В британския парламент: Подкрепа за Брекзит срещу оставка на Мей

Разводът с ЕС може да се отложи, докато се постигне по-добра сделка, смята бивш британски министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дейвид Камерън трябва да се върне на поста си министър-председател.

Много правилно. Мей е рубладжийка и агент на Путин. Тя иска да разбие единството на ЕС, а ние се явяваме елита на човечеството

Да си купим семки и пуканки, да се настаним по-удобно и да гледаме шоуто наречено "Британските политици разсъждават за Брекзит-а и за Тереза Мей" Защото това шоу затъмни скечовете на Р Аткинсон (М-р Бийн).

Уйлям Плаудън ... коментира рязко занижените стандарти на поведение: "Ние построихме шест евтини къщи в селото за хора с ниски доходи. Пет от шестте се обитават от двойки, които не са сключили брак." Но едва когато видите колата му, ще разберете какво го дразни наистина. Поръчал си е собствени стикери в местната печатница. Те са със сигнално-оранжев цвят и със следния надпис: "Майната му на ЕС. Британия ще се управлява сама!" "Рано или късно, казва У. Плаудън, Общият пазар ще рухне. Не ми е ясно как може да се управлява страна по две различни правни системи - националните закони и измислените в Брюксел, които изместват нашите. Колкото по-рано се разпадне цялата система, толкова по-добре."

САЩ се управляват точно по този начин. Имат щатски закони, имат и федерални. Имат щатски съдилища, имат и федерални. Имат щатски затвори, имат и федерални. Имат щатска полиция, имат и федерална. Е, не са се рападнали още. Не само. Към момента, са номер едно икономическа сила в света. Явно, тази система дава резултат.

И да свалят Тереза от власт все тая. Споразумението е договорено и вече гласувано от ЕС. Британците вероятно си мислят, че с друг министър-председател биха могли да договорят по-добри условия или да отложат преговорите за по-нататък. Би било възможно, ако ЕС, най-вече Германия, Франция и Испания, се съгласят. Въпросът е те дали ще го направят след като сделката вече е договорена с много мъки и май е в полза на ЕС. В случая Великобритания е в по-слабата позиция и не е сигурно, че има поле за маневри и извиване на ръцете на ЕС.

жива ли е

междувременно Тръмп е отбелязал своят песимизъм по отношение на мераците на Лондон да си прави търговски споразумения с всички страни по света както си иска. Камерън за едно беше прав - ЕС съвсем не е само цветя и рози и има страшно много проблеми. Но... Така и не разбрах Фарадж, Джонсън и компания какви точно възможности видяха, че се хвърлиха кат лъвове на Брекзит-а.

Изнудване на ЕС за повече отстъпки чрез резултати от вота, които показват, че много от британците биха искали да са извън съюза. Разчитаха, че ЕС ще се стресне и ще бъде склонен на преговори. Обаче Фараж, Джонсън и останалите пренавиха избирателите и стана, каквото стана без да са го искали. Стратегията им беше ясна от началото, даже още тогава имаше коментари от анализатори, че ЕС няма накъде повече да им прави отстъпки и че това, което имат към момента, е максимумът.

Тия наглеци не спират да досаждат на всички...иде ми,дойде ми..... Ама не искаме в ЕС ,ама искаме облагите му,ама не искаме задълженията му...

не са само те - Италия, Испания, Полша, Унгария и ред други - искат облагите, но не искат задълженията. Ей сега на изборите ще се види колко точно са про-европейските и колко анти-европейските нагласи у хората.