Всеки пети българин има дълготрайно увреждане

Само през миналата година у нас са били регистрирани и признати с намалена работоспособност над 52 хиляди души

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки пише и говори небивалици защото не е инвалид ,Нека само за миг се постави на тяхно място друга песен ще запее.Наистина има и менте инвалиди : с пълен плик,агънце и т.н:

Дамите страдат повече, живеят повече и работят по-малко в сравнение с мъжете.Това е от домашното насилие и безбройните комитети и сесистки и феминистки организации.За това мъжа е смачкан и както се гледа в последно време гледа да се присламчи към жените-хахахаха.А жените лепят постинги във фейса и искат мъже като дядо си-да са служили, ама нанай.Нали искат права.Е тези права унищожиха мъжа.Докато не се премахнат тези еврейско- комунистически догми и жената не се кротне там където и е мястото ще е така-педерастия до шия.Застанете на някое по оживено място и гледайте-особено дебеланите-плямпа без спир по телефона, опънала панталон на яка дупара, джипа, айфона и всички екстри на гърба незнам си кой.Не се ли върнат правилата до началото на 20 век, джендърясване от всякъде ще има и сакати баламурници.

е вече няма да има фалшиви решения защото има нова наредба, който пострадал негов проблем, важното е аз да съм добре

Глупачка!

аз не ви обиждам, но на тебе мутроне толкова ти е културата освен че ние си схванал поантата

най вече умствено

само тези които са успели да се регистрират като такива-има още хиляди които не са могли

"... жените съобщават за продължителни увреждания повече в сравнение с мъжете..." Хм, а жените живеят по-дълго от мъжете...

Лъжат , мамка им ! Гледам- жените пушат и пият повече от мъжете, а живеят до 100 години ! А мъжете живеят по-малко заради психическия тормоз !

Брато, изкушавам се да репликирам отново твоя коментар. Значи, твърдението , че зад всеки успял мъж стои една амбициозна жена се дължи на истински случай, когато в някакво езеро в щатите, пълно с крокодили, била обявена награда от 5000 долара за всеки, който преплува езерото. Никой не се осмелил. Изведнъж, някакъв смелчага скочил и след половин час, целия в рани успял да преплува. След като излязъл, първите му думи били: " Кой ме бутна в езерото?" Оказало се, че това е жена му !

:) Не знаех, че е по действителен случай. Чела съм го като виц в по-различен вариант, но смисълът е същият. А през миналия век холивудски комик ипровизирал репликата и казал, че "Зад всеки успял мъж стои жена, а зад нея - съпругата му". :)

В коя категория е и колко са? То и преброителите им същите.

От тези 52000 половината са поне по здрави ит тия дето ходят на работа и не са такива ментърджии да вземат купени телкове... Ако имаше воля поне на половината нямаше да им даваме пенсии, безплатни винетки, намалени данъци и щеше да има реално за нуждите на останалата половина а не да изнемогват защото наистина са нетрудоспособни

80% от българите са с мозъчни увреждания.

В темата за пребития българин защо няма коментари? Че имам нещо да коментирам за човекоподобните изпражнения наричали човека "мръсен българин". Редактора да не е от тъмнозелените?

Кажи си дебиле, какъв ти е проблема?

Общественото внимание трябва да се пренасочи към здравите и работещите, към допринасящите в най-общ смисъл. Включително и като средства заделяни за съхраняване на това им състояние. Болестта е временно състояние, а не препитание. А пък трайно болните и увредените трябва да получават помощи в натура или услуги, с малко пари на ръка. Здравето и трудът трябва да са по-изгодни от помощите. Съжалявам, ако някой се е засегнал, но не се извинявам. Такова е убеждението ми.

Какво разбирате под ''трайно увреждане'' защото телкове у нас се дават и след някаква операция на дебело черво на панкриас , ама след 2-3 години хората са си здрави ама ползват телк до живот а от там и един куп облекчения и аванти.. Безплатни венетки трябва само за хора които немогат да се движат самостоятелно а не на всички дето карат скъпи коли ама за винетка, данък, н'' намт пари''..

дават пожизнен телк за уж сменена става ама никой не видял това нито че лицето като му падне хоро играй и донос пише

Apollony

Да спрат платените ТЕЛК-ове на циганите и процента ще спадне драстично. 9 от 10 циганина са с ТЕЛК, които им се вадят от най-ранна детска възраст с всевъзможни недоказуеми заболявания от сорта на асма, припадъци или подобни...

Apollony

Схемата е следната - отива Асан при Тартора и тегли 1500 лева кредит, с които си плаща ТЕЛК-а. След издаването му на такъв, си вади дебитна карта, на която да си получава пенсията. Картата отива в Тартора до окончателното покриване на дълга и лихвите. С лекарствата е малко по-сложно, но пък и там парите вече са в друго измерение.

От което следва пряко, че основен обект на обгрижване и уважение трябва да станат здравите и трудоспособни хора.

Демек такива като нас- над 65 години ! Наборе, ние движим държавата, да знайш ! Глей кво прави набора Путин - скри им топката- само за днес цената на петрола се вдигна с 4.5% !

дядo_star

Десетина надолу, но като цяло е вярно. С повече пари на стари години възрастните боледуват доста по-малко, харчат за младите и им помагат и са важен икономически фактор.

Виж какво наборе, те хората са го казали много точно: На младини даваш здраве за пари, а на старини- пари за здраве !

Да но политическото говорене срещу телковите решения уплаши комисиите, също и новите правила и стана така че много хора останаха без подкрепа, а често това са хора без работа и доходи защото са дискриминирани.Това е ужасно както е ужасно че важните госпожи които подкрепят майките не подкрепят другите хора дори напротив.

След толкова години комунизъм даже ми се виждат малко увредените!

А шизофренията ти е проблема, бегай на 4-ти км

Реално процентите би трябвало за България да са доста по-високи и стряскащи, но ТЕЛК-овете масово режат.Със сигурност има и много купени решения и все пак наистина болните хора са доста повече от официално признатите на хартия.Няма как процентно в България да сме в средната или ниската графа на болно население при положение, че над 2 милиона избягаха, а това са точно младите и здравите.При все по-застаряващо население и че има места, където здравната грижа е мираж, при все по-голямата липса на лекари, картинката за жалост ще става още по-мрачна.

Едно е да сте болен и да получавте адекватна лекарска помощ друго е да ви дават телк след като сте по здрав и от здравите дефакто, Трайно увреждане трябва да е само там където наистина немогат да полагат труд, другото е аванта на чужд гръб. Имам съсед с телк дето не слиза от двете си коли, не пропуска лято по море , копае на лозето, цяла зима продава вино и ракия ама ''няма пари'' за винетка и данъл според властващите...

Техните заплати и партийни субсидии как ще бъдат увеличени на следващото тримесечие ако цялата социална политика не я изрежат с нож

Те всъщност изпълниха политическа поръчка първо на управляващите, после на опозицията защото в случая има две страни на едно и също огледало но тоще се счупи рано или късно.

Нормално, но лошото е, че имам 240 човека с неясни увреждания....

Радослав Спасов да го държат изкъсо. Много жестоко се държеше с мене. в

Ради?

ми бяха твоите сексуални задявки. Нали си гей или?

батко също се държа лошо с мен.

Ще е интересно да ги разпределят и по етнос.

и сред ромите и сред българите има фалшиви инвалиди, които трябва да се хванат, но няма воля за това. Така и на истинските инвалиди може да се вдигне помощта.

новината за онези цигани дето пребили нашенеца като викали мръсни гяури що не се коментира бе.. да видите, колко сме етнически толерантни, колко обичаме тия мили циганенца дето си мислят че комшиите боб хвърлят за тях..

не казват какви са били, може и турци да са били щом са викали гяури ...

Чисти турци малко вероятно. Турчеещи се цигани много вероятно

ivu@

Каквито и да са присъдата е условна - 2 години с изпитателен срок от 5 години и глоба, поради това не следва да се коментира, защото е обида на чест и достойнство, а там присъдите са солени, не като постановената от съда.

Ми то всеки втори циганин се води увреден. Като тея двамата дето са пребили българин в другата новина на която толерастите са забранили коментарите

споко! след новата вълна на напускащи територията "БГ", ще останат да плащат данъци предимно хора с увреждания...

Данните са много по-страшни. Базирайки се на уважаемия проф. депутат от БСП Иво Христов сме повече от 80% дебили, а останалите и да не ги броим... Все тая... Но пък идват избори...

Психар

Защо не пишите колко са хората с умственна недостатъчност като тези от парламента?

Подзаглавие 'регистририма ани и'? Потвърждавате изводите в статията ли, що ли?

Просто корупция. Плащат на доктори, да ги изкарват болни, че да взимат още пари от социални.

Аз не съм се регистрирал

регистририма ани.. Тва горе-долу колко ще рече, извинете?

До тодор Вълков .Тодорчо ,пожелавам ти подобна радост и в твоята къща.Моята ръка е благословена.Прокълне ли някого ,рано или късно го застига .Запомни от дядо си Бурхан.=Господ забавя но не забравя." Ще ти дойде тая радост и у вас.Тогава си спомни какво съм ти казал.Доло мръсните си ръце от инвалидите.

на 45 съм и имам съдово заболяване, не знам колко остава, но се радвам, че няма да живея много, тук не е да си жив човек, държавата мрази хората си, дано намерим покой на друго място, дано!

Има ли кръвно - край, дълготрайно увреждане, ТЕЛК, трябва останалите българи да му плащат.

с действащата нова наредба за медицинска експертиза тези лица ще бъдат наполовина като численост.Догодина ще бъдем най-здравата нация в света.

А 80% от българите са пълни де, т.е. имат умствени увреждания.

Това си е професията на голяма част от ромите. Всяко второ дете е с астма... Защо няма статистика само за ромите? Вероятно 95% са инвалидизирани и лежат на нашия гръб!

Ромските деца са действително с асма, без да се преструват. От бебета са в среда на пушачи и димилници .Така че стига сме плюли срещу тях .

При такъв голям процент умствено увредени и неработоспособни българи, как да уцелим неувредени управници?

Как стават работите? Даваш 2 бона за фалшив ТЕЛК, после всеки месец държавата ти дава едни благи парички. След това ревеш, че не се обръщало достатъчно внимание на инвалидите. Повече можело. В БРОЙ.

500 npu meH!

Не се раждат, а родените - емигрират....ние сме държава от 2 милиона възрастни и болни пенсионери с 200 лв пенсия на месец, живеещи на студ и ядящи евтини растителни продукти с палмово масло, и 1 милион цигани без никаква здравна култура, също ядящи само тесто....явно при тая демография данни са истинни

Статистиката, Я З"ЕБЕТЕ. Склонен съм да вярвам, че НАД 60 % от тези 850-900 х. са "КУПЕНИ"/ "ПРОДАДЕНИ", от КОРУМПИРАНИТЕ ЛЕКАРИ в ТЕЛК-овете !!!