Машинист: Шофьорите си играят на руска рулетка

Шофьорите не признават сигнализацията на жп прелезите. Масово си позволяват да заобикалят спуснатите бариери. Това е като игра на руска рулетка.

Обратно в новината

Коментари - Машинист: Шофьорите си играят на руска рулетка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

някой знае ли ,какъв е спирачния път на влак ,който се движи с 100 км?хубаво е да се знае ,за да няма илюзии , че машиниста ще намали , като види тариката на прелеза

Жалко за машиниста. Цял живот ще помни тази случка.

Машинистът не е видял сцените на ужас, така че психиката му не е травмирана. Другото е, както сам той казва, обичайна картина - пресичане пред влака. Пък и той е минал психотест, не е балканска девица.

Жалко за машиниста за преживяния стрес.Иначе пътникът и шофьорът сами са избрали да станат пътници.

Човека казва истината..Преди два дена, се прибирах от Банкя с приятели...И един малоумен кретен с раздрънкано рено задмина цялата колона..И мина на спусната бариера..След него и едно говно с мотопед..Абе жалка работа!! Но както се казва...Да мрат! Сами са си виновни!

И аз минавам при спуснати бариери,ама съм тарикат!Поспирам пред релсите,оглеждам се хубаво за влак ,оглеждам се да няма скрити катаджии наоколо и газ!

КЪСМЕТЪТ Е ДО ВРЕМЕ!!!!!!

ГЛУПОСТТА Е ВЕЧНА!

За катаджии може вече да не се оглеждаш, шансът да попаднеш на тях е по-малък от да удариш шестица от тотото. Останалото ще го свърши влака.

и аз бях тарикат , когато живеех в бг,но сега живея в германия и тук ми угасна тарикатлъка-защо? защото много пъти ме глобяваха особено за неправилно паркиране, обикновено -15 евро. когато ми дигнаха колата и платих 180 евро само на паяка и още 35евро глоба се замислих че с келешлъци няма да върви и вместо да лишавам семеиството си от тези пари да си сядам на задника и да спазвам правилника като нормален европеец. оставям извода на вас. приятно, безопасно и наи-вече търпеливо каране.

За паркиране дебнат, но превишената скорост по магистралите (когато има ограничения заради трафик, дъжд и т.н., иначе - няма ограничениие) масово не се спазва - 30 км/ч отгоре са често срещани

И аз живея у немско, та веднъж пътувам с двама немци колеги. По-младият кара, обаче нервно, бърза, кара на ръба на закона. А по-стария вика, младо е още - като го напълнят с тикети ще му се успокоят нервите.

В държавата на "тото милионерите", където всичко е лотария, дори и шофирането може да е такава.

Това си е стил на живот и "мислене". Аз знам, че ако населението спре да вярва на тото и други пирамидални измислици, ще повярва в ръцете и главите си. Ще се стегне и ще започне да си оправя къщичката. Но, това е приказка, която може да стане истина само за едни други поколения, приучени да бъдат реалисти. Давате ли си сметка, че тото пунктовете в страната са повече от кръчмите и пощенските клонове. Питате ли се кой плаща парите за всички тези екстри?

Промиха ли ви мозъците българи?? Няма ред, няма мисъл всичко е както юдеиската шайка го е измислила, а вие сте овцете като на заколение ходите всеки ден

Виж сега симпатяго, не знам кой ви промива мозъците, но бариери се вдигаха и преди 1989. Освен това тия юначаги са били над 60-те, демек някой друг им е промивал мозъка, ако са го имали де.

Може и да са били над 60-те ,но и преди ,както и сега ритнитопковците не са се славели с голям интелект и вса са си мислели ,че са над закона и правилата ! Един такъв много известен икона на българския футбол от 6о-те70-те год. на миналия век ,дори се разби и изгоря на Витиня , отнасяйки в гроба още двама !

Това ни е ясно. Та какво предлагаш, бъди конструктивен?

такива сме си ний! ще кажеш, че много бърза за някъде и като мине през бариерите- ще спечели незнам си какво. е, сега на тия всичко им е ясно.

Tия дядки редовно са го правили тоя номер с бариерите, местните сигурно знаят, но този път път късмета изневерил. Между другото в този район Г.О. (Горна) живеят доволно количество малоумници.

От къде го знаеш това, че редовно го правят? Свети ли им или хвърля боб? Или може би си гледа кристалната топка? Мога да ти кажа, че най-вече келеши съм виждал да го правят и то най-вече от тези мургавите, които живеят в с.Янтра. Хората си чакат на прелеза по принцип, макар да е малоумно да се чака понякога по 20 мин. на този прелез. А на няколко километра по-нататък за към Янтра са още 3 прелеза, но по другата линия Г.Оряховица-Русе. Не те знам колко познаваш региона и от къде черпиш впечатления за малоумниците там, но мога да те уверя, че като % от общото население са доста по-малко от повечето региони на страната. А ти откъде си? Имам чувството, че си от Софийското поле. Толкова умно звучиш...

Едва ли е от софийско що знае за "Горна", може и да знае че ви викат каруцари.

Аааа, що не кажеш направо , че си от там бе? Така, заобиколно, като Тико на спусната бариера.

Машинист: Шофьорите си играят на руска рулетка В България освен руска рулетка , друки рулетки , като турска и американска са кът.

ТИКО vs ВЛАК:))))

Шофьорите си играят на руска рулетка не само с това, а още с преминаване на червен сигнал, изпреварване в забранени участъци, движение в насрещното, безумни скорости. Защо - защото е безнаказано.

това е истината. дори и да си купил книжка ако имаш малко акъл и разум в главата никога не би направил такова нещо. Но материала е ....

loyola

проблема е и в това, че книжките се продават ... Но основното е, че хората не вземат по внимание значите и пренебрегват правилата за движение. От една страна причината за това е, че много ограничителни знаци са неправилно поставени (напр. забравени след ремонт) или просто са не на мястото си според шофьорите (напр. ограничение 60 за 10 км извънградски път). От друга страна стои незнанието и чувството, че "това е за балъците, а аз съм тарикат" ...

Не не е в това! Проблемът е в малоумието!

Работата на шофьорите не е да преценяват дали мястото на знака е правилно и тогава да го спазват, а само да го спазват.

Те са да се спазват, но не мамка им не може на 4 лентов широк път с видимост над километър при добро време да плеснеш знак за ограничение 60 защото на 2 км., в страни от пътя бай Цървул си е направил свинеферма и веднъж годишно ходи до нея. Ама пък защо да не може в европейска директива от 1996-та има изрична забрана с евро средства да се строят пътища с пресичане на едно ниво с друг транспорт, а във Враца им направиха ЖП прелез на новото околовръстно по Е-79.

Нямат такова задължение на шофьорите - да не мислят. Подобно задължение има само в казармата, и тя е отменена. Има явно незаконно поставени знаци. Освен това знаците се определят с подзаконов акт, и спокойно могат да противоречат на закона, което ги прави недействителни.

Тия като чета са били взели книжка бая отдавна. Тогава как е било. Простотията обаче не ходи по гората, тя ходи по хората.

Ако може да ги пуснат влаковете да минават през София най добре ще стане. За година, наи-много две ще се позачисти от дебили.

А бе всеки се мисли за безсмъртен. В петък 3 катастрофи на Витиня и се влачихме 2 часа ... Не разбирам защо тези, който желаят да сложат край на живота си искат да е с автомобил?!

Стой си на Вишка на апартаменто... оти си тръгнал да правиш катастрофи в Провансо?

Направо за затвора тия от БДЖ-то! Боядисали локомотива червен, турили мотор като на пернишки голф, бариери турили насред пътя, машиниста кара като бесен със 100, пътниците без колани ...

Правил съм опасни грешки на неохраняем прелез, но да катастрофираш на охраняем - е, няма такова лекомислие !

Вероятно тия в колата са търсели скорошна среща със Свети Петър?

Бог да прости загиналите въпреки че шофьора на 60 години е виновен ...да ви кажа на всеки може да се случи и всеки си мисли че на него няма да се случи но не би...един циганин с една циганка правили секс на влаковите релси, идва влака, машиниста вижда че на реслите има хора и подава звуков сигнал и дърпа спирачката, но циганите не се махат а продължават секса, машиниста едвам спрял пред тях и им извикал-"абе цигани мръсни едвам спрях бе", а циганина доволен му казал-"кой можел спрел"...

На 60 и 66 години, а единия футболист на Локо Горна Оряховица?!

В нормалните държави срок освен самото СУМПС имат и срок на категориите в СУМПС.Крайно време е да се въведе и тук и при изтичане на категория и да трябва да се подновяване с изпит.Явно на българина ежедневно трябва да му се припомням правила за движение по пътищата и че не е безсмъртен !

не дотолкова от шофьори с опит, а от безсмъртни млади джигити, за които животът е до колене, техния и на другите. Така, че да ги препитват тях и то на-две - три години.

Илиян Илиев

Всички :) Ако сега пусна на проверочен всички шофьри (писмен и кормуване) между 30-50% няма да стигнат до кормуване , а там колко ще оцелеят никой не знае ;) И тогава в нито един български град няма да има задръствания :)

Чакайки на ж.п. бариера лично съм видял как отсреща един селски джигит със ЗиЛ в последния момент преди бързият влак да достигне бариерите от спряно положение даде газ и се втурна да пресича двойната ж.п. линия София - Пловдив... Няколко секунди го деляха от сблъсъка.

Пътник с цигара да не доближи колата??? Само в банановите държави пътниците слизат край релсите при подобен инцидент!

..идват хеликоптери и ги извозват през люковете на тавана от влаковете..?

Край Правда са четири прелеза един след друг по посока село Янтра. Влака криволичи през целия път. Ако е товарен или пътник на червено се чака от 13 до 18 минути. Ако е бързия от 11 до 15 минути. Ако чакаш на всички се събират около минимум час за разстояние от 4,5 километра. А ако пътуваш 2 пъти на ден ????? Чичката е копърка т.е пътува нон стоп и вози между Горна Оряховица и Правда за по левче. Забравил е за бързия влак, че е с 5 минути по бърз

"на 60 и 66 години" Някакви млади пичлемета, рожба на демокрацията, чалгари, и жертви на ЕС и НАТО.

22-годишен шофьор без книжка, 10-годишният му брат и 18-годишен техен приятел загинаха при катастрофа край добричкото село Каблешково, съобщиха от МВР.

В сайта на Нова тв, напоследък е пълно със снимки и клипчета на лaйнa с по-скъпи коли, които минават при спуснати бариери, за да не чакат. Ганьо хем се прави на хитър, хем е тъп, като гъз. Според мен бариерите трябва да се сменят с такива, през които да не може да се мине. Като тези на платените паркинги. Или да се сложат повдигащи се и спускащи се колчета. Тако може да се намалят инцидентите.

Няма смисъл, Ганьо ще мине през ливадата. Няма бързане, отменящо правилата за движение и законите на физиката.

Акъл море, глава кофа. Тия бариери да не мислиш, че от мързел се правят такива. А, ако те затвори една такава преграда на релсите, кво праим? Ни напред, ни назад?!

100 км. в час!Каква е тая скорост?По-човешки не може ли да се кара този влак?Можеше и да спре!

ако се беше спазено предупреждението за преминаващия влак нямаше да се случи( и хората щяха да са си живи и здрави) и ти нямаше да се чудиш защо влака кара с 100 км/ч.

Можеше вдругиден. То трамваите с 30 км. в час влачат коли на десетки метри,а какво остава за влак.

Хахахаха...100км ли са ти проблема?! Я тоя с таксито да излезне пред някое германско ICE, което се движи с 250км, тогава да види много ли е. Да не казвам в Япония с колко се движат влаковете.

имаш ли идея, че бариерите се спускат малко преди да мине това ICE и се вдигат веднага след него. Да обяснявам ли в БГ как е!?

и с 30км да кара влака имаш ли идея как се спират тези тонове желязо а ?!

към 200-300 тона, но товарните... зависи пълни или празни са вагоните.

Източна Европа и по-точно ние и румънците сме в сивата зона на железниците, тъй като скоростта им е на годините на баба ми. През 60-те години на миналия век влакът Париж - Лион щеше да ме отнесе, а бях на около 50 метра от линията...Вижте картата на Европа относно развитието на ж.п. линиите и скоростите на движение.

Как е щял да те отнесе на 50 м от линията да ни кажеш, че нещо доста послъгваш май? Тогава влаковете са били дизелови и не са се движили с повече от 160 км/ч. Хайде да ги кажем 200, както сега масово се движат повечето на запад. И както минават тези влакове на няколко метра от теб на някоя малка гара отнасят ли те? Що за малоумщини пишеш човече?

вместо бариери - прибиращи се в земята стоманени цилиндри с диаметър 40 см., като на "графа", на трамвайните линии. трябва някой да пази българското шофиращо добиче от самото него си...

Нелегално такси за оня свят.

Казва се Естествен подбор...

Това, че са взели книжка с агне...или това, че не разбират български... или това, че помпат мускули пред маса от стотици, че и хиляди тонове.

Проблема е в БДЖ , не може да направят автоматични бариерите и да се спускат по 15-20 мин. преди да дойде влака, а до с.Правда в рамките на 2км. има два такива прелеза. А самото село е на 3км. от Г.Оряховица.Сметнете сами ако трябва да отидете до града колко време ви отнема.

БДЖ е превозвач, а не бариераджия. Все едно да искаш "Юнион Ивкони" да запълват дупки по пътищата. От 15 години е така и май живееш в миналото.

Не ми е ясно защо са назначени "множество експертизи". Полицията в страната има много по-важни задачи, от това да си оправдава заплатите с ненужни такива.

Четем следното "Хората безотговорно пресичали релсите". Опсс, какви "хора"??? Малоумното вулгаристанско говедо човек ли е? На 60 години да се завреш доброволно под влака, защото си шифьорин от село!...Ами това не е човек, говедо е. Говедата ги правят тези изпълнения с внезапнотж пресичане на линията пред влак.-:)

От естествения подбор не можеш да избягаш. Цяло чудо е, че хора с толкова малко акъл са достигнали 60 годишна възраст. Кой знае колко други опити за самоубийство са направили и им се е разминало.