Коментари - Военните запазиха 20-те заплати при пенсия | dnes.dir.bg
назад

Военните запазиха 20-те заплати при пенсия

Народното събрание одобри пенсионни промени за военнослужещите като запази обема на обезщетенията при напускане от 20 заплати, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - Военните запазиха 20-те заплати при пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Предпочитам да взема на работа в МО пенсиониран полковник, отколкото 25 годишен токущо завършил мениджър. МО не работи по програмата на бюрата по труда "Старт в кариерата" . Поклон пред полковнишко - фатмашкото мислене.

Ще се поклониш, разбира се. Даже ще се и надупиш.

Ама в МО се и работи ?

Какъв стругар си, като цял след обед висиш в Интернет. Явно си някакъв никому ненужен чиновник.

Абе тоя РЕЗЕРВИСТ няма ли кой да го ограмоти? Той граматика учил ли е ? Този факт показва, че има още много хора за освобождаване от държавна хранилка. Пък може и да е пенсионер - полковник на блага работа в МО.

И ти не си особено грамотен.

Предпочитам да взема на работа в МО пенсиониран полковник, отколкото 25 годишен токущо завършил мениджър. Полковникът знае всичко за армията и бързо се ориентира, редът му е познат. МО не работи по програмата на бюрата по труда "Старт в кариерата"

НА БЪЛГАРИЯ СА ДОСТАТЪЧНИ САМО ЕДНА ГВАРДЕЙСКА РОТА И ПОЛВИН РОЛИЦИЯ !!!!!

Най не реформираната структура в държавата. Без грам ефективност. Хората разделени на "наши" и "другите". Политическите офицери скрити на по-високи апетитни паразитни длъжности. Да се реформира. Щабовете задръстени от наши хора имитиращи нещо си, разходващи бюджетни пари.

Много стара ти е информацията за армията, от преди 17 години. Новия министър интегрира ГЩ в МО и съкрати администрацията с 50% и много други промени. Реформите продължават по план.

Абе имам приятелка счетоводителка в МО и тя ми каза, че цял ден се мотаят като при социализма и само чакт обяда в стола и изчезват!! Взимат по 20 заплати при пенсиониране и за неползвани отпуски им се събират 30000 -40000 лв. Страшна хранилка и почивна станция!

Би било интересно да научим колко генерали и висши офицери има в армията. Май ще има по един на двама войника.

Че научи бе. МО има сайт и това което искаш да знаеш го има там. Щатове в БА са идентични с НАТОвските.

Най-много трябва да получават хората с висше образование.После със средно и най-малко с основно.И тъй като повечето военни са със средно(наемниците),те трябва да получават по-малко от всеки друг с висше образование.

Тия със средно образование (наемниците) често са на мисия в Авганистан. И да получават по малко от канцеларски плъх с више образование (публична администрация, например)

Щом тъпите овенни ще взимат по 20 заплати, аз трябва по 30 такива да получавам.

ами иди в армията да ги вземеш бе, защо само мрънкаш по форума???

Аз винаги мога да стана военен,но ти лекар-никога.

Аз съм учителка и напускам.Искам обезщетение от 10 заплати,защото цял стаж съм мизерствала и страдала.Смятам,че и повече заслужавам.

Що това народно събрание не вземе да галасува да се разпусне за винаги?

От къде на къде? Аз ще се чупя от работа и ще се пенсионирам на 67 а военните и полицаите с привилегии. После всички от тях стават охранители и работят до последно. Ама защото тяхната професия позволява. Моята не!

прочети малко повече и ще разбереш че това не са привилегии... Пък ако смяташ че е много хубаво иди да видиш как е...

Ама ти още малко направо ще се изкараш и национален герой с това , че си войник ??? И цялото общество едва ли не е длъжно да ти сваля шапка ??? Какво друго е ако не е привилегии ! Че и срам нямаш....

Ако всички останали взимат по 10 заплати при пенсиониране,то военните да получават по 20.Ама само военните с такива привилегии....твърдо съм против!!!

който мрънка да стане военен

Значи депутатите умували, умували и не измислили откъде да вземат пари да се вдигнат майчинските за отглеждане на дете от 240 лв. до минималната заплата 270 лв. (мизерни 30 лв.). А за лентяйте шапки - 20 заплати при пенсиониране! Е тука нема логика!

по полека пич или п....а

А спомняте ли си онази прословута реплика от филма ,,Опасен чар",когато се чудеха как да нагласят гостите на масата за предстоящата сватба? ... ,,роднина-милиционер,роднина-милиционер" ... Така и когато човек мине през ,,баровските" квартали в подножието на Витоша Бояна,Симеоново и Драгалевци и види една до друга къщите за милиони,и си казва: ,,комунизъм-демокрация,комунизъм-демокрация" ... Така че,народе,не питай за кого бие камбаната. Камбаната бие за теб ..... защото спиш!!!

Към всеки взвод трябва да се зачисли сестра, която да ги къпе, да ги повива и да ги кърми, с биберон.Само "отличниците" да бъдат на дажба от гърдата ! Така ще се повиши бойната готовносист и духа на личния състав.

Немога да разбера по каква причина ще им дават по 20 заплати при положение че не вършат никаква работа и защо те се пенсионират на 54-55 а хората който им изкарват парите за пенсии да се пенсионират на 63+ .Човек който оправлява тежка машина на 63-65 години някои запитвал ли се е какви ще са последствията ако водача на тази машина който е на 63+ я оттърве просто не ми се мисли какво ще стане

Стани военен и ще разбереш причината.

в нашия град полицаите са мързеливи,дебели и крадливи,що да им дават 20 заплати на куп,те си имат хората...даите ги на някои които има наистина нужда

Е това ако не е простотия здраве му кажи.Хората се трепят от сутрин до вечер и движат икономиката на тази държава,а военните които от едно време са сбирщина връзкари пак си остават тн. шапкари.Тоест,че взимат една шапка пари за нищо.По цял ден си клатят краката и какви ли не привилегий им измислиха.От както допуснаха и жени да има в армията сигурно и оргий си правят вече.Какво друго да правят,така или иначе изпростяват :)))).

Стани военен или полицай и си клати краката цял ден.

супер!яко комунизъм в деиствие в бг...хи хи хи...... как пък за 22 години нищо не се промени в задунаиската губерния бе!

При тая армия са необходими 50-60 полковника, 70-80 подполковника. Нужна е истинска структурна реформа. Да се съхрани строя. Търтеите от щабовете да се изчистят още от следващата реформа. Тоя министър го вълнува само далаверата и устройването му. Него и синовете му. Новите като дойдат на власт да не забравят, че дойде и неговия ред.

Тоя министър съкрати адмистрацията в МО с 50%.

пропуснах нещо за мен това сегашното не е армия а карикатура армия беше само комунистическата

не аз бих въвел масово за всички пенсионери независимо от професия възраст и стаж единна пенсия от 136 лв за месец и точка ааа и обещание да имя вдигна с 9 лв след 7 8 месеца да не мислите че тия които сега са с такава пенсия животът им е бил полек от на сегашните военни а казвам ви го аз бивш военен съм

136 кинта за всяка куха фуражка като тебе. за тези дето са ти изкарвали заплатата и сега пенсията- колкото са си внесли.

Да си пллашат осигуровките, но без да им вдигат заплатите. И без това заплатите им са високи, ако им ги дигнат какво разбрахме, Стига привилегии само за някои

Ти всички осигуровки ли си плащаш или само върху част от истинския доход? Май ти си това, което не одобряваш....

ЗА ДАНС- ЧЕСТИТО ПОДСТРИГВАНЕ ОТ ГЕРБ. ДРУГИТЕ ИЗБОРИ ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ- ТОГАВА ВЪОБЩЕ НЕМА ДА ИМАТЕ ЗАПЛАТИ

Поне да бяха превзели Македония,че е по-близо-да си заслужат парите и уважение.

А да си се запитал тези, дето почиват по 3 дни след дежурство, защо им се полага това? Да си чувал за първа категория труд и за работа при опасни и вредни условия на труд? Да си чувал за облъчване, за рискове в различни форми? Неграмотник и егоист си ти!

ти си се сдухал от служба, бе брат'чед ....

Ама ти още малко направо ще се изкараш и национален герой с това , че си войник ??? И цялото общество едва ли не е длъжно да ти сваля шапка ??? Какво друго е ако не е привилегии ! Че и срам нямаш....

НЕ ЗНАМ С КАКВО ИМ Е НАТОВАРЕНАРАБОТАТА И ЖИВОТА НА ВОЕННИТЕ И ПОЛИЦАИТЕ ЧЕ ПОЛУЧАВАТ ПО ТОЛКОЗ ЗАПЛАТИ.ЧЕ РАБОТАТА НА ОСТАНАЛИТЕ Е 100 ПЪТИ ПО НАПРЕГНАТА ОТ ТЯХНАТА.ОСВЕН ТОВА И СЛЕД 1 ДЕЖУРСТВО 3 ДНИ ПОЧИВАТ.....АЙ СЕКТИР...А ...

Като не знаеш с какво им е натоварена работата защо коментираш. И аз не знам какво работиш но не си заслужаваш заплатата.

И много ми е чудно, какви ли ценности ще пази тази армия, на тази ограбена от своите хора държава??

абдула ( нерегистриран ) 08.12.2011 17:51 Нещо не ми стана ясно коя държава коя армия хранела.Ако една държава а не може да храни народа си през оная работа ми е ...коя армия ще храни!!

Нещастници,така не се наядохте! Дано да Ви приседнат тези 20 заплати!

Привилегите се запазват, но хората трябва да се намалят на половина. Щабовете са пълни с нищо невършещи хора. Да започнат да си плащат осигуровките от 01.01.2010г. От тях полза няма. Много вожд малко индианец.

в армията има такиа, които само получават заплати без да вършат каквато и да е работа. тук обаче е пълно с индивиди, които само лаят без да са наясно с нещата по темата, но все пак си лаят така за спорта. един подполковник получава около 1800-2000лв ЧИСТИ пари (това е грубо, защото заплатата варира според длъжността, която заема и респективно бонусите към заплатата за въпросната длъжност). един редник получава около 700лв, но и това е относително, защото зависи от стажа най-вече. та, редника върши цялата работа и е навън в студ и пек. за тази благодарност получава 3 пъти по-малко от бай Чепик, който цъка пред компютъра, клати някоя кадровачка и понякога всява безумия. и от двете страни има и мърша и качество, но като цяло армията ни е на принципа "много вожд, малко индианец". в МО2 е пълно с ненужни отпадъци. да не говорим, че с тези съкращения си заминават млади момчета, които хранят семейства, а в същото време се назначава вече пенсионирани изкуфели полковници на цивилни длъжности. държава, която не може да храни собствената си армия ще храни чужда такава...

Подкрепям разсъжденията ти АБ-ДУЛА.Тук не говорят хората про-тив обикновенния войник,а про-тив всички онези лентяи,които са-мо си клатят краката и цял ден се шматкат из поделенията.А същите тези,като се пенсионират знаете какви 20 заплати вземат и какви пенсии започват да получават-върви,че ги стигай (ако можеш)!!!

социализма си замина, но за някой си останаха придобивките.Народе малко ти са само 67 години!!

Военнослужещите от Българската армия са с най малки заплати и превилегии в НАТО. Да знаете как са в Турция...

Колкото са с по висок чин в йерархията толкова по дълго ще си живуркат до пенсия.

- АШКОЛСУН..!

а ( нерегистриран ) 08.12.2011 17:12 Знаеш ли колко ми пука за армията,като народа умира от глад, а вие само знаете за келепира.

Абе на тези тъпи шапкари що не им дадат по 200 заплати.Че и по 300! Те са толкова прости и задръстени,че абсолютно нищо не става от тях и ще вземат да се споминат от глад като им свърши хранилката от нашите данъци

Едно не мога да разбера. Защо на генерали, полковници и други разни там дебелосерковци им вдигат възрастта за пенсия? Дали пък за да не си запазят топлите местенца? Щото практиката показва че тези "велики воини", като се пенсионират освен за пазачи и9 за съветсници на доносник Гоце, за друго не стават. Евентуално за домоуправители във входовете, в които живеят. Ето тия, заедно с "учените" и "академиците" в БАН трябва да почерпят. И не ръцете, гъза на ББ трябва да целуват

Стават и за военни министри,половината депутати на ГЕРБ са бивши служители с офицерски звания.

ПРИВИЛЕГИРОВАНИТЕ Да започнат да си плащат осигуровките ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ , без компенсации за това и да увеличат на 20 заплатите давани ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ на всички професии!

Няма нищо напротив военните да си плащат осигуровките, но бях един от тях и да ви кажа едни по цял ден немогат да си вдигнат главата от работа а други по няколко пъти на ден проверяват наличността си в дебитните карти Е такива от втория вид винаги са ме дразнили Затова армията наполовин!!!!

У нас има отколешна крадиция, най-добре живеят тъпите, неработещите и крадците. много неща дразнят в нашите военни и полицаи, но най-дразнещото са шкембаците, които удрят тротоара, като вървят, пълната разпищоленост и задължителните ръце в джобовете.За какви военни изобщо става въпрос.Охранени, прости селяци, искащи много и невършещи работа за пет пари.

Няма никакъв проблем да си плащаме осигуровките, да вземаме 6 заплати обещетениеи всичко както нормалните работещи хора в страната, но трябва да се ползваме и с техните права - право на допълнително възнаграждение по други договори :)))

и да не забравиш, липсата на отпуска, забраната на всякакви военни почивни бази и отстъпки за тях. това сме ние обикновените хора работещи на частно. бил съм в казарма виждал съм ви. изнесохте и разпродадохте всичко. половината от вас работят като охранители по дискотеките, въпреки, че нямате право.

Иди да почиваш ти в тях! Повечето са занемарени толкова, че не стават за нищо. А за отпуската...изказването ти е просто тъпо!

Дедо аню не е министър отстояващ интересите на държавата и неините граждани, а на прослойката от която произлиза

Нямам нищо против заплатите и придобивките, стига армията да е съставена от хора които не просто стават военни, а биха поели риска да дадат здравето и живота си когато се налага да изпълнят дълга си. Защото в армията има и много които просто си виреят и се молят да не ги изпратят на мисия, чудят се как да им мине денят и вземат 2 пъти над средната заплата за страната. И нищожният реален сектор храни такива паразити вече мнооого години. Чак сега Бат Бойко плахо се опита да направи нещо...

що за народ е тоя дето не уважава армията и полицията си?

ти от кои дебелогъзи глупаци си ?

Когато стане някъде авария, или пожар, или климатично бедствие, защо все армията търсите, бе ??? И що за безумие е това да искате да бъдем без армия? Враговете ни намаляха, така ли? Кой Ви каза, че няма доблестни и отговорни войници и офицери? И как не вие срам да имате претенции за армията, като че ли вие сте "вързали и цъфнали" и всичко във вашата сфера е идеално?

А с какво са заслужили НАШЕТО УВАЖЕНИЕ през последните десетилетия???

Ооо, много те моля! Аз пък ще те попитам така: кога най-накрая армията, полицията, държавните служители, магистратите и депутатите ще започнат да уважават народа си, който им осигурява хляба(заплатите) и сиренето ( привилегиите)?

много тъпо изказване, честно. с колко момчета които са имали нещастието да попаднат на задължителна военна служба си се държал добре и уважително, г-н Ефрейтор?

Под шапка акъл не вирее. А нашите военни и полицаи са, като прасета дебели.

Абе пиленце, ти май си "цъфнал и вързал" и с акъла и с физиката ... Работи на смени и се храни през ноща /когато всички спят/ със всякакви боклуци и ела да те премеря след това! А относно акъла, има хора в тези системи пред които и да мълчиш, пак ще изглеждаш тъп. Големи заключения и мъдри обобщения ...