БСП внесе закон в подкрепа на ранното пенсиониране

БСП внесе законопроект за удължаване на възможността за ранно пенсиониране на работещите първа и втора категория труд с три календарни години.

Обратно в новината

Коментари - БСП внесе закон в подкрепа на ранното пенсиониране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т.е. 70 годишен програмист ти изглежда съвсем на място?;о)))) Мозъкът и той е орган и като всички останали органи в човешкото тяло търпи износване!

БСП вече няма да има. С трета категория труд няма да се пенсионират никога според тях. Никой не е против навременното пенсиониране на миньори и шофьори, но БСП защищава доносниците на ДС, ченгета и други подобни, а не работници, инженери и други труженици. Жалка работа.

искат да си увеличат електората, понеже умориха вече по-старичките

20 години работих в радиоактивна среда,на колко искате да се пенсионирам,на 57 или на 67.....внасяни са ми всички осигуровки и се радвам на добра пенсия....колко време ще я вземам е Божа работа.

Никой не поставя под въпрос такива като вас. Но няма пари за изхранване на 45 годишни пенсионери от полицията - повечето от тях са обикновени чиновници,присламчени към 1-ва категория.

Все още ли има хора да гласуват за тия крадци бре! Вместо да защитавате тия дето истински работят в частния сектор те само за полицаи, военни и пенсионери мислят, мамицата им мързелива!

крушите и да се маха не само от политиката, но и от държавата! Толкова поразии направи, че и цял град от луди не може да направи това, което направи тя. Та връзки и зулуми заедно с Ковачки ли не щеш, та връзки зулуми заедно с братята Галеви ли не щеш и още с кого ли не от "честните бизнесмени". До вчера си виреше носа и заедно със Станишев не брояха за живи хората които преди и сега са били ли са под пагон, а сега се сетила кикимората да търси подкрепа в техните редици. Не разбрахте ли тъпи политици, че след като Първанов и Марин осребриха за своя полза доверието и родолюбивата преданост на хората под пагон, а след това ги изоставиха на произвола на съдбата и не в редки случай бяха в основата на всички проследващи техни неволи, вече никой що е бил или е под пагон няма да повярва на никой политик и няма да го подкрепи за нищо. И до кога партията която в собствен интерес разгроми собствената си армия и унищожи държавата ни ще бъде на този свят? Та тя няма нищо общо с това, което е била преди и за което истинските й редови членове са жертвали живота си.

Някой нещо е объркал БСП-то какво е правилно и полезно. Майчето иначе дава кинти за и грижи за себе си, но нещо се обърква с идеята за обществен интерес.

Тъпотиите им продължават. Айде всички да се пенсионираме на 30. Много готино, че стане.

loyola

Нема прошка! Ескпериментите продължават. Навремето Костов почна с шоковата терапия и още не му се вижда края й

Едно си баба жаба знае, едно си бае - къде беше преди половин година да внасяш "ларж-проектозакони"? Това ли ще ви е 'конструктивната опозиция" - като внасяте малоумни, популистки законопроекти, за които добре знаете, че няма пари. А знаете и защо няма пари - защото ги окрадохте.

Точно такива хора , като Мая Манолова , компрометират политиката и карат хората да не гласуват или да гласуват с отвращение.

тъкмо си виках, че ще си отдъхнем малко от тази разпоретина, а тя пак изплува. ами нали вие го въведохте плоския данък да си не цакате милионите, а сега плюете в очите на бедните, понеже знаете, че никой няма да го отмени.

Да си дари заплатите за последната година, вместо да се прави на модна икона.

Явно ,че на твоя пъпчивия тези 3год. не му достигат.Какъв депутат е тази?Боклук!Работа за 1стотинка не е свършила.

Ега ти популистите, че нали цяла година тази се кокореше пред НС,защо не го внесоха тогава ,като и за плоския данък ,който бесепарите го измислиха сега да отпаднел,ЧЕ ТЕ БИЛИ МНОГО ДОБРИЧКИ.

Сега ли ги внасяш БАБО ЖАБО. Преди неколко месеца не ги внесе Що? За да не ангажираш милиони левове , а да можете да си ги окрадете

Възрастта за пенсиониране да се обвърже с продължителността на живота ! Не! Пенсионирането трябва да се определя от навършването на реалната трудоспособна възраст...

Ами сега полицаите могат да се пенсионират и на 39 години - далече от възрастта, на която стават нетрудоспособни.

браво, всички пенсионери!!! а пенсиите идват от марс.

Не и правете на Майчето снимки от близо, че не жечер сънувам кошмари.

Явно всички, които са против , получават високи заплати и затова негодуват. Това е доказателство, че не сме в криза, както крещят "имащите"

1000 лева заплата: Плосък данък - 10% = 100 лева данък Прогресивен данък - (1000-300)х10% = 70 лева данък 2000 лева заплата Плосък данък - 10% = 200 лева данък Прогресивен данък - 186 лева данък Въпроси: Къде в Западна Европа (развитите държави) има плосък данък?! Ние към кои държави се стремим да станем?

Плоският данък е възможно най-справедливият - онзи, който има по-високи доходи плаща повече, онзи, който има ниски доходи - плаща по-малко. но всеки, пропорционално на дохода си, ПЛАЩА ДАНЪЦИ: онзи с 1000 лв доход, плаща 100 лв. Онзи, с 500 лв доход - плаща 50 лв. При прогресивния данък има възможност много хора да укриват доходи и въобще да не плащат данъци.

Много съм загрижена, Манолова, че една прогресивно намаляща част от естествения ви електорат остава законово необгрижена засега! Спешно нещо и за индобългарите измислете - нещо от сорта да си берат желязо на воля и най-вече от жп релсите, че е много и накуп; да свалят жици от далекопроводи, като преди това ЕРП-та трябва да им осигурят пълна безопасност; да се плодят още от 10 г. възраст, че да могат и бабите им детски да получават и т.н. в този дух! Иначе знаеш какво те чака - ДПС вече мисли за тях!

Истината че Бог наказал българите с политици. Да избират и да плачат, пак да избират и пак да плачат.

Никой не можеш да заблудиш.Мислите само за МВР и МО.Лапайте ,дано се задавете.Скоро няма да има кой да ви изкарва пенсиите.НЯМА РАБОТЕЩИ бе прост....ко.Кога ще ти уври тиквата.

с нейния избирателен закон натресока на кюстендил и дупница за депутат бат'мангал с 800 гласа ако тая уруспия предлага нещо , то задължително трябва да се прави обратното !

Защо бееее Петров? Защо богатите да не плащат по висок данък? Толкова ли ти е голяма заплатата? Моята не!!!

Никой не е забогатял от заплата. Дебелян Пеевски има само една стара раздрънкана кола. Какви данъци от богатите чакаш?

Защо не вземаш по-висока заплата? Ако си достатъчно квалифициран, би следвало да вземаш достатъчно... Пак обаче по стара БГ традиция, все някой друг ни е виновен и все някой друг трябва дани свърши работата. Аз лично не съм съгласен да поема цялата тежест, ако имам по-висока заплата, а една "мургава" част от БГ населението да бъде хрантутник и с нищо да не допринася за развитието на тази територия (отдавна не е държава). А колегата 99 е напълно прав - от богатите не чакай пари...

Ами, реалисте, те ПЛАЩАТ БЕ, ПЛАЩАТ : 10% от 500 ле са 50 лв, а 10% от 1500 лв са три пъти повече - 150 (сто и петдесет) лева

Защо БСП не го внасяше и приемаше тези закони, когато беше на власт? Защото знаеха че тези закона няма да минат (справка ЕС). Сега с популиски цели се симулира дейност. Той и Болен предлага европейски заплати и пенсии. Като дойде на власт ще запее друга песен. Лъжци, крадци и дебили са всички наши политици.

В Бг управляват ,на власт са ДПС . Техни СЛУГИ,ПОДЛОГИ ,ИЗТРИВАЛКИ ,са бсп . Въпросът е :''КАКВО ЗАВИСИ ,ОТ бсп,какъв фактор са ,в Бг "?

Вчера от БСП внесоха законопроект за отмяна на плоския данък и заменянето му с прогресивна скала. Мисля да предложа на Борисов, да оставят БСП да управлява и състави кабинет.Без да гледам другите безумия от тяхната програма, само да въведат прогресивното подоходно облагане и съм сигурен че абревиатурата БСП ще изчезне завинаги от българския политически живот. Аз смятам и то съвсем сериозно , че ръководството на БСП са пълни идиоти.

Нещо сте против отмяната на плоския данък и замяната му с прогресивен ли?

Плоския данък е най справедлив. Данъкът е пропорционален на получените доходи.Другото е измама.Бедният пак ще бъде беден, богатият богат, само средната класа доколкото е останала ще го отнесе.

Не разбрахте ли пенсии се получаваха до 89г. Сега ще се бачка до гроб. А вноските, ще отиват за финансиране на крадливите политици. Пенсии ще получават малцина богоизбрани - милиционери, военни и служителите на държавната администрация. Другите ще измрат т.н. работещи бедни застрашени от бедност.

България е затънала до гуша в лайната тия започнаха плосък данък, ранно пенсиониране... Нищо ниво. БКП си БКП. Дървени глави. Кой ще изкара парите за ранно пенсионирали те се? Отговорът е: късно пенсионирали те се. Това ли ви е социалната справедливост. С тази справедливост за 5 години сме най бедни в Европа. Социалната справедливост иска най-напред хора които правят пари, но не и с такава партия в парламента.

Някои се чудят как да не се провеждат реформи...

Браво на мая Манолова.най добрата жена Политик. Мая Манолова ще е следващият Президент на Народна Република България.

Извратеняк !

Тези "другари" нямат умора. Вчера закон за данъците, днес за пенсиите, утре за "черните метали и братята роми". А до вчера бяха на власт и родиха един "мъртъв изборен кодекс".

Този законопроект се отнася за над 100 хиляди души, не само работещи като миньори, но и в металургията, транспорта и в други сфери Те само учителите са над 100 хил.души с втора категория.

Тази партия е пълен фалшификат!!!!! Когато са на власт правят точно обратното от това когато не са ! После Бойко си менил мнението !!!

По-добре БСП да прехложи пенсии за хората от 20 до 40 години, а после да работят докато са живи. Ще спечели и младежи за електорат :).

В ЦК на Партията обсъждаме утре да предложим пълна отмяна на данъците, а другиден тройно увеличение на пенсиите! Сега ни е паднало да трупаме електорална маса и ще се възползваме до край!

И по 30 капачки за буркани на семейство, съвсем безплатно!

Гласувах за Вас, но съжалявам оляхте се. Нали щяхте да сте конструктивна опозиция. Това което правите е чудовищно имайки в предвид състоянието на държавата. Така реално нищо не може да се направи. Постъпленията в бюджета не падат от небето не разбрахте ли. Има и народна мъдрост "Господ помага, но в кошара не вкарва". Аман от малоумници в тази държава. Орел, рак и щука.

Гласувал си за тях ама на 30 февруари...вЕрвай си.... И не разбрах - какво лошо са предложили, или си плюеш за спорта?!

БСП отдавна е в пенсия! Сега Лая Кюстендилска мисли и за себе си!)))

няма какво да се лъжем - българите са едни от най-простите хора на тая планета - само вижте в парламента, колко популистки партии има - АТАКА, БСП, ПФ, ББЦ - искам да бъдат оставени те да направят правителство и да управляват - особено ще ми е интересен клоунът Волен със 500 те евро пенсии и изгонването на колонизаторите

"От левицата са за това възрастта за пенсиониране да се обвърже с продължителността на живота в България. " Манолова, пак не си слушала препоръките на Европа - или си ги слушала, колкото слуша и препоръките на Венецианската комисия когато писа недоносения ИК! Та: Продължителност на живота в БГ : - мъже - 69 г. - жени - 75 г. Предлагана възраст за пенсиониране - и за двата пола 65г. като осигурителния стаж да е съответно: 40 г. мъже 37 г. жени. ПРЕПОРЪКИ на ЕС за продължителност на вземане на пенсия - "пенсия да се получава само 1/3 от трудовия живот. " ( това са последните и най-рестриктивни препоръки на ЕС , при това!) Смятай, футко непоръбена! По твоите сметки за "продължителен живот" мъжете от 3-та категория ще получават средно 4!! г. пенсия( а не 13), а жените 10 ( а не 12,5)!!!

Писнахте ми с Вашия просташки популизъм! Наглярка, един закон не можа да направиш, какво търсиш отново н парламента!

В България мъжете живеят средно 71 г. и ще се пенсионират на 65 г. Благодарим за милостта да не работим последните 6 години от живота си! За сведение жените живеят средно 78 г. Предлагам мъже и жени да се пенсионират на 64 г. докато средната продължителност на живота на мъжете не стане поне 75 години.

БСП мисли за нас.

БСП ОТНОВО ПРОВЕРЯВА КОЛКО СА ПРОСТАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Ако тая мърла остане в бсп-то отивам в дпс-то

МАЯ МАНОЛЕСТАТА - МАЙКАТА И БАЩАТА НА ЗАКОНА ДЕТ НАПРАВИ БАТ САЛИ НАРОДЕН ИЗБРАННИК ДАВАЙ МАЯ - ТИ МОЖЕШ ОЩЕЕЕ

ПРИМЕРНО 1000 ЕВРА МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ...ЛОШО ЛИ Е

Да не би Борисов да се откаже да състави правителство и парламента да се разпадне преди БСП да са ''направили нещо за електората''.

ПОПУЛИЗЪМ, ПОПУЛИЗЪМ...ВСИЧКИ ПРОСТАЦИ ВЕРВАЙТЕ НИ...КОЛКО СМЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ВАС...УТРЕ КАТО СЕ ПРОВАЛИМ И НИЕ КАТО ДРУГАРЯ СЪСЕЛЧУ СА СКРИЙМЕ В БРЮКСЕЛ ПРИ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ

Това само за Кюстендил ли се отнася или и за други малки населени места?

"АКО" са на власт бсп ,дали ще го фНЕСАТ?