Всеки месец едно недоносено бебе ослепява

Ретинопатия е едно от най-сериозните нарушения при децата, родени преждевременно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не става ясно от статията, дали в момента има друга благодарителна инициатива , в която гражданите могат да се включат, за закупуването на нови апарати за диагностициране

Тая статия съвет към кого е? Към родителите без докторска степен по неонтология и офтамология ли? Ама как може да има такива!

"Един такъв апарат струва над 100 000 евро и в България в момента има 7 такива" Ако лицето Бойко Методиев Борисов дари пачките с неустановен произход, ще има пари за още толкова.

Не разбирам добре изречението "Ако майка й се беше забравила". Не мисля, че ако на родител му се каже, че спешно трябва да подложи детето си на лечение, той ще тръгне да се разтакава. Освен това не всички майки са педиатри та са знаят какви изследвания трябва да се правят на бебетата им. И защо не се прави изследването на всички преждевременно новородени деца? Защото ще струва пари на здравната каса, а ние икономисваме за друго?! Не казвам, че сигурно е възможно всички случаи да бъдат излекувани, но поне може са се направи всичко, за да се намали броя на тези невинни, малки незрящи същества!