Коментари - Заведения по морето масово крият данъци | Днес.dir.bg

Заведения по морето масово крият данъци

Заведения в Слънчев бряг са с нерегистрирани касови апарати, персоналът е с 4-часови трудови договори, а работи повече и в част от случаите на чуждите туристи не се издават касови бележки.

Обратно в новината

Коментари - Заведения по морето масово крият данъци | Днес.dir.bg

Коментари

Абе какво ще си играем на шикалки и ще се надлъгваме бе... Данъчните са бетер митничарите. Крадене до дупка, докато може. Всички сме наясно в Българи какво крадене и укриване на данъци от частния бизнес има. Данъчните съзнателно бездействат! Те и цялата структора за извършване на проверки е направо подсъдима заради бездействието си в последните 20 (двадесет) години!

Добро утро!На морето това е с години!Повечето хотели и къщи са построени така.В края на годината декларират доходи от 200-300 лева, а вдигат нов етаж от къща!!!

ми те парите за акта ги вадят за 1-2 дни максимум инак нямаше всяко лято да четем едни и същи новини

Елате на Кабакум Варна да видите нарушения .До 2-4 часа през ноща купони викове и незнам какво още.И то от едни шатри на плажа,които едва ли имат права на денонощни барове,но това не им пречи да звучат като дискотеки.Да не говорим,че и за музиката сигурно няма лиценз.За касови апарати и незнам си какво е мираж.И полицията не взема адекватни мерки да защити правото на живеещите там да имат спокоен сън поне след 24 часа.И какво да правим.Да вярваме на НАП и незнам си кой ,че ще решат проблемите ли.А на пясъка никои няма право да строи каквото и да е ,освен само за спасителните постове и то преместваеми постройки.Да ама това е в БЪлгария

kgb777kgb

Не пиши по форумите , има полиция , община , НАП , ако трябва и прокуратура ! Ако се обадиш в полицията , те са ДЛЪЖНИ да направят проверка , защото сигнала се записва , в общината е същото , в НАП е същото ! Всеки сигнал трябва да има резултат от проверката , ако го няма някой ще изхвърчи , само трябва да не ви е страх да подавате сигнали , ако трябва на всеки половин час подавайте , докато не дойдат !!!

Ами много е просто-тези заведения е ясно на кого са. Решението е елементарно-затваряне на заведението и глоба от 100000 лв. Защото ако е само глоба, той никога няма да я плати, заведението ще работи, и пак ще крие доходи. А иначе защо досега не е бил санкциониран, е ясно на всички. Но....все пак в БГ законите не са за всички.

Проблема не е в събирането на пари, защото те се събират. Проблема е в липсата на джобове като в нормалните страни.......

НА МАЛКО МЕСТА ИЗДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ. НА ЕДНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ПОИСКАХ КАСОВА БЕЛЕЖКА И ЩЯХА ДА МЕ БИЯТ ЗА СВОЕВОЛИЕТО. ЕДИНИЦИ СА ДЪРЖАВНО - БЮДЖЕТНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ, КОИТО СА УБЕДЕНИ, ЧЕ ОТ ТОВА ИМ ИДВАТ РАЗДУТИТЕ ИМ ЗАПЛАТИ И ПРИВИЛЕГИИ.

Ти бе, вчерашен Каруцар, днес цар с ланец, любопитно ми е ти колко данъци си укрил. Аз колкото трябва си ги плащам точно и коректно. Но ти вчерашен каруцар от неплатени данъци и скрити обороти си застроил сигурно няколко кръчми, мотелчета, дискотеки. Сега ми се пърчиш с шкембе и изцъклен поглед от нощно смъркане и мастии, пориш вълните с джет и се правиш на велик... докато размажеш някой невинен! Заради теб и подобните няма нито здравеопазване нито образование в тая страна, всичко окрадохте и изпрахте в бетони! Такива като теб дори няма да ги изваждат от заведението в момента на прилагане на мярката, хаха! И джапанките да не ти намерят.

Ако искаме да имаме държава, данъците трябва да се плащат. Ако смятаме, че те са високи, че не отиват на правилното място или че усложняват нещата и пречат на бизнеса, просто трябва да изискваме правилното и то да го изискваме активно. Иначе каквато държавата такива и хората.

голямо откритие!

Ще се оправят всички кръчмари, но трябва закон с 2 члена: -При първо нарушение за укрити постъпления много голяма глоба от хиляди до стотици хиляди лева,в зависимост от мястото, района, характера и мащаба на заведението. -При второ нарушение се преустановяна дейността и съществуването на заведението. Извиква се срочно подривно-взривателска група от армията да проведе поредното си учение - взривяване на заведението и изриване на остатъците с фадроми до оформяне на градинка с утъпкана трева като за голф-игрище. Всичко за сметка на виновното лице, собственик или наемател, като същевременно му се отнема правото да упражнява този занаят до живот. Ако заведението е на етаж, цялото оборудване се изхвърля брутално навън до пълното му измитане.

Любопитно ми е ти какво работиш бе , цървул, и колко данъци си платил ?

Ти бе, вчерашен Каруцар, днес цар с ланец, любопитно ми е ти колко данъци си укрил. Аз колкото трябва си ги плащам точно и коректно. Но ти вчерашен каруцар от неплатени данъци и скрити обороти си застроил сигурно няколко кръчми, мотелчета, дискотеки. Сега ми се пърчиш с шкембе и изцъклен поглед от нощно смъркане и мастии, пориш вълните с джет и се правиш на велик... докато размажеш някой невинен! Заради теб и подобните няма нито здравеопазване нито образование в тая страна, всичко окрадохте и изпрахте в бетони! Такива като теб дори няма да ги изваждам от заведението в момента на прилагане на мярката, хаха! И цървулите няма да ти намерим.

Ти бе, вчерашен Каруцар, днес цар с ланец, любопитно ми е ти колко данъци си укрил. Аз колкото трябва си ги плащам точно и коректно. Но ти вчерашен каруцар от неплатени данъци и скрити обороти си застроил сигурно няколко кръчми, мотелчета, дискотеки. Сега ми се пърчиш с шкембе и изцъклен поглед от нощно смъркане и мастии, пориш вълните с джет и се правиш на велик... докато размажеш някой невинен! Заради теб и подобните няма нито здравеопазване нито образование в тая страна, всичко окрадохте и изпрахте в бетони! Такива като теб дори няма да ги изваждам от заведението в момента на прилагане на мярката, хаха! И цървулите няма да ти намерим.

Аз също съм за такива КРУМОВИ ЗАКОНИ!! Подкрепям напълно! Подобно законодателство следва да има и за всички, които се кичат с прозвището хотелиери, ресторантьори, бармани и цялата новопръкнала се "туристическа" гилдия!!!

И какво стана, Непрекъснати проверки, 2 години хвалби а промяна нулева.

...с тия глупости. Проста работа--не се спазва закона. Що не се спазва--щото нарушителите не им пука, че някой ще ги ухапе. Тръгнете от която искате селска кръчма и ще се окаже протеже на някого в парламента. Там са нарушителите.

добро утро!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Каква изненада - на морето последен път са платили данъци '90-та

Кръчмарството цъвти, данъчните служби са като приказката за куция кон, а ако влезете в една бг болница - леле чукай на дърво. Амен.

Как се 'крият данъци'? - да си скрия и аз...или оборот не се декларира

Нека дойдат булдозерите ... Фасада на нравите ни и срам за България е българското черноморие!

Данъци ли - да бе, да - може и осигуровки да внесем , ама друг път :)

Крият, защото данъчните служби куцат с двата крака, не виждат и са в отпуск. Нема друга причина. Кой претендира за честност ? Нема кандидати за честност.

Честно казано, ако знам , че тия данъци отиват за лекетата от ГЕРБ, БСП и ДПС...и аз не бих плащал, не за друго, ами да не се хрантутят тия партии-зло за България. Иначе не е редно да се укриват данъци, но може би в една нормална и уредена държава, тук е блато и риба се лови в мътни води! Тук само от далавери разбират и хората , и депутатите с "пари от консултации" в плик, които не се облагали...

И това ще свърши ... някога, но не сега .

Е, да де! Държавата е крива, не населението й... все едно държавата е ор германци, не от хора като теб, мен и другите.. ние сме държавата и ние сме кривите!

Не населението, а тия, които управляват държавата са криви. Да им плащаме данъци, а те да си ги разпределят по пликове?? Да няма за здравеопазване, а да има за "консултанти"? Да влизат едни пари от ЕС, а да не се знае къде отиват ("ромско десетилетие")? Докато заради приватизацията монополистите източват парите ни навън, е. . ., ще се правим на "Андрешковци", щото не чувстваме, че това е "наш'та" държава.

много правилно се постъпва и без това не се вижда къде отиват парите ни,освен да се чува конгречюлейшън.ай сектир

В България не крият данъци само тези, които не могат. А после искаме здравеопазване и пенсии.

До всяка легитимна дейност има няколко нелегитимни, едните точат ДДС и не плащат данъци, а другите само не плащат данъци. Където пипнеш далавера

И какъв е смисълът да плащат данъци, ако парите им отиват, за да хранят мафията на власт, за асфалтиране на лунни пътеки, а не за образование на децата им, за медицинко обслужване...

В "обраният бостан" всичко е позволено. Кой какво намери, негово си е. Дянков краде на едро, за "световните бандити" и % за себе си. Не по-долу са всичките лапачи около кацата с меда - БЮДЖЕТА. На мишоците оставят пчелният прашец, восъка и прополиса. Всички крадци при това "разпределяне" на суспая са удовлетворени. А пък, че пчеличките умирали от глад ... GIG BROTHER - Джеймс Уорлик е напълно удовлетворен. Е, вчера дупетатите се опънаха за конфискациите за собствените си далавери, но "тиквата" ще ги принуди да се "съгласят". Настъпва весело време, ВРЕМЕ ЗА АГОНИЯ И ЛЕТАЛЕН ИЗХОД НА ЗЛОТО.

Имаш маааалка грешчица.Пчелния прашец,восъка и прополиса са много по ценни и скъпи от медеца.Така,че за мишоците не остава нищо!!!

Откриха топлата вода!!!!!В България открай време не се издават касови бележки, не само на морето НАВСЯКЪДЕ.всички касови апарати трябва да бъдат свързани с НАП

И като ги свържат какво? Ако търговецът въобще не се допира до касовия апарат, а ти прибира парите? НАП с видеокамери на всяка каса ли ще гледа? И само питам, без пари питам, щото НАП ще ми иска ддс за всяко плащане.

Не е верно - издаваме служебни бонове...

Бре , каква голяма новина ! Ами те заведенията по Черноморието ДО ЕДНО се покровителстват от депутатите бе ! А спомняте ли си КАК депутатите плащат данък на паричките в плик ? Ами - Никак ! И това го каза Шефа на НАП ! Официално ! Вие какво очаквате ? В тази Държава данъци плащат само Балъците ! Които един ден дори и пенсии няма да помиришат !!!

Ал Капоне е лежал в затвора за укриване на данъци,в България има хиляди Капонета на свобода.

Нормално - нали си плащат на ръка.Важното е корупция да няма ( консултации може ).

Каква нова новина..! Ама бива ли такова безобразие?! Не е честно от страна на заведенията да укриват доходи и да не плащат данъци. Тц, тц, тц. Олеееее, ама не е честно! Ама не може ли да им съдерат шортите от данъчните, пък нека да фалират като не си плащат законно на държавата, ами под масата и то на данъчните..!? Олеее, ама няма ли кой да подпука и данъчните, дето предлагат да ги подкупват и после дават част от парите на началниците си? Олеее, ама няма ли кой да разобличи началниците на данъчните, дето взимат и те пари, които поделят и с мафиотските структури? Олеее, ама то май всички са в кюпа..Олеееее, ей сега си е.а мамата.

те данъчните предлагат консултации на фирмите как да не плащат ДДС и да си лъжат. После си прибират парите за себе си и ние Народа да ядем шушулки ака има. Какво се правят на улави тия от пшавителството, че не знаят, те им нареждат на коя фирма да не се правят ревизии и т.н.

Олеле, майчице ! -- ама на чужденците/ките-туристи не им ли се връща взетия ДДС при отпътуване от у нас ?! Красимире !!! ( , ще те подхванат и от знаеш-къде ако се помоткаш още .)

за всяка една бира и за всяко едно кафе да им се връща ДДС? я малко влез в час за кое се връща ддс и за кое не!

Не съм чужденец/ка та да знам дали и на консумацията-им им слагат ДДС ; Но ако-ли да -- да, Мартин ! ( и то до последната стинка и/или друга единица !!! )

Връща се ддс, връща се! Достатъчни са касовите бележки с начисления ддс в тях да се регистрират при излизане от страната. И тогава, както писаха по-горе, ....

добрутрооооо

е добър ден

Коментари - Заведения по морето масово крият данъци | Днес.dir.bg

Заведения по морето масово крият данъци

Заведения в Слънчев бряг са с нерегистрирани касови апарати, персоналът е с 4-часови трудови договори, а работи повече и в част от случаите на чуждите туристи не се издават касови бележки.

Обратно в новината

Коментари - Заведения по морето масово крият данъци | Днес.dir.bg

Коментари

Абе какво ще си играем на шикалки и ще се надлъгваме бе... Данъчните са бетер митничарите. Крадене до дупка, докато може. Всички сме наясно в Българи какво крадене и укриване на данъци от частния бизнес има. Данъчните съзнателно бездействат! Те и цялата структора за извършване на проверки е направо подсъдима заради бездействието си в последните 20 (двадесет) години!

Добро утро!На морето това е с години!Повечето хотели и къщи са построени така.В края на годината декларират доходи от 200-300 лева, а вдигат нов етаж от къща!!!

ми те парите за акта ги вадят за 1-2 дни максимум инак нямаше всяко лято да четем едни и същи новини

Елате на Кабакум Варна да видите нарушения .До 2-4 часа през ноща купони викове и незнам какво още.И то от едни шатри на плажа,които едва ли имат права на денонощни барове,но това не им пречи да звучат като дискотеки.Да не говорим,че и за музиката сигурно няма лиценз.За касови апарати и незнам си какво е мираж.И полицията не взема адекватни мерки да защити правото на живеещите там да имат спокоен сън поне след 24 часа.И какво да правим.Да вярваме на НАП и незнам си кой ,че ще решат проблемите ли.А на пясъка никои няма право да строи каквото и да е ,освен само за спасителните постове и то преместваеми постройки.Да ама това е в БЪлгария

kgb777kgb

Не пиши по форумите , има полиция , община , НАП , ако трябва и прокуратура ! Ако се обадиш в полицията , те са ДЛЪЖНИ да направят проверка , защото сигнала се записва , в общината е същото , в НАП е същото ! Всеки сигнал трябва да има резултат от проверката , ако го няма някой ще изхвърчи , само трябва да не ви е страх да подавате сигнали , ако трябва на всеки половин час подавайте , докато не дойдат !!!

Ами много е просто-тези заведения е ясно на кого са. Решението е елементарно-затваряне на заведението и глоба от 100000 лв. Защото ако е само глоба, той никога няма да я плати, заведението ще работи, и пак ще крие доходи. А иначе защо досега не е бил санкциониран, е ясно на всички. Но....все пак в БГ законите не са за всички.

Проблема не е в събирането на пари, защото те се събират. Проблема е в липсата на джобове като в нормалните страни.......

НА МАЛКО МЕСТА ИЗДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ. НА ЕДНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ПОИСКАХ КАСОВА БЕЛЕЖКА И ЩЯХА ДА МЕ БИЯТ ЗА СВОЕВОЛИЕТО. ЕДИНИЦИ СА ДЪРЖАВНО - БЮДЖЕТНИТЕ ХРАНТУТНИЦИ, КОИТО СА УБЕДЕНИ, ЧЕ ОТ ТОВА ИМ ИДВАТ РАЗДУТИТЕ ИМ ЗАПЛАТИ И ПРИВИЛЕГИИ.

Ти бе, вчерашен Каруцар, днес цар с ланец, любопитно ми е ти колко данъци си укрил. Аз колкото трябва си ги плащам точно и коректно. Но ти вчерашен каруцар от неплатени данъци и скрити обороти си застроил сигурно няколко кръчми, мотелчета, дискотеки. Сега ми се пърчиш с шкембе и изцъклен поглед от нощно смъркане и мастии, пориш вълните с джет и се правиш на велик... докато размажеш някой невинен! Заради теб и подобните няма нито здравеопазване нито образование в тая страна, всичко окрадохте и изпрахте в бетони! Такива като теб дори няма да ги изваждат от заведението в момента на прилагане на мярката, хаха! И джапанките да не ти намерят.

Ако искаме да имаме държава, данъците трябва да се плащат. Ако смятаме, че те са високи, че не отиват на правилното място или че усложняват нещата и пречат на бизнеса, просто трябва да изискваме правилното и то да го изискваме активно. Иначе каквато държавата такива и хората.

голямо откритие!

Ще се оправят всички кръчмари, но трябва закон с 2 члена: -При първо нарушение за укрити постъпления много голяма глоба от хиляди до стотици хиляди лева,в зависимост от мястото, района, характера и мащаба на заведението. -При второ нарушение се преустановяна дейността и съществуването на заведението. Извиква се срочно подривно-взривателска група от армията да проведе поредното си учение - взривяване на заведението и изриване на остатъците с фадроми до оформяне на градинка с утъпкана трева като за голф-игрище. Всичко за сметка на виновното лице, собственик или наемател, като същевременно му се отнема правото да упражнява този занаят до живот. Ако заведението е на етаж, цялото оборудване се изхвърля брутално навън до пълното му измитане.

Любопитно ми е ти какво работиш бе , цървул, и колко данъци си платил ?

Ти бе, вчерашен Каруцар, днес цар с ланец, любопитно ми е ти колко данъци си укрил. Аз колкото трябва си ги плащам точно и коректно. Но ти вчерашен каруцар от неплатени данъци и скрити обороти си застроил сигурно няколко кръчми, мотелчета, дискотеки. Сега ми се пърчиш с шкембе и изцъклен поглед от нощно смъркане и мастии, пориш вълните с джет и се правиш на велик... докато размажеш някой невинен! Заради теб и подобните няма нито здравеопазване нито образование в тая страна, всичко окрадохте и изпрахте в бетони! Такива като теб дори няма да ги изваждам от заведението в момента на прилагане на мярката, хаха! И цървулите няма да ти намерим.

Ти бе, вчерашен Каруцар, днес цар с ланец, любопитно ми е ти колко данъци си укрил. Аз колкото трябва си ги плащам точно и коректно. Но ти вчерашен каруцар от неплатени данъци и скрити обороти си застроил сигурно няколко кръчми, мотелчета, дискотеки. Сега ми се пърчиш с шкембе и изцъклен поглед от нощно смъркане и мастии, пориш вълните с джет и се правиш на велик... докато размажеш някой невинен! Заради теб и подобните няма нито здравеопазване нито образование в тая страна, всичко окрадохте и изпрахте в бетони! Такива като теб дори няма да ги изваждам от заведението в момента на прилагане на мярката, хаха! И цървулите няма да ти намерим.

Аз също съм за такива КРУМОВИ ЗАКОНИ!! Подкрепям напълно! Подобно законодателство следва да има и за всички, които се кичат с прозвището хотелиери, ресторантьори, бармани и цялата новопръкнала се "туристическа" гилдия!!!

И какво стана, Непрекъснати проверки, 2 години хвалби а промяна нулева.

...с тия глупости. Проста работа--не се спазва закона. Що не се спазва--щото нарушителите не им пука, че някой ще ги ухапе. Тръгнете от която искате селска кръчма и ще се окаже протеже на някого в парламента. Там са нарушителите.

добро утро!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Каква изненада - на морето последен път са платили данъци '90-та

Кръчмарството цъвти, данъчните служби са като приказката за куция кон, а ако влезете в една бг болница - леле чукай на дърво. Амен.

Как се 'крият данъци'? - да си скрия и аз...или оборот не се декларира

Нека дойдат булдозерите ... Фасада на нравите ни и срам за България е българското черноморие!

Данъци ли - да бе, да - може и осигуровки да внесем , ама друг път :)

Крият, защото данъчните служби куцат с двата крака, не виждат и са в отпуск. Нема друга причина. Кой претендира за честност ? Нема кандидати за честност.

Честно казано, ако знам , че тия данъци отиват за лекетата от ГЕРБ, БСП и ДПС...и аз не бих плащал, не за друго, ами да не се хрантутят тия партии-зло за България. Иначе не е редно да се укриват данъци, но може би в една нормална и уредена държава, тук е блато и риба се лови в мътни води! Тук само от далавери разбират и хората , и депутатите с "пари от консултации" в плик, които не се облагали...

И това ще свърши ... някога, но не сега .

Е, да де! Държавата е крива, не населението й... все едно държавата е ор германци, не от хора като теб, мен и другите.. ние сме държавата и ние сме кривите!

Не населението, а тия, които управляват държавата са криви. Да им плащаме данъци, а те да си ги разпределят по пликове?? Да няма за здравеопазване, а да има за "консултанти"? Да влизат едни пари от ЕС, а да не се знае къде отиват ("ромско десетилетие")? Докато заради приватизацията монополистите източват парите ни навън, е. . ., ще се правим на "Андрешковци", щото не чувстваме, че това е "наш'та" държава.

много правилно се постъпва и без това не се вижда къде отиват парите ни,освен да се чува конгречюлейшън.ай сектир

В България не крият данъци само тези, които не могат. А после искаме здравеопазване и пенсии.

До всяка легитимна дейност има няколко нелегитимни, едните точат ДДС и не плащат данъци, а другите само не плащат данъци. Където пипнеш далавера

И какъв е смисълът да плащат данъци, ако парите им отиват, за да хранят мафията на власт, за асфалтиране на лунни пътеки, а не за образование на децата им, за медицинко обслужване...

В "обраният бостан" всичко е позволено. Кой какво намери, негово си е. Дянков краде на едро, за "световните бандити" и % за себе си. Не по-долу са всичките лапачи около кацата с меда - БЮДЖЕТА. На мишоците оставят пчелният прашец, восъка и прополиса. Всички крадци при това "разпределяне" на суспая са удовлетворени. А пък, че пчеличките умирали от глад ... GIG BROTHER - Джеймс Уорлик е напълно удовлетворен. Е, вчера дупетатите се опънаха за конфискациите за собствените си далавери, но "тиквата" ще ги принуди да се "съгласят". Настъпва весело време, ВРЕМЕ ЗА АГОНИЯ И ЛЕТАЛЕН ИЗХОД НА ЗЛОТО.

Имаш маааалка грешчица.Пчелния прашец,восъка и прополиса са много по ценни и скъпи от медеца.Така,че за мишоците не остава нищо!!!

Откриха топлата вода!!!!!В България открай време не се издават касови бележки, не само на морето НАВСЯКЪДЕ.всички касови апарати трябва да бъдат свързани с НАП

И като ги свържат какво? Ако търговецът въобще не се допира до касовия апарат, а ти прибира парите? НАП с видеокамери на всяка каса ли ще гледа? И само питам, без пари питам, щото НАП ще ми иска ддс за всяко плащане.

Не е верно - издаваме служебни бонове...

Бре , каква голяма новина ! Ами те заведенията по Черноморието ДО ЕДНО се покровителстват от депутатите бе ! А спомняте ли си КАК депутатите плащат данък на паричките в плик ? Ами - Никак ! И това го каза Шефа на НАП ! Официално ! Вие какво очаквате ? В тази Държава данъци плащат само Балъците ! Които един ден дори и пенсии няма да помиришат !!!

Ал Капоне е лежал в затвора за укриване на данъци,в България има хиляди Капонета на свобода.

Нормално - нали си плащат на ръка.Важното е корупция да няма ( консултации може ).

Каква нова новина..! Ама бива ли такова безобразие?! Не е честно от страна на заведенията да укриват доходи и да не плащат данъци. Тц, тц, тц. Олеееее, ама не е честно! Ама не може ли да им съдерат шортите от данъчните, пък нека да фалират като не си плащат законно на държавата, ами под масата и то на данъчните..!? Олеее, ама няма ли кой да подпука и данъчните, дето предлагат да ги подкупват и после дават част от парите на началниците си? Олеее, ама няма ли кой да разобличи началниците на данъчните, дето взимат и те пари, които поделят и с мафиотските структури? Олеее, ама то май всички са в кюпа..Олеееее, ей сега си е.а мамата.

те данъчните предлагат консултации на фирмите как да не плащат ДДС и да си лъжат. После си прибират парите за себе си и ние Народа да ядем шушулки ака има. Какво се правят на улави тия от пшавителството, че не знаят, те им нареждат на коя фирма да не се правят ревизии и т.н.

Олеле, майчице ! -- ама на чужденците/ките-туристи не им ли се връща взетия ДДС при отпътуване от у нас ?! Красимире !!! ( , ще те подхванат и от знаеш-къде ако се помоткаш още .)

за всяка една бира и за всяко едно кафе да им се връща ДДС? я малко влез в час за кое се връща ддс и за кое не!

Не съм чужденец/ка та да знам дали и на консумацията-им им слагат ДДС ; Но ако-ли да -- да, Мартин ! ( и то до последната стинка и/или друга единица !!! )

Връща се ддс, връща се! Достатъчни са касовите бележки с начисления ддс в тях да се регистрират при излизане от страната. И тогава, както писаха по-горе, ....

добрутрооооо

е добър ден