Заев с послание към Радев: Покажете европейско ниво и дайте шанс на Северна Македония

Нека продължим да изграждаме приятелство, важно е каква история пишем сега, нашите млади хора искат да отворят вратите за сътрудничество, заяви македонският премиер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ВИЕ КАКВО НИВО ПОКАЗАХТЕ ДОСЕГА ?

Ну заяц, по горди!

Заьо ти развя знамето на национализма и шовинизма. Сега развяваш знамето на омразата и подлостта. Президентът на Народна Република България ще ти покаже питоня... Нали разбираш. Каквото почукало, такова се обадило... Когато научиш " Аз съм българче" ще ти разрешим да кандидатстваш за ЕС. По принцип ще има референдум по този въпрос след две години! Така че споко. Няма защо да се косиш Вече се осра....

Само дето президентът отива на среща с него, а пък Заевказа че очаква положително развитие при новото правителство.

Историята на РСМ не е история на целия географски регион "Македония". Този регион е имал през Средновековието Византийска, Българска и Сръбска, а през Възраждането и Епохата на борбите за освобождение от Турска власт - българска история. И това е желязно документирано и отразено от световната историческа наука. Историята на РСМ започва от 1944 г. с конституирането за първи път в Югославия на "македонска" народност, "македонска" азбука и "македонски" книжовен език. Това е записано в самия Устав на РСМ. Преди 1944 г. не постоят не само отделни "македонска" азбука и писменост, "македонски" книжовен език и "македонска" църква, но не постои и общоговорим "македонски" език. Има отделни локални западнобългарски диалектни говори. Българската народност в Македония е официално призната от Османската империя през 1870 г. със султански ферман и легитимирана от всички Велики сили на тяхната Цариградска конференция през 1877 г. Условието на султана за откриване на български църкви и българска просветна система с български училища и читалища в дадена община е било, ако най-малко 2/3 от населението й се декларира като българско. И като резултат населението в селищата на цяла Македония, Тракия, Мизия и Добруджа получават тия права, произтичащи от неговото българско самоопределение. Всеки исторически наратив, който не отчита тези факти, е посегателство върху българската културно-историческа идентичност. И ако политическият връх на РСМ продължава да не зачита тази ценност на българския народ, няма как да разчита на неговата подкрепа !

Не сте изпълнили всичко, а добре ли беше ние да ви подкрепим за ЕС. а вие да имате териториални претенции към нас, същите мърсотии ще ги правите и в ЕС. За вас ЕС никога. Изпратете ми ощ един да ме обижда в собствената ми страна и ще стане дори по-лошо, довечера ще гласувам за предствителя ви на Евровизия които оплюхте за българският му произход, ако не сте го разбрали ще го разберете, това което правите срещу българи се наказва, комфорта свърши.

Горко му на Зайо, тръгнал да търси помощ от черния лош и комплексиран вълк

Присъединете се към България и автоматично ставате член на ЕС.

Логичното решение.

ПСМ да покажат европейско ниво, култура и зачитане на история, факти и съседи и тогава да търсят от европейците прием и радушно приемане. Как обучават децата си, че сме фашисти, азери, че сме били поробени от Самуил и ... Та само преди седмици беше случая, когато спряха бус с български книги, които не само не проповядват ектремизъм, а са просто оригинали.

По 24 май пендаровски щял да ходи в Рим. Нека намери време, да се отбие в архивите на Ватикана, и да препише от там за "македонския идентитет", та да го занесе на зайо и той да прочете. И най- накрая стига вече с тия глупости, вземайте една баня и да сядаме да си пием ракията както е било преди 80 години.

Румене! Опичай си акъла! Да нема после - аз не съм разбрал!

Този май си мисли, че ЕС е Югославия и колкото повече мрази българският си произход, толкова по-големи шансове си мисли, че има?

В МАКЕДОНИЯ ИМА 70 000 ДУШИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ, ПРИДОБИТИ НА ОСНОВАНИЕ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД. ТОВА СА 3.5% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СПОРЕД МАКЕДОНСКОТО ПРЕБРОЯВАНЕ, ТАМ БЪЛГАРИ НЯМА ТА ЗАЕВ, ВИЕ КОГА ЩЕ ПРОЯВИТЕ ЕВРОПЕЙСКО НИВО И ЩЕ СПРЕТЕ РЕПРЕСИЯТА НАД БЪЛГАРИТЕ ТИТО ГО НЯМА ОТ МНОГО ВРЕМЕ!

Нищо добро не сме видяли от Северна Македония, стига аванта !

Върви си Зайо Байо през гората целия в лайна.Среща го Кумчо Вълчо и пита: -Зайо защо си целия в лайна какво е станало? -Ми пребих мечката и тя се посра от страх! Продължава си разходката заека и среща Кума Лиса. -Абе заек пич,какво е станало с теб?Целия си в лайна!-учудено пита лисицата. -Абе не питай!Пребих мечката и тя се посра от страх!-заявява гордо Зайо. Стига си заека вкъщи и отдалеч го вижда сина му.Малкото зайче тича и щастливо вика: -Мамо мамо!Ела бързо!Баба Меца пак си е бърсала гъза с тате!

Едно от тях е да сте в добри отношения със съседите. А вие не сте. Нито с гърците, нито с албанците. С нас сте направо врагове - ня знам друго определение за държава, в която горят знамената на съседите си, наричат ги "фашистски окупатори", "татари", като всичко това е заложено в учебниците им по история. Оправете си задълженията по договора за добросъседство от 2017, който изобщо не спазвате и елате пак да си поговорим. До тогава, може да си разправяте каквото си искате из Европа - но ще стоите пред портите ѝ и ще чакате.

И ние сме.........!!!! Виждал съм Български паспорт,в който е записано "Македонец"за народност!?

Кабинетът на Радев е на няколко дена....и вече съда спря делото за конфискация срещу Васив Божков - Черепа. Случайност или.....?

Северна Македония се пръкна преди 1-2 години. Кви 16 години сте чакали.

За тях Северна Македония е естествено продължение на БЮРМ... и пак не излиза сметката БЮРМ е създадена през 1994, т.е. това са 26 години

Радев сам се закопава четете тук https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/sofiya-i-skopie-pomiritelen-zhest-shte-pochetat-kiril-i-metodiy-rim След месеци на вражда България и Северна Македония най-накрая правят помирителен жест. Румен Радев и Стево Пендаровски – президентите на двете страни, придружени от делегации, ще отдадат заедно почит пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим. За предстоящото съвместно посещение съобщи прессекретариатът на българския държавен глава. Двете делегации ще пътуват заедно до Италия и на 27 май Радев и Пендаровски ще положат цветя в базиликата „Санта Мария Маджоре“. Там през IX век папа Адриан II благославя азбуката и написаните на нея книги, създадени от светите братя Кирил и Методий. Жестът, макар и символичен, ще разведри напрежението между София и Скопие, което трови двустранните отношения, откакто в края на 2020 г. българското правителство отказа да подкрепи югозападните ни съседи, за да започнат преговори за членство в ЕС. От Северна Македония последва масирана антибългарска кампания, а работата на двустранната комисия по историческите въпроси съвсем затъна. Особено положително в случая е, че двете делегации са водени от държавни ръководители на най-високо ниво. В миналото За първи път подобна съвместна визита със същата цел направиха бившият български премиер Бойко Борисов и колегата му в Скопие Зоран Заев през 2018 г. за деня на славянската писменост. През 2019 г. българска и македонска делегация също почетоха светите братя в италианската столица. ------- Техният президент Пендаровски е един от най-големите сърбомани, а Радев ще се ръкува с него-

Почвайте да учите родният си език - Български ! Гадни сръбски подлоги !

Решението е САМО ЕДНО-ИСТИНАТА,истината и само истината!Драги северджани, Европейски съюз ще видите ,когато си научите урока! Нашия урок ние вече си го научихме...Разбрахме,че в Северна Македония нямаме вече нито братя,нито сестри,нито пък приятели! За нас вие сте врагове!А знаете ли какво правим ние с враговете си?Попитайте сърбите и гърците! Научете си урока и пак заповядайте,а ние бърза работа нямаме -можем да чакаме и 20 и 30 и 40 години ...ако съществувате дотогава! Довиждане!!!

А вие покажете ЕЛЕМЕНТАРНО ниви и признайте фактите, такива, каквито са. Иначе криви макарони има. Ще има за всички ва

"... Европа има дълг към нас. Ние изпълнихме всичко..." Всичко ли? Г-н Заев, Европа Ви каза да разрешите проблемите си с България, преди да искате да станете член на ЕС, но Вие не сте изпълнили и една точка от двустранния договор с нашата страна, под който, между другото, стои и Вашият подпис. И имате наглостта да твърдите, че сте изпълнили всички, че "София трябва да даде шанс на Скопие да продължи процеса на присъединяване към Европейския съюз". Що се отнася до президента Радев и неговото служебно правителство, сега ще ги видим как действително отстояват българската национална кауза - дали ще клекнат под натиска на някои страни-членки на ЕС и отколешни другарчета на РСМ, дали ще дадат път на македонците към ЕС, за да удовлетворят неистовата си омраза към Б. Борисов и напук на позицията на предишното правителство, или ще бъдат българи и ще продължат да искат от Заев и Република Северна Македония да спази клаузите на договора.

Северномакедонска мърша.

Историята на РСМ(БЮРМ) е два листа и половина във формат А4 и размер на шрифта 32. Чете се много бързо докато похапвате следобедната си закуска

Първо трябва да преименувате малката си държава с ново име: географска област Западна Македония и след това може да искате някакви преговори. Името географска област СевернаМакедония е за ползване само между вас и Гърция.

Заев, 1. Въпросите не са "отворени", а направо спорни. 2. Добросъседството е като двупосочна улица - досега обаче само България върви по нея. Вие не сте направили и една крачка към нас. 3. Апелът ти е обиден. Не ние трябва да показваме европейско ниво, а вие. Защото ние сме в ЕС и при влизането сме доказали, че нямаме никакви претенции към вас. Вие имате претенции към нашата история, която изопачавате и отричате. А това не е европейско ниво. 4. Радев и Янев трябва да са луди ако отстъпят - това ще му донесе страхотно изборно поражение на президентските избори. 5. И накрая - не се прави на умряла лисица. Всички сме наясно, че ти си наясно за какво става дума. Вие създавате проблеми за страна - членка на ЕС. Следователно, не сте дорасли за членство в този съюз. Нито политически, нито ментално.

Българско малцинство и "Пиринска Македония".

По Коледа, след като се преброите, ще видим дали ще има "Пиринска Македония".

Заьо, покажи европейско ниво и приеми, че нямате собствена история от преди 1945 год. Това, че говорите български диалект не подлежи на спор. И я сущо така го владам.

покатери се на паметника на Александър Македонски в центъра и скочи

Тоя всеки ден с различно мнение по въпроса. До преди няколко месеца се скъсваше да ни обижда и да казва как не се нуждае от България за да влезнат в ЕС, а сега "ама приятелството ни ама дайте ни шанс". Сигурно защото разбра че въпреки приказките на другите страни в съюза да ги вкарат въпреки критиките ни няма да го бъде. И сега отново е тръгнал да ни се моли. Поне сега разбрах защо си въобразява че всички са му длъжни да направят всичко по силите си да вкарат РСМ в ЕС! Защото били чакали най-дълго!?!? Нищо че са в чакалнията само и единствено заради нас и им отне толкова време защото не искаха да правят каквито и да било от необходимите промени.

удобно пропуска факта защо са чакали най-дълго от всички държави за членство - ветото на Гърция до приемане на исканията на византийците, както и за НАТО.

Освен, че е досаден, този е и нагъл. Като говори за ниво, трябва да знае, че българският президент не е на неговото ниво и той не може да се обръща директно към него. Да си намери човека от съответното ниво и да си комуникира с него. София трябвало да даде шанс на Скопие. Ами колко шансове да им се дават повече? Те всичко пропиляват или го извъртат в някаква абсурдна посока. А и в момента им е даден шанс - да изпълнят условията по договора с България и да престанат да настройват хората срещу всичко, що е българско. Така просто няма да стане. А идентитетот и язикот никой не им ги ще. Имат си ги вече 70 години. Но те се опитват да посягат нан нашите идентитет и език. А това вече няма как да стане. Европа имала дълг към тях. Е - това вече не е наш проблем. да се оправят с тези, които са им обещавали нещо.

Тъпак! Нагъл лъжец... Г-н Радев, вето до постигане на целите! Предатели няма да бъдем!

Заев, имам предложение за теб. Що не се ожениш на наш'то момиче Корнелия и не те направим председател на БСПто?А ко ше каеш и апартамент ще ти намери ме в европскиот град София

Като не стана при силните, сега пробва при слабото звено. Нормално, мръснишка тактика.

И кои са "силните"??? Ония мекерета, дето подписаха оня смотан "договор" за добросъседство, от който нищо не зависи и дето макетата се подиграха с него ли? Това ли са "силните"??? По-скоро слабоумните тикви, дето нямаха смелост да настъпят здраво тия крастави жаби веднъж завинаги!

С една дума ние да се правим на добрички и да ги пуснем, а те да продължават с антибългарските действия на всички нива? Ми не! Както гърците ги накараха да се преименуват, за да влязат в НАТО, така ние трябва да ги накараме да признаят българското малцинство там, да признаят каква е истинската история и да спрат с антибългарската политика. Иначе ЕС - през крив макарон.

Всяко едно изгорено българско знаме, всяко едно нарушаване на човешките права на български гражданин, всяка една анти-българска пропаганда, всяко едно незачитане на българската история, ще ви отдалечава от ЕС докато останете някъде там зад хоризонта на малката си лодка. По въпроса за Македония всички българи са обединени и две мнения по него няма. Дела трябват, а не думи. Да се обяснявате като сополиви деца е нелицеприятно и недостойно. Ако сте решили да продължавате с антибългарската омраза, добре, така да бъде. Заявете мъжки и спрете да досаждате.

Неуважаеми северно-македонци, Докато се държите като разбеснели магарета и говорите глупости и простотии, ще видите ЕС през крив макарон. Със здраве промити мозъци! Подпис: татарските бугари, дето ще ви таковат здраво за пореден път

Той по тази логика може да изпрати писмо и до арменския поп, да го помоли да пусне Македония в ЕС. От Радев нищо не зависи. Това трябва да стане с одобрение на Парламента, а такъв в момента няма. Ние си имаме наши си проблеми, макетата ще чакат! А докато чакат да вземат да преосмислят позициите си, дали?

До кога този ще прави клеветнически кампании срещу нашата история и исторически личности? Точно така! Идентичността и езикът не подлежат на договаряне, защото не подлежи на договаряне фалшифициране, изопачаване и преиначаване на българска история и български национални герои и символи!

Този наглец поставя ултиматоми, а иска да преговаря и да му се изпълнява. Няма по-нагло нещо от тези български РЕНЕГАТИ!

Ще припомня някои факти -Северна Македония не признава факта, че до 1944/1945/1947 техният народ по самосъзнание е български, че те се родеят с българите. Не, те са славяни, а българите са някакви "татари". Това е начин да се прибилижат до сърбите, не и до българите -северно македонците, не признават, че езика им има общ корен с българския. Нещо повече - искат официален преводач, на всички събирания. Нещо повече - насила са вкарали 6-7 сръбски букви, като J, само и само да покажат, че са по-близки до сърбите, а не до нас -северно македонците имат две църкви. Тази която е държавната - в нея около 80 процента от епископите и митрополитите са членове на УДБА и е подчинена на Сръбската патриаршия. Също така Имат претенцията че МПЦ е наследница на Екзархията и Охридската архиепископия, а не БПЦ - Другата им църква е разколиническа, но абсурдното е, че Всеправославния събор точно нея обяви за канонична. Членовете на УДба в нея са....100 процента. Тя е изцяло продсръбска. - Почти всички медии са просръбски -ако някой направи беседа, читалище и пр. на пробългарска тема - веднага идват спесцлужбите. Ако издава пробългарски вестник -при него идва полицията да проверява кой го купува и защо го продават. -преди 8-9 години влязохме в Македония на културно посещение и...ни искаха да се регистрираме в полицията къде ще преспим! А като напускаме да идем пак до районотто! Комунистически номера. и относно тези хора, ДБ и нашите демократи ни разправят колко е важно да ги пуснем, за да не правим услуга на Русия. Ами че те вече една година са в НАТО, не виждам да са променили отношението си към Русия и да са станали големи НАТО-вци, дори напротив повече си показаха про-сръбските зъби.

Хахахахахахахааааааа .... охххх ... кеффффффф !!!!!!! Ако са стабилни нашите посрани и корумпирани политици, вие макетата няма да видите ЕС още 24 години ... колкото гърците ви спираха ... поне.

Този вече се гаври с българите. А българските политически партии мълчат. Как да идеш да гласуваш за такива безродни плужеци?!

София трябва да даде шанс на Скопие да продължи процеса на присъединяване към Европейския съюз Ами България е предоставила такъв шанс. Има подписан договор, има поети ангажименти. Да, ама Македония не изпълнява този договор. Не изпълнява нито един от поетите ангажименти. Македония само иска, вдига аларма и търси кой да оказва силов натиск над България. Като въобще няма никакво намерение да изпълнява каквито и да било ангажименти и договори. И всичко това е очевидно. Изживява се все още като сръбска република и тя де факто е точно това. Все още е управлявана от Сърбия и няма никакво самостоятелно развитие. За каква македонска идентичност говорим, с давност 70 години. Никой не я оспорва тази, ако ще марсианска идентичност. Но българската идентичност преди 1947г година също НЕ ПОДЛЕЖИ на търгове, спорове и НЕ Е предмет на обсъждане. Заю Баю, опитай се да го играеш авропеец, почни да си изпълняваш договорите. Опитай се да го играеш възрастен, няма Сънчо, нека младата Македония да порасне вече и да престане да вярва в сръбския Сънчо.

Редник Заев. Поооправи се.

Не знам какво си мисли "че е изпълнил" Заев. Хората с български паспорти и коли с българска регистрация се преследват, като престъпници. Горят се български знамена без последствия. Няма да стане по този начин, господин Заев!

Споко Заев, споко Турция чака от 1960 да я приемат в ЕС, така че ще почакате още 30-40 години

Ебаси нахалния пуяк.... пардон заяк!!