Собственикът на завода отрече да е имало неопитни работници

Собственикът на завода за боеприпаси край Горни Лом Валери Митков, чийто син загина при взрива вчера, категорично отрече в цеха да са работили необучени хора.

Обратно в новината

Коментари - Собственикът на завода отрече да е имало неопитни работници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди години работих във военен комбинат,обединяващ цехове от съседни села.Идеята на Партията беше да създава поминък и работни места за местното население.Бях в техническата служба за контрол на производството и видях какво се случва,когато на машини работят хора,за които тази материя е много далече.Ежедневно патехме с техните проблеми,но ком.партията така беше повелила.Този завод е също един от останалите тогавашни цехове на комбината, който беше тогава създаден не да обезврежда противопехотни мини , а да произвежда взрив за минната промишленост.Не става от "всяка върба свирка",тези,които са поели този риск с една единствена цел - забогатяване - сега да си носят сами кръста,виновни са инициаторите на този неуместен и високо рисков експеримент,за което - в пандиза им е мястото...!!!

Кой знае на какво ниво е било обучението им, за да се получи такъв взрив, че да останат само кратери след него. И после какви са тия глупости в статията, "закривали завода". Кратерите ли закриват?

може да е бил член на БКП но не е бил комунист!Подарил е на Първанов ловна пушка за 26000, а на работниците е плащал по 250 лева! Истинските леви са с номер 15 - "Левицата и Зелена партия" Чакам извинение от първанов че го е покривал и от Станишев, Бойко и Орешарски, че са слушали Първанов!

Безотговорен посткомунистически инстинкт за печалба от бивши комунисти, кадесари, кагебисти и пагонаджии! Защото, както повечето предприятия, и това е било в ръцете на екс-комунисти в случая чадър е оказвал Първанов! Ако искате факти -търсете "Кой стои зад фабриката за илюзии и утилизиране на хора в България" А шефа е и съветски възпитаник - вероятността да е от КГБ е голяма!Съдружник е на Христо Ковачки (сега в ББЦ)!! (Справка с търговския регистър)

Този на снимката е възпитанник на московски ВУЗ. Като специалист МИО познавам доста от тази личности. Преди всичко те са зле възпитани, надменни, с не особенно дълбоки познания. Успешно рушаха колективи, проваляха сделки, мислеха само за пари и за чужбина. Не се учудвам, че този тип доведе нещата до трагедия. Тато се опираше на подобни птици, които уж бяха идеологически преданни , а се изметнаха вдясно за една нощ. И започнаха да рушат държавата така, както разрушиха НРБ. Жалкото е, че никой не си плати за безобразията и моралното си падение. Странното е,че уж десните ги покровителствуват, цицат от парите им и в един глас псуват работниците.

Мисля, че е редно да се информират гражданите, че собственик на з-д Миджур е фирмата Видекс АД с генерален директор Валери Митков близък приятел на президента Георги Първанов. Твърди се, че една от любимите президентски винарни е Лопушката, мажоритарен собственик на която също е инж. Митков. А злите езици говорят, че президентът е истинският собственик на Видекс, а може би на винарната. Дори спрягат името на видинския адвокат, извършил прехвърлянето на фирмата от Зорка Първанова на Валери Митков. Това ние обикновените хора от Горни Лом няма как да докажем, но някой смел журналист би могъл да се поразрови по въпроса. Нека споменем за още някои геройства на Видекс, които определено са доказана истина: През 2002 г. две експлозии, също предизвикани от пожар, сринаха до основи тогавашния цех за производство на тротил на завод Миджур. През април 2006 г. избухна пожар в з-д Миджур, при който загина инж. Илия Симов. В началото на март 2007 г. ЗИЛ, натоварен с амонит, произведен от Видекс, се взривява до открития рудник Република близо до Перник и нанася много материални щети. При направения анализ в Минпроект е установено, че взривното вещество е недопустимо за употреба в България. На 18 май 2007 г. експлозия в цех на завод Миджур отне живота на 28- годишния Людмил Стефанов, и е ранена тежко Венета Георгиева, на 39 г. На 3-ти февруари 2010 предизвикан от неизправна машина пожар доведе до експлозия в завода. Аварията коства зрението на технолога на предприятието и рани тежко трима от колегите му. За последните 8 години в завода се случиха 6 сериозни инцидента, които убиха двама и осакатиха общо 7 човека. Според експертите, следящи случая, меко казано благосклонното отношение на институциите спрямо ръководството на завода се дължи на стабилните връзки, които Валери Митков, собственик на предприятието, има с президента Георги Първанов. А наказани от фирмата просто няма.

си с чисти ръце, просто си напиши името!Анонимно излиза ,че си платен клеветник от БСП,ГЕРБ или друга партия!

моите съболезнования на роднините на починалите! Предлагам да се обяви в годината постоянен ден на траур за починалите в следствие на здравната ни реформа.

СИНДИКАТИТЕ, СИНДИКАТИТЕ, ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ ЗА ПРИМАТНИТЕ ПРАВИЛА НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС!ПРОСТО ИМ СЕ ПЛАЩА!

КАКВИ СИНДИКАТИ ?? КУХИ ДУМИ И ДУШИ БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ. ПРОДАЖНИЦИ .

Само по това, че е плащал заплати по 250лв, което е дори под минималнапа може да прецените що за човек е тоя ! Просто нямам думи !

Какъв Професор е тоя бе.Професор от ДС с връзки . Виновни няма да има. В научните среди е такава корупция ,вършат си услуги между тях ,преписват разни трудове и се гласуват за професори за да точат от държавата за пари.Боклуци

червен трол...боклук... поинтересува ли се що за птица е тоя човек? Кандидат "дупетат" от БСП!

Някой знае ли "опитен" работник с 240 лв. заплата? Колко от мините са избухнали сега и колко не са и ще избухнат на друго място???

Кой и как ще докаже че лицето което е представяното лице в завода е точно син на собственика и второ точно синът ли му е умрял?. Много плоска версия за пред хората, Кой знае къде е в чужбина истинския му син и си живее живота. Дали целият този трагичен случай не е изсциниран, хем за да се отклони вниманието на хората от новите по-високи цени на тока, хем да си свършат работата с еднократно взривяване на всички мини- минимум разходи, максимум печалба. Жалко за загиналите хора!Защо собственика не с белезници и с мярка за неотклонение в полицията??????

бог да ги прости мъртвите .като го гледам тоя собственика го съжалявам и той плати висока цена. но смятам ,че основната вина е негова-прилича на ченге от ДС. голяма част от професорите като него са бивши ченгета и се ползват с големи протекции навсякъде-но господ гледа. А пък колко са професори -преписват разни трудове ,гласуват си между тях, и ето ти професор.пълни нещастници,колко ги има такива в научните среди.

Към този "хубавец" : Как се е сдобил с разрешение за утилизация на боеприпаси в едно производственно предприятие за взривни вещества?- това е абсолютно забранено!!!.За отношението си към работниците ( лека им пръст ) господ добре го е наказал!

Каква "лека им пръст", то няма кого да погребат... Хората са се изпарили от високата температура... Вечна им памет!

Абе идиоти, забранете този тип бизнес изобщо! Това ли е единствения начин да се печелят пари!???

...по тези въпроси,и много още ще се изпише!Но то няма да промени нищо.Просто ИМЕНАТА,МЯСТОТО И ДАТИТЕ ще са различни. Всеки да си направи изводите защо и за какво живее на този свят.Мир на праха им.

изборите ще ви го наÙкат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И НОВИНАРИ 000000000000000000000

трябва да си плати *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

какви е тамплиери раждала,раждала,ражда и днес,българка маика юнашка :))))))))))

Жалко за трагедията. Надявам се всички да си извлекат поука и да се обръща повече внимание на сигурността на работното място.

А ..и обикновено когато има 13 убити има и арестувани! Все пак има и виновен, нали! Шефа на фирмата ще го арестувате ли или ще става медийна звезда, ще раздава интервюта. А след 2 месеца ще си е купил къща във Флорида или Cayman Islands!

Пишат се пълни глупости във връзка с трагедията. Единственият начин да гръмнат боеотипаси е да са с монтирани взриватели. Ако няма взриватели боеприпасите са абсолютно безопасни. А това означава абсолютно грубо нарушение на основното правило правило при работа с експлозиви - да няма взривател наблизо. За това е виновна управата на завода и трябва да си получи заслуженото тежко наказание !!!

Според експертите, следящи случая, меко казано благосклонното отношение на институциите спрямо ръководството на завода се дължи на стабилните връзки, които Валери Митков, собственик на предприятието, има с президента Георги Първанов. А наказани от фирмата просто няма.

Понеже съм запознат, същата беше историята и през 2010, когато изгърмяха юнашки отново. И отново никой не беше виновен, и отново никакви наказания, въпреки че още тогава имаше толкова забележки от контролни органи, че трябваше да ги запечатат с бетон като реактора в Чернобил.

грешите. наказани има.

През 2002 г. две експлозии, също предизвикани от пожар, сринаха до основи тогавашния цех за производство на тротил на завод Миджур. През април 2006 г. избухна пожар в з-д Миджур, при който загина инж. Илия Симов. В началото на март 2007 г. ЗИЛ, натоварен с амонит, произведен от Видекс, се взривява до открития рудник Република близо до Перник и нанася много материални щети. При направения анализ в Минпроект е установено, че взривното вещество е недопустимо за употреба в България. На 18 май 2007 г. експлозия в цех на завод Миджур отне живота на 28- годишния Людмил Стефанов, и е ранена тежко Венета Георгиева, на 39 г. На 3-ти февруари 2010 предизвикан от неизправна машина пожар доведе до експлозия в завода. Аварията коства зрението на технолога на предприятието и рани тежко трима от колегите му. За последните 8 години в завода се случиха 6 сериозни инцидента, които убиха двама и осакатиха общо 7 човека.

този взрив явно е чиста случайност...

но не се учим от грешките на другите, а доказано - въпросният "специалист" не се е поучил и от своите си грешки!

ПИСНА МИ от национални траури заради нечия небрежност!!! Направо го извратихте това понятие!!! МИР на праха на загиналите, но не се подигравайте с нацията с траур, а започнете да прилагате моралните и законовите норми!!!!!!

Бог да прости загиналите! Голяма трагедия, не съдете собственика - платил е най - висока цена за небрежността си, вероятно би предпочел също да е бил там, вместо сина си...

АЗ ЛИ СЪМ ГО КАРАЛ ДА ПРОДАВА ОРЪЖИЕ НА ОРКИТЕ В УКРАЙНА ?

още нищо не е платил лично. така е то.

Сигурни ли сте, че синът му е бил там, или е било поставено лице представяно за син

масон е ! но гербер ?! първа дружка на първанов и жена му , как беше ..антония . та къде е герб в тая караманела ?

КОГАТО ГРАНАТОМЕТ МУХА УДАРИ ТИР С МИНИ ЕКСПОРТ ЗА УКРАЙНА И СТАВА МАЗАЛО :))))

Интересна хипотеза

СЕГА ВСИЧКИТЕ ГРЕШНИЦИ СЕ ОСЛУШВАТ КОЙ Е СЛЕДВАЩИЯ В СПИСЪКА НА АРАХАНГЕЛ ФЕЛИКС ЕДМУНДОВИЧ :)))

хора работете достойна работа срещу равностойно заплащане на трудът ви и времето което отделяте . по-добре без работа отколкото да ви се подиграват и чак тогава заплатите ще стана нормални а условията на работа зависят от по-горното

Изкушавам се да ти сложа минус, но няма да го направя. Много си прав в това което казваш. Само да не се отнасяше за БГ и целият ни "преход". Щото с 250 лв. все пак ще си платиш сметките на разните му там чешки , австрийски и други монополи. А без 250 лв. ще умреш от студ зимата. И по-лошото е че първи ще умрат дечурлигата ти и тогава големият брат ЕС (САЩ), ще ти заселят държавицата първо с арабели, а после ще си правят каквто поискат!

Доходът, върху който са се осигурявали в това предприятие е 800 лв.. Който не вярва да направи справка в НОИ. Друг е въпроса дали са им ги давали.

Пропускаш факта , че предприятието е на българин...Ние принципно сме си дзифтари - собственика решил да прави военни продукти, ама да ги прави почти без да плаща...е станалото е трагедия, но ние не се учим от грешките на другите, адоказано - въпросният "специалист" не се е поучил и от своите си грешки!

ВЕЛИКАТА КРЕМИЛНСКА КГБ ЛОЖА: НЕ МОЖЕ МАЙСТОРА МАСОН НА МАСОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДА ПРОДАВА БОЕПРИПАСИ НА ОРКИТЕ В УКРАЙНА И ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ ПОЩАЛЬОНА НЯМА ДА ДОЙДЕ :))))

"Той обясни, че в завода се е работело на 7-часови смени, но служителите са били претоварени в стремежа си да изпълнят нормата.". значи, освен, че е опасно се работи на норма (или на акорд), за да вземат хората някакви заплати от по 1000-1200 лв месечно, както им бе обещано предконгресно (или предизборно, което е все тая). тоя от снимката (зидар лие там, мазач ли е, или е просто носещ кофите на майсторите баш не ме интересува.) сигурно не намира връзка между опасна и бърза работа, както и не вижда изнудването, което е видно тук - или умираш - или не взимаш достатъчно пари за месеца. зидар означава човек, който гради, съгражда със собствените си сили и умения, а не е назначен кадър от бивши партийно-"разузнавателни" дерибеи. кадрите ви, другари, са под всякаква критика и под всякое най-долнопрпобно ниво. това е.

ащо ли не е написано че собственика на фабриката е масонският шеф на двама висши полицеиски шефове .Единият му казват чичовото.пълната информация е побликувана в Афера БГ.

Живеем при капитализъм и основната отговорност се носи от капиталиста - този който държи капитала. Неговата роля не е само да трупа печалби и свръхпечалби. Капитализмът е право на избор, отговорност и печалба. У нас в неопределеното ни общество собствениците се интересуват само и предимно от печалбата. Отговорността прехвърлят на държавата, а загубите на работниците. Това, в което живеем е едно безправие и изкривено общество. Собственика да не се прави на божа кравичка и да съчувства на близките. Първата работа е да бъде задържан по стража!

Започнахте да се насирате с простоватата си и нискоинтелигентна пропаганда в случая на гърба на страдащите ви сънародници ! Я помисли пак дали не става дума за бивша комундела-ДС-КГБ и пак говори за капитализма в БГ. Кой ги държи тези фирми и всички стратегически в България от където всъщност ни идва трагедията и нищетата ! Каквото остана от БГ икономиката се държи ей от такива комунистически посерковци, като този на снимката !

Само дето капиталиста е комунист от ДС ! Започнахте да се нас-те с простоватата си и нискоинтелигентна пропаганда в случая на гърба на страдащите ви сънародници ! Я помисли пак дали не става дума за бивша комундела-ДС-КГБ и пак говори за капитализма в БГ. Кой ги държи тези фирми и всички стратегически в България от където всъщност ни идва трагедията и нищетата !

Ужасно е, че е загинал синът на този човек, но той носи пряка отговорност за случилото се, след като десетки проверки са документирали нередности, издавани са предписания и това не е трогнало собственика. Страшна и престъпна безотговорност, нямам думи!

Аз пък се кефя и то яко! Напишете в гугъл Робите от Горни Лом: Беше въпрос на време и ще разберете защо. Да ви на предприемачите, политиците и цялата дъжава.

Е, не бива да се кефиш на нещастия, не е християнско. Този човек е платил най-високата цена за алчността си - на съвестта ще му тежат не само загиналите работници, но и синът му. Това е по-голямо наказание от затвора (който без съмнение му се полага!).

Позволявам си да изкажа една хипотеза. Сигурно в склада е имало голямо количество взрив. Това е станало известно на терористи, които са предизвикали взрива, за да смутят гражданите преди изборите /Костинброд-2/. Малко вероятно е да е грешка на персонала. Нали там са били синът на собственика и главния технолог, които са загинали. Дали тая версия не е правдоподобна.

твойта хипотеза е като този виц : чичко , пита екскурзиантка местен животновъд , всички крави ли имат рога ? ми не , моето момиче , казва оня . има крави с рога ,има крави дето са без рога шути се казват , а на някой ние им ги режем , щото налитат да бодът , пояснява човекът . ами тази крава , която пасе тука каква е шута ли е ,защото няма рога , проявява логиката си тя ? ми тази точно крава няма рога щото е кон отговаря човечецът .

Жалко за загиналите, но не изпитвам никакво съчувствие и не виждам защо се драматизира толкова- знаели са къде и при какви условия работят. Още повече при всички предишни инциденти, на които са били сами свидетели и предписания от независими източници. Сами са си избрали да работят там, а при тия условия се умира. Както миньорите в Обраново.

Е това вече е резултат с минуси! Не го мислех, и много ми е жал за жертвите. Просто взех един пост, по повод смъртта на полицейски инспектор Емил Шарков, "награден" с 25 плюса и само го преработих малко. Жалки сте! А аз съм явно по- жалък, че ви служа с трепет в сърцето и пламък в очите. Нищо,те сега хрантутниците "дето взимат 20 заплати на куп на изпроводяк" първи ще влязат в завода с риск да станат и те на мръвки и карантия. Но на тях това им е работата. От тяхната смърт по време на работа трагедия не е уместно да се прави.

Мерси дир. За достъп. - Парите на фирмата би трябвало да са в КТБ. - 250 лв не може да е нормална чиста заплата. - Някой бил в болнични, друг забравил. ОК! Колко често. - Кой вярва, че собственика има един син? -Това ли е Костинброд2 или да чакаме по-лошо? - Кои са въпросите, които не бяха зададени на Миков? - сина на професора работил ли е в гръмнали преди фирми? Ако е така защо в конкурентни? - Кой как ще докаже че , първо му е син, второ умрял? - Ако на горния въпрос отговорите са да, кой ще каже кой в държавата е мафия? Един син струва ли си? - Само ненормални сте останали в Бългалия. Живота е въпроси и отговори. И уважание към Кралското Семейство. Нямам право да ви дам отговори. Това е Ваша работа. Смешни сте, но съучастници сте, господа.

Къде е въпросът за хапчетата ? Питай се дали си ги изпил.

Незнам може да е силен човек, но е дал интервю за ужаса, но не е споменал за сина си. Светлина на душите на починалите!

Защо Лили, жени не пишат тук за политика? Мислите, че джентълмен не може да познае жена?! И Ваша жена? В България когато има шум, значи се крадете. И после иска при нас безплатно? Ако пази закони, може. Проститутки при нас е разрешено. Защото сме джентълмени. Не се убийци на професионалисти и данокоплатци. Заповядайте в UK.

Докато глобите, които се налагат, са колкото половината от стойността на телефона на шефа ще е така.

... оцелели няма, ще се почне едно дело срещу "неизвестен извършител" и ще се проточи безкрайно, както за Петолъчката, когато загинаха трима. Виновни няма да се открият и така до следващия национален траур

Така ще е докато не се линчува някой пишман бизнесмен и корумпирани чиновници

Кой стои зад фабриката за илюзии и утилизиране на хора в България?

Не е лидъл а някой от абв и роско пищова

Винаги съм казвал,че българите страдатот тарикатлък! Този от тарикатлък,даже и сина си изгуби! Предполагам,ако беше дал пари за консултации и проверки,както би трябвало за такова предприятие,сега нямаше да има трагедия. Гробищата са пълни с хора,умрели заради "Няма какво да стане..."...

1.Вземам лиценз/плащам си/ 2.Доставям 8 тира противопехотни мини за утилизация/вземам им парите/ 3.Разтоварвам ги на едно масто 4.Пускам вътре 10 човека да ги утилизират.Инструктирам ги да внимават. 5.Те се взривяват, но и 8 те тира мини ги няма. 6.Това беше задачата - "нищо лично, просто бизнес"

Писали са ги че са утилизирани, а са ги подготвили за реекспорт на черно!