Литва издигна град за армията, ще учи партизанска война

Литва вече си има цял изкуствен град, в който армията й ще се упражнява във водене на партизанска война в градски условия.

Обратно в новината

Коментари - Литва издигна град за армията, ще учи партизанска война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те знаят що за лайна са руснаците и се готвят да защитават Родината си...а ние къде сме ? Или пак ша ни ''освобождават''?!

Нямат вяра Русия, не са забравили 1940г.

А ние какво правим? Крадем си като за последно и един лев за армия и техника не даваме...... Те така са ни поробили и сега с тези малоумни управляващи по-добра съдба не ни очаква!!!!!!!!!!!!!!!

Литва вече си има цял изкуствен град и то построен за 5 милиона долара.Едно е ясно,този град не са го строили американските военни,те за толкова пари само бензиностанция могат да построят и то в Авганистан

Ха,ха,ха ! Тези в Литва съвсем са се объркали. Щом искат да се обучават за водене на партизанска война е трябвало вместо град да построят гора.Както е известно от ВСВ партизаните водят война в гората.

Явно ги е е страх от безредици в градовете и се обучават да се бият срещу собственото си население.

Димбил смотан, у теб има ли капчица национално самочувствие или ти стига да любиш само Путин?!

"Литва вече си има цял изкуствен град, в който армията й ще се упражнява във водене на партизанска война в градски условия. Цената на проекта е 5 милиона евро" Чудя се. Ако си взема една стая и я натъпкам с надуваеми кукли, дали това ше ме направи еб*ч?

Опитай. Може и да ти стане...

На последното НАТОвско учение литовската армия не можа да участва, тъй като камионът им се развали и войниците останаха на пътя.

Бе то и една велика Армата не отлепи когато трябваше, ама карай...

Практиката показва, че след като управниците дълго подготвят народа си за партизанска война срещу чужд агресор, войната накрая се случва. Вътре в самата държава - гражданска партизанска война. Пример - бивша Югославия, те параноично готвеха населението да отрази агресия от страна на Варшавския договор. И накрая се нафатаха едни други та се клаха като африканските племена тутси и хуту. И в Литва ще стане подобен джумбиш :)

Аре са помисли какви са приликите и разликите между Социалистическа федеративна република Югославия и Литва с население около 3 милиона от, което 90тина % литовци

Хм, знаеш ли как започва "най-великото" произведение на полската литература "Пан Тадеуш": "Родино моя, Литво.... човек те оценява когато те загуби!" Ти бъди рахат, те ще намерят за какво да се нафатат. Там има полско малцинство, силно подстрекавано от полската държава. Имат лингвистични и териториални спорове с Полша, такива работи. Ще им дойде откъдето неочакват.

Не мога да ги разбера някои хора, хем мрънкат, че нямаме армия, хем мрънкат когато други имат своя ;)

Литва, Латвия, Естония.......Пример за европедалско непроцветание.....Така са цъфнали, та чак са вързали!!! Малоумняците, побързаха да нарежат за скрап всички заводи и фабрики , дето СССР им беше построил....За съжаление и ние го направихме....И сега освен да ходят да чистят еврокенефите по Гейсъюза, за друго не стават!!! И вместо да дават парите за нещо смислено..не не за училища болници, детски домове, образование, култура и т.н..Не за тези неща!!! А за изграждане на селища за бежанците Ислями Мюслита и Джихади Джота, всичко в името на Гейсъюза..Те литовците кво правят, а? Строят казарми, за да спрат руснаците:) Баси смешниците! С тоя един танк..Наистина ще уплашат руската армия:)

За Литва и Латвия инфо. от първа ръка нямам, но за ниво като в Естония можем само да си помечтаем..а и точно в тия държави проблем с бежанците няма

Преди 7-8 години минавах отам...Централните улици на градовете им бяха добре..Но малките бяха като минеш от Витошка настрани, към мангалите и арабите..Те усвояваха парите на Евросъюза добре..Както ние ги крадеме и те така правена..Но нямат никаква промишленост..Точно като нас...Имат само селско стопанство и турисъм..Зависещи изцяло от износа в Русия! Факт!

На Естония може да и мечтаем единствено за жените - същински дългокраки, руси барбита. Иначе като народ са студени като шоково замразена херинга.

Да си мечтаем за Естония? Ти луд ли си? Преди 2-3месеца бях в Талин и не мога да кажа, че се очаровах... Бежанци нямат защото то кой ли ходи чак там в тоя студ, а да.... скс туристи (това бие на очи от 100км, всеки самолет е пълен само с мъже), финландски туристи на запой и малко руснаци да си напразарят. За сведение руснаците харчат повече в Хелзинки, дето е по-скъпо хем, отколкото в Талин. Единственото друго нещо, което ми направи впечатление бяха натовските военни по летището (дето е 2м) и пристанището и сувенирните магазини с лика на Путин, майтап няма. Тия там така ги сърби за една гражданска, точно колкото на жените им се ее с всичко дето шава и е "american"

Преди години един естониц в Рига резюмира- преди да дойдат руснаците, бяхме като Финландия и Швеция. След като дойдоха, започнахме да се борим с трудностите .....

И сега откакто са в Евросъюза, как са а? Цъфнали и вързали ли? Че по последни данни, са намалели с няколко милиона човека..Що така а?

Тоя "естониц" трябва да е бил над 300-годишен. Това, на което сега му викат Естония е част от Русия от 1700-та година, от времето на Петър Първи.

Средна заплата в Естония - 937 евра. Латвия - 664 евра, Литва - 600 евра. И това е чисто. И ние, а и Рашата може да им дъшаме прахта на тези държави...

А я сега обясни....за цените на консумативите, храната и живота:) Не ми цитирай заплатата....Говори за битови и комунални разходи а:)

Само един много ограничен и тъп човек може да напише такива глупости. Иначе и за много пари не би се изложил като теб.

Как може да има тъпи и не ограмотени латвийци ! В Ново Село има такъв град вече 60 години и сега Американците го ползват без да плащат на Българския Народ , защото управляващи Държавата от 26 години са американски подлоги !

Абе май ще е да тренират износ на цветни революции там ...

Как ги подбират идиотите соросоидни Има ли някакви критерии изобщо или просто е необходимо да си много тъп и внушаем за да станеш истински соросоид

За най-голяма жалост, изобщо не ги подбират тъпи..нагли, продажни но интелигентни (поне повече от познатите им лица)

че са прости повече от ясно никой не би се хванал с такава простотия че са пък интелигентни това си пълна лъжа

този град е хубаво сега да го напълнят с бежанци и да започнат стренировките!! гоууем смех!!!;))

Ребята, давайте жить дружно!

Значи Литва ще тренира войската си в партизанска война?! Срещу хората,които са я измислили?! Леле смях в залата...

Намали филмите и отвори някоя книга - примерно такава за Великото литовско княжество

Радиацията трудно ще я откажете да се премести.

Само колко неща за 5 милиона евро! У нас нямаше да стигнат и за 1/10 от това.

Шило, вече има доказатекства, че цялата ситуация в Украйна е предизвикана от Русия, и замислена много преди майдана. Спести си тролските усилия, вече никой не ви вярва, мърши такива. Утре ако Турция почне да ги върши същите и в България, и тях ще защитавате за няколко турски лири на час! Безродни майцепродавници! хващайте си куфарите и заминавайте са рассията, щом ви е толкова мила.

Шило

Я ги посочи!!!

Ти сериозно ли искаш да водиш диалог с платени писачи ? Не разбираш ли,че дори слагайки им минусче им слагаш парички в касичката ?!

Шило

Какво излиза? Че Путин е планирал свалянето на човека си и "възкачването" на трона хора, които са антируски настроени? И, ако обичаш, не намесвай България, щото ви видяхме колко сте българи под една друга тема.

Абе какво му обясняваш на онзи глупак бре. На него това му е работа, няма да влиза в логични размисли, кое е правилно и морално и кое не.

Шило

Освен велики и умни фрази от рода на "глупак", "трол" и други такива ценности, все пак някакви факти в подкрепа на поста му ще посочите ли?

Доказателства ?! Като тези за Боинга ли ? Защото там роднините на жертвите съдият в няколко съдилища из Света Потрошенко ?! А Шорош продължава да се тръшка че лично Путин е стрелял !

Най-вече правителство на Малайзия дойде в Москва да поканят руска страна да участва в разследване. Защо ли?

Хайде да изброиш доказателства. Къде се покри, като червей?

Преди една година руснаците изграха много лоша шега на Литва ли беше на Латвия ли - все тая... По тяханата Първа програма (излъчва се в цял Свят по сателите и не може да бъде спряна от Шорош) показаха военен парад на тази държавица и преводоха със субтитри това което коментираха. Човек може да припадне от смях. На парада се показаха няколко камиона Мерцедес влачещи по едно оръдие, няколко джипа G-класа боядисани в камуфлажни цветове и ... ... десетина гумени лодки (ама много бързи) с които щяха да ловят руснаци - диверсанти (естествено идващи с подводници). Тези жалки към настоящият момент държавички с 30-50% руско население, в което се носи наказателна отговорност за говорени и пишене на руски, над 35% от населението е напуснало страната. Останали са само соросоидите, но проблема е, че няма кой да работи и да изкарва средства за крадане. Всичкото това е гарнирано с тежка русофобия.

Дали руските тролове се мислят за много скрити, ползващи думи, като: экономика ?

умртее русские торллей 31.08.2016 15:45 ( нерегистриран ) Когато Русия си тренира армията, и разполага хиляди военни и техника по границите - добре! Когато Литва си гледа националнат сигурност - изтрещели, не знам си кви ала бала. Ах майка ви руска долна, как може да сте толкова долни гнусни тролчета ниедни :)

Не се напъвай толкова , че ще ти се спукат чорапите ... а може и някой хемороид да ти се пръсне.

Шило

Пича обръща внимание просто. Написаното не е негово мнение. Явно модератора или е проспал "коректния" пост, или чака да се успокоят страстите и да почне да трие.

за психично разстройство...:)))

Дано е тези партизаните да воюват срещу Русия , че като знам прибалтиските републики е могат да объркат Русия с ЕС.

Кво не праят краварите само да си продават демократичните оръжия .

Ккаво не правят хората да се предпазят от отвратителна и разрушителна Русия!

Не повече от няколко часа То е без това там половината са руснаци и поляци, които не умират от желание да мрат за независима литва

Да. Имам тук един приятел от Вилнюс. Идва всяка есен в Швеция да продава свещи от натурален восък. Да изкарат зимата - казва. Говорим си на руски, защото той не знае шведски. Не обича руснаците. Но още по-малко обича европейците.

интересно какви върхове може да достигне простотията на соросоидните тролове

Сорос е велик човек.

НО кой каквото прави за себе си го прави.

Ув Литва по простотия могат да се конкурират само с тези в Киев. Американски марионетки партизанска война на своя територия никога няма да спечелят.

Браво, само така!!!

Измишлетини като в Киев, партизанска война. Само една вакуумна бомба по штаба на командване и страната неуправляема. Партизанска война, глупости на търкалета.

За Окраина на армията на Русия действително ще и трябват поне 3 дни ама в Таз измислена държава ден до пладне стига и сто полигона да си направят все тая

Честито на Литва за фантастичната придобивка.Пожелавам им в най - скоро време да си построят и държава за да може армията да се учи на партизанска война.

БВП на глава от населението Литва: $14,964 Русия: $7,742 Най-бедна била хаха руски тролчета гнуснички :)

Какъв изказ Какъв мозък Каква памет Асене Асенчо свършиха ли се свестните соросоиди че само такива загубенаци избираш

ти пък какво разбираш от экономика. Тя е много параметрична система. Ако бе само с един параметър всички щяхме да сме гении в предвиждането на съдбата си.

незнам за Литва , но отвори сайта на МВФ и СБ -там си пише Русия: БВП -номинален 2,2 трлн.долара /6-то място/, БВП покупателна способност-3,757 трлн./5-то място/ , БВП по покупателна способност на човек от населението: 26 000 долара.

Руската граница. Извън Русия , всичко хубаво ,подредено облагородено. От руската страна - съборетини, разруха, беднотия. Това се отнася за руската граница с Прибалтика, Финландия, Полша.

Кога се върна от обиколка по Прибалтика и Русия? Или обикаляш из смитата? Не им ветвай - те сичките са жълти папараци.

Разликата е умопомрачителна. В Русия все едно варколаци живеят, просто е потресаващо.

Кога за последно си видял бариерата от литовската страна на КППто? Тази, която връзват с въже? А селската им тоалетна с прозорец-сърце на дървената врата?

Кога за последно си видял бариерата от литовската страна на КППто? Тази, която връзват с въже? А селската им тоалетна с прозорец-сърце на дървената врата?

Това е една много оптимистична новина за нас, българите. В края на краищата е приятно да разберем, че нашите управляващи не са най-големите олигофрени в ЕС.

Когато Русия си тренира армията, и разполага хиляди военни и техника по границите - добре! Когато Литва си гледа националнат сигурност - изтрещели, не знам си кви ала бала. Ах майка ви руска долна, как може да сте толкова долни гнусни тролчета ниедни :)

Шило

Да си правят каквото си искат. Единствено не съм съгласен с внушенията за някакви опасности и надвиснала война.

Да,те и украинците не са съгласни с това. Ха ха ха.

подлого!!! В кански мъки юдей продажен!!!

А, ще има ли гей клуб в този град? Питам за един приятел.

Върви в някоя руска казарма. Гейове да искаш.

ти оттам ли идеш?

Я кажете едно нещо дето са го пипнали руснаците и да е станало по добро отколкото е било преди това? Взетото от Финландия - осрано, взетото от Германия и Полша - осрано. Крим - осран.

Та какво Финландия, Германия Полша? Финландия-Суоми на тюркско наречие, създава я Ленин.Прусите са траки, а поляците хазари. А посерковците като теб да прастанат да мажат в кафяво всичко.

Ха ха ха, идиот. И езика им ли създава?? Финландия е била поробена както и Украйна и Литва и Латвия и Естония и много други държави в Русия. Ленин нищо не създава.

2019 спират дотациите от ЕС.......после сами на партизани ще трява да се правят......пък може и с афганистанците опит да обменят

Руснаците никога няма да се цивилизоват, кога ще разберат че съседите им не ги обичат и със право?? Да оставят хората на мира. Земя ли нямат?? Каквото пипнат и го унищожават.

Докато близки,далечни и още по -далечни съседи драпат за руските природни богатства така ще бъде -Бой докато се отучат да искат.

Това е бизнес, няма нищо общо с руснаците. А руснаците не драпат ли за парите на всички, да си продават боклуците?? А природни богатства имат и други. Руснаците защо пречат на останалите да си ги продават?

Основното при партизанска война е превземането на мандри.

Литва е дна от най-бедните посткомунистически държави. Да се отделят 5 млн. от оскъдния ѝ бюджет за игра на НАТОВски маневри е жестока гавра с бедното литовско народонаселение.

Бедно, бедно...ама доста по-богато от руското...

Напразно се хабят си мисля. Руснаците не водят война, като цивилизовани хора а бомбят, докато не фалират и им свършат бомбите. Има доста кадри от войната в Чечня. Руснаците са варвари и с тях трябват други методи, различни от цивилизованите.

Шило

Хм, това с бомбенето ми е много позцнато. Предаваха директно преди години от Багдад, от Белград...Ма руснаци ли бяха, други ли бяха, вече не помня.

Сравни няколко моста в Белград след като 10 години Сърбославците колеха и бесеха по-слабите от тях и направеното на швейцарско сирене Грозни или Хомс, дето не е останала керемида върху керемида. Моля, руските тролове да си мълчат.

Шило

Що вместо макети не са построили някое училище или болница? При всяко положение ще им е по-полезно. Ама явно и там някой иска да се облажи.

Кой каза че е макет?

Шило

Не е ли?Обикноменно това, което е по полигоните се нарича "макет". Или - до обяд ще учат, след обяд военните ще се катерят по стените и ще пуцат?

Защото руснаците най обичат да гърмят по болници и училища

да не са гръмнали карлуково та знаеш за болниците

Щото бомбенето на училища и болници е хамерикански специалитет!

От цялата Прибалтика Литва е най-многобройна, но населението - броят се към 3 милиона - реално са към два - младите тотално са се изнесли на Запад - старците и да водят партизанска война - колко време ще я водят - това са само след 30-40 години - празни територии , за който дойде ....ФАКТ !!!

Скучные вы какие то. Отивам да хапна блинчики.

А учебното градче са го кръстили Вилнюс може би защото се притесняват че Вилнюс на два пъти им е бил подаряван от руснаците(веднъж през 1920, като следствие от декларацията на Ленин че ще даде независимост на руските провинции на чиято територия днес се намират Литва, Латвия, Естония и Финландия, и още веднъж през 1939 когато СССР и Германия си поделят Полша).

Литва Латвия Естония Украйна Полша Финландия Грузия са яли попарата на агресивния си и коварен руски съсед и нямат никакви илюзии. Стреляй на руснаците право в главитеако не искаш руско робство

Стига приказки, време е за действие! Идвай с нас в Литва.

Бай Ставри

Литовците сами ще сесправят с Путя.проблемът е че ние си мислим е Русия са ни братя едва ли не

айде затвори си вратата,че течението не влияе добре на умствената ти недостатъчност

Имам спомени за едно образование наречено Полско-литовско княжество с интересен герб-Лелива. Та това княжество е анексирало Московското княжество. Като отговор, впоследствие и двете еврейски образования, Полша и Литва влизат в състава на Руската империя. А земите и на Полша и на Латвия са на траките-балти, от където идва и названието на морето-Балтийско. Бегеец, учи се.

къде е копчето Restart - за човешката раса ... полудяха вече , доста хора ..

Копчето у задника ...

В куфарчетата на Путин и Обама.