След градушката: Застрахователи, сервизи, опашки, списъци

Застрахователните дружества имат достатъчно пари, за да обезщетят всички пострадали от бурята вчера. Удължен е срокът за завеждане на щети до 30 дни.

Обратно в новината

Коментари - След градушката: Застрахователи, сервизи, опашки, списъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се карайте, а се замислете защо Господ ни наказва.

Днес минах няколко пъти покрай катаджийски коли със счупеното предно стъкло и не ме закачаха, нито веднаж не ме спряха. Искам да попитам, мога ли да карам със счупено стъкло и описа на щетата,защото няма как да вкарам колата веднага в сервиз?

Разбира се, че можеш. На двигателя не му пречи счупеното стъкло.

Искам да поздравя служителите на Булстр.., да не кажат, че правя реклама, в Горубляне. Съобразиха се със списъците на хората, създадоха ефективна организация и към 13 часа вече не личеше, че е имало нещо. Личеше си, че се отхвърля работа и нямаше нерви. Помежду си коментирахме, че се минава бързо, а нагласата беше, че списъците с по-големи номера ще останат за утре. Ами, когато е добре свършена работа, какво да кажа, справиха се.

Шопски цирк

Каква уловка "Сами да изпратят снимки". И после като изпратим някакви лаишки снимки и се почват едни номера, че не изплатили еди какви си сума или част, щото на снимките не се виждало

Едно време със старата кошница нямах такива проблеми. Беше толкова очукана че ако не се пръсне прозорец няма и да разбера че я е било град. Беше ми добре. Само гражданска и пей сърце. Що ми трябваше да я сменям с уж по нова и луксозна!?!?!?

Ще видите колко ще има да чакате докато ви излезе щетата,най малко месец:)По добре си го платете вие ремонта.

Има си договор и там е казано колко се чака. Отделно съществува и КФН, която глобява застрахователите при всеки случай на забавяне на тези срокове. Глобите са от порядъка на десетки хиляди лева. Ако не знаете правата си или не си ги отстоявате, не се сърдете на застрахователите.

Едно изречение в статията ми направи впечатление: "Сериозни щети нанесе градушка и в Монтанско, където са унищожени 50 000 дка земеделски площи, съобщи БНР." Е, като само за земеделски площи се ползват ракети, там що не ползвахте?!?! Или май никъде не ползвате??? Бах и агенцията, бах и държавата!

Пари няма, действайте, че времето е пари.

Ползват ама българките ракети не гърмят всеки път. То всяка ракета ако е читава къде ще му излезе края

Имаме пари за щетите след градушката, нали ги взехме от вас за нас. За нас парите за вас застраховката и малко пари за сладолед.

Чупя стъкла и мачкам ламарина, като от градушка!

А смисъл?

Ако си имал предишни щети по съответния детайл (примерно издраскано стъкло) с новата "щета" (счупване на стъклото) ще имаш ново стъкло. С 2 думи застрахователна измама :-)

КАТ да проявят човещина и да позволят гратисен срок за ползване на автомобилите с пукнати стъкла, защото ще отидат 2-3 м. чакане до смяната им.

Имали пари... имат чушки, ще платят по 20.00 лв. на кола и хай със здраве, не си струва разправийте!

Ами то това добре, ама КАТ сега ще плъзне да събира рушвети за счупените стъкла.

Нема да караш . Ше чекаш 1 седмица да се мине наплива, а тогава че викнеш да ти сменат джама пред дома .

Ако на три месеца има по една такава градушка икономиката ни ще дръпне силна напред!!!

НА ТРИ ДНИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ

А размерът на леда добре ли е или по-голям го искате?

Само прост човек може да изказва подобни мисли. Нали като имаш щети, после ще платиш по-голяма премия при следваща застраховка. Да не мислиш, че застрахователите не балансират разходите, оборотите и приходите?

След като ви изплатят претенцията по Автокаско (ако изобщо платят), теглете една черта на вноските които сте направили по застраховката и кажете с ръка на сърцето дали има нужда от застрахователите!!!

Именно! Да не говорим, че застрахователите ще спечелят милиони в следващите дни и месец, поради паническото застраховане след бедствието. И който е нямал каско на кола или имот ще хукне да си прави. Пирамидката работи.

А,пък и точно тези от снимката ,са едни дашни,мани,мани,чудят се как да изработят хората....примери -много.

При дадени за каско застраховка малко над 2500 лв за година, са ми изплащали за същата година над 6000 лв щети. За мен има смисъл.

Според всички застрахователи, вчера е валяла неправилната градушка и нямате право на обещетение.

С 1000 кинта щетите се оправят - та това е една трета от месечната ми заплата - дреме ми дали ще ми платят ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ !!!!!!!

Ако беше валя правилната градушка нямаше да се плащат щети ;) За да има щети трябва да има автомобили , няма автомобили - няма щети :)

И ти искаш в софия селяко

НЕ , НЕ ИСКАМ В СОФИЯ НА МЕН СИ МИ Е ДОБРЕ В БАРСЕЛОНА

То точно ,с такива селтаци се напълни Столицата,а ти миекаш ли в Барселона,а селтаче?

МАЛКО ИМ Е НА СОФИЯНЦИ- ОЩЕ НЯКОЛКО ТАКИВА ГРАДУШКИ ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО -- ЗА ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ И ЧЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА КОЯТО НЯКОГА Е БИЛА НА ТРИ МОРЕТА ИМА И ДРУГИ ГРАДОВЕ А НЕ Е САМО МРЪСНАТА ЗАДИМЕНА И ГНУСНА ,,ЕВРОПЕЙСКА,, СОФИЯ

Тихо селяк - ти си гледай картофите и кравите :)))

защо всички се преселихте в София бе?! Като сте такива родолюбци, стойте си на село! Хем и на нас ще ни стане по-спокойно и чисто!

Типичен пример за глупав, дуалистичен шоп, който си мисли че "всички" са в шопия и друго освен "село" в България нЕма.

Айде дано и всички новософиянци да разберат, че има и други градове, освен София, и да идат там!

Да не те изритаме тебе на село, че какъвто си оригинален софиянец, като те погне селския бик..

И защо така злобно и без ред?!Като ти е кеф,че са пострадали хората,поне си го дръж за теб.А ти-яко комплексарско.Зле си!

Това че имат пари не значи ,че ще ви ги дадат ;) Не забравяйте - те са научени да вземат , а не да дават ;) И това е световна практика при застрахователите :)

Добре де!!! Те хубаво имат пари, ама нема ли да ги изтеглят от "фирми", които се грижат за тях !!!

Ракетите пазят нивите а не копторите и изгнилите таралясници на простата измет. За тях има застрахователи.

Ей голяма гад си да знаеш ... :)

ООО СВЕЩЕННО ПРОСТОЛЮДИЕ - значи за РАКИЯ има пари, а за КАСКО нема - така ли мизерници . АМИ СЕГА КО ПРАЙМ ???

Така ще те обслужат застрахователите, че в скоро време очаква следния въпрос : - .... Някой знае ли на кой да се жалвам, за неспазване на условия по застрахователна полица ....? Та от сега ти казвам, към мен отпращайте жалбите !

Вече имам опит с едни таквиз - КАТО дойде СЪДЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ - да знаеш как хубаво си плащат и пеят КАТ ПОПОВЕ!!! ИНАЧЕ си прав сладури са :)))

А Голфа - като има само ГО и няма АОК ще го оправят ли, че целиат е надупчен кат швеицарско сирене ? Каде са ракетите а.

Скотовете нямат "каско". Както не си застраховат копторите, така не застраховат и трошките. Кви застарховки, кви 5лв.?

Те и КТБ имаха, ама изведнъж затвориха.

не малка част от премиите по евтините полици са изхарчени за вътрешни нужди - заплати, пред. разходи, реклама... презастрахователите почти нищо няма да покрият, защото по-голямата част от премийките са отишли в джоба на "застрахователите"... или сигурно т. нар. акционери, бивши и настоящи мутри ще увеличат капитала за да оправят колите на хората?!? сега ще започне ГОЛЯМОТО ШИКАЛКАВЕНЕ. нека след месец се обадят тези които нямат допирни точки със съответните застрахователи и кажат какво са им платили!!!

Малко допълнение: Застрахователи ще покрият щетата от гражданката отговорност, но само при наличие на доброволна застраховка " Автокаско" Гражданската отговорност покрива щети само в следствие на ПТП.... Хората се подлъгват!!!!!

* от градушката (грешка)

moket1

За пореден път не разбирам - по каква линия кмета на София, бил той и Фандъкова, РАЗПОРЕЖДА на СДВР?

Тия щом за тая тъпотия казват, че ще намерят пари, представете си какво ще стане при масово земетресение! Фалитче и пито-платено (изклатено)!

Точка IV подточка 14.4 на ЗАД "Армеец" - не се покриват щети от земетресения и последици от него

Значи дори и при такива екстремни ситуации застрахователите имат пари да платят. Тогава защо постоянно реват, че трябвало да се вдигне вноската по гражданската отговорност?

Толкова си тъп, че за толкова години не разбра разликата между ГО и каско.

...Само не мога да разбера...ЗАЩО за дубликат на винетен стикер годишен ми искат служебна бележка, протокол или нещо подобно от КАТ!?! Нали им нося от стъклото, от отлепения гръб, както и касова бележка!?! много излишно... в Закона за пътищата го пише, да така е, но трябва да се промени ми се струва...

За едни стъкла и малко огънати ламарини всеки е готов да каже, че ще покрие щета ама за кв. Аспарухово във Варна никой не се натиска от застрахователите...

burborko

ако си платил застраховка ще плати. Ако нямаш няма. Какво значи да се натиска да плати ?

Не е точно така. Изолацията вкъщи я направи на решето. Сега застрахователят ми излиза с номера, че изолацията не била качествено положена. Значи 8 години изолацията си стои без никакъв дефект и застрахователят си прибираше премиите, а сега излиза, че е некачествена. А освен това какво значи "качествено" и "некачествено" и те не можаха да ми кажат. Сега се почват едни дела ...

..изглежда бранша, заедно с държавните органи са създали правилна организация този път! Това е моделът.

НЕ им вЕрвам на тези псевдо застрахователи!Ако не са направили закона за задължителна застраховка ,а просто предлагат продукт на пазара може би ще останат само 1-2 % Щетата,ако е 85 % примерно те ще изплатят за 5-6 % не повече.

Едва ли някой ти разбра какво си искал да кажеш.

Преди 13 години чисто новата ми кола отнесе подобна градушка. Не се оправят тези щети. Като се напече колата и всичко си хлътва отново. Не бъдете зависими от вещите. Това е урока. Жалко за загиналия човек....