Депутатите приеха повишение на общия осигурителен стаж на военнослужещите от 25 на 27 години, от които две трети действително изслужени като военнослужещи по Закона за отбраната и въоръжените сили на България.

Във връзка с това се повишава пределната възраст за пенсиониране за различните военни звания, както следва:
  • за сержантите (старшините), офицерските кандидати и младшите офицери - 52 години;
  • за офицерите със звание "майор" ("капитан III ранг") - 54 години;
  • за офицерите със звание "подполковник" ("капитан II ранг") - 54 години;
  • за офицерите със звание "полковник" ("капитан I ранг") - 56 години;
  • за офицерите със звание "бригаден генерал" ("комодор") - 58 години;
  • за офицерите със звание "генерал" ("адмирал" ) - 62 години;
Още в началото на ноември министърът на отбраната Аню Ангелов заяви, че е успял да се противопостави на предложението на партньорите в тристранния съвет, главно на бизнеса, за намаляване на обезщетенията в армията при пенсиониране на 15 заплати (сега в армията, МВР и ДАНС вземат по една заплата за всяка прослужена година, но максимум 20 заплати).
В края на месеца обаче премиерът Бойко Борисов беше категоричен, че служителите на МВР и МО трябва сами да си плащат осигуровките, а не държавата да им ги поема, както досега. Не е ясно от кога ще влезе в сила тази промяна.

Днес депутатите решиха още, че служителите на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) ще получават 15 брутни месечни възнаграждения вместо 20, предаде "Фокус". Тази промяна подкрепиха 73-ма депутати, 32 бяха против и 3-ма се въздържаха.