Парламентът прие Закон за Националната служба за охрана

При изпълнение на служебните си задължения и при крайна необходимост, от НСО могат да използват физическа сила, помощни средства, специални техники и похвати.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът прие Закон за Националната служба за охрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко тъпанари ,какви тъпотии се изписаха.

НСО са новите чекисти на България. Правомощията им вече на практика се изравниха с тези на легендарното московско комендантсво на НКВД начело с Василий Блохин единствената разлика е, че в България е отменено смъртното наказание. Нямаме нужда от подобна чекистка структура.

Има ли по0-голяма безумица от тази народът да плаща на не един и двама офицери и сержанти да слугуват на задника на някой си "политик" и "държавник", да плаща всички транспортни разходи и "режийни" сиреч ежедневни разходи за гориво, подръжка и експлоатация на скъпоструваща лимузина и храна, напитки и други "ежедневни потребности" на някого си, за управлението на тази Национална служба за охрана` които лица съвсем не са малко на брой и на по 6 души, две смени от по двама "охраняващи" офицери и един сержант шофьр, които денонощно да са на разположение и да изпълняват какви ли не прищявки на властимащи, а в много чести случаи и на членове на семействата им и на интимните им приятели от двата пола. Да се закрива тази излишна служба и хората в нея да се влеят или в редовете на полицията или в редоветана армията, а "политиците" и "държавниците" да ги охранява полицията и да не се правят на по-велики и от тези които са в запаноевропейските страни с отдавна утвърдена демокрация и на п о-застрашени от тези, които управляват държави в които мафията вилнее когато и както си иска и по всяко време стреля по всеки който й пречи !

Много омраза,завист и нереални обиди към работещите в НСО.

Може би не всички работещи го заслужават, но като служат там... Но институцията си го заслужава!

Всеки който е срещу властта e терорист и властта се бори с всички средства срещу тероризма. Все по-близко до "1984" и отминалите времена...

Защо просто не ни разстрелват от колите на велможите докато минават покрай нас по улиците ?

и всеки разбил кортеж се провъзгласява за партизанин и герой с/у напастта която сами сме си сложили на онези места!!!!

Това приемане на закона за НСО има ли нешо общо със случая от онзи ден?

за синекурната служба.

Имаме си вече и родно ГЕСТАПО, облечено в законови одежди! Само не разбрах защо не возят политическите отрепки в БТРи, а в луксозни бронирани джипове и лимузини? Бетеерите си имат бордови картечници, с които могат да избиват стотици непокорни електорални единици, безнаказано!

това е случаят "Пеевски за шеф на ДАНС" 2. Само че вече имат прецедент и се подготвят от рано. Догодина ББ като стане президент и респективно шеф на НСО тея юнаци ще си разпашат тотално.

loyola

Егати, няма оттърване от модела с келепира. От къде на къде ще им плащам почивките, че и на техните семейства??? Че това и в УБО не го е имало! Тези депутати нямат спирачки! Крайно време е да се разгони тази пасмина от хрантутници!

Тази служба е напълно излишна и трябва да се закрие. Ще се икономисва бюджета ѝ който никак не е малък и вече няма да има инциденти по пътищата със самозабравилите се охранители, за които ППЗДП не съществува.

Забележете І "При изпълнение на служебните си задължения и при ""крайна необходимост"", от НСО могат да използват физическа сила, помощни средства, специални техники и похвати. " Къде е определението за крайна необходимосъ, къде в конституцията са им дадени права различни от на останалите граждани в тази "държава"? Законите важът за всички, и трябва да се спазват от всички - това им е една от основните функции на военизираните части - полиция, жандармерия, НСО - кой им е дал законно право да не спазват конституцията ?

Ето това е много опасен текст: - за спиране на транспортно средство чрез неговото повреждане, когато водачът му създава реална заплаха за безопасността на охраняваните лица или обекти или възниква опасност за живота и здравето на хора.

Да но никъде няма определение какво е реална заплаха - първо има закони, после има НСО - никое лице с българско гражданство не може да седи над закона - това ни е збърканото на нас .......!

И се прие Доган все така да бъде охраняван за наша сметка ,

Те и досега практически от НСО имаха същите правомощия. Държаха се така все едно ги имат официално. Въпросът е ще имат ли право да охраняват и физически лица, които не са с държавни и политически отговорности

ПРЕСТЪПНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЗАЩИТИХА СЪС ЗАКОН ПАЗЕЩИТЕ ГИ ПРЕСТЪПНИЦИ

"При изпълнение на служебните си задължения и при крайна необходимост, от НСО могат да използват физическа сила, помощни средства, специални техники и похвати." Вече официално и защитена от закон мафията е с развързани ръце - охраняват когото им наредят политколигарсите и прилагат силови мерки както си искат и към когото си искат!!

И каква е разликата с полицията тогава??? Не виждам защо просто не ги охранява полицията и да закрият тази службичка за наши хора.

Колкото повече толкова по-добре. А и полицията е ограничена все пак от някакви подобия на закони, а НСО е сразвързани ръце, действа по усмотрение...

И каква е разликата с Татовото време? Никаква, освен че е много, много по-лошо!

В отговор на закона е необходимо всеки да си закупи пистолет и когато види мутренските коли на НСО особено с пуснати лампи, при пропускане на кортежа да стреля в някоя от гумите. Тези изроди дори и когато отиват на работа със собствените си коли са арогантни и нагли. При ляв завой от "Черни връх" към "Вапцаров" започват с тренировките как да бъскат пешеходци и отнемат предимство.

Ей,ножа е опрял до кокала вече.НЕТЪРПИМО е с всеки изминал ден.Не приемат никакви закони за благото на народа,а точно обратното.Ще работим до гроб,с мижави заплати/за сромотия в цял свят/Ще ви плащаме заплатите и големите кражби,ще ви копуваме всяка година мерцедеси и какво ли още не ,е стига толкова.Защо вече ми се струва ,че си го търсите гадове безмозъчни.

Следващата крачка е да се даде власт и на сотаджиите.Да извършват арести,разследвания... Браво на Боко!!!

Колко бързо се приемат закони ,когато е за дебелите вратове наречени политици.Така е и с всичко останало що касае тях.Затова се натискат и не пущат кокала.Е ,няма такава държава.

НСО?!? НСО е държавна службичка, която се ОНАСЛЕДЯВА - дядото, бащата, внука, правнука и така до девето коляно... Което веднага поражда въпроса за компетентността на служителите... С тези права случаите на избиване на комплекси ще зачестят, а данъкоплатецът ще плаща за това... Кого охраняват?!? Най-големите престъпници в държавата, които се чувстват застрашени от народната любов ли?!? Само дето, когато му прекипи на българина от безумията в тази държава, НСО няма да ги спаси...

За кон а не за кокшка за Националната служба за охрана: 1. Да използват автомати по време на охраняване на политик 2. Да газят на ред всичко живо до като пазят политик 3. С цел по качественно изпълнение на горните две точки да може да ползват и наркотични стимуланти

охраната на мафията

Хайдеее, значи, ако детенце със сладолед си изпусне сладоледа върху служител от НСО, той има пълното право да го пребие, защото ще се почувства застрашен от измръзване. Тая безумна служба с престъпниците в нея, убийци и насилници трябва да се закрие направо, вместо да им се дават още права.

престанете да се опитвате да копирате законите в щатите. ако искате бг да остане цивилизована европеиска страна, се опитаите да следвате примера на европеиска страна като например швеця или австря. не обращаите полицаите си нсо в платени убиици както са тук в щатите. ще саялявате след време. останете си интелигентни европеици а не диви роботизирани кукувци като американците.

Мръсни дембели.

Кортежът, който изблъска пловдивско семейство по пътя си и ги заплаши с автомат, бил возел Председателят на парламента г-жа Цецка Цачева! Срамът е голям, защото освен жена и майка, най-видната леля от село Драгана се води и юрист

И кой ще прецени ситуацията? Повечето свястни хора напуснаха,и останаха комплексарите.

Този закон или който и да е закон касаещ въоръжената банда за охрана на мафията от БКП/ГЕРБ,БСП,ДПС, и другите крастави кучета на кучката/ е прах в очите на хората.

Мутрите от гроб действат по мутренски с тая разлика, че сега вместо бухалки ще използват огнестрелни оръжия.

Какво може да се очаква от безмозъчни мутри,освен да парадират с поста си и с охраната си.Вярвам ,че все пак народа ще се събуди един ден,даже още на кметските избори.Никакво гласуване.За кого да гласувам за феодалите мутри в градове и села.

Егати плъзгавите дефиници! С други думи могат да те гръмнат или прегазят когато си пожелаят и винаги ще имат оправдание. Че и бензина да си водят жените на море ще им плащам, дейба!

Горканчовци.... по цял ден се "миткат" около някой, никаква работа не вършат... и почивката на семейството им от нашия джоб... в тези закони освен права не може ли и да им се вмени някое задължение...? Не за друго, а за да съм по спокоен един вид, че няма да гръмнат отново някой тинейджър в дискотека избивайки си комплексите...

е,сега тия съвсем ще се развихрят-да очакваме през прозорците на колите на "недосегаемите" да се показват дула на тежки картечници!

Така и трябва, разбира се, охраняват най-умните и способните, с най-посрани задници.....Долни мекерета, охраняваните от тях некадърници ни докараха до просешка тояга, а вие бийте и стреляйте, мръсна, самозабравила се паплач.....

Много често в коментарите чета"бокотъпото" вярно е.От дума не разбира тоз д...л.Къде е ЕС те не се ли интерисуват какво става в Б-я?Ние никога няма да разберем ,че сме членове на ЕС.Само тези горе.Заплатите им са европейски ,а манталитета им бай тошовски.Но наистина нищо добро не ни чака с тези крадци .През вековете България се е съхранила ,а те за 26г.напълно е унищажиха.

Много бързо приемат ненужни и антинародни промени, а за оръжие и самозащита на обикновения данъкоплатец ??? Май без революция няма да станат нещата

Сила най вече трябва да се използва когато уличниците на мая и сидераста върлуват из евронатовска София с колорадските си байраци ,да тормозят и плячкосват гражданите!Да вървят да мятат контра гюбеците и казачока под кремъл ,а не ларгото в цивилизована България! Без да плющят палките,шамарите и шутовете по комунярските гърбини,няма просперитет и икономическа стабилност!

мутрите от нсо сега законово ще защитават престъпници като доган и ще могат да пребиват всеки, който не отскочи навреме от пътя им

ДО ЧОВЕК-ОТ МНОГО ГОДИНИ КАЗВАМ ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА ЗА КРАДЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!

Т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Изобщо говорим за т.нар. "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Нашата полиция ни пази.

Ние ,гласоподавателите очакваме тези крадци горе да помислят и за народа,защото с тези доходи вече е невъзможно да се живее и вместо да закрият това паразитно звено те му дават още права.За бога братя не гласувайте!Пак само за своята кожа мислят.Не мога да намеря подходящата обидна дума за тези престъпници.

А, ние, нормалните хора, очакваме зомбираните "гласоподаватели", да разберат, че само с гласуване и негласуване няма да стане. Необходими са радикални промени в обществото.

Ще има много да чакаме.

В случай че решим да ги свалим...

за бога братя не гласувайте да видим как ще се изберат

Много лесно ще се изберат - 2.5 цигани и турци, 1 милион мъртви души, 1 милион партийни зомбита, малко машинации, фалшификации и на печелившите честито. Пък вий "тарикатите", ако искайте гласувайте, ако искате не гласувайте, това си е ваше демократично право.

права-да мачкат невинни хора,да дерибействат/днешна власт и "демокрация",съвременна ДИКТАТУРА