунджии.това са то цвета на другарите.

Ако Атака или ГЕРБ посредством някаква врътка,пряко или косвено подкрепят коалицията ДПС-БСП,това ще е началото на техния политически край.

Ами, да. Той Айнщайн затова бил толкова глупав, защото пушел. Както и Марк Твен, Николай Райнов, Алеко Константинов,Жорж Санд,Фройд, Чърчил и мн. други. как от толкова аргументи срещу пушенето избра най-несъстоятелния?

споменатите гении са единици ! става въпрос за масовката ... в наши дни по-интелигентните много рядко пушат докато тъпанарите са масово пушачи !!! няма тъпак, който да не пуши ...

Днес дискотеката в Кюстендил изгоряла от незагасена цигара.Няма да говоря ,че братовчед ми заспал с незагасена цигара и изгори себе си и къщата предполагам ,че това не са единствените примери ,като не говоря за здравето ,защото на всеки е известно какви поражения нанася тютюнопушенето .Повече не е нужно да коментирам.Умният ще си направи изводите .

От това какво следва, че е трябвало да забранят на братовчед ти да пуши и вкъщи? Ами печките? Да вземем да ги забраним и тях. Не си правете илюзии, че с тази забрана се ограничава пушенето, просто се пренася на други места. Аз продължавам да не разбирам какво пречи да има заведения за пушачи и такива за непушачи. Никой никого не задължава да посещава неудобното нему.

За популярност и власт са готови не само да управляват с етническа партия , а и на децата дрога могат да вземат да раздават другарите. Такова им е котилото. Много интересии настъпа Мутрата, а тва котило без власт не става за чеп на буре.Вижте им и бизнесмените и експертите без власт са взели дали.Затова иска много власт и държава.

Още не е дошло на власт новото правителство и започна да кляка - жалко за децата ни. Явно и за тях бъдещето ще е в чужбина!

Трябва да се напълнят бързо касите на партията. Трябва да се плаща на момчетата, дето хвърляха камъни и бутилки по полицията и занапред. Може и още едни избори да има скоро - трябва да се плаща на избирателите. Танов им беше спрял контрабандата и огладняха страшно. Защо толкова много бързат да започнат краденето. Митниците ще станат скоро техни (безпроблемна контрабанда), ще се пуши навсякъде (по-голям оборот на контрабандните цигари), цените на цигарите няма да се намаляват, а може и да се увеличат (по-малко за държавата, повече контрабанда). Те са си направили сметката другарите, вие какво си мислите. А "бизнесът" дето ще го подкрепи това - е ясно кой точно "бизнес" е !

така ти изнася да пишеш и да манипулираш. Истината е точно обратното на написаното.

Децата ви ще бягат оттук, защото заведенията не са само за непушачи? Много тъпо. Бягат защото няма развитие за тях, няма работа, няма задоволително заплащане-ей от това бягат. А цигарите са им последна грижа.

Като майка би трябвало да знаеш законите за децата. Пушенето трябва да се разреши в заведенията, а не както е сега пушачите са на улицата и съблазняват децата. Много е грозно жена да пуши на улицата или пред детската градина- въпреки,че тези места са на открито. Забраната трябва да се обмисли и да се посочат точно местата за пушене. На местата , където не трябва да се пуши се поставят табелки- Пушенето НЕ Е РАЗРЕШЕНО. Изразът ПУШЕНЕТО ЗАБРАНЕНО е за съвсем други места и там и най- заклетите пушачи не палят цигара.