Военният министър иска промяна в закона след Анево

Министърът на отбраната Николай Ненчев смята, че трябва да има законова промяна, след като толкова често се случват инциденти при работа с оръжия и муниции.

Обратно в новината

Коментари - Военният министър иска промяна в закона след Анево | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нима военният министър не знае за американската фирма оперираща в България и готвеща се да изнесе оръжия за добрите бунтовници?

Като войник в казармата съм бил на стрелби на този полигон,Анево .Не съм чул да е имало инциденти ,служех в Карловската танкова брегада.Но имаше устави и колкото и парадоксално да звучи сега ,нещата бяха под пълен контрол-е понякога се правеха опити да се спести някой патрон -у войника винаги имаше нерегламентирано скрит патрон. Учудвам се от лаишката организация на стрелбата ,която покоси тези хора -все едно са били на купон ,всички вкупом-нямам думи ,за съжаление.

"е понякога се правеха опити да се спести някой патрон -у войника винаги имаше нерегламентирано скрит патрон." :))Всяка стрелба ми беше 9 щатни снаряда и 180 патрона.Дали съм напълнил три диска по 60 или последният е 40 кой знае кой ще ги брои.Около Грудово имаше много диви прасета много ловци за тях но нямаха патрони.Пасваха им тия от танковата картечница....20 патрона,20 литра алжирка....ако от една стрелба не скатая 20 патрона...хубави времена бяха:))

Този пудел да каже какво са търсили там американците! Сега и закони ще приемаме, щото всичко друго ни е наред!

Да,точно поради лоши закони сме на този хал,защото,ако "народните" ни представители си вършеха съвестно задълженията,а не да си гледат бизнесинтересите, то този "бизнес" никога нямаше да се остави в ръцете на частни фирми...

Смотаняци,полигоните са на БА и никакви други помии нямат право за достъп до тях.Ама не се наядохте с пари вашта мама.Ако бай Добри се вдигне от гроба си на бавен огън ще ви пече. Мърши.

Щерева,къде си ма?!Кажи ни компетентното си мнение,какво са правили американците там?

ДА СЕ забрани на всякакви частни фирми да боравят с боеприпаси и други с барут вещества. Да се забрани да внасят и изнасят всякакви военна техника и боеприпаси.

Що така бе, Миме, лошо гледаш от сабайлем? Къде ги тези държавни фирми, дето ще изместят частните? Нали уж демокрация, реституция, приватизация... Пък и какво те боли за двамата Американци, те си носят кръста. А какво са търсели там е друг въпрос. За кого са купували оръжие? За Американската армия ли, за Арабите ли, или събират колекция Руско оръжие? Не вярвам да е това, остана Украйна, нали? Там, дето Руснаци стрелят по Руснаци, за благото на Америка. Ама никой не си признава, че е така.....

Каква свобода на словото,какви прекрасни новини по"националните"ни медии!Никъде нито думичка,какво са правили американци там!Да живее демокрацията!

При предишното управление на ГЕРБ Саакашвили пак под ръчкането на САЩ се срещна с Русия, но после яде вратовръзки. Тогава на нашето пристанище изтърваха един БТР, а ние иначе не продавахме оръжие на Грузия видиш ли. После имаше и едни взривове. Сега пак, но връзката е Украйна. Ало, ГЕРБ, към затвора ли сте тръгнали?

Ненчев, какво ще кажеш вместо да се променя закона, да те махнат тебе или да влезнеш в затвора? Как досега нямаше проблеми, ама на кривата ракета космоса й стана виновен?

Добре , че няма сериозно пострадали Българи . Какво търсят чужди военни на територията на стратегически завод е пълна загадка . Надявам се , да си го получат , като франсетата - " командоси " в Коиловци. Незабавна оставка на шломото , дето се прави на луда калинка . Със здраве :)

СЕЕЕЕЙ ЗЕМЕДЕЛЕЦО ПРОСТОТИИ! За какво ще сменяш закона бе "ХУБАВЕЦО"Викни експерти около 100-150 бивши "КОМУНИСТИЧЕСКИ" офицери за да вкарат в ред всичката натовска разгащена НАТОВСКА ПАСМИНА.АНЕВО е резултат на НЕ СПСАЗВАНЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ МЕРКИ НА БО от "твоите "ЕКСПЕРТИ'.Хората са поразени не от гръмнала граната ,а са стояли отзад на недопустимо близко разтояние и ги е помела реактивната сила на стартовия двигател/заряд/ на гранатата,а ако е гръмнала бойната главаЗЕМЕДЕЛЕЦО,нямаше да остане и парченца от тях.Та така! Мисли за хората в момента ,които се занимават с отбрана на териториятащото станаха професионалисти и ето резултата.Такова нещо при аматьорите на ДЖУРОВ нямаше!

Много точно казано. Различните модификации РПГ изстрелват реактивна противотанкова граната. Тя може да се взриви само на определено разстояние, мисля, че бе над 20м.

Всеки, който е бил в казарма знае, че с РПГ могат да се самовзривят само безполезни отрепки. Заряда така е проектиран, че може да се взриви само след определено разстояние. Министърът и Президентът явно са скътали казармата и говорят пълни глупости.

Ами министърът е бил трудовак и единственото му оръжие са били лопатите и кирките. Главнокомандващият, в силата на семейните си обстоятелства - ВКР, те цивилни си ходеха и оръжие не помирисваха. От къде да знаят що е то РПГ и има ли почва у нас.

Смешник,защо не обясните какво са правили американци там?!Не ви отърва знам,особено като сте в поза партер!

Нейков, я с един гранатомет обясни нагледно в парламента какво е станало. Барем се отървем от некадърни продажници! Навиха ли ти ушите от посолството на САЩ? Следващия път като си играете на война гледайте поне 10-20 американци да гътнете, че да си сложат още една плоча в посолството - редом с тази на летците.

Молба - следващия път тествайте някоя противопехотна мина в парламента! Днес разбрах че 70 млн Турция избира парламент от 550 човека, а ние 7млн имаме 240 лапачи!

Пич, Турция е световна икономика и сила от огромно значение достигнала тези нива с 550 депутата на 70 млн население, а България е в пропастта с 240 депутати. По скоро борим безработицата така-раздута държавна администрация. А колко съветници имат тези депутати? М?

Повечето закони са добри и в момента и то едни от най-добрите в света. Лоши са ни законите за корупция, злоупотреба с власт, слаб контрол. По добре да променят закона за разведени, дето закона защитава само жената и не мислят за психиката на детето, че има нужда от бащата, а не добри закони без да има кой да ги изпълнява съвестно и началника да нарежда на служителите да си затварят очите и кинти-мечешки услуги във феодална България. Трябва да се борим с феодалщината, а не само закони да си пишем и преправяме. Контрол бате военен чикяр, ама що да обяснявам на комунисти шапкари...

Този ни мисли за глупаци! Как пък като дойде ГЕРБ на власт и почнаха взривовете? Как пак преди като беше ГЕРБ на власт пак имаше взривове? И как и двете съвпадат с нещата в Грузия първо, а сега с Украйна? Явно си играете с неща, които не ви е работа? Затвор за тебе, Нейков!

За какво става дума. Военен полигон на "доверена фирма". Има ли прокуратура, има ли правителство? Оставка и затвор, защо българският данъкоплатец да плаща веднъж данъци и втори път обезщетения на пострадалите от некадърните управници, в случая от военния министър и премиера.

Нещо, много станахме коментиращите! Дреме ми на "чинийката" за такива изпитания!? ...много баби - келяво бебе....

Неща работата не връви добрие ! Най-гуемия селянен у БГ - министър на отбраната !? Е просто нема да стане ! Този,......, диформаторския блок - верно шъ ни диформира тотално ! Бате Бойкооооооооооо, наесен избори 3 у едно и им бий един шут на диформаторите !

АЛОООО МИНИСТРЕ ДОКОГА С ТЕЗИ ВЗРИВОВЕ.НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ТОЗИ ПОСТ НЕ Е ЗА ТЕБ ЧИПА ТИ НЕ РАБОТИ.ПОДАЙ СИ ОСТАВКАТА .ТОВА ПРАВЯТ УМНИТЕ И НОРМАЛНИ ХОРА.

Оставка на мафията" Борисов 2"

Оставка, арест и съд!

Още няклко подобни изяви на този г-н ще му осигурят достойно място в българската политическа история - редом с Попов - За Бога братя не купувайте, Васко Нубиеца, депутатите с Верту телефоните на аванта и началника на военното разузнаване Бакалов, който пътувал до Пловдив за да си проверява електронната поща...

Стоебчеф плус д-р Гецоф 000000000 ВМ3 кака Гина кака Абгелека и пр.е, и пр.е КомуНОидиии

Що не си гледаш фиданките и люцерната, ами си тръгнал да се занимаваш с боеприпаси? Тези зарзавати от ГЕРБ един свестен човек не могат да намерят. Още по-гадно ще става.

Този още ли не е в затвора?

Аз пък очаквам това лято по морето атракционни за плажуващи - стрелби с АК и гранатомети. Честито.

Как може на третия ден след инцидента да не знае фирмата. Този г-н интернет не ползва ли, ако няма кой да му докладва (не го изключвам и това)? Има си я фирмата, само да не те мързи да потърсиш (ако можеш). Иначе си е баш на мястото, че ако трябва сам да се прехранва, ще умре от глад с тези умения и интелект.

Как да не я знае? Правят ни на глупаци. Току виж се окаже на жената на тиквоча вземе се окаже че се е прехвърлила се от зелена енергия на търговия с оръжия

А като има толкова често инциденти и жертви на мангалите, не е ли крайно време за един специален закон? Когато има расизъм от страна на една-две партийки - ДПС+Атака - не е ли време за специален закон? Когато пред очите ни източват банки? Въобще, краденето и далаверата - ок - основа на капитализма все пак - но това е пре-ка-ле-но!

Ненчеев, пълен безхаберник си! Първо- в Шумен няма военно училище, има филиал на Националния военен университет "В. Левски". Второ - сапьорите се обучават във Велико Търново, едно време бяха в пети курсантски батальон!

............ ами то безхаберието убива-тогава кой е виновен

Даже 6-ти.

Тоз не е провеждал отдавна обучение, онзи - не бил проверявал, трети не бил информиран... Поне веднаж, поне един няма ли сам да си подаде оставката? Лош стоапанин била държавата, пък като пиявици всички търтеи и некадърнци смучат точно от нея, бетер от циганите!

А бе , ненормални педеруги упрвляващи, еди чужденец даде фира и веднага си зачесахте езиците и простите кратуни да творите нови закони. Преди няма и една година бългрски терикати престъпници, чиито имена се знаят обраха българския нарос пладнешки с много милиарди от КТБ чрез необезпечени кредити, свързани фирми и не знам още какви елементарни ганьовски номера, които жърват само в БГ . В Румъния отдавна да са в затвора , а в Китай и Сигапур рзстреляни. А тук какво стана? - натоварихте мен и децата с 16 000 000 000 да им плащам и никой не говори за закон и ссъдебно преследване . А сега какво? -бързо да измислим и приложим закона , защото един американец си отиде. Мамичката ви да е...................а нагла , корумпирана!

не закони!...малкото мозък мори българина най- много!

Айде сега пък, закона бил виновен... вместо да си каже че вината е на този който не спазва законите и правилниците към тях , или някой от контролните органи описани в законите не си е свършил предписаната по закон работата.

Тоя мушморок малко късно се сеща, но това не е толкова важно, защото единсвеното ,за коео му дреме е да пунтира акивност , за да устиска по-дълго на този пост. .За друго мушморока не става. А и законът да се промени, на никой не му дреме в тяази анархия.

- ПЪРВО РАШКИТЕ ГРЪМНАХА СКЛАДА НА МАСОНА В ГОРНИ ЛОМ КАТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ДА НЕ ПРОДАВАТЕ ОРЪЖИЕ НА ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА - СЕТНЕ РАШКИТЕ ГРЪМНАХА СКЛАДОВЕТЕ НА ВМЗ -ТО КАТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ДА НЕ ПРОДАВАТЕ ОРЪЖИЕ НА ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА - СЕГА РАШЙКИТЕ ГРЪМНАХА АГЕНТИ НА ЦРУ И ДАНС КАТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ДА НЕ ПРОДАВАТЕ ОРЪЖИЕ НА ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА ...... - СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА Е РАШКИТЕ ДА ГРЪМНАТ ПОНЕ МИНИСТЪР КАТО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ДА НЕ ПРОДАВАТЕ ОРЪЖИЕ НА ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА :))))))

Ееее,много ще стане!Тогава директорът на ЦРУ ще довтаса в София и ще има шамари пред строя...

РОМАНИТЕ МИНИСТРИ РАЗБИРАТ САМО ОТ БОЙ :)

Закон си има още от Тошово време. Но няма кой да го спазва.

напиши му заглавието на тоя закон, стига общи приказки. Роско беше още по-обтекаем: нарушени били стандартите, ама кои - БДС или натовските - дявол знае...

Кой дава лицензите и води списък с лицензираните фирми и сключените от тях сделки, айретен правилата за тестване на оръжия и боеприпаси... Закон за експортния контрол на оръжия и изделия и технологии с двойна употреба. Правилник за прилагане на закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба. З а к о н за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Правилник за прилагане на закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия, който е на подчинение на министерството на икономиката.

Абе Ненчев ходи сади фиданки,и (дои крави) остави това министерство на някой нормален.Егати малоумния олигофрен

Този военен плондер,човек на Офшорко, още ли не си е подал оставката ????

НЕНЧЕВ ДА КАЖЕ ЗАЩО ПРОДАВАТЕ ОРЪЖИЕ НА ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА ЧРЕЗ ЦРУ !!!!! .... СЕГА СЕ УСУКВАТ КАТО АНАДОЛСКИ ПЕПЕЛЯНКИ ПО ДУВАРА - НИ ЛУКАРСКИ ВИДЯЛ , НИ ЛУКАРСКИ МИРИСАЛ :)))

Така го пращат на руснаците. Хохлите като бягат заебават всичкото си оръжие на опълченците.

Някой да е чул за такъв закон? Тоя въобще приказва празни приказки...

деер

Пак законът им пречи?!?! Добре, де като ви пречеше да си вършите работата, защо си взимахте заплатите? Аз, когато не мога да работя, не взимам пари, а губя пари!!! Може ли само неграмотни и нахални проститутки на мафията да управляват ?!

СДЕЛКИТЕ НА МУТРИТЕ АФГАНИСТАНСКИ ХРОИН ЗА ОРУЖИЕ ЗА УКРАЙНА :) AIR America е 1990 American екшън комедия филм, режисиран от Роджър Spottiswoode, с участието на Мел Гибсън и Робърт Дауни Джуниър които са Air Америка пилоти, по време на Виетнамската война, плаващ под мисии в Лаос. Когато героите откриват че самолетите им се използват от агенти на ЦРУ за контрабанда на хероин, те трябва да избегнегнат да бъдат нарочени за контраабандата . Сюжетът на Air America е адаптиран от 1979 не-фантастика книга Кристофър Робинс, хроника авиокомпанията на американското Централно разузнавателно управление, финансирани по време на войната във Виетнам, за да транспортира оръжия и доставки в Камбоджа, Лаос и Виетнам през 1960, последващи до Северния Виетнамски инвазия на Лаос

ни занимавахте с тоа даскал по практика от Ямбол ве...он екух кат празна водоноска...ега ти смехураните

ЗА КОМУНИСТ И ОТО СКОРЦЕНИ ЧОВЕКА Е НИЩО!!!ОТ ТЕБ ПО ГОЛЯМ СКОТ СИГУРНО НЯМА!!!!!

кравар неграмотен

ХАЙДЕ БЕ, :)) МАГАРЕТАТА НЕ ХВЪРЧАТ И ДАНС И НАТО НЕ ЗНАЯТ ЧЕ БОЙКО МУТРАТА ПРОДАВА ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА ????:))))))) - Александър Димитров, собственик на фирмата "Алгънс" ЕООД, която е наела полигона в Анево, е съдружник с небезизвестният Боян Петракиев - Барона, разкри "24 часа" - Барона потвърди: Маджо прати 1/2 млн. евро на Йоско - откуп за сина на Венци Стефанов Младен Михалев - Маджо пратил в сак половин милиона евро на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродски по Боян Петракиев - Барона. Парите били предназначени да се плати откуп за сина на Венци Стефанов. Това каза пред специализирания съд Барона, който бе разпитан като свидтел по делото срещу Йоско Костинбродски и негови хора, обвинени за поръчкови убийства.