Замразяват заплатите на еврочиновниците за две години

На срещата на върха в Брюксел бе постигната предварителна договореност да бъдат замразени за две години заплатите на служителите в структурите на Евросъюза, предаде ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Замразяват заплатите на еврочиновниците за две години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) ще продължи постмониторинговия диалог с България. На заседанието на ПАСЕ с 61 гласа за, 59 против и 4 въздържали се не е минало предложението да отпадне изцяло наблюдението. Следващите, които са решаващи два гласа против са били на българските депутати Янаки Стоилов и Юнал Лютфи.

Като си представя кои са евродепутати от БГ, призлява ми. Независимо от боята им. Жалко за европарите.

Много високи заплати имат евродепутатите.Може би само те работят а другите в България лежат.Затова даваха зор и напън да затворят блоковете на Козлодуй за да ни приемат в ЕС защото са знаели за какви пари на тях става въпрос.

г -х премиер премахни облацтните ъправи от тази година и пари цше има-има обцшини които имат кмет *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А в България ни грабят 600000 хрантутници, които .

А нашите тъпанари в държавната ни администрация, с фалшивите дипломи грабят много повече. Писна ми от партийни калинки. Помиаярска сган, на която и липсва и гордост, и съчувсвие

Тошо , и аз работя,въпреки ,че изкарах и стипендия 500лв, на заплатата ми не стига и тока да си платя, за 1 ч нощен труд ми плащат 0,25 лв/на някои -и толкова не плащат/..!?Докато е така-НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЯ МАФИОТСКА ДЪРЖАВА...!

42 000 чиновници с огромни заплати, които се плащат от данъкоплатците, ето това е ЕС! Още малко ще ги изтърпим докато дават пари и после се махаме и ги оставяме да се оправят.

И как ще ги махнем, ако можеш да ми обясниш?

бивш служител в ес в бруксел господа големите заплати ги вземат депотати комисари началник отдели директорипредседатели на комисиис вклучително и бгдепутати,,,,,,,,,, 28000 18000 15000 10000 5000 а хората които работехме като преводачи като асистенти и др взимахме 2000 2200 2500 обикновенитехора невземат,,,,,нашата хадежда сандолова шев в сметната палата взимаше 20000 коато засрами цала бг девизя а сега ще е председател на нова партя дано ето такива ще ни управлават,,,,,,,,,,,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо не можеш да пишеш на български, след като си работил в ЕС?

Представяш ли си?)) Ако приемем, че не лъже, това обяснява страшно много неща. Тоя не е просто неграмотен, той е уникално неграмотен. Дори шофьор да е бил - ......

абе тъпоъгълници, не виждате ли че поста е транслиран. Май вие сте неграмотните

Ами как защо, забравил го, защото говорел все на европейски. Ако пък наистина е бил в Брюксел , смятай какви връзки има. Че и 2500 евро не ги харесва- при цялата си неграмотност!:))))

Аз съм съгласен да ни дадат 15 000 Евро заплата и да я замразят за 5 години!

не се наемам да преценявам високи или ниски са заплатите на администарцията на ЕС - защото осъзнавам колко натоварена,сложна,новаторска и рискова е тази работа.

Европа е в колапс, а те се чудят КАК да не си НАМАЛЯТ Тлъстите заплатки...!? 50 % съкращенея в тая 42 000 -армия, и намаляване /не замразяване/ с 20%...Така ще бъде справедлива--..та нали УЖ работят за гражданите на Европа...!?

Глупости пишеш Пешо! Всеки работи за заплата, Ти за какво работиш?

Глупости и будалкане, административните разходи на ЕС са в размер на по-малко от 6% от общия бюджет на ЕС, със заплатите, които представляват около половината на това 6%р г.е. заплатите, коите се замразяват са 3% от общия бюджет. Аз бих се концентрирал на останалите 97% - хем е по-лесно, хем по-ефективно. Обаче от 97-те% може да се краде, а от 3% за заплати не може.

28000€ заплата НЕ Е МОРАЛНО! Не става дума за проценти! Ако няма морал, няма нищо!

А морално ли е да плащаш 1500 евро за квартира? Защо въобще коментираш като нямаш представа какъв е стандарта на живот. За да ти помогна умножаваш всичко по 2, а разходите за квартира и режийни по3.

да замразим еврокочината за две години и три деня

Не замразяване, а 50% СЪКРАЩЕНИЕ НА ПЕРСОНАЛ И ЗАПЛАТИ!!! Какво е това 28000€ месечна заплата? Каква е тая ЛУДОСТ???

А бре ти пак ли гледаш в канчето на другите.Това все се пак са Европейски структури.Защо си мислиш, че всички трябва да сме еднаква бедни като при комунизма Виш работа на журналистите е да уточнят за какъв ранг чиновници става въпрос,защото надали става въпрос за чистачките.А една годишна заплата 250-300 000 долара за отговорни длъжности в САЩ си е нормално

Ако сравняваме Европа със САЩ

Я не се изхвърляй, даже президента на САЩ не взема $300,000. Какво остава за едни пикливи и нищо не вършещи евро чиновници.

Премиерът на България получава 4-5 000 лева (естествено никой не си и помисля, че това са му доходите). Какво ненормално има някой български еврочиновник да получава 2500+ в Брюксел, Страсбург или Люксембург. Там тези пари са като 800-1000 лева в България. Кой ще си помъкне семейството в чужда страна за да получава жълти стотинки? Да не говорим, че повечето еврочиновници са от Западна Европа, където 3-5к не са нещо впечатляващо и е доста трудно да намират интелигентни хора за работа в евроструктурите. Заплатите на еврочиновниците не са толкова високи, могат да спестят пари от доста други неща - малоумни курсове, квалификации и работни пътувания. Все пак сме в 21 век и Интернет позволява перфектна видовръзка.

Нека, та нашите лакомии да искат да са еврочиновници, а не управляващи в България! По-лесно ще се отървем от управляващи с липса на качества!

заради съвременните комуникации еврочиновниците могат да работят в собствените си страни, а не да мъкнат и фамилиите си. Като са толкова интелигентни, защо ЕС върви на зле. А размера на заплатите им е потрсаващо голям по принцип и особено за днешното кризисно време. Чиновниците са непроизводителна и регресивна сила навсякъде а в ЕС са още по зловредни. А са и много на брои.

Премиера, ако получава 4-5000 - това са 12-16 минимални раб. заплати (МРЗ). В Белгия МРЗ е 1450 евро и ако чиновника получава 2500 евро, то получава една скромна заплата, която е по-малка от две МРЗ за Белгия. Справка: link