Влакът София-Варна дерайлира, има загинал и ранени

Бърз влак 8601 София - Варна е дерайлирал в района на жп гара „Калояновец”, област Стара Загора. Загинал е машинистът. 14 са души пострадали.

Обратно в новината

Коментари - Влакът София-Варна дерайлира, има загинал и ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДПС са саботьори - да се разследват- има ли такова проишествие ДПС търсете.На следващия ден и дерайлирал товарен вагон.

Не е възможно скорост от 100 км/час да предизвика катострофа на ново жп трасе, проектирано да минават по него влакове със скорост 180 км.час, та и повече!!! Това е терористичен акт! Но, няма доблест и смелост в медиите да бъде обявен! Няма разрешение от Боса ... , който и да е той!

Не мога да повярвам,че всичко е случайно. Има диверсия навсякъде. Умишлено държавата затъва. Мили,жални хора трябва дълбоко да се замислим. Дано не е късно и не сме изпуснали последния влак.

вс да си носи отговорностт в случая, толкова безрасъдство и безхаберие цари,до кога?!!!..добре , че няма повече жертви, тогава министъра нямаше да говори за тези 2 милиона, а за още и още...

Най яероятно фирмата изпълнител на новия скоростен участък е една от обръчите на ромите от дпс и съвсем по цигански са спестили половината материали и са ги откраднали

всеки инцидент в железниците се обяснява с ''превишена скорост''.

Ойде трена у кАнАвкАтА...

НЕК - 3 млд КТБ - 1.5 млд БДЖ - 650 млн НЗОК - 300 млн ....

Ей Саше, не си по темата.

Атентат , атентат - защо се пазите от споменаването на думата дори ?

Защото ще дойдат Еврейте и Хамериканците и ще обвинят Хамас или Хизбула и ще ни принудят ние да го потвърдим,мислиш ли че ни е хубаво да се намесваме в техните войни

Аха , ти предлагаш они да ни пуцают , а ние да си траяме .Личи си , че си българче и обичаш " наш"те планини зелени "

Ами и с 40 да е карал, то влак без релси не върви. Явно нещо се крие, въпросът е какво.

Абе все нещо се крие. Карали са с превишена скорост, това е.

Аре пак ни правят на малоумни. Имам два въпроса: - защо няма снимки отпред на катастрофиралата машина? - и защо се говори, че може да е влязъл с по-висока скорост, като това дали е така става ясно за 5сек. Всеки влак има GPS , но явно целта е да се пуснат много версии и да се прикрие истинската.

Pesh0

то става и с питане на пътниците . Всеки прави разлика , между 40 и 100 км.

Сега ще изкарат загиналит машинист виновен. Стандартно за българските управляваши нали. Те за нищо не са виновни и всичко го правят в името на народа...дори и за банките не са виновни те...

Ааа, моля, моля! Управляващите не падат от небето - сами си ги избираме! Виновни сме всички ние, че не променяме системата, ами продължаваме да блеем като добитък пред кланица.

Макар да не съм превърженик на ГЕРБ,мисля че за безбройните несполуки в България има вина и лошия "матреал",тоест всички ние български граждани.Глупаво и смешно е вечно да прехвърляме вината върху Станишев,Борисов,Доган,Костов и разните политици от едър и дребен ранг.Инциденти и катастрофи в света се случват ежедневно и ще се случват по всевъзможни причини.Дали е виновен машиниста и неговата служебна недисциплинираност,железния път и некадърността при изпълнението му,крадливоста на циганите от съседната махала,или сляпата случайност и стечение на обстоятелствата това ще установи следствието.Истинско патологично безобразие е да се бърза да се обвинява министър,началници в министерства и БДЖ и да се измислят конспиративни теории за политически причини.Виновни сме според мен ние всички с нашето безхаберие,несъзнателност,нестарание при изпълнение на обществените ни задължения,мързел и глупава политиканщина.Това ни пречи и ни води от гаф към гаф!

Напълно съм съгласен. Това за метериала е абсолютната истина. Масова мърлявщина навсякъде - всеки се е сблъсквал с майстори в къщи, резултата е ясен. Ремонтите на улиците - очевиден нескопасан труд. Отива ти колата на сервиз - оправят едно, развалят друго. Хората заграбват общинска земя и на нея си слагат бетонно гаражни клетки, едновременно с това плюят политиците че са крадци. Фасове и боклуци по земята, сякаш нямаме кофи за боклук. Всеки иска да хитрец на дребно.НОо държава, в която литературни герои са андрешко и ба ганьо няма бъдеще....

Тъй като машинистът е починал, естествено той ще бъде изкаран за виновен. А това че някой е свършил ремонта на линията през пръсти или че мангалите са откраднали нещо по съоръжението просто ще бъде потулено. Интересно ми е защо има тебденция от журналистите да защитават циганите.

Ей, никога няма да признаят, че са виновни ! И - недай си Боже като в белите страни да подадат оставка. Един не каза като мъж "поемам отговорност - подавам оставка". Все някой друг виновен, все "човешка грешка". П...и, не мъже, ама нали лапачката е яка, особено накрая.

Като се достигне "проектната скорост" от 160 км. в час тези участъци ще се прелитат и няма да има проблем! Има ли разрешение за ползване и кой и как го е издал?

Вижте версиите върху които се работи, дори не се споменава за ромска намеся, моля спрете със спекулациите. Циганите дори са помогнали на пострадалите.

Споко, ще прехвърлят вината на загиналият машинист и толкова. Може релсите да не са наред, нали поредният вездесъщ консорциум от частни фирми ги е правил и е пестил от материала или не ги е направил както трябва, може нещо да е откраднато... Скапани управници от 25 години ни торвят живота ! Странно защо не виреехе до 1989 г. а изплуваха след това, когато нямаше вече, кой да ги задържа тези крадливи бездарници и некадърници по дупките.

Споко, ще прехвърлят вината на загиналият машинист и толкова. Може релсите да не са наред, нали поредният вездесъщ консорциум от частни фирми ги е правил и е пестил от материала или не ги е направил както трябва, може нещо да е откраднато... Скапани управници от 25 години ни торвят живота ! Странно защо не виреехе до 1989 г. а изплуваха след това, когато нямаше вече, кой да ги задържа тези крадливи бездарници и некадърници по дупките.

Лека му пръст на човека, дано се изясни кой е отговорен за инцидента и да бъде поставен под отговорност.

Хъм..Сифия-Варна...или Сифия-Бургас...

pompai

Няма виновни ,та в България с доход над 10 000 000 са невинни.И така ще е докато не се вдигнете и не потрошите на богатите всичко ,по морето,по зимни курорти и най-вече до софето.

Бах тая МАСТИКА, не прощава лятно време...

Свидетели сме на поредния терористичен акт срещу Български граждани в собствената им страна . Извършителите са повече от известни , доказателствата са в най-близкия пункт за скраб. Май е крайно време за нови тайни революционни комитети , защо тайни си отговорете сами .... Българофобите ще ги познаете по това , че ще се опитат да прехвърлят вината на покойния машинист .И това ли ще преглътнем , уважаеми съфорумци ???!!

може би единият машинист трябва да върви пред влака за да е наясно по какъв път върви щото според Джоана Димитрова от НКЖИ точно този железничари не са нужни та и за по голяма убедителност си взе подкреплението Милка Роева и то чак от Бургас та ако в тази катастрофа има човешка грешка търсете я в раздутата администрацията- май работниците в железниците са на изчезване

ЧУК

А после строй в България влакове с скорост -300 километра в час!

Възмущавам се, как може още да пускат тези влакове отпреди 40 год? Пътувам редовно с влакове в Германия, но още като видях първата снимка и ми стана ясно-тези влакови композиции трябва да влязат вече в историята и да оставят само новите! Как може изобщо да пускат по най-натоварената линия до Варна още такива влакове-ковчези?

При вход за отклонителен коловоз на входният сигнал задължително светят два фара ,а за главен един . Много трудно може да се сгреши при положение , че влака се кара от двама души!

Плаче ми се! Много е лесно да обвиняваш някой който не е между живите...

много комуникират тези държавници бре..."непрекъснато"...само семки за чоплени им трябват и е OK

"Човешка грешка" казал министъра. Да човешка е, но едва ли е на машиниста. А, ВАША!!!!!!!!. Ако релсите не са наред- кой е виновен, ако са откраднати части от релсите- кой е виновен.... ??? Вие безхаберни ка!!!

човече, ще получиш удар с толкова злоба. Поеми въздух три пъти преди да седнеш пред клавиатурата

Прочети и в други сайтове инфо за катастрофата. Там пише,че цигани от близката махала са помогнали на хората да излязат от влака невредими, нужно ли е да се нагнетява напрежение там където и без това е напрегнато?

Ромите от близката махала са помогнали да няма повече жертви, моля не нагнетявайте повече положението което и без това е тежко

Съжалявам, но може даима нещо общо катастрофата с това, че наблизо е ромската махала. Това е от в. Труд - След катастрофата първи на помощ се притекли жители на близката ромска махала.

това е руска диверсия на някой путиноид......

За всичко е виновен лошия матряль

Стой си в кочината и недей да квичиш...

Когато, влакът дерайлира бил виновен машиниста?!? когато държавата дерайлира пък били виновни пътниците?!!

Добре казано! Няма какво да се добави повече.

Кой Олигофрен, сложи минус на този брилянтен коментар!? Искам да му видя позицията!!!!

humfry

Не е като такива инциденти да не се случват и в най-развитите държави, но в последно време нещо много зачестиха у нас. БДЖ, както и всичко останало в България, е оставено на произвола на съдбата. Образованието е разбито, индустрията е разбита, няма кадри, работи се със изключително остаряла техника, която не си знае обновяванията. Как е възможно подобно дружество, което разполага с хиляди километри железопътни трасета в цялата страна, хиляди имоти, влак до почти всяко село, огромна инфраструктура, да изпадне в подобен колапс? А най-лошото от цялата работа е, че на никой не му дреме, включително и на пишещите тука. Утре всички си продължават постарому, докато не се случи отново нещо. Ако щете вярвайте, ама вече съм се убедил, че това е самата истина...

За това има само едно обяснение. Може да звучи наивно, но след като отхвърлим всички останалили причини, остава само една възможност - по някакъв начин ни въздействат психологически или психотронно, или не знам как да го обясня, но въздействие върху психиката и волята на нацията има.

Ами има. От сутрин до вечер ни заливат с информация колко сме зле и как за нищо не ставаме. И хората вече си го знаят.

Погледнете малко по-нагоре. Става въпрос за КОЛОНИЗАЦИЯ ! Империята на злото УСА разори и плячкоса както България така и нейното население - източи младите, ликвидира образователната и здравната система, заграби енергетиката. За тези които казват, че това е "конспирация" - две неща: 25 години слушаме безропотно УСА, която назначава тук политиците. Когато те се оцапат, изпълнявайки исканията на УСА, ги захвърлят и назначават нови компрадори. ВТОРО - те правят точно това в поне още 30-50 държави по Света. И са го правили в последните 200 г. без да спират за секунда.

Pesh0

Жена от катастрофата току що каза по новините . Влака тръгна от гара Михайлово , изтропа няколко пъти и се обърна . Така че заспал машинист и висока скорост отпадат. Остават обрани релси или развален локомотив .

абе те очевидците често под влияние на стреса объркват последователността на събитията. Това е доказано от куп експерименти. Такава камара от вагони не се получава ей така при ниска скорост на движение

Pesh0

не знам , ама да бърка че е спрял влака на гарата . Или да специален , много бързо ускоряващ ... влак :)

Жената бе в шок.Разстоянието между двете гари е около 12 мин.Не може влака да се е разклатил веднага след Михайлово и да е дерайлирал на Калояновец...

Bлакът при влизането в гарата ли се е обърнал или докато я е напускал?

Неприятен инцидент, бог да прости загиналите. Политиците да изтеглят заеми и да обновят влаковете и ЖП линиите!

Краварите вместо да харчат пари за убийства на хора в Ирак и Украйна да напечатат малко хартийки без покритие и да ни ги дадат на заем да си обновим железниците!

е ОБНОВЕН СКОРО -пишат ,че съвсем наскоро по европейска програма ,и се вижда ,че елементите са НОВИ,НО НЕ СА МИСЛИЛИ ЗА ЕКСПЕРТНО ПРОЕКТИРАНЕ ,защото е ВИДНО,ЧЕ ЗАВОЯТ ПРИ СТРЕЛКИТЕ Е ПРЕКАЛЕНО ОСТЪР ,за негъвкаво превозно средство ...АНАЛОГИЧНО -В РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ С ЕСКПЕРТИ ,И ПЪТИЩАТА НЯМАТ ОСТРИ ЗАВОИ ИЗОБЩО ,все едно шофираш по права линия ,и катастрофите са изключителна рядкост

Ти все си свикнал някой друг да ти плаща масрафа, нали? Заради мързели и безхаберници като теб сме на това дередже. На българското говедо все някой му е длъжен, а то все си вре носа в чуждите работи, а не гледа себе си.

Започва деградацията на държавата. Папазов - препоръчан от Пеевски и Доган

Че тя спирала ли е че да започва?

Нашата държава не е деградирала!!!! Простотиите ви са поредната точка от майдана дето ни го подготвяте! Текат ви слюнките от алчните усти грозни мутри искате да съсипете родината ни, но сметките ви ще излязат криви! Аз вярвам в българите! Да живее България!

ПО ЖП ИНФРАСТРУКТУРАТА -НЕ Е ЛИ ПРЕКАЛЕНО ОСТЪР ЗАВОЯ НА РЕЛСИТЕ ПРИ СТРЕЛКИТЕ -разгледайте снимката на В.МАРИЦА онлайн - Пътничка: Разтресе ни като бомба! /СНИМКИ, ВИДЕО/

Това което виждаш на снимката от вестник марица не е отклонението по което се е движил влака. Той е минавал по правата линия. А на снимката изглежда сякаш е излязъл оттам.

НЕ Е ЛИ ПРЕКАЛЕНО ОСТЪР ТОЗИ ЪГЪЛ ? При наличие на толкова пространство е ТРЯБВАЛО ДА ИЗПРАВЯТ ЪГЛИТЕ НА ЗАВОИТЕ ,аналогично на завоите по пътищата !!!! Въпросът е към експертите !

Ама разбира се, че е човешка грешка! Нали човекът е загинал, не може да се защити и го изкарват виновен! Крайно време е БДЖ да се приватизира!

Когато демокрадците от ЕС и САЩ си приватизират железниците, тогава ще го направим и ние, но САЩ си трупат дълг след дълг, а американците си пътуват евтинко по държавните железници. Че и с дълговете плащат и надницата на такива платени българосъсипници, като теб!!!!!!!!!!!!!!!!

Ели, мозъче промито, и за това ли американците са ти виновни, миличко? Хайде отивай да ринеш обора, стига си тракала по клавишите, че от теб децата не могат да заспят.

Желал в болницата със счупени ребра. Но ще се оправи и ще каже истината (ако му разрешат, де!).

не знам каква е причината за инцидента но съм сигурен че ако Бат бойко караше влака нямаше да има проблеми

ТО НЕ СЕ КАРА СЪС 100 КМ/Ч В ГАРАТА

В гарата имаш 2 основни коловоза които се намират в права. По тях в конкретния случай скоростта е 100 км. при транзитно преминаване. Обикновено БВ преминават през такива гари транзитно. При влизане в отклонение за да преминеш от главен път в друг коловоз обаче имаш не повече от 40 км. час.

Проблемът не е в циганите, а в това че позволихме да ни се качат на главата по заповед от ЕС и САЩ!

Или някой излишен болт в стрелката? След като обаче машинистът е загинал познайте кой ще е виновен.

И да е имало кражби от електората на БСП,не очаквайте обвинения.....избори идват!

Проблемът не е в БСП, а в това че ръководителите на тази и всички останали партии /без патриотичните, като Атака/ предпочитаха да се подлагат и слагат на еврочиновниците, а не на българският интерес, приоритетите им бяха объркани. Чакаме промени!

атака - патриоти? хайде, няма нужда, видяхме ги как се лижат с ДПС и БСП. стига, тролове, имайте срам. В Катуница липсваше Фесидеров.

ЕС ИЗИСКВА ИКОНОМИКА,ЗЕМЕДЕЛИЕ,ИНФРАСТРУКТУРА,АДМИНИСТРАЦИЯ ,ОСНОВАНИ НА ЗНАНИЕТО ,ДЕМОКРАЦИЯТА,ПРАВОСЪДИЕТО ,РАЗВИТИЕТО ! моля ви РАЗГЛЕДАЙТЕ снимки на ЗАВОЯ ПРИ СТРЕЛКИТЕ ,КОИТО ВЛАКЪТ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ,и кажете дали е ЕКСПЕРТНО ПРИ ТАКЪВ ЪГЪЛ -Пътничка: Разтресе ни като бомба! /СНИМКИ, ВИДЕО/.....ЗНАЕ СЕ,че при строителство на ПЪТ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ МИНИМИЗИРАТ ЪГЛИТЕ НА ЗАВОИТЕ ,ИЛИ ДА НЯМА ОСТРИ ЗАВОИ -вижте пътищата в други стрени,където катастрофите са огромна рядкост ,а тук-ежедневие -и заради шофьори без книжки и образование,лоши пътища -включително защото имат остри завои,много дупки ,лоши знаци и откраднати знаци -това е все заради ниските квалификации на предпочитаните и ухажваните тук РОМИ -В ПРОЕКТИ ЗА МИЛИОНИ ,ОТ КОИТО СЕ ОКАЗВАЛИ ЛИПСВАЩИ 70-97% ОТ СРЕДСТВАТА /това в други държави не се допуска ,ако стане -има правосъдие/

Ръководителката на френския "Национален фронт" Марин Льо Пен се обяви за независимо международно разследване на трагедията в Одеса на 2 май, предаде БГНЕС. "Абсолютно задължително е да се проведе независимо разследване. В него могат да участват Европейския парламент, ако той не беше сляп към положението в Украйна, където продължават да гинат жени и деца, където продължават бомбардировките на гласове пред самия праг на Европа", заяви тя пред журналисти в резиденцията на Европарламента в Брюксел.

На какво слагаш минус на фактите и новините ли? Май не ти изнасят фактите и истината, искате всичко да замажете, омаскарите и изкривите! Лъжци!

Това показва упадъка на България.Цялата ни държава е дерайлирала !!????

Това е доказателство че българина е некадърен не само държава да управлява , а даже и влак.

Доста сте се активизирали от НПО-тата.. За събота плащат ли извънредно?

Българинът е качествен, умен и интелигентен, но в момента е притиснат от окупационни власти и му се налага да влага твърде много време, нерви и енергия в оцеляването си, което го спъва и му пречи.

мериканският шпионаж се превръща в глобално електронно Гестапо Америка 10.07.2014 08:01 10159 1 Двама бивши служители на американската Агенция за национална сигурност (АНС) дадоха показания пред германския Бундестаг за извършвания от Read more: link

България не е дерайлирала, това е само един инцидент знаеш ли колко такива са станали днес по света, а в рамките на месеца, знаеш ли какви страшни катастрофи с огромно количество жертви са станали последните 3 години в западна европа - много!

Над 120 жени са били убити в Турция за първото полугодие Над 120 жени са били убити в Турция за първото полугодие Азия 12.07.2014 15:43 2003 0 За първото полугодие в Турция са убити 129 жени. Информацията заяви Аълин Назлака от основната опозиционна Републиканска народна партия /РНП/ Read more: link

И тази новина не ви изнася, ех ако можеше да забраните новините какво щастие щеше да ви осени?!

Дипломатическо земетресение: САЩ унижиха Германия, но тя няма да остави нещата така Европа 11.07.2014 17:45 10139 7 След поредния шпионски скандал отношенията между САЩ и Германия се влошиха толкова, колкото никога преди в най-новата история. Германският Read more: link

Меркел потресена от тежката влакова катастрофа в Германия Actualno - 30.01.2011 Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че е потресена от тежката железопътна катастрофа, станала в страната снощи, предаде ИТАР-ТАСС. "Аз постоянно мисля за семействата на загиналите. 10 жертви при тежка влакова катастрофа, 43-ма ранени (видео) 24 Часа - 30.01.2011 Най-малко 10 души загинаха при тежка железопътна катастрофа в Германия. Ранените са 43-ма души, от които 18 се в тежко състояние

И в Германия стават катастрофи.