Спират водата на 200 абонати заради 500 000 лв. дълг

От 20 юни "Софийска вода" започва трайно прекъсване на водоснабдяването на 200 индивидуални клиенти от жилищни блокове от 4 квартала заради натрупани големи задължения към дружеството.

Обратно в новината

Коментари - Спират водата на 200 абонати заради 500 000 лв. дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази сметка за колко години е ? със сигурност повече от 2. А казват че преди две години си живеехме добре и си плащахме сметки а сега не можем .Българска работа - като разливат вода, като се топлят на парно им хубаво а като трябва да се плаща- правителството виновно.

kgb777kgb

Няма по-големи измамници от Софийска вода / може би само м-тел/ ! В блок , където всички имат индивидуални партиди и водомери , със сменени вертикални щрангове / немски тръби / никакви течове никъде крадат като БЕСНИ през общия водомер !!! Пример - по лични водомери 20 м3 вода , добавка разпределена от общия водомер 48 м3 - общо 68 м3. Няма такава наглост , а сега и дела щели да водят !!! Заповядайте , дори и в България няма такъв съд да спечелят делото !!!

Когато сключат индивидуални договори със всеки потребител, тогава да се правят на принципни! Стига са размахвали някакви "Общи условия", които са за Общо ползване и за прикриване на липсата ефектовност от "работата" им!

Абе то добре да им спрат водата, ама как ще стане това без да влязат в частния им имот? Почти всички блокове в БГ са така построени, че щранговете и водомерите са вътре в апартаментите на хората. Тези от В и К ще видят голям зор да влязат в частен имот, за да му спрат водата.

По големи измамници от Софииска вода не знам дали има!От 3 години апартамента ми е необитаем но през цялото време ми начисляват вода за 3 ма души.Като двама от тях са починали преди 4 години,ама нищо пак трябва да се плаща.Явно покойниците ползват много вода. Явно само със съд могат да се спрат тия мошеници.Да оставим на страна,че циганите и да не плащат нямат никакви проблеми,защо е така? А Борисов е едно голямо плямпало,нали щеше да има справедливост,а то мошениците просто ги обгрижват от ГЕРБ!

ВиК, стига лъгахте! И малките деца знаят, че не сте инвестирали и стотинка, всичко е измама, за да може да изкарвате пари зад граница!

Че вие шопите се къпите в неделя и перете в понеделник. Кви са тия суми.

Кога ще ни съдят и за въздуха който дишаме?В 21 век-без вода?Ясно,знаете ли колко адвокати ще потриват ръце за това,че ще водят дела за геноцида в Бългавия?

Аман от цървули.Като не може да плащат да сменят квартала или града.Може да пробват във Варна или Добрич.Там със сигурност водата е по"евтина".

А на циганите от Виетнамските общежития кога ще спрете водата?Че ми омръзна ние да им плащаме сметките в графата "общо потребление"Всеки месец въпреки индивидуалните водомери има общо потребление-тоест циганско потребление.Айде стига с този двоен аршин.

Абсолютно одобрявам! Като не можеш да плащаш-няма да ползваш! Омръзна ми 20 години как все едни имат,други нямат за сметки, а карат по 3 коли в семейството!

Хайде пак ще мачкат българите. По-добре е да си циганин в нашата държава. Те са професионални безработни! Живеят на наш гръб , а всички негативи ги отнасяме ние, българите. До кога???

айде стига с тея цигани се оправдавахте! Само се оправдавате и мрънкате!!! Ми стани циганин да видиш колко е хубаво :)

Ти май си най-големият циганин.

а за качество некои чувал ли е ? голооооо водааааааааааааааа

Знаете ли какви заплати получават английските шефове.

Доста добра за техните стандарти ,а ние стандарт и нямаме в всяка нормална държава ако тези гашляци са ти шефове никой няма да плаща нищо!

Съгласен съм ,че всеки трябва да плаща, но пак за циганите може а за бледоликите не.

А циганите кога ще си платат , а ???

Живеем двама души и плащаме по около 10 лв. на месец за вода. Да речем че сме четирима и сметката да е 20 лв. Тези дългове са трупани с години, а както някой е написал по-долу повечето от тях дават доста по-сериозни суми за цигари.

Двама души плащаме от ПОВЕЧЕ година ТРИДЕСЕТ лева за вода. Преди това плащахме по 20-тина! Така - поддържаме си нормална хигиена, даже се перем, че се и къпем. Говорим за София. НО - защо бе, Вени ни се появи такава разлика в сметката при една и съща консумация? Размърдай си гънките отгоре + отдолЕ и ми кажи. Защо бе, Вени, плащахме преди година и 1/2 за ток 20 лева, а сега - 30??? Вени, поопипай се малко, може да вденеш - иначе - ДВАМА СМЕ в домакинството И СИ ПУШИМ КАТО КОМИНИ, но на 200% по-евтино отколкото преди 2 години. Всъщност - какво общо има пушенето със сметките?

Венче, забравих да ти кажа, че: ДВАМА ДУШИ ЗА ВОДА НЯМА НАЧИН ДА ПЛАЩАТЕ 10 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ЗА ВОДА!!! Е, може да имате лоши хигиенни навици, но ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО, дори и да сте си неизпрани миризливки! Колко струва кубик вода, според тебе?

Нямаш право да спираш студената вода по-световна конвенция но това по-долу орките не го знаят!А това ,че повечето хора не са си плащали водата не е защото не искат ,а защото не могат,а и честно казано нещо ми писна криви английски глави да ти разпределят водните ресурси да не говорим какво е налягането на водата в Драгалевци например но това е друга тема те само събират:)

Вярно е това! Ти остави, ама мнозина все още смятат мадридския мерзавец, който продаде половин България на международни мошеници, за Господ!

Одобрявам твърдите мерки когато става въпрос за фирми и платежоспособни длъжници които се държат нагло и не си плащат сметките.Когато става въпрос за обикновени домакинства които не могат да свързват двата края и разходите за вода им идват в повече смятам че социалните служби трябва да ги подпомагат..Не одобрявам и строгите рамки за подпомагане -не може ако имашдоход с някой лев повече да те режат сякаш си платежоспособен.Водата като жизнено важна за човека не бива да бъде стока ,да не говорим с колко труд и данъци сме плащали тези съоръжения които държавата отне от гражданите си и ги продаде.

като не можеш да плащаш една услуга не я ползваш.Строгоста е за всички.Сменяш квартала,щом не можеш да си го позволиш.Така е в цял свят.Давам пример със Сащ ,за да ме разбелреш там знаем и за Холивуд Булевард и Бевърли Хилс,но знаем и за Бронкс.Това е. Социализма оеднаквяваше,истината е че поговорката всяка жаба да си знае гьола и мястото в гьола е най -вярна в случия.

А ти прочете ли кои 4 квартала са това преди да се правиш на умен?

Ама и теб те друса социализЪма здраво!!!! На този свят всичко е стока- ние с теб - също!! Болниците са ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА, в тях работят ТЪРГОВЦИ , чията стока сме НИЕ!!!! Та ти си се затръшкал за една вода....

Така трябва,за всичко ток ,вода,парно,услуги .Това е единствения начин малко да влезем в час.Подкрепям.Дори за големи длъжници,трябва да има право да иземват имущество със съдия изпълнител.

Браво бе! Да живее 21-век!А като плъзнат заразите.Няма спасение.НО КАТО СИ ПРОДАДОХМЕ И ВОДАТА/ДУШАТА/ чужденците ще си правят с нас каквото си искат.БЕЗ въздух и вода нито едно живо същество не може да съществува.Тогава сигурно ще правят благотворителни акции да спасяват положението.ПЪЛНА ТЪПОТИЯ.ПЪЛЕН ГЕНОЦИД.Е тогава за кого ще Гласуваме????

То и без хляб не може, ама си го плащат в магазина. Щом като аз, пенсионер, си плащам водата, а и не само водата, то всеки ще си плаща това, което ползва. Държава се оправя, когато всеки спазва законите. Ами да сте чули българите, които живеят в други страни, да не си плащат нещо, а? Това не може да се случи. Значи и тук трябва да е така.

махат тапата и слагат ваната и се къпят, просто

в тези квартали не живеят хора, а келеши от работническата класа, дошли от околните села и си мислят, че да ползват водата в София е като на село - дупчиш дупка в двора и си готов, е да ама не......

това е доста кардинално. Аз лично живея от 30г. в Люлин и не се смятам за "келеш". Още повече че района вече е с една от най уредените инфраструктури в София. И ако мислиш, че южните райони са по-добре си в много голяма грешка. Там се насели основно с мутри и прочее имащи.

и може и да не се, както и още стотици, но хилядите са такива. Те нямат навици да живеят в големи комуни и поради това не са свикнали да плащат и правят живота на околните кошмарен. Това са хора, които са израснали на село на широко и с безплатни ресурси.......

ВиК Варна да се вземат в ръце. В блоковете има хора с неплатени сметки за по 600 лв 14 месе назад, чрез сайта им отлично се вижда точно кои апартаменти са. Въпросните недобросъвестни платци си пафкат цигари и тровят околните, освен това демонстрират непукизъм карайки скъпи коли. Парадокса е, че въпросното дружество надува сметките на добросъвестните за да си избие несъбираемите суми и изобщо неги е еня.

Само така. Няма да лежат на наш гръб и да карат вносни коли. И да имат по пет апартамента.

бг ние произвеждамели коли "вносни коли"а вносни галоши..............

браво,само така!няма аз да им плащам водата я!!!

В предишните акции се споменаваха квартали с по-свободни българи (разбирай цигани) и самонастанили, но никъде няма информация дали е спряно воподаването. Сега се споменават други адреси но пак няма конкретни данни, има индивидуална партиди но пък цял блок и нито един да не си платил неговото задължение? Идват избори, трябва да се изкъпят активните гласоподаватели все пак!

Интересно как ще стане това технически в един апартамент на панелен блок например?

Както става с парното. Влизат в апартамента. Откачат тръбата, затапват я и слагат пломба.

И след това махаш пломбата слагаш радиаторите и вече не пускаш никой да влиза и се водиш със спряно парно и ти плащат сметките комшиите и реват, че са им високи и така...

Любопитно ми е как ще влязат в апартамента, дали пък някой ще ги пусне, без прокурорска заповед? Или ако никой не отвори, вратата ли ще разбиват?

ЗАЩО ВИК СЕ СЬМНЯВАТ В ОЧИТАНЕТО НА ВОДОМЕРИТЕ,ЧЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ СВОРМИРА ДОПЬЛНИТЕЛНА ГРУПА ТА,ДА ТРЬГНАТ И ПРОВЕРЯВАТ?А НАЛИ НА ИНКАСАТОРА ТОВА МУ Е РАБОТАТА,КАТО ЗАПИШЕ ПОКАЗАНИЯТА НА ВОДОМЕРА В ДАДЕНО ДОМАКИНСТВО И ДА ВИДИ ДАЛИ ВОДОМЕРА,РАБОТИ,ОТЧИТА?!КАКВО ИМА ДА ПРОВЕРЯВАТ И ДА СЕ СЬМНЯВАТ?

Каквоооооооооооооооооо??? Инвестиции за по-малко от 500 000 лв за цялата година. Това дори само неотложните ремонти на мрежата не покрива. Нали постоянно вдигат водата с оправдание за инвестиции при средно потребление от 10 кубика на близо 200 000 домакинства само последното вдигане им гарантира печалба от 500 000 на месец само от разликата между предишната и сегашната цена. Спешна финансова ревизия за водоснабдителните дружества. И разваляне на концесиите. Това е гавра.

Не четеш внимателно. 59 млн. лв са

Монополистът винаги има право!!!

За да ползваш, трябва да плащаш! Стига тарикатлъци....

Само че ако си ром няма нужда да плащаш, нали?

Ако не искам да ползвам, ще ми плащат ли?

санкции трябва при 3 неплатени сметки ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.